maşallah yarasın şifa olsun
amin canım
neden ki kıymasından falan mı hoşlanmadı acaba ben çünkü kıymasız yapıyorum yani annem yapıyor birde blendrdan geçiriyoruz yiyiyor
canım çok geçmiş olsun allah şifa versin kuzum ya aşı olunca bile kötü oluyorum sabah akşam iğne ne zor olur umarım en kısa zamanda iyileşir kuzun
bu arada karakızla konuştum
cezası 7 günmüş. neden ceza aldın sorusuna,ben istedim diye cvp verdi..:86:
bazen karakızı anlamıyorum, bu da o anlardan biri..
Kıymasını önceden pişirip dipfrize koymuştum. Yeşil mercimeği önden haşladım kara suyunu döktüm. Sora biraz tereyağında kıymayı kavurdum, mercimeği ekledim çok azda tuz suyu da ekleyip biraz fokurdattım ve belendır tuttum. Bende tipini beğenmedim çocuk beğenmemekte haklı galiba, tarif verirseniz tekrar denerimm
dilanaz, pembehipopotam, caglaslı, asude, minita, arya,
born, grnt, rabiş, deli, busmai, elifnaz,,
hepinize teşekkürler, saolun, Allah razı olsun canlar..
annem 12.30da ameliyata girdi, 3-4 saat sürmesi bekleniyordu, şimdilerde çıkmasını bekliyoruz.
inş sağlığına kavuşacak, kısa sürede ayaklanacak.. Rabbim bütün anneleri çocuklarına bağışlasın..
gece ameliyat stresinden uyuyamadım, garip rüyalar gördüm, daha doğrusu kabuslar..
bi de oruç vurdu iyice, baş ağrım had safhada.
ayşecik de iki gündür çok huysuz, öyle böyle değil.
hiçbir şekilde durmuyor. kucağımda bile durmuyor. dün bütün gündüz hiiç uyumadı.
bugün de aynı şekilde. aldım koruya çıktım, yarım saat uyudu da biraz sakinledi.
huysuzluğunun sebebi anlaşıldı, üstten 3. ve 4. dişleri patlamış.
yavrum o yüzden iki gündür ne sıkıntı çekiyor.. bilemedim, anlayamadım..
buna bile sevinemedim.. rabbim başka sıkıntı vermesin..
ama akşam muzla ödüllenirilecek ayşecik
bu arada eski ismime alışmıştınız. biliyorum, ama malum sebeplerden değiştirdim ismimi.
beni tanıyan yine tanır, yazı stilimden, cümle kuruşumdan, bebek stickerından...
hani neden nfk yaptı diye bir iki arkadaş sormuş, olumsuz bi şeyi çağrıştırmış..
ama bana en güzel kısaltmalardan biri o. n-f-k necip fazıl kısakürek
zamanla buna da alışırsınız canlar.. :114:
bu arada grnt ve kelebeklersonsuzaucar yeni isimleriniz hayırlı olsun..
Yüreği dünyalara sığmayan bir anneyim ben..Hep derdim ki kendime:Evrende bana anne diyebilecek bütün çocuklara annelik yapabilecek kadar büyük bir kalbim var benim ..Kanatları Anka kuşundan da büyük bir efsane; sarıp sarmalayacak sevgisiz küçücük bedenlerini .Oysaki ne büyük lafmış annelik..
