Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

kardeşimde vardı çok şükür geçti :14:

ben 76 yla doğuma grdim şuan 55 kiloyum çok kötüyüm çok :25:

yemek yapmaya bayılırım ama yemek yemek ölümmmmm :5:

Eki Görüntüle 587274 şu tarhanadan var ben bol sarımsaklı tuzlu severim :9:
ama çocuğa sala tuz yasak diyorlar anlamadım nasıl yapcam :44:

canım geçen yaptım ben çok az yaptım zaten 1 kaşık azda su koyup kaynattim başka hiçbirşey katmadim biraz da yoğun yaptım çok sulu değil

http://www.kadinlarkulubu.com/temmu...nneleri-paylasim-alani-3271.html#post25732561 doğum hikayemi okudum ağladım gece gece

bebeğimin gözleri dalıyor sarsarak kendine getiriyorum yada bir müddet sonra kendine geliyor sanırım şu absans epilepsi yarın olmadı ertesi gün doktora götürcem 3 saattir ağlıyorum :5::14::14:

karakız hikayeni yeni okudum doğumun gerçekten çok zor gecmiş ama alah yardım etmişki bebeğinde sende atlatmışsınız...doğum gerçekten çok zor bi olay helede normalse benimde açılmam çok kolay oldu ama son 2saat fenadı ölüorm sanmıştım bagırmak ne kelime çığlık çığlığa inlettim heryerleri...ayyy aman ogünleri düşünmek istemıorm şimdi ama çektiğin acılardan sonra bebeğini görmek ona dokunmak çok başka bi duygu...pahabiçilemez...kızının epilepsi oldugunu hemen düşünme bence böle yapıp üzme kendini işalah öle bişi yoktur canım alah bütün bebişleri korusun hiçbirine bi zeval vermesin..bide geceleri bebişler uyurken aglıormu diye yazmışsın bizimkide bu ay başladı önceleri yoktu uyurkene rüyasında hep mızıldanıo aglıo bazen mırıl mırıl edıo bazen çığlık çığlığa bazende agu agu diye diye uykusunda aglıo içim gidiıo ama kötü düşünmüorm yaa diştendir ya rüya görüodr yada gazı karın agrısı vardır diyorum sabaha kadar emzire emzire bi hal oluorm..bakalım bu gece yatmadan önce tahıllı mama vercem gene mızıldıcakmı...

karakız hikayeni yeni okudum doğumun gerçekten çok zor gecmiş ama alah yardım etmişki bebeğinde sende atlatmışsınız...doğum gerçekten çok zor bi olay helede normalse benimde açılmam çok kolay oldu ama son 2saat fenadı ölüorm sanmıştım bagırmak ne kelime çığlık çığlığa inlettim heryerleri...ayyy aman ogünleri düşünmek istemıorm şimdi ama çektiğin acılardan sonra bebeğini görmek ona dokunmak çok başka bi duygu...pahabiçilemez...kızının epilepsi oldugunu hemen düşünme bence böle yapıp üzme kendini işalah öle bişi yoktur canım alah bütün bebişleri korusun hiçbirine bi zeval vermesin..bide geceleri bebişler uyurken aglıormu diye yazmışsın bizimkide bu ay başladı önceleri yoktu uyurkene rüyasında hep mızıldanıo aglıo bazen mırıl mırıl edıo bazen çığlık çığlığa bazende agu agu diye diye uykusunda aglıo içim gidiıo ama kötü düşünmüorm yaa diştendir ya rüya görüodr yada gazı karın agrısı vardır diyorum sabaha kadar emzire emzire bi hal oluorm..bakalım bu gece yatmadan önce tahıllı mama vercem gene mızıldıcakmı...

