Ben de 83 doğumluyum.Biz de biraz gec kaldık.Temmuzda evleneli 5 yıl olacak.İsteyerek çocuk yapmadık bu sırada.Şimdi de 2. İçin yaşımız geçiyor.Aden benim çocuk ihtiyacımı karşılıyor.Ama büyüyünce kardes isterse...Offf karar vermek çok zor.Ben de düşünürsem gelecek yaz veya sonbahar diyoru.2015'te doğacak şekilde.Ya da hiç.Aslında bana kalsa mantık olarak tek cocuk yeterlı dıyorum;esım tek cocuk oldugu ıcın asla tek olsun ıstemıyor..bende oglumun tutunacagı bı dalı olsun kardes cok onemlı..ben 5 kardesım keske daha cok olsaydık dıyorum..cunku herbırımız bı yerdeyız sımdı..aralarının yakın olması tamamen yasımla ılgılı bı durum..yolun yarısına cok bısey kalmadı malesef kı..bunun ıcın erken evlenmedıgıme pısmanım..ggercı olduda bız mı ıstemedık..:)ıstemedıkk dogru valla..kısmet dıyelım..
Kızım da pişik oldu, ıslak mendil pek kullanmıyorum. Evde pamuk varsa onu kulanırım, pamuk yoksa ıslak mendil ama yine de oldu. Popolin, sudocrem, bübchen dönüşümü sürüyorum ama geçmedi
Belki bebekken dertlerini anlatamadıkları için huzursuzlar. O durumda da emiyorlarsa daha sık emmek isterler. Büyüdüklerinde daha net anlıyorsun. Yemeyen çocuk bile bir sürü şey yiyor. Tabi atak geçince eski mızmıxlık ama buna da şükür diyorum ben.Ya bunu bilmiyordum.Ben olumsuz yönde bir değişme olduğunu sanıyordum.Huysuzlaşma, az yeme gibi...Oh iyi o zaman.
Yürüdüğü günleri de görürsünüz inşallah.Bu arada yaklaşık bir haftadır Aden sıralïyor.Temmuz bebelerinin birçoğu neredeyse yürüyecek ama bizim için öneml bir gelişme.
Primadaki koku beni rahatsız ediyor. Bir de ekstra koku kimyasalı olmasın diye prima almıyorum.prima yeşil paket çok iyi,memnunum. huggies denedim ama sızdırdı.
altı kuru olmasını ben kullanılan maddeye bağlıyordum kumaşının sıvıyı emmesine, mesela bambu havlular sıvıyı tamamen emiyor. kimyasal olayını düşünmek istemembelki de çağımızdaki kısırlığın sebebi hazır bezlerdir?
uyku konusunda da ,"bu meme ne işe yarar ki oğlumu rahatlatıp uyutmayacaksa" diye düşünüyorum o yüzden bırakamıyorum
Ben de 83lüyüm:13:Ben de 83 doğumluyum.Biz de biraz gec kaldık.Temmuzda evleneli 5 yıl olacak.İsteyerek çocuk yapmadık bu sırada.Şimdi de 2. İçin yaşımız geçiyor.Aden benim çocuk ihtiyacımı karşılıyor.Ama büyüyünce kardes isterse...Offf karar vermek çok zor.Ben de düşünürsem gelecek yaz veya sonbahar diyoru.2015'te doğacak şekilde.Ya da hiç.
Hayırlı yolculuklarBu arada eşim gelince yola çıkacağız.
Desitin duymuştum, eşime söyleyim de akşam getirsin. EcZanede yoktu alamamıştım. Teşekkür ederim canm hatırlattığın içincanım oğlum dişten dolayı 1 haftadır su gibi ishaldi ne kadar asitliyse bi pişik oldu anlatamam.her çiş yapısında bile ılık suyla yıkadım dötünde beyaz yer kalmadı kabuk bağladı resmen.ablamdan tecrübe ettiğim DESİTİNdiye bir krem var.20 tl mor kutuda olanı alacaksın..inan 2.günde eski haline dönderdi.o dediklerinin hepsini kullandım hiçbi etkisini göremedim.onlar malesef pişik önleyici..bu dediğim olmus pişiği tedavi ediyor.verdiğim para helal olsun.yaz gelsede bebişleri cıbıldak yapsak
aryammcanım doktorunuz kim?memnunmusun?tekdende ahmet kamalıya gidiyoruz.adam cok iyide cok hızlı konusuyo 5 dkda tırt vırt eve gelince bidaha arıyorum neyi nasıl kullanıcam diye.. tutulan doktorlar niye böyle olur anlamıyorum..oysaki doktorda aradığım en öncelikli özellik sakinlik..bizde gecmek bilmeyen ishalimiz için gitmiştik kaka tahlili istedi cok şükür bişey cıkmadı diştendir dedi...kiloda almamısız oğlumu perişan etti ishal....iştahsız ve gece cok huzursuz 100 kere kalkıyoruz daha ilk dişte böyleyse diğerlerini düşünemiyorum..