Şimdi şu söylediğime nasıl inanırım artık ben de bir anneyim..Hep annecilik oynamaya benzemezmiş meğer ..Birgün anne olmadan bilinmez gerçek kıymeti derler ya aynen öyleymiş...Dünyadaki bütün kötülükler bana gelsin de yavruma değmesin demekmiş anladım.Geceleri uykumu bölen hismiş acaba yorganını açıp üşümüş müdür yavrum..Hayatı olabildiğine sırtlanmakmış tüm ağırlığıyla omuzlarımda..Kah ana kah baba olabilmekmiş ağladığında..Yanaklarındaki gözyaşına dokunmakmış ellerimle ,o küçücük kalbine dokunurcasına gülüşümle..Saatler bir su misali akarken yanında,yokluğunu saniyelerle asırlaştırmakmış meğer..Ben bir anneyim ..Ömrünü yavrusuna adamış kocaman dağlar kadar güçlü ;arkanda hep ben varım yavrum, korkma karanlıklardan der gibi yürümekmiş yorulmadan..Bir avuç papatya yaprağı taze kır kokularında bulmakmış sevgiyi ..Bir sonbahar esintisinin sarı savruluşlarında söylemekmiş o sevdiği ninniyi Kimi zaman fısıldamakmış affet beni anneciğim bilmeden üzdüysem seni.Bir akasya dikmekmiş mezarına birkaç damla yaşla ıslattığın toprağına..Geç olmadan ,keşkeler olmadan ,kırgınlıklar ve gözyaşları olmadan ,doyasıya anneciğim iyiki varsın demekmiş ...Canından bir parça bölüp verdin var etmek için beni..Saçlarını süpürge edip koruyup kolladığın için beni..Uykusuz gecelerinde ,benim yüzümden aç kaldığın günlerinde ,avaz avaz ağladığım o bebeklik günlerimde söyleyemedim ama hep bildim değerini diyebilmekmiş....Kelimelere hükmedip bakışları büyütmekmiş gözlerinde..Annem deyip sarılmakmış yavrum sıcaklığında .Nasılsa hergün sevmiyor muyum annemi lafıyla geçiştirmemekmiş ..
Anneciğim seni çok seviyorum derken neden ağladığını anlayabilmekmiş meğer..Cevaplarını aradığım bütün soruları silmekmiş gözyaşlarımla..Özlemekmiş çocukluğumu..Özlemekmiş annemin yemeklerini..Meğer ne büyük bir şeymiş annelik..
pinkprinces nkolik nerelerdesiniz
Kızlarrr Size SÜPPERRRR bir haberim var
Allah gönlüme göre verdi dün eski işyerimden arkadaşlarada size söylediğim konuyu açtım ben laboratuvar özledim bu iş bana göre değil dedim arkadaşlarımdan ikisi ABDİ İBRAHM İLAÇ ta çalışıyor şefleride zaten deneyimli eleman istiyormuş konuyu açmışlar cv mi göstermişler şef hemen toplantı düzenlemiş veeeeeeeee yaklaşık 1 saat evvel insan kaynaklarından aradılar
uygun bir gün belirleyelim görüşmeye davet edeceğim başvurunuz onaylandı şartları netleştirmek için sizi fabrikamıza davet ediyorum dedi yalnız ben henüz başvuru bile yapmadım çocuklar içerden halletmişler inanamıyorum 1 günde olduda bitti maşallah
şimdi sorun abdi ibrahim hadımköyde ben çekmeköydeyim eşimde diyor başla bu yazı atlatalım sonra evi taşırız çocukta büyür işyeride kreş açacakmış o sorunda ortadan kalmış olur Allahım nasıl mutluyum anlatamam KUR-TUL-DUMMMMMMMMMMMMMM
Hadi bu akşam herkese benden pasta ve çay
Kızlarrr Size SÜPPERRRR bir haberim var
Allah gönlüme göre verdi dün eski işyerimden arkadaşlarada size söylediğim konuyu açtım ben laboratuvar özledim bu iş bana göre değil dedim arkadaşlarımdan ikisi ABDİ İBRAHM İLAÇ ta çalışıyor şefleride zaten deneyimli eleman istiyormuş konuyu açmışlar cv mi göstermişler şef hemen toplantı düzenlemiş veeeeeeeee yaklaşık 1 saat evvel insan kaynaklarından aradılar
uygun bir gün belirleyelim görüşmeye davet edeceğim başvurunuz onaylandı şartları netleştirmek için sizi fabrikamıza davet ediyorum dedi yalnız ben henüz başvuru bile yapmadım çocuklar içerden halletmişler inanamıyorum 1 günde olduda bitti maşallah
şimdi sorun abdi ibrahim hadımköyde ben çekmeköydeyim eşimde diyor başla bu yazı atlatalım sonra evi taşırız çocukta büyür işyeride kreş açacakmış o sorunda ortadan kalmış olur Allahım nasıl mutluyum anlatamam KUR-TUL-DUMMMMMMMMMMMMMM
ben yeşil mercimeğin suyuna ekmek batırıp vermiştim pek hoşlanmamıştı..
tuz koydunuz mu yaparken?
tuzsuz yeşil mercimek yenmiyor, bebekleri suçlamayalım..
az az tuz atabiliriz yemeklerine...
