Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

kızlar ya panik içindeyim ya doktorum kızıma tavuk vermemi yasakladı cokta haklı uretılen tavuklarda hormon oldugundan kız cocuklarını kotu etkılıyormus o nedenle kendı besledıgın tavugu verebılırsın dedı yada akrabanın satılıkları değil dedi bende vermiyorum bu konusmanın ustune farklı kıslerden ıkı kız cocugunun biri 4 biri 6 yasında adet oldugunu duydum adet kesmek ıcın ılac verıyorlarmıs durduramazlarsa gelişimleri durabilirmiş ay bir panik oldum kiii anlatamam rüyalarıma giriyor . yani marketlerde aldıgımız sebzeler de kı hormonun durumu ne olcak diyorum ıcımden babaım kucuk bahcesı var bir iki şey ekti bizim için ama herseyı ekemıyor ay panik atak gecırmekteyim....

et soteyi nasıl yapıyorsunuz, biri bana detaylı anlatabilir mii?

Ben eti hep düdüklüde pişiririm. Başka türlü bana yumuşak gelmiyor :/ kuzu eti hiç girmez bizim eve çünkü kokusu acaip rahatsız eder beni. Pişirmeden önce sütte bekletirsen daha güzel olurmuş kuzuyu. Dedikten sonraaaaa ben şöyle yapıyorum: eti düdüklüye koyup baya bi kavuruyorum. Kendi suyunu salıyo çekiyo accık da kızaavak gibi ike içine doğradığım soğanı, biberi ve baharatları koyuyorum. Üzerine örtecek kadar kaynar su ekleyip kapatıyorum. Düdüklünün çizgisi iki tık çıkınca da altını kısıp 12 dk pişiriyorum lokum gibi oluyo :) eğer domates rendeleyeceksem yada salçalı et yapacaksam 10dk tutuyorum düdüdklüde açınca ekliyorum salça veya domatesi ve öyle pişiriyorum tatları birbirine geçene kadar. Pişirme süresi düsüklüye göre değişiyormuş yalnız :/

Ay şok oldum. Erken adet olmanın bu kadar erkenini ilk defa duyuyorum. Ozaman hiç tavuk vermeyip sadece kırmızı et mi tüketmeli?? Ayda bir veya iki kere tavuk verip olmadı proteini kuru bakliyattan aldırmalı. Sebzeleri zaten mevsim sebzesi olarak tüketirsek bişi olmaz yahu dimi????

canım ya bende bilmiyorum türkiyede yine hormon kontrolü var ben kıbrısta yasıyorum sozde kontrol var ama aslında yok tavuklara ilaç veriyorlar ıkı gunde kesiyorlar sebzeyi bende mevsime gore alıyorum ama kıbrısta ona bile güvenemıyorum yaa

Bende beyaz tenliyim, kıllarımda maşallah:) kaç seans gittin canım sen? Birde yaz aylarında çok sıkıntı olur mu acep? Gerci yine de yaptırıcam. Erteleye erteleye kalıyor öyle. Birde memnun musun? İyiki yaptırdım diyor musun? Birde fiyatı ne kadar? Ne çok soru sordum dimi:) yaptıran varken yapışıp kaldım:))

NFK CIM düdüklüne bağlı. Bazıları suyunu çabuk buharlaştırıyor. Benim fisler düdüklüm. Suyu çok buharlaştırmaz. Yinede ara ara kontrol et bence. 10 dk iyi aslında.

Son düzenleme:

canım seansı kişiden kişiye değişiyor . yaz aylarında yaptırılması pek onerilmiyor ama lazer yaptıgında bir hafta lazerli bölgeyi güneşten korumalısın. korumazsan leke yapıyor.

valla artık heeerşey hormonlu.
düşünüyorum, ben çocukken çilekler küçücüktü, harikulade bi kokuları ve aromaları vardı.
şimdi kafam kadarlar ve ne tad var ne koku

tavuk da hakeza öyle. geçen abim söylemişti, tavuk çiftliklerinde gece gündüz gürültü yapıyorlarmış ki.
tavuklar uyumasın, sürekli yesin. 28 günde piliç 40 günde tavuk oluyorlarmış :26:

şimdiye kadar 3-4 kez tavuk verdim ayşeciğe. çok da güzel yedi. ama bu söylenenler soğutuyor insanı.
zamanı gelsin balık yesin o zaman, güzelim tavuğu da elimizden aldılar ya, kör olasıcalar

kuzu eti hiç girmez bizim eve çünkü kokusu acaip rahatsız eder beni. Pişirmeden önce sütte bekletirsen daha güzel olurmuş kuzuyu.
kuzu koyun gibi kokmuyor canım, çok daha lezzetli ve yumuşak.
aslında biz dışarıdan neredeyse hiiç kırmızı et almıyoruz, güvenemiyoruz çünkü
kurbandan kalanı çook iktisatlı kullanırım. gıdım gıdım bitince de ramazan ayında babam bi dana alır keser, afiyetle onu yirik
kuzu eti, bebekler ve çocuklar için çok faydalıymış dedi abim. kuzu haşlama aldı ayşeciğe ama onu henüz yapmadım.

çilekli keşkül, benim damak tadıma hiiiç uymadı.
yani bi sürü nimet, günah olmasa hepsini çöpe dökerim. bilmiyorum, niye böyle oldu :100:

ama akşam eşim bayıldı, iki kup yedi, bu çok güzel olmuş dedi.
dalga mı geçiyorsun, ben hiç beğenmedim bi daha asla yapmam dedim.
eşim, sen bu işten hiç anlamıyon, damak zevkin gelişmemiş diye törpüledi

fatmazra
dtk
naragacı
gulumser
asude
caglaslı

niye yazmıyosunuuuuz?

Bebekten sonra yüksek lisansa başladım. Onun sınavları var canım, onlara giriyorum.

Çileği taze yemeyi severim ama çilekli puding, çileli süt hatta çilekli dondurma gibi kombineler damak tadıma uymaz
Sen de öylesindir belki

Çileği taze yemeyi severim ama çilekli puding, çileli süt hatta çilekli dondurma gibi kombineler damak tadıma uymaz
Sen de öylesindir belki
dediğinde haklılık payı var.
çilek sos haline gelince, çilekten gayrı herşeye benzedi.
sade yense daha güzeldi.

vuuuuv! züpper
çocuk da yaparım, doktora da diyosun.. helal..
Allah kolaylık versin bacım.
Henüz doktora aşamasında değilim ama bunu bitirince, inşallah, istiyorum onu da... Kısmet
Başta yapacağıma inanmıyordum ama bugüne geldik, Rabb'ime şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…