Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

busmai evin güney cephe galiba?

evimin salonu sabah güneş alıyor,öğleden sonra gidiyor;yine de yatak odalarımız hep serin oluyor..
çoğu kişiden daha iyi durumdayım yani:18:
hep salonda olduğumuz için ve oğlum çok hareketli olduğu için su ter içinde kalıyor öğle vakti

evimin salonu sabah güneş alıyor,öğleden sonra gidiyor;yine de yatak odalarımız hep serin oluyor..
hep salonda olduğumuz için ve oğlum çok hareketli olduğu için su ter içinde kalıyor öğle vakti

öğleden sonra rahat edersin o zaman.

bizimkide güney batı.dışarı çok sıcakda olsa ev serin oluyor.

gecede serin ama oğlumda uyurken çok terliyor.

birde ev sıcak olsa hali nolurdu:50:

salı pazarı,nfk, ayşecik bunların içinde geçtiği bir cümle kurun:1::1::1:

bu saatte mi?güneş tam tepede,çıkmayın bence:44:
kereme banyo yaptırdım uyuttum artık rutine bağladık; her gün öğle vakti ev pişiyor ancak o şekilde rahatlatabiliyorum
dışarı da 6 gibi çıkıyoruz

biz de genelde ikindiden sonra ya da öğleden önce çıkıyoruz.
daa bugün böyle oldu işte.. park 2 dk mesafede, hep ağaçlık gölge.

iki tane bebek salıncağı var. birinde ayşecik birinde 3-4 yaşlarında bi kız sallanıyordu.
11-12 yaşlarında iki kız uzaktan koşarak geldi yanımıza.
biri diyor ben binicem, öteki diyorki hayır ben.
az az sallıyorum ayşeciği, bu kızlar geleli 30 saniye olmamış.
geldi bitanesi salıncağın arkasına dayandı, sallanması engellendi, durdu salıncak.
kızım napıyosun, çekil kenara dedim :20:
ayşeciği aldım salıncaktan. hiç utanması yok, hemen atladı.
salıncağın bebekler için ön barı var ya, onun üstüne oturdu, şiddetle ve hızlı sallanmaya başladı.
valla genelde gayet hoşgörülü ve sabırlıyımdır çocuklara karşı, ama bu kızı pataklayasım geldi.. :95:

bizim ev bu konuda berbat:25:
güneş küçük odadan doğuyor. sırasıyla yatakodası, mutfak dolaşıp, salondan batıyor.. :25:

salı pazarı,nfk, ayşecik bunların içinde geçtiği bir cümle kurun:1::1::1:
aaaa!!! insanın adı çıkmayagörsün işte bakın :9::9::9:
evdeyiz ayol, ayşeciği uyutayım, becerebilirsem