Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Neyneyse sünnetle ilgili yazmadın?
Eşim bugün dr u aradı
Bence ettirmeyin enfeksiyon kapıyorlar sonra, bezden çıkınca ettirin demiş .deli mi ne

Canım kusura bakma bu h afta sınavlarım var uğrayamadım foruma.
O doktoru kesinlikle dinlemeyin. 2 yaşına kadar yaptırınız yaptırdınız, yok yaptırmazsanız 6 yaşına kadar beklersiniz. Benim gibi kafana vurmak istemiyorsan kesinlikle ihmal etme. Bezi bırakmak ne demek? Minimum 2 maksimum 3-4 yaş demek. E o yaşlarda psikologlar sünneti onaylamıyor. Başka bir doktora danışın. Bizi çocuk doktorumuz uyardı ama hastane genel anestezi yapmak istedi, ondan vazgeçtik. Biraz araştırsak lokal anestezi yapan da varmış.
Bu arada yürümesini bekleme dememin sebebi adam akıllı yürümesi de vakit alır. Bir de çocuk çok hareketlenince doktorlar lokal anesteziye yanaşmaz. Çocuğun küçükten yaptır. Enfeksiyon kapacak kadar kalmaz, çabuk iyileşir Allah'ın izniyle.

Ayakta sallama seansından merhaba kızlar :) akşam oğluşla parka gittik. Bol böcekli bir yürüyüş yaptık. Pusette çok sıkılıyo ama ben de yürüyüş yapmak istiyorum :/ anlaşamıyoruz ayrılacağız sonra eve gel, banyo seansı, meyve seansı derkennnn çok şükür oturur pozisyondayım :)

Topiğin akşamki durumunu hiç beğenmîyorum

Neyneyse sen ne sınavına giriyorsun kuzum???

henüz beyazından vermedim ama artık gün aşırıdan daha fazla veriyorum.
yani haftanın 5 günü rahat yumurta yiyordur..
bu son günlerde arka arkaya oldu..
Cnm sen geçende beyazından da veriyorum demiştin? Ben hep beyazıyla veriyorum omlete menemene bayılıyor, hergün verirsem sıkılır diye günaşırı veriyorum genelde
Zeynep bu ne yakışıklı oldu ağız yanaklar aynı sennn
Oy maşallah oğlullarımız hep yakışıklıymışşşş
kızlar el titremem git gide artıyor hangi bölüme gidecem hastaneye
Nöroloji olabilir belki? Bence ecoşu taşımaktandır korkma
Çok sağol canım aynı fikirdeyim senle ama şimdi başka dr arayacağız ne güzel bu hafta yaptıracaktık!

:)))biz ayrılamayızzz

slm kızlarrr... kızlar size bir sorum olacak. ben bütün tüylerimden kurtulma kararı aldım hayırlısıyla. lazer epilasyon yaptırmayı düşünüyorum. bugün itibarıyla bir araştırmaya girdim. sizin içiniizde yaptıran varmı? memnunmusunuz? yaptırmasada bilgisi olan??:44::44::44:

Evet.. Öncelikle lazere gideceğin yer iyi olmalı, kullanılan cihaz önemli. Diode ve alexandrite cihazları var yaygın; alexandrite daha iyi. Memnun kalırsın tabi cilt rengin önemli. Beyaz ten, siyah tüy daha uygun lazere. Tüyler hemen bitmez ama çok azalır ve çok geç çıkar, 3 ayda bir gitsen yetiyo uygulamaya.

Öncelikleeee günaydın.... Herkesin günü güzel geçsin, sıpalar bizi yormasın zmesin inşallah...

Canım sen yaptırdın mı? Bugün birkaç yerle telefonda görüşeceğim, bakalım. Ama 3 ayda bir olayını anlamadım? Tüyler çıkmadığı için mi 3 ayda bir? 4-6 haftada diyor yazılarda. Bir de tatil kısmını nasıl yaparım onu düşünüyorum. Ağustosta tatilde oluruz. İnş gelmeme gerek kalmaz.