Gel bacımm gell birlikte yiyelim.allahtan biz ilçede oturuıoz kimse buralara gelemiyor öyle pat küt:) ben sivasın bi ilçesindeyim canım. Zaten buraya yazdım hava güzel fiye ardından rüzgar çıktıSiz nerdesiniz bakıyım öyle tşörtler falan??? Kıskandımmmm :) kuru fasulyeyi de ben çok severim ama eşim sevmiyo o yüzden yapmıyorum
Öğle arası eşimin verdiği habere göre yarın akşama misafirler vaaaaaaar ev görmeye :/ her cuma dinleneceğim derken birşey çıkıyor. Tatil gelsin, havalar ısınsın, misafirler gelmesin
Kızz bakmaa öyle de değil. Yazdıklarımı okuyan da sanacakki çok çalışkanım. Temizlikten nefret ederim mümkün olduğunca kaçarım mesela. Bide ne yapsam yazıyorum o da çok iş yapıyomuşum gb görünüyor:)Aryam masallah sana enerjine hayranim herseye yetisiyorsun ama insan calisinca daha bi duzenli programli oluyor tabi oglumdan once bende calisiyordum simdi dogumdan sonra ayrildim isten hem cocuk hem is yurutemezdim gibi geliyor ama tabi mecbur kalinca ustesinden geliniyor mecburen allah guc kuvvet versin sanada butun calisan annelere
Salçadan değilde kıymadan haz etmiyor bizimki. Tavuk balık yiyor ama kıyma cıks. İki kere çektirip kavurmadan çorbasıyla haşlayarak pişirince daha rahat yiyordu amaAyyy benim oğlan hiç sevmedi yaaaanasıl veriyorsunuz siz?? Kıymayla pişirip blendırdan geçirdim ama hiç hoşlanmadı
Geçmiş olsun kuzumaaa. Bebeklerde iğne duymadım ama eşimin boğazı sık enfeksiyon olur. Ve iğne hemen kendine getirir toparlar bi günde. İlaçla oldugu zaman bi hafta sürüyor.Kızlar nasılsiniz bebisler nasıl? Bizi hic sormayın benim melegim bogaz enfeksiyon kapmış çok fena ağlıyor dr.umuz bi suru şurup verdi ama bizim oglan surup icmiyo alternatif igne verdi bende igneyi yaptirdim sabwh ve akşam olacak.aranizda igne kullanan varmi etkilimi bide bebegi bogaz enfeksiyonu olan varmi bana onerileriniz nedir hepinizi öpüyorum
Bende kıymalı mercimek yapmıştım önceden yemedi. Bide böyle deneyim canım sağolŞaşırdım....
Bu arada yeni nickinle ilgili yorumuma kızmadın dimi?? Anneciğin de çıkmıştır şimdiye ameliyattan. İnşallah kısa zamanda toparlanır.
Mercimeği birkaç saat suda beklettik. Sonra yağda soğanı pembeleştirip kıymayı ekledik. İçindeki kırmızılıklar gidince az patates, az havuç, az kırmızı közlük biber ve mercimek ekledik. Ha bi de azıcık salça ve tuz. Kaynayıp pişince de blenderdan geçirmedik. Benim oğlum lapa gibi çorba sevmiyor. Taneli istiyor o yüzden.
