günaydın hanımlar.
kzıım 2 aylık e sadece tek göğsümü emiyor sürkeli uyuyor gece 12 de emziriyorum sabah 6 da emziriyorum hemşire 2 saatte bir emzir şekeri düşer dedi napayım normalmi sizce :S
Bir de p.ertesi 2.ay aşılarımızı olduk.verem aşısının yerinin kabarması gerekiyor mu?
en çok korktuğum konu bu sütümün yetmemesi kesilmesii :18:
İnşallah canım benim kızımda düzelir içime su serptin inan. Öyle garip bir durumki bi memeye yapışıyor memelerim sünene kadar emiyor2-3 gün böyle sonra mızmızlanmaya başlıyor azar azar emiyor öyle 3-5 gün geçiyor sonra bi bakıyorum gece dışında mememi almıyor biraz önce fön makinası ile emzirdim 15 dak emdi karnı doydu sanırım öyle yattığı yerde uyudu normalde sallıyorum yada kucakta tutuyorum öyle uyuyor. Grip oldu ondan sonra düzeni bozuldu. Bezi kuru diye yazmıştım her zaman değil sadece arada gündüz hiç memeyi almak istemiyor o zaman kuru oluyor diğer zamanlar günde 5 kez bezini değiştiriyorum. Senin avantajın azda olsa sağdığın sütü emmesi. Benim kızın doğduğunda meme ucum yüzünden randımanlı ememedi biberonla mama verdim ona alıştı o kadar zor olduki meme emmesi 2 ay hiç mamada vermedim sağıpta vermedim. Şimdi biberonla sağdım verdim biberonu unutmuş ağzına alınca midesi bulanıyor yadırgıyor nasılda unutmuş biberonu :)
merhaba benım kızım bır aylıkken emmeyı kestı ne yaptıysam almadı sutum de gayet ııyıydı ama emmeyı ksınce tabıı azalma oldu sağıp verıyorum ama tum gun yetmıyo doğal olarak dk basıda sagamıyosun mecbur ek mama da verıyorum bıde buyudukce ıctıg sut mıktarı artıyor kuzmun sut mıktarı aynı kaldıgından bende daha da azmıs sutum gıbı gelmeye basladı. suan gunduzlerı anne sutu gecelerı de aptamil veriyorum. hem sabaha kadar da uyuyo kızım.
Cnm sen Dr çok takma ben ılk 2 ay nerdeyse sureklı sağdım verdım sadece geceleri emdi gündüz en fazla 5 dakika emdi çok şükür süt azalmadı ayrıca zaten 4. Ay ek gıdaya başlayabilir olarak kabul ediliyormuş bide loş ve sessiz ortamda gündüz emzirmeye çalış bı arkadasa Dr öyle demiş burda okumuştum moralini bozma parmak emme beni de delirtiyor görenler aç bırakmış cocuğu diyecek diye de korkuyorum ama diş kökleri kaşınıyormuş ondanmış
yazdıklarını okuyunca bebeğinin kolik sancıları çekiyor olduğunu düşündüm ben açıkçası. Emmek istememe, anlamsız ağlamalar ve fön makinasının sesiyle sakinleşme vs... Bunların hepsi kolikli bebeğin işareti. Benimkinin geceleri tutuyor koliği seninkinin neyseki gündüzmüş. Ben internetten Buziki Orhan'ın kolik müzikleriyle çözüm buldum. Geceleri onunla uyuyor artık. Benim için zor oluyor ama en azından uyuyor...Bence sende mutlaka denemelisin. Kolikliyse gerçekten nasıl sakinleştiğine inanamayacaksın ve umarım tekrar o emmeli günlerinize döneceksiniz...
yazdıklarını okuyunca bebeğinin kolik sancıları çekiyor olduğunu düşündüm ben açıkçası. Emmek istememe, anlamsız ağlamalar ve fön makinasının sesiyle sakinleşme vs... Bunların hepsi kolikli bebeğin işareti. Benimkinin geceleri tutuyor koliği seninkinin neyseki gündüzmüş. Ben internetten Buziki Orhan'ın kolik müzikleriyle çözüm buldum. Geceleri onunla uyuyor artık. Benim için zor oluyor ama en azından uyuyor...Bence sende mutlaka denemelisin. Kolikliyse gerçekten nasıl sakinleştiğine inanamayacaksın ve umarım tekrar o emmeli günlerinize döneceksiniz...
ah canım erken bırakmış tabiki bebeğin emmesi gibi olmuyor çünkü bebek süt kanallarını açıyor emdikçe yerine süt doluyor ama makina ile sadece açık olan kanallardan süt geliyor ve zamanla tıkanmada oluyormuş birde gün geçtikçe süt ihtiyacı artıyor emmediği içinde süt artmıyor o yüzden takviye veriyorsun benim bebeğim doğduğunda2 hafta memeyi almadı sabahtan akşama elimde pompa sağdım yinede yetmiyordu mamada veriyordum ama kızım emmeye başlayınca inanılmaz arttı şimdi sağıyorum arada öğünü için rahat yetecek kadar süt var gece emdiği için göğüsler şimdilik uyarılıyor inşallah çok sürmezde kızım tekrar cokur cokur emer
arkadaşlar 2 aylık kızımın sırtı kızık oldu sankii ya. sadece sırtı kızrmızı kızrmı .ne yapsam bilemedim. şu havalrda bii soğuyo bi ısınıyo nasıl giydirecegimi saştım. çok giydirdim sanırım ondan mı oldu acaba. biraz önce banyo yaptırdım sırtına pepanten sürdüm ama ?