canım onu 1 saat önceden ver çok hazımsızlık yapıyor

Offfff offfff iş deme bana.:43::43:Evde olmaya çoooooooooooooook alıştım, özellikle de kızımla olmaya.Miniğimi nasıl bırakacağım.Son 1,5 ayım.Düşündükçe ağlamak istiyorum.:43::43::43:
tatlımm bende aynı 1 ayım var bende evde olmaya ve daha çok oğluşuma çook alıştım ama şölede düşün işe başlamak çalışmak çok güzel çalışan anne kafasını dagıtıyor maddi kaygın olmuyor
tuğce benım oğlumda ole çok sık uyanıyor emıyor ama 1 ayım kaldı dayanıcam ben kararlıyım 1 ay daha gece emzırmeye devam edıcem gece emzırmelerı cok onemlıymıs kılo alması ve gelısımı acısından.6.aydan sonra verıcem muhallebı.sık uyanması gazdan olabılrmı acaba rezene çayı versen

Son düzenleme:
canım onu 1 saat önceden ver çok hazımsızlık yapıyor
iyi oldu söylediğin canım teşekkür ederm...öyle yaparım
tatlımm bende aynı 1 ayım var bende evde olmaya ve daha çok oğluşuma çook alıştım ama şölede düşün işe başlamak çalışmak çok güzel çalışan anne kafasını dagıtıyor maddi kaygın olmuyor

tuğce benım oğlumda ole çok sık uyanıyor emıyor ama 1 ayım kaldı dayanıcam ben kararlıyım 1 ay daha gece emzırmeye devam edıcem gece emzırmelerı cok onemlıymıs kılo alması ve gelısımı acısından.6.aydan sonra verıcem muhallebı.sık uyanması gazdan olabılrmı acaba rezene çayı versen

1kere denicem canım ac kalmasıda içime sinmiyoo açmı degilmi anlamıorm ama bu ay baktım gene fena degl 600gr almş ama gece çokk emıo bilmıorm napcagımı şaşırdım hiç istemıodm mama muhallebi falan ama bayadr böleyiz dayanıorm ara ara verir ara ara vermem belki bakıcaz artık...gazını çıkarıoo rahat rahat ondan degildr diye düşünüorm

iyi oldu söylediğin canım teşekkür ederm...öyle yaparım

1kere denicem canım ac kalmasıda içime sinmiyoo açmı degilmi anlamıorm ama bu ay baktım gene fena degl 600gr almş ama gece çokk emıo bilmıorm napcagımı şaşırdım hiç istemıodm mama muhallebi falan ama bayadr böleyiz dayanıorm ara ara verir ara ara vermem belki bakıcaz artık...gazını çıkarıoo rahat rahat ondan degildr diye düşünüorm
erkek bebekler fena gazlı oluyo gazını cıkarsada canım 2ıncı 3uncu gazı oluyo erkek bebeklerde 6-7 ay gaz sorunu suruyomus bıttı sansakta.sık sık emdıkce gazı oluyo bazen gazdan uyanıyodur sen emzıryosundur gene gaz olluyodur gazı olan bebek emmeyıde severmıs emınce rahatlarlarmıs erkek bebeklerın sındırım sıstemlerıde çok geç gelısırmıs ay ne cektım gazdan bıtırdı benı bu gazz

Son düzenleme:
iki gündür işe geri döndüm ve inan yakında depresyona girerim ben :50: Bırak işlere yetişememeyi, uykusuz kalmayı aklım hep evde, oğlum bikaç gündür biberonla savaş veriyo, 150cclik içen bebek 60cc içiyo bırakıyor, aç kalcak iyice zayıflıycak diye korkuyorum. Bi yandan çalışıp bi yandan ek gıda olayını nasıl çözcem diye kara kara düşünmekten uykularım kaçıyor. Işe başladım ya sanki kurduğum düzen herşey alt üst olacakmış istediğim gibi onu yetiştiremeyecekmişim gibi geliyor. Keşke çalışmamak gibi bi imkanım olsa, bi sn düşünmem oğlumun yanına koşarım. Eskiler nasıl yapıyormuş bilmiyorum ama ben yetişemiyorum hem fiziken hem psikolojik olarak çöküyorum gibi geliyor