Yaşasınnnn!! Valla kalbin temizmiş canan. Hakkında hayırlısı olsun tatlım. Senin değl boranın kısmetiKızlarrr Size SÜPPERRRR bir haberim var
Bende iki gün önce aynı cümleyi kurdum."kızlar bu arada oğluşumun dişleri daha cıkmadı.bi biz kaldık sanırım topiktekızlar hepnize hayırlı akşamlar....kafayı yicem bayadır giremiyorum maşallah neler olmus.başka topiğe girdim sandım nick değiştirmişiniz.yazılarınızdan tanıdım vallahi.inşallah hepiniz iyisinizdir.
nfk'cım canım cok üzüldüm rabbim anneciğine şifalar versin,onunla gecmiş olsun
tuğçe geecmiş olsun canım dikkat et oğlusuna bulaşmasın emzirirken maske kullanırsan iyi olur tatlım
libyana,pdiastrum nickleriniz hayırlı olsun kılzar alışmak zor olacak hele cenanınkine
cincon hayırlı uğurlu olsun canım
kızlar bu arada oğluşumun dişleri daha cıkmadı.bi biz kaldık sanırım topikte
canım geçmiş olsun şimdi nasıl ?cena değil nfk
kızlar annemde fıtık vardı birkaç senedir.. ameliyat olmamak için direndi durdu..
bi zamandır ayağında hissizlik var, yani kısmı felç.
dr acil ameliyat dedi, belinde kayma da varmış, disk takılacak sanırım, açık ameliyat olacak.
hemen yarın sabah yatıyor hastaneye.
ayşecik de var, bırakıp gidemem..
iki saat bıraksam, üçüncü saat dönmem gerekir..
hastanede de birkaç gün yatacakmış, valla aklım kaldı..
kardeşim var, ama o da ne kadar yapacak.. blmyrm..
neyse, diyeceğim o ki, siz taze anneler benim anneciğime dua edin, e mi?
ben atıyorum çok az en başından beriben yeşil mercimeğin suyuna ekmek batırıp vermiştim pek hoşlanmamıştı..
tuz koydunuz mu yaparken?
tuzsuz yeşil mercimek yenmiyor, bebekleri suçlamayalım..
az az tuz atabiliriz yemeklerine...
var yaa sanki benim işim olduKızlarrr Size SÜPPERRRR bir haberim var
Kız bebeği olan anneler kızınıza bebek kınası yaptınızmı ben diş bugdayıyla birlikte yapmak istiyorum neler yapabilirim yardımcı olurmusunuz
Gel bacımm gell birlikte yiyelim.allahtan biz ilçede oturuıoz kimse buralara gelemiyor öyle pat küt:) ben sivasın bi ilçesindeyim canım. Zaten buraya yazdım hava güzel fiye ardından rüzgar çıktı
Kızz bakmaa öyle de değil. Yazdıklarımı okuyan da sanacakki çok çalışkanım. Temizlikten nefret ederim mümkün olduğunca kaçarım mesela. Bide ne yapsam yazıyorum o da çok iş yapıyomuşum gb görünüyor:)
Salçadan değilde kıymadan haz etmiyor bizimki. Tavuk balık yiyor ama kıyma cıks. İki kere çektirip kavurmadan çorbasıyla haşlayarak pişirince daha rahat yiyordu ama
Geçmiş olsun kuzumaaa. Bebeklerde iğne duymadım ama eşimin boğazı sık enfeksiyon olur. Ve iğne hemen kendine getirir toparlar bi günde. İlaçla oldugu zaman bi hafta sürüyor.
Bende kıymalı mercimek yapmıştım önceden yemedi. Bide böyle deneyim canım sağol
Yaşasınnnn!! Valla kalbin temizmiş canan. Hakkında hayırlısı olsun tatlım. Senin değl boranın kısmeti
Bende iki gün önce aynı cümleyi kurdum."kızlar bu arada oğluşumun dişleri daha cıkmadı.bi biz kaldık sanırım topikte" ama bayaa var çıkarmayan merak etme canım.
Nfk ne oldu haber var mı annenden? Nasılmış??
Bu arada bu bebeklere akıl sır ermiyor. Bizimki de huysuz kaç gündür. Ne uyku düzeni ne yemek düzenii hak getire..
canım geçmiş olsun şimdi nasıl ?
ben atıyorum çok az en başından beri
var yaa sanki benim işim oldu
o kadar çook sevindim canım
hayırlı olsun yaaa
beni sormayanlara kzıgınım
işte iyiyiz çok şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?