Raf konusu hariç dikkat ettiğim şeyler. Yumurtayı kutusunda koymam ama yumurta koyduğum ye başka bir şey de koymam:) yarım limonu bırak paketi gıdaları bile yumurta ile beraber koymuyorum.kızlar bi göz atın derim...
Uzman Diyetisyen Binnur Okan, Yiyecekler buzdolabına doğru yerleştirilmezse erken bozulabilir ya da bakteri gelişebilir diyor. Özellikle et, tavuk, balık, süt, yoğurt, yumurta, peynir gibi hayvansal kaynaklı bütün ürünler potansiyel riskli olarak kabul edildiğinden, bir de normalde potansiyel riskli olmayan pirinç, patates gibi yiyecekler piştikten sonra riskli hale gelen besinler olduğundan, buzdolabını yerleştirirken bunlara özel önem vermek gerekiyor.
Buzdolabında raflar arası sıcaklık farkı olduğunu hepimiz biliyoruz. Buzluğa en yakın olan raf her zaman en soğuktur ve aşağı raflara doğru soğukluk derecesi azalır. Bu nedenle Binnur Okan da potansiyel risk grubundaki yiyecekleri, yani bakteri üremesi olabilecek ürünleri her zaman için en üste koymamız gerektiğini söylüyor.
Buzdolabında hangi besin hangi rafta olmalı?
En üst kata et, balık, tavuk; ikinci rafa peynir, süt, yoğurt; daha aşağıda yemekler, en alta da sebzeleri koymak gerekiyor.
Sebzeler poşetinden çıkarılmalı
Çoğumuz sebzeleri poşetleriyle buzdolabına koymayı tercih ederiz. Oysa poşetten sebzeye sürekli bir plastik geçişi olduğundan, sebzeyi poşetinden boşaltıp buzdolabına yerleştirmemiz gerekiyor.
Pişmiş ve çiğ et birbirine yakın olmamalı
Buzdolabında pişmiş ve pişmemiş etlerin birbiriyle temas etmemesi gerekir. Çünkü çiğ et çabuk bakteri üretir ve piştiğinde bakteriler ortadan kalkar. Ancak onu çiğken diğer besinlerle aynı yere koyarsak, bakterileri diğer besine bulaştırmış oluruz.
Yumurta kutusunda saklanmalı
Yumurtanın hem kendisi hem de kabuğu çok ciddi bakteri taşıdığından yumurtayı aldığımız kutunun içerisinde muhafaza etmeliyiz. Yani yumurtaları buzdolabının içindeki yumurta raflarına dizmek yanlış! Çünkü yanına konulmuş herhangi bir besin, örneğin yarım limon varsa, bakterilerin çapraz geçiş ile taşınmasına sebep oluruz diyor Binnur Okan. Bir de yumurtaya dokunduktan ve kırdıktan sonra da ellerimizi sabunlu su ile dezenfekte etmemiz gerekiyor.
Buzluktaki yiyecekler nasıl çözdürülmeli?
Derin dondurucular artık mutfaklarımızın vazgeçilmezi oldu. Böylece hiçbir mevsim hiçbir yiyecekten mahrum kalmıyoruz. Ancak burada muhafaza ettiğimiz yiyecekleri doğru şekilde çözdürmek çok önemli. Buzluktan çıkan yiyecekler kesinlikle kalorifer üstünde, oda sıcaklığında çözülmemeli. Öncelikle buzdolabında alt raflarda, su sızdırmayacak uygun kaplar içinde buzlarının çözülmesini sağlamalıyız. Acelemiz olduğu durumlarda ise soğuk su altında çözdürebiliriz.
Dondurma ve yoğurt kaplarını saklama kabı olarak kullanmayın!
Siz de satın aldığınız dondurma ya da yoğurt kaplarını saklayıp artan yemekleri muhafaza etmekte mi kullanıyorsunuz? Unutmayın, plastik kaplar her zaman en sağlıksız olandır. Üstelik dondurma ve yoğurdun üzerindeki son kullanma tarihi, aynı zamanda kabın da son kullanma tarihidir. Bu tarihi geçirirseniz kabın içine koyduğunuz yiyecek ve içeceklere plastik geçişi olur. İşte bu nedenle mümkün olduğunca cam kavanoz kullanmalısınız.
Süt kendi kutusunda saklanmalı
Ancak Diyetisyen Binnur Okan bir uyarıda bulunuyor: Sadece süt için cam önermiyoruz. Çünkü süt çok ciddi B2 vitamini kaynağıdır. Güneş ışığı aldığında bu vitamin kaybolur. O yüzden ışığı geçirmeyecek kaplarda saklanması gerekir. Kendi kutusunda buzdolabında saklanabilir.