canım sen yine şanslısın 5 ay olmuş ben 3 ayını doldurduğunda işbaşı yapmak zorunda kaldım oğlum normalde gün içerisinde 2 saatte bir emerdi annemde bilememiş kadın ilk gün 2 saatte bir bir biberon yedirmeye kalkmış çocuk feryat figan annem aradı kızım hiçbişiy yediremiyorum sürekli ağlıyor demezmi ben salya sümük ağlıyorum zaten bunalıma girmişim oğluma doyamamışım vs neyse ertesi gün zorlamamıl annemde yarım biberon yemiş bırakmış 1 saat geçmeden gene acıkmış yine yarım biberon vermiş vs vs derken çözdük işi ben yanında olmadığımda sık ve az yiyor ama olsun yinede zamanla arttırdı yemesini çok şükür kilosunda eksilme olacak diye çok korkuyordum olmadı hatta daha hızlı kilo aldı diyebilirim ek gıdaya henüz geçmedik çok şükür sağdığım süt yetiyor birazda depolamıştım yetmezse ordan çözdürüyor annem ek gıdalara geçişte sıkıntı yaşadık doktor geçin dedi ama annem çok hızlı davranınca memeyi bırakmaya kalktı aniden süte döndüm şuanda oğlum 5 ayını doldurdu sadece gece uyumadan önce arı mama veriyorum rahat uyusun die onun dışında sadece süt

korkma dua et allah yardımcı oluyor enerjini düşürme canım inan hissediyorlar ben çalışmaya alışıp akşamları gittiğimde mutlu olmaya başladıkça oda alıştı daha kaliteli zaman geçiriyoruz eve gittiğimde yüzümü okşamaya başladı görsen yersin oyyy kuzum

öpüyorum bebişlerinizi

Artık gelişmesinin hızlandığını fark edeceksiniz. Gün boyunca değişik sesler ve heceler çıkartan bebeğiniz baba, mama gibi kelimeler söyleyebilir. Bu hoşunuza gidecektir ama demek istedikleri hala o değildir. Anlamını bilmeden söylerler. Yine de ailenin sevinmesi için yerinde bir sebeptir. Onu teşvik etmeye devam etmelisiniz. Bu ay öğreneceği yeni becerileri kazanması için sizin özel bir çaba harcamanız gerekmez. Sadece onu desteklemeniz yeterli olacaktır.

Bu ay elleriyle uzanmayı başardığı aydır. Daha önceki iki elle kucaklama modeli tek elli uzanmaya dönüşür. Ortalama bir kol boyu mesafedeki nesnelere tek eliyle uzanabilir. Yüzükoyun yatarken kendini epeyce, hatta tamamen yukarı kaldırabilir.
5 aylık bebek insan sesine tepki verir, konuşan kişiye döner. İlgilenildiğinde gülümser ve "konuşur". Adını seslendiğinizde size bakar. Sebepsiz yere bir ağlaması varsa onunla konuşun. Konuşulduğunda çoğunlukla ağlamasını keser. Pek çok farklı ses çıkarır. Bunların bir kısmı kendine özgü, diğerleri duyduklarının taklididir. Gördüğü hareketleri de taklit edebilir.

Elinden oyuncağının alınması veya onu mutsuz eden bir davranışı protesto eder. Her şeye dokunmak, tutmak, tatmak ister. Elindeki bir cismi diğer eline geçirebilir.

Hareketli döneme az kaldığını söylemek lazım. Yattığı yerden ters dönebileceğini bilmeniz önemlidir. Çoğu bebek sırt üstünden yüz üstüne dönmeden önce, yüz üstünden sırt üstüne döner. Çünkü kollarındaki gücü daha fazla kullanabilirler. Özellikle alt değiştirirken onu tek başına bırakmayın. Bir anda dönüp düşebilir. Emekleme benzeri hareketler başlar. Yatağında bir baştan diğer başa gidebilir. Sırt üstü yatarken eline verilen bir nesneyi yakalar ve sallar.
Bu bebek oturmak için ayağa kalkmaya da çalışır. Daha önce destekle oturtmaya başladığınız bebeğinize bu ay daha fazla süreyi oturarak geçirmesini sağlayabilirsiniz. Hatta bazı bebekler kendi kendilerine de oturabilirler ama bir süre sonra düşebilirler. Hatta yardımlarınızla ayakta da durabilirler. Siz onu tutuyor olsanız da o ayakla bütün vücudunu taşıyabilir.
(Sakın bırakmayın tabii!)