Canım ben arkadaşlarımdan aldığım bilgileri paylaşacağım. Öncelikle yazın başlamamak lazımmış çünkü güneşten korumak gerekiyormuş bir süre. Busmainin de dediği gibi kılların kalın olması daha iyi sonuç verdiriyomuş. Zaten o yüzden bir süre jilet kullanıp gitmişlerdi. Bi de kıllar çok hafif tüye dönüşüyormuş tamamen gitmiyormuş dediler :/ ben bu duyduklarımdan sonra vazgeçtim. Bi de henüz lazerin yarar zarar olayı belli değilmiş bünyeye :/ umarım iyice kafa karışıklığı yaratmsmışımdır :/ yaz gelince iyice kıl tüy olayı sinir ediyo dimi insanı

Günaydın kızlarrrrrrrrrrrrrrrr. Haftanın ortası bile geldi çok şükür :) herkese güzel bir gün diliyorum :)

günaydın hanımlar..
ayşecik ayaklarımın altında dolanıyor. bu nasıl bi algıdır pc ye yaklaştığım an
her ne işle uğraşıyorsa bırakıyor ve motoru çalıştırıp son gaz yanımda alıyor soluğu
oyuncak bi laptop alsak, yine kanmaz, gerçeğini ister bunlar..
folik asiti fazla kaçtı bunların yaa

:)) Yaşasınnn yay burcu,yaşasın gezmek :) nfk yalnız bebeler yengeç evcil mi evcil kuzular netcez işleri var bizle.Ben ki 30 günlük daha 40 çıkmadan uçakla yolculuk yapmış insanım :)))
eveeet, yehuuu:124:
evet yengeçler evcil, evcimen.. ama daha erken yaşta başlayınca sanıyorum onlar da gezmeden durmaz.
gezenti anaları gibii

oluuuum, bu kemer sana birazcııııık büyük mü gelmiş
ama çok yakışıklı maşallah, ne güzel gülmüş.. maşallah yavrumaa

kızlar el titremem git gide artıyor hangi bölüme gidecem hastaneye
bütün elin mi titriyor?
birkaç ay önce benim sağ elimde baş ve işaret parmağı sürekli kasılıyor titriyordu.
korktum. 2 hafta kadar sürdü, sonra durdu.. sinirsel de olabilirmiş..
doktora gideceksen sanırım nörolojiye gideceksin. gerekirse ordan beyin ve sinir cerrahisine yönlendirirler.
geçmiş olsun, inş önemli bi şey değildir..

lazer merkezinde mi çalışıyon kııız?! bu ne bilgi böyle

benim de bildiğim yaz aylarında tercih edilmiyor, tüylerin güneş görmemesi gerekmiş.
ve gitmeden önce birkaç sefer jiletlemeyle tüyleri görülebilir kalınlığa getirmek lazım.

et soteyi nasıl yapıyorsunuz, biri bana detaylı anlatabilir mii?

Son düzenleme:
günaydın

nfk et sote annem çok güzel yapar.

etleri kavurup.sonra sebzeleri tek tek kızartır. patlıcan,biber

ete ekler. en son üzerine domates. suyu ile pişer.

günaydın
nfk et sote annem çok güzel yapar.
etleri kavurup.sonra sebzeleri tek tek kızartır. patlıcan,biber
ete ekler. en son üzerine domates. suyu ile pişer.
ben bi şeyleri yanlış yapıyorum galiba.
belki tam güzel kızartamadığım için güzel pişmiyor, hani şöyle lokum gibi pişen dağılan gibi olmuyor.

püf noktası; tava sıcakken yağ koymak. ardından yüksek ateşte eti sotelemekmiş.
daha önce buna uygun yapmıştım, ama etler yanar gibi oldu, çok kızardı.
e altını kısınca da suyunu saldı..
oysa ki suyunu salmaması gerek kavururken..