arkadaşlar 2 aylık kızımın sırtı kızık oldu sankii ya. sadece sırtı kızrmızı kızrmı .ne yapsam bilemedim. şu havalrda bii soğuyo bi ısınıyo nasıl giydirecegimi saştım. çok giydirdim sanırım ondan mı oldu acaba. biraz önce banyo yaptırdım sırtına pepanten sürdüm ama ?
Cnm biberon vermeden önce muhakkak göğsüne tut gündüz de doymasada ağlasada çok işe yarıyor süt olması açısından
Canım saat 11.00 da uykulu olduğu zaman 10 dak emdi çok randımanlı değil ama idare eder. saat 13.30 da denedim memeyi almadı bende sağdım biberonu almıyor bende kaşıkla 40 ml anca içirebildimtam yarım saat sürdü azar azar içirdim sanki karnı doymuş gibi uyudu :) 40 ml yeni doğduğu zaman yetmiyordu 60 ml den aşağı yemiyordu şu hale bak ben kaşıla verdikçe püskürtüyor tekrar çıkarıyor o çıkardı ben tekrar soktum sinir bozucu bir durum uyanınca dışarı çıkaracağım biraz hava alalım yorulsun erken uyusun gece mesaim başlasın
havaların serinlemesini istiyordum, serinledi.
ama şu açıdan kötü oldu. çamaşırları yıkıyorum, kurumaları epey sürüyor.
hava sıcakken bir saatte kuruyordu, ütüleyip hemen giydiriyorum.
şimdi bekle de bekle.. bi de benim kız salya kusmuk.. sürekli üst değiştiriyorum.
fazla şey de almak istemiyorum, akşamdan sabaha büyüyor bu minnaklar..
idare ediyoruz işte..
Hayırlı akşamlar hanımlar.
İstanbul da oturanlara sorum olacak. bebeklerinizi nasıl giydiriyorsunuz? ben uzun kollu giydirmeye başladım ama gün içinde terliyor üşür diyede kısa kollu giydirmek istemiyorum.. gece zaten sarıp sarmalayıp yatırıyorum.. ama sizden de bilgi almak isterim.. biz olsak neyse ama onlar ufacık olunca tedirgin oluyorum.:18:. altını değiştirirken hemen ürperiyor..:2: o yüzden kısa pek içime sinmiyor siz napıyorsunuz bu konuda..?:44:
Bilmiyorum canım kafam o kadar karışıkki kime neye inancağımı şaşırdım kilosu artmıyor evet ama ben en çok emmemesini takıyorum sadece uykuluyken iyi emiyor onun dışında 5 dak emiyor bilmiyorum belki çok zorluyorum onunda etkisi var yarın tekrar doktora gideceğiz bakalım ne diyecek. Ama bebeklerimizin aynı olması ve endişe edecek bişey yok denmesi rahatlatıcı teşekkürler
Cnm senin kızının masallahı var zaten olmuş o :) kaç kilo tomuş yanakları var bizden çok fazla gibi ama benim bebekliğimde zayıfmış zaten benim kızımın tombul olması mucize olurdu
askım bana mesaj falan gelmedı canım senın bebegın nasıl hayırlı dogumlar dılerim ömür idare eder ama kaka yapamaması benı mahfedıyor :zeynep canım nasılsın ömür bebişe geçmiş olsun diyorum.. sana özelden mesaj atmıltım gördün mü ?
normal dedı ıstanbuldakı doktorumuz canım ondan dolayı 10 gune kadar korkma dedı . ben yıne ıyı gıttım kocam kıyametlerı kopardı dr gıdıoz dıye :geçmiş olsun zeynep dikkat et sen ihmal etmezdin ama 5 gündür kaka yapmıyormuş nasıl dayandın doktra gitmeden :S
insallah hayatım cok saolgeçmiş olsun umarım hemen iyileşir ömür
hayatım benımkısı de aynı acil servıs dolmus taşmıs kuru öksuruk burun tıkanıklıgı soguk vucudu ama ates cabası .Geçmiş olsun, Allah şifalar versin inşallah,
bebeklerin hastalığı ne zormuş bizimki de 3gundur grip öksürüyor içim gidiyor valla ne yapacağımı şaşırdımkollarına bakıyorum soğuk gibi geliyor o yüzden iki kat kollu body giydiriyorum, Odamız 24 derecede, acaba abartıyor muyum, ama vücudu soğuk geliyo elime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?