Bu dönemdeki bebek ortalama olarak gündüzleri birer saatten 3, 4 kere uyur. Bazıları ise yarımşar saatlik 5, 6 uykuyu tercih eder. Bir kısmı da ikişer saatten iki kere uykuya yatar. Gündüz uykusunun nasıl olduğundan daha çok, zamanı önemlidir. Gece iyi uyuyabilmesi için akşamüstü uyanma saatlerini ayarlamanız gerekebilir. Bu dönemde toplam 14, 15 saatlik uyku ona yeter. Uykusu, yemesi, dışkılaması, banyosu belli saatlerde olmaya başlar. Kilo artışı azalır. Bu ayda genellikle doğum kilosunun iki katına ulaşmıştır.

Yabancılaşma başlar. Ev halkı dışındaki insanları ilk gördüğünde onlardan korkar. Bazen de siz başka bir odadayken ağlamaya başlar. Ona hemen geleceğinizi seslenerek söyleyebilirsiniz. Odaya gidince sizi heyecanla beklediğini görebilirsiniz.
Bebeğinizin çıkardığı sesleri taklit edip onu konuşmaya teşvik edin, kısa cümlecikler ve kelimelerle konuşun. şarkılar söyleyin. Bu ay bebeğinizin başka bebeklerle karşılaşmasını sağlayın, buna daha önce başlamadıysanız şimdi tam zamanı. Birbirlerini inceleyip konuşmalarına izin verin.

Yatak üstüne takılan müzikli dönenceleri bu ayda kaldırın. Bebeğiniz bunları uzanıp yakalayabilir, bu da kazalara neden olabilir. Çünkü artık oyuncaklara ciddi biçimde uzanmaya çalışır. O yüzden yeni bir oyuncağı ona vereceğiniz zaman bir süre yanında kalmalı ve onunla oynamalı, nasıl oynanacağını göstermelisiniz. Eliyle rahatça kavrayacağı yumuşak, sesli oyuncakları tercih edin. Bu arada avuçlamak da çok hoşuna gider.

Yatağın ya da yerin üstüne ilgisini çekecek bir oyuncak koyup ona ulaşması için teşvik de edebilirsiniz. Blok oyuncaklar da bu aylarda onun dünyasında yer alabilir. Zıt renklerde ağır ve sivri kenarı olmayan bloklarla çeşitli oyunlar deneyecektir. Sıkınca ses çıkaran oyuncaklar da hoşuna gider.

Yanınızda iken eline kendi kendine yiyebileceği bebe bisküvilerinden verebilirsiniz. Bir noktayı hatırlatalım, anne sütü dışında herhangi bir şey vermeye başladığınız anda suya da başlamalısınız. Suyu da doğrudan bardağıyla kendisinin içmesi için ona verebilirsiniz.

http://www.kadinlarkulubu.com/temmu...nneleri-paylasim-alani-3271.html#post25732561 doğum hikayemi okudum ağladım gece gece

bebeğimin gözleri dalıyor sarsarak kendine getiriyorum yada bir müddet sonra kendine geliyor sanırım şu absans epilepsi yarın olmadı ertesi gün doktora götürcem 3 saattir ağlıyorum :5::14::14:

İnşAllah kotu bısey cıkmaz canım..bende okumamaıstım dogum hıkayenı daha dogrusu hatırlamamak ıcın okumuyorum pek..benzer seylerı yasamısız dogumlarda..bende pazartesı yattım hastaneye carsamba dogum yaptım..sunı sancılarr offfffffffffff..neyse bıttı gıttı cok sukur saglıklı bebekler dunyaay getırdık..Allah korusun bebeklerımızı..ıyı dusun ıyı olur ınsallah dualarım senınle

bugün ne pişiricem derdi olmasa
evlilik dünyanın en güzel şeyii:30:

ben oktay ustadan patates
püreli ıspanak graten yaptım ve fırın makarna birazdan
tadıcaz bakalım nasıl olduu

