Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

günaydın hanımlar.
kzıım 2 aylık e sadece tek göğsümü emiyor sürkeli uyuyor gece 12 de emziriyorum sabah 6 da emziriyorum hemşire 2 saatte bir emzir şekeri düşer dedi napayım normalmi sizce :S

Benim de bir göğsüm diğerine göre daha bùyük kızım sürekli onu emmek istityor.Ben de önce onu veriyorum biraz emdikten sonra diğerine geçiriyorum.Emmezse süt gelmez diye.Bana da doktor 3 saatte en geç 4 saatte emzirmemi söyledi.salı günü doktora gitmiştik ne zamana kadar bu durum devam edecek diye sordum, o da en az 2 ay daha dedi.bence de 6 saat uyumaları normal ama bilmiyorum ki...

Bir de p.ertesi 2.ay aşılarımızı olduk.verem aşısının yerinin kabarması gerekiyor mu?

verem aşısı yapıldıktan yaklaşık iki ay sonra aşı noktası kabarıp dökülüyormuş.
iz kalıyormuş.. bu aşının tuttuğunu gösteriyormuş..

en çok korktuğum konu bu sütümün yetmemesi kesilmesii :18:

Cnm senin kızının masallahı var zaten olmuş o :) kaç kilo tomuş yanakları var bizden çok fazla gibi ama benim bebekliğimde zayıfmış zaten benim kızımın tombul olması mucize olurdu

yazdıklarını okuyunca bebeğinin kolik sancıları çekiyor olduğunu düşündüm ben açıkçası. Emmek istememe, anlamsız ağlamalar ve fön makinasının sesiyle sakinleşme vs... Bunların hepsi kolikli bebeğin işareti. Benimkinin geceleri tutuyor koliği seninkinin neyseki gündüzmüş. Ben internetten Buziki Orhan'ın kolik müzikleriyle çözüm buldum. Geceleri onunla uyuyor artık. Benim için zor oluyor ama en azından uyuyor...Bence sende mutlaka denemelisin. Kolikliyse gerçekten nasıl sakinleştiğine inanamayacaksın ve umarım tekrar o emmeli günlerinize döneceksiniz...

ah canım erken bırakmış tabiki bebeğin emmesi gibi olmuyor çünkü bebek süt kanallarını açıyor emdikçe yerine süt doluyor ama makina ile sadece açık olan kanallardan süt geliyor ve zamanla tıkanmada oluyormuş birde gün geçtikçe süt ihtiyacı artıyor emmediği içinde süt artmıyor o yüzden takviye veriyorsun benim bebeğim doğduğunda2 hafta memeyi almadı sabahtan akşama elimde pompa sağdım yinede yetmiyordu mamada veriyordum ama kızım emmeye başlayınca inanılmaz arttı şimdi sağıyorum arada öğünü için rahat yetecek kadar süt var gece emdiği için göğüsler şimdilik uyarılıyor inşallah çok sürmezde kızım tekrar cokur cokur emer

evet canım haklısın doktorlar bazen en kötüsünü söyleyip bizi telaşlandırıyorlar en önemlisi stres yapmamak çok stres yaptım ama şimdi yapmıycak kabullencem gece olabildiğince emzircem gündüzde karanlık olayı yapıcaz deniycem. Eşim yatak odasına siyah perde yaptırıyor bugün gündüzde geceymiş efekti vericez bakalım yutacakmı :)) parmak emme olayınıda sorma sanki dünyanın en tatlı şeyini emiyor şapurtuları aldı başını gidiyor

evet canım bende önceleri kolik sandım emme sırasında bacaklarını çekiyor çırpınıyor ah yavrum gaz yüzünden ememiyor dedim ama değil gözlemledim bırakınca bir süre sonra dünyanın em mutlu bebeği oluyor ama ben çok zorladığım için sinirleniyor çığlık çığlığa fön makineside arada işe yarıyor deniyorum eskisi kadar faydası olmadı. Benim kızım hiçbir zaman öyle aman aman gaz sancısı olmadı ama yinede deniycem belki sakinleşir

bu arada müziği dinledim ne enteresan dimi bu sesle uyumaları bana çok ürkütücü ve sinir bozucu geldi :)) gece sen nasıl uyuyorsun bu sesle :))

arkadaşlar 2 aylık kızımın sırtı kızık oldu sankii ya. sadece sırtı kızrmızı kızrmı .ne yapsam bilemedim. şu havalrda bii soğuyo bi ısınıyo nasıl giydirecegimi saştım. çok giydirdim sanırım ondan mı oldu acaba. biraz önce banyo yaptırdım sırtına pepanten sürdüm ama ?