En sağlıklısı cam kaplar
Buzdolabında veya dışarıda yiyecekleri saklamak için en sağlıklı malzeme cam. Yiyeceklerinizi mümkün olduğunca cam kaplarda saklayın. Yiyecek saklamak için alüminyum kapları ise hiç kullanmamaya çalışın.
zaten anne ve bi kadın olarak sizde biliyorsunuzdur bunları ama,faydası olur diye paylaşmak istedim kızlar.ben yumurtayı kutusundan cıkarıyordum,kullanmadan öncede yıkıyodum:26: öğrenmiş oldum kutusunda durmalıymış
Bence de.
Günün güzel geçer umarım :)
Islak bez olarak prima kullanıyordum ama markette kalmamıştı molfix almış görümcem ,oğlum fena pişik oldu, ıslak mendildendir diye düşünüyorum
Meraba kızlar, nasılsınız?
Dün dr a gittik. Boğazına, kulağına falan baktı bîşi yok dedi. İdrar ve kaka tahlili istedi onu da bugün verdik bakalım sonuç ne olacak. Ama dîştir büyük ihtimalle diyor. Fakat hiiîiç te dîş miş yok ortalarda. Dün uyanıp uyanıp dua ettim düzelsin diye.?dr yemek îçin de sakın zorlama dedi. Hakkatten de inada bindirmeye başlamıştı. Vermiyorum istemediği zaman. Bakalım nereye kadar dayanacağız. Aç ve aç geziyor sıpa.
Kocamın önrümden 10 yıl, kızımın ömrümden 20 yıl, annemîn ömrümden 10 yıl kısalttığını düşünüyorum. Ömür törpüleri!
Cumamız hayırlı olsun cefakarr annişlerr..oglum dişlerini dörtledi nıhayet bıraz rahatladık..azı dıslerının daha zor oldugunu duydum Allah yardımcımız olsun..tatıle gıtmemıze son 9 gun..haftaya cumartesı Allah nasıp ederse gıdecegız ustelık balayı yaptıgımız yere..once 2'lı..sımdı 3'lu bakalım kısmett bı dahakıne:)saka bır yana agustosta yenı bebegı dusundugumu soylemıstım..buna ıstınaden oglusu memeden kesmeyı dusunuyorum yasından hemen sonra..bugun bıraz bıseyler okudum nette..nasrettın hoca mısalı agactan dusenı arıyorum..oglum emmeden uyumuyor malesef..ozellıkle gece kalkmalarımız sırf meme ıcın..uyutma konusunda kaldır yatır la balsamayı dusunuyorum..bı ara deneyıp aynı gun bırakmıstık bır agıt bır agıt..vesselam onerılerınızı beklıyorumm canlarrr
Bu arada yaklaşık bir haftadır Aden sıralïyor.Temmuz bebelerinin birçoğu neredeyse yürüyecek ama bizim için öneml bir gelişme.
Ben de 83 doğumluyum.Biz de biraz gec kaldık.Temmuzda evleneli 5 yıl olacak.İsteyerek çocuk yapmadık bu sırada.Şimdi de 2. İçin yaşımız geçiyor.Aden benim çocuk ihtiyacımı karşılıyor.Ama büyüyünce kardes isterse...Offf karar vermek çok zor.Ben de düşünürsem gelecek yaz veya sonbahar diyoru.2015'te doğacak şekilde.Ya da hiç.
Benim aldığım da organik pamuk ama bana sert geliyor. Canbebe bile daha yumuşak. Bu arada huggies' in bel bantını beğeniyorum. Kaka vs çıkmıyor.neyneyse bende huggies kaullanıyorum.organik pamuklu .
denediklerimin içideki en yumuşak olan bez.
helede molfixin yanında.sen hangi seriisini kullanıyorsun?
Afiyet olsun prenseoğluma bu gün aktardan karışım hazırlattık.
muhallebi yapmak için.
(pirinç unu, yulaf unu, mısır nişastası, çavdar unu )
kuzenim çocuklarına hep nu karışımdan yedirmiş.
yaptım muhallebisini tadıda güzeldi..
eskiler gitgide azalıyor .
2012 temmuz anneleri topğinin eski sayfalarına baktım
bir günde on sayfayı geçiyormuşuz.ne kadar çok kişi varmış.
gerçi şimdi bebekler var.ama yinede eskisi gibi olsun
Pembiş, hadi gözün aydın günü savmışsın
Eskisi gibi olması zor, çok zor:)
İşlerimiz çoğaldı ,bebişler de ilgi istiyor.. Öyle de olmalı zaten.
Ama tamamen bırakanları da anlamıyorum ,ara sıra girip iki satır yazmak imkansız değil ki.
Neyse kalan sağlar bizimdir:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?