Offfff offfff iş deme bana.:43::43:Evde olmaya çoooooooooooooook alıştım, özellikle de kızımla olmaya.Miniğimi nasıl bırakacağım.Son 1,5 ayım.Düşündükçe ağlamak istiyorum.:43::43::43:

benim de 1,5 ayım kaldııı ve çook üzgünümm:50:

erkek bebekler fena gazlı oluyo gazını cıkarsada canım 2ıncı 3uncu gazı oluyo erkek bebeklerde 6-7 ay gaz sorunu suruyomus bıttı sansakta.sık sık emdıkce gazı oluyo bazen gazdan uyanıyodur sen emzıryosundur gene gaz olluyodur gazı olan bebek emmeyıde severmıs emınce rahatlarlarmıs erkek bebeklerın sındırım sıstemlerıde çok geç gelısırmıs ay ne cektım gazdan bıtırdı benı bu gazz

evet canım bizimkide baya gazlıdır koca insan gibi yapıo maşlahhhh öteki odadan duyulur yani:9::9: ama rahatca çıkarabilior ilk 2ay bizde çok çektk geceleri ne aglamak gazı geldimi gezdire gezdire bi hal oluodk gaz ilacıda kullanmştk bi işe yaramamştı ama 3.ayda bitti sıkıntılar şimdi iyiyiz belki gene oluodr geceleri sonuçta hareketsiz kalıolar ama genelde rahatca yapabilio bilemıormki:31:

İnşAllah kotu bısey cıkmaz canım..bende okumamaıstım dogum hıkayenı daha dogrusu hatırlamamak ıcın okumuyorum pek..benzer seylerı yasamısız dogumlarda..bende pazartesı yattım hastaneye carsamba dogum yaptım..sunı sancılarr offfffffffffff..neyse bıttı gıttı cok sukur saglıklı bebekler dunyaay getırdık..Allah korusun bebeklerımızı..ıyı dusun ıyı olur ınsallah dualarım senınle
oo cnmm pazartesı yatıp çarşamba dogum yaptım demıssın nasıl oldukı o cok zor olmussun atllattık cok sukur

evet canım bizimkide baya gazlıdır koca insan gibi yapıo maşlahhhh öteki odadan duyulur yani:9::9: ama rahatca çıkarabilior ilk 2ay bizde çok çektk geceleri ne aglamak gazı geldimi gezdire gezdire bi hal oluodk gaz ilacıda kullanmştk bi işe yaramamştı ama 3.ayda bitti sıkıntılar şimdi iyiyiz belki gene oluodr geceleri sonuçta hareketsiz kalıolar ama genelde rahatca yapabilio bilemıormki:31:

gaz çıkarması gaz sorunu olmadığı anlamına gelmez..gaz sorunu demek, şişkinliğin yaptığı bağırsaklardaki ağrı demek yani sindirim sisteminin tam gelişememesinden kaynaklanıyor.

gaz çıkarması gaz sorunu olmadığı anlamına gelmez..gaz sorunu demek, şişkinliğin yaptığı bağırsaklardaki ağrı demek yani sindirim sisteminin tam gelişememesinden kaynaklanıyor.
eet canım bızdede o sorun var gazını cıkartıyorum pat pat sırtına vurup ama gene gaz sancısı cekıyo ne zaman bıtıcek yaaaa hanı 3-4 aylıkken gececek bı surectı bızde nıye gecmedı 3.4.5 ıncı gazlarını cıkartıyorum

:21:
çok haklısın vallahi yaaa :) ben ıspanaklı yumurta yapıyorum bugün bi de senin fix menü varmış ya benim fiximde de kesinlikle incir tatlım vardır denemelisin harika oluyor
portakal ağacı: Yeşil Mercimek Salatası ve İncirli Tatlı
tarifi kaydettim, en kısa sürede deniceeeem:52:

anlaşılan en rahatınız benim eşim şehir dışında annemin güzel yemeklerini yicem :) böylelikle oğlumla daha fazla vakit geçirebilirim hemde kocamın nazıyla niyazıyla uğraşmadan erken uyuma şansım olur :32::33:
Aşkım beni duyuyorsan affet ama acı gerçekler bunlar :21::21::21:
afiyet bal şeker olsun..
öyle alışmışız ki diğer tarafta olmaya..
annem önüme hazır sofrayı koyunca, bi garip oluyom been:9:

selam bebişlerinin güzel anneleri! oku oku anca gelebildim son sayfaya.bende kızıma banyo yaptırdım sonrada evi süpürüp sildim, sıra toz almaya gelince yoruldum valla onuda yarın yapıcam.Biraz size bakıyım dedim,şimdide zeynom uyandı. Bizimde dün doktor kontrolümüz vardı. kilomuz 5,780 olmuş ancak boyumuzda 63.5 cm.geçen aydan bu yana 250 gr almış sadece.Şimdiye kadar hiç bu kadar az almamıştı.Hala 6 kilo olamadık ama sağlıklıyız şükürler olsun önemli olanda bu.Doktor kilosuyla ilgili olumsuz birşey demedi,bu sıralar emmek istemediğini söyleyince ek gıdaya hazır olduğunu belirtti.ama ek gıdayla ilgili bilgi vermedi.Cuma günü toplu olarak ek gıdayla ilgili açıklama yapacakmış,bizide çağırdı,gıcık oldum.damaklarımızda kabartılar varmış,bir dahaki aya dişli gelecek bu kız annesi dedi :)ek gıdayla birlikte devam sütünede başlamamı ama asla biberonda vermememi,biberon kullanırsam 4 beslenmeden sonra beni emmek istemeyeceğini belirtti.kaşıkla besleyecekmişim.Bizden haberle bu kadar kızlar.biz 5 ayı bitirdik bu arada.
maşallah.. ek gıdaya da başlayınca toparlar o annesi.. :34:
ben de sütlü pirinçli veriyorum arada bir 60 cc kadar, epey uğraşıyorum.. kaşığa alışsın diye.. :6:

ama ek gıda hakkında açıklama yapmasını anlamadım..:44:
ne sanıyor bu doktor kendini..sanki başbakan, konuyla ilgili açıklama yapacakmış..:99:
töbe!!!:19: bugün gidip yarın gelemem hanıııım,:57:
bebem var benim, ne diyeceesen de, diyeydin yaa!:63:

Dün akşam kızarttığım karnıbaharın tavasını yıkarken mutfak lavabom mermeriyle birlikte aşağıya indi.Lavabo yapıştırmaymış.Halım yağlı su oldu.Yıkamaya gitti.Akşam açık mermerci bulamadık.Eşim sabah gitti.Akşama geliriz demişler.Mutfak alt üst.Lavabo ne kadar önemliymiş.Doğal olarak yemek de yapamıyorum.Buakşam dışarıdan yiyoruz.Lavabom olsaydı da ben yapsaydım, razıyım yemek yapmaya.Etli patates ve yeşil mercimekli bulgur pilavı yapacaktım.
çok geçmiş olsun ya.. mazallah, sana bi şey olmamış ya..
biraz eziyet olacak ama, hallolunur.. sıkma sen canını.. :30:

Eki Görüntüle 587274 şu tarhanadan var ben bol sarımsaklı tuzlu severim :9:
ama çocuğa sala tuz yasak diyorlar anlamadım nasıl yapcam :44:
benim de henüz yapılmış ev tarhanam var, iki çeşit. birini kv yaptı..
baharıtı falan da fazla değil ama çekiniyorum ayşecike vermeye..:44:

ben oktay ustadan patates
püreli ıspanak graten yaptım ve fırın makarna birazdan
tadıcaz bakalım nasıl olduu

[/B][/FONT]
neee!!! fırın makarna mı?:52: ay duramicim,, ben de yaptım.. aha da resmi
$Görüntü2532.webp

Son düzenleme:
eet canım bızdede o sorun var gazını cıkartıyorum pat pat sırtına vurup ama gene gaz sancısı cekıyo ne zaman bıtıcek yaaaa hanı 3-4 aylıkken gececek bı surectı bızde nıye gecmedı 3.4.5 ıncı gazlarını cıkartıyorum

kendisi dönmeye başladı mı? o zaman geçmeye başlıyor canım
internette şunu buldum