canım ya valla sabah sabah canımı cektirdiniz ben hiç kavurma yapmadım ama soyle dene sıcak tavaya at etleri bir bir iki aşırı kızartmadan cevır sonmra atesını azalt . birde eti fazla pişiriyorsan kuruyabilir diye düşünüyorum o nedenle pişirdiğin süreye dikkat edebilirsin :)

Valla beni hiçbirşey vazgeçiremez sanırım bu karardan:) çünkü çok yük oluyor bana. Yaz ayları evet iyi bir şeçim değil ama yinede uzmanla bi görüşeyim. Zaten bir süredir ağdaya vaktım kalmıyor jilet kullandım. Malum yaz ayları da çok zor oluyor.
et soteyi nasıl yapıyorsunuz, biri bana detaylı anlatabilir mii?

Ben son zamanlarda şöyle yapıyorum;
Kuşbaşı doğranmış etleri rengi değişeşene kadar çeviriyorum düdüklüde, sonra suyunu salıyor hiç su eklemeden düdüklüyü kapatıp pişiriyorum bir süre. Açınca hala biraz suyu kalıtor onu süzüp ister tereyağ ile bir iki çeviriyorum îster domate biber ekle cevir. Bu dediğimde etler lokum kıvamında oluyor. Biz öyle seviyoruz. Özgür şefin tarifi:)
Bazende güveçte altınıiyice kısıp uzuuun sürede sote yapıyorum. Etler iyice pişince de domates, biber ne varsa ekliyorum. Hatta en son üstüne kaşarla fırına bile atabilirsin

püf noktası tava değil tencerede yapacakasın.

bende tavada yapıyordum annen tencede yap dedi.

altını çok açmaycaksın,kısıkta olmayacak.

et zor pişerse ben azıcık sirke ekliyorum.

yumuşak oluyor...

nfk sote yapmaya gitti herhal:44:
yok kıııı, burdayım
doğru söylüyorsun, belki kavurma işlemini fazla uzun tutuyorum ondan yanıyor:44:

bu tarif güzelmiş.
peki, ne kadar süre düdüklüde haşlanıyor?
su-süre dengesi çok önemli..

püf noktası tava değil tencerede yapacakasın.
bende tavada yapıyordum annen tencede yap dedi.
altını çok açmaycaksın,kısıkta olmayacak.
et zor pişerse ben azıcık sirke ekliyorum.
yumuşak oluyor...
ne bileyim, kavurma işlemi ya, teflonda yanmaz diye
tencere tava arasındaki fark nedir işte onu hiç bilmiyom
en büyük gözde yüksek ateşte yapıyordum, sanırım o da yanlış
bu seferki kuzu eti, zaten kolay pişer, tabi becerebilirsem

evet, kurban kavurmasını böyle yaptım.
gerçekten çok lezzetli oldu, kuyruk yağı da ayrı bi tat veriyor.. ilknuuuuuur

Son düzenleme:
Canım altını en kısık ayarda açıp, etler suyunu salıp çekene kadar su ekleme. Suyunu kendisi salıp çekecek.dikkat etmen kazım hala pişmediyse biraz daha su ekle onu da çeksin.. Biraz zaman alıyor ama güzel oluyor ;direk düdüklüde de pişirebilirsin acelen varsa.
Sonra sıvıyağda sotele domates biber karabiber tuz kat süper oluyor

Cnm ilk bikaç seanstan sonra farkedersin seans aralığı uzuyor, ben uzun zamandır yaptırıyorum bölge bölge, yüzümde ince tüyler vardı onlara etki etmedi. Bacaktakilerde çok etkili oldu. Traş tüyü kalınlaştırmak için yapılmıyor, köklerini orda bırakmak için yapılıyor. Traşla kök değişmez kalınlaşıp lazere elverişli olmaz tüy. Traş kökleri yoketmeyelim ve lazer görsün diye. Kalınlaşma olmuyor gittikçe inceliyor. Her görüşte kök daha da zayıflıyor. Bembeyaz tenim var benim o yönden şanslıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…