Cnm biberon vermeden önce muhakkak göğsüne tut gündüz de doymasada ağlasada çok işe yarıyor süt olması açısından

Arada yüz üstü ya da yanyatır sürekli yapmaktan olmuş olabilir bence

benim kızımdada oluyor özellikle üst kısımları bencede sırtüstü yatmaktan oluyor birazda terliyorlar ciltleri çok hassas tabi kızarıyor ben önceleri yüzüstü yatırıyordum ama artık asla yatmıyor dönmeye çalışıyor kafayı dimdik yapıyor asla yatmıyor

Cnm biberon vermeden önce muhakkak göğsüne tut gündüz de doymasada ağlasada çok işe yarıyor süt olması açısından

Canım saat 11.00 da uykulu olduğu zaman 10 dak emdi çok randımanlı değil ama idare eder. saat 13.30 da denedim memeyi almadı bende sağdım biberonu almıyor bende kaşıkla 40 ml anca içirebildim tam yarım saat sürdü azar azar içirdim sanki karnı doymuş gibi uyudu :) 40 ml yeni doğduğu zaman yetmiyordu 60 ml den aşağı yemiyordu şu hale bak ben kaşıla verdikçe püskürtüyor tekrar çıkarıyor o çıkardı ben tekrar soktum sinir bozucu bir durum uyanınca dışarı çıkaracağım biraz hava alalım yorulsun erken uyusun gece mesaim başlasın

Cnm bozma moralini seninki memeyi reddetmiyor sadece üşeniyor bırak acıksın ağlasın benim kızımda üşengeç açlıktan ağlıyor ama emmek zor geliyor Hanım'a göğsümü yumrukluyor bazen bende gülüyorum bide benimki memeyi almadığı zamanlar dikkatini dağıtıyorum ben biraz oynuyorum ondan sonra gülmeye başlayınca tekrar memeye tutuyorum hmmm bide ağlarken yüzüne üflediğimde ne olduğunu anlayamıyorum dikkati dağılıyor ağladığını unutuyor benim ki seninkinin de vardır dikkat dağıttığı şeyler tracy hugg yöntemleri genelde bu şekilde yılmadan devam edin sonunda o yorulacak diyor

makineyi doldurmak için çok çamasırları olmaı lazım vallahi, geçenlerde de pazardan aldım 3 tanesi 10 tl ye uzun kollu badilerden, evde giydiriyorum, zaten gunde kaç kere değişiyoruz kusup duruyo.. havalar sogumaya basladıgından beri kurutma maknesi kullanıyorum ben de, yoksa cok zor kuruyo..
huli_b nin dediği gbi pamukcukları toplaması acısından da ii oluyo kurutma maknesi.

uzun giydirmeye basladım ama bugun İstanbulda hava sıcak gbi, kalın mı oldu acaba??

cnm benm bebeğim 2 bucuk aylık oldu, neredeyse son 1 aydır hep 5 dk kadar emip bırakıyo,
kilo alımı flan da ii, bebekler buyudukce daha hızlı emer hale geliyolar, 5 dk yetiyodur ona, doktor bile diyo zaten 6-7 dk emse yeter diye

Bebek 3. ayda nasıl beslenmeli? - UZMANTV
Bebek 2. ayda nasıl beslenmeli? - UZMANTV

Cnm senin kızının masallahı var zaten olmuş o :) kaç kilo tomuş yanakları var bizden çok fazla gibi ama benim bebekliğimde zayıfmış zaten benim kızımın tombul olması mucize olurdu

sadece gıdısı var teyzesi tombiş değiliz 6,200 felan dı en son 2 hafta önce tartıldık 62 günlüğüz

zeynep canım nasılsın ömür bebişe geçmiş olsun diyorum.. sana özelden mesaj atmıltım gördün mü ?
askım bana mesaj falan gelmedı canım senın bebegın nasıl hayırlı dogumlar dılerim ömür idare eder ama kaka yapamaması benı mahfedıyor :

geçmiş olsun zeynep dikkat et sen ihmal etmezdin ama 5 gündür kaka yapmıyormuş nasıl dayandın doktra gitmeden :S
normal dedı ıstanbuldakı doktorumuz canım ondan dolayı 10 gune kadar korkma dedı . ben yıne ıyı gıttım kocam kıyametlerı kopardı dr gıdıoz dıye :

geçmiş olsun umarım hemen iyileşir ömür
insallah hayatım cok saol

hayatım benımkısı de aynı acil servıs dolmus taşmıs kuru öksuruk burun tıkanıklıgı soguk vucudu ama ates cabası .
off ınanın cok kotuyummm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…