"Bebeklerde doğal kabul edilen gaz sancısı ilk aylarda olur. Genellikle 3. haftadan sonra başlayıp 3,5-4 ayda biter. 4 aydan sonra olan gaz sancısını doğal kabul edemeyiz. Çocuğunuzun yaşadığı ağlama ve huzursuzlukların öncelikle ağrı kökenli olup olmadığının belirlenmesi gerekir. Diğer yandan ağrı-sancı sonucu ise bu sansının nereden kaynaklandığının belirlenmesi gerekir. Huzursuzluğun nedeninin gaz sancısı olduğuna kanaat getirmek için gaz damlası verildiğinde olmayıp vermediğinizde olmalıdır. Gaz sancısı olduğu kesinse o zaman bir çocuk gastro enteroloji uzmanına başvurabilirsiniz"

katılıorm canım dediklerine o agrı oluor arada zaten anlaşılıor öle oldumu ...çıkarasıa kadar durmuor..

tarifi kaydettim, en kısa sürede deniceeeem:52:

afiyet bal şeker olsun..
öyle alışmışız ki diğer tarafta olmaya..
annem önüme hazır sofrayı koyunca, bi garip oluyom been:9:

maşallah.. ek gıdaya da başlayınca toparlar o annesi.. :34:
ben de sütlü pirinçli veriyorum arada bir 60 cc kadar, epey uğraşıyorum.. kaşığa alışsın diye.. :6:
ama ek gıda hakkında açıklama yapmasını anlamadım..
ne sanıyor bu doktor kendini..sanki başbakan, konuyla ilgili açıklama yapacakmış..
töbe!!!:19: bugün gidip yarın gelemem, bebeğim var hanııııım..
ne diyeceesen de diyeydin yaa!:63:

çok geçmiş olsun ya.. mazallah, sana bi şey olmamış ya..
biraz eziyet olacak ama, hallolunur.. sıkma sen canını.. :30:

benim de henüz yapılmış ev tarhanam var, iki çeşit. birini kv yaptı..
baharıtı falan da fazla değil ama çekiniyorum ayşecike vermeye..:44:

neee!!! fırın makarna mı?:52: ay duramicim,, ben de yaptım.. aha da resmi :33:
Eki Görüntüle 587762

bende çekseydim keşke resmini :51:
ıspanak graten de güzel oldu tavsiye ederimmm

Son düzenleme:
kendisi dönmeye başladı mı? o zaman geçmeye başlıyor canım
internette şunu buldum

"Bebeklerde doğal kabul edilen gaz sancısı ilk aylarda olur. Genellikle 3. haftadan sonra başlayıp 3,5-4 ayda biter. 4 aydan sonra olan gaz sancısını doğal kabul edemeyiz. Çocuğunuzun yaşadığı ağlama ve huzursuzlukların öncelikle ağrı kökenli olup olmadığının belirlenmesi gerekir. Diğer yandan ağrı-sancı sonucu ise bu sansının nereden kaynaklandığının belirlenmesi gerekir. Huzursuzluğun nedeninin gaz sancısı olduğuna kanaat getirmek için gaz damlası verildiğinde olmayıp vermediğinizde olmalıdır. Gaz sancısı olduğu kesinse o zaman bir çocuk gastro enteroloji uzmanına başvurabilirsiniz"
tam dönmüyor tatlım daha yarım dönüyor ayaklarını tutuyor tutarak yana dönüyor dönse evet gaz sorunu azalırmıs mesela şöle oluyo gece uyanıyo emzırıyorum uyuyo omzumda kaldırıyorum yınede gazı bazen cıkıyo bazen ne kadar beklesemde cıkmıyo uyuyo hala gerı yatırıyorum 1 saat sonra o cıkmayan gazı ıcın aglayarak uyanıyo pat pat cıkarıyorum sonra tekrar gerı sallıyorum uykuya devam edıyo sonra acıktıgında yıne aynıları tekrar edıyo gaz sorunumuz azaldı ama tam bıtmedı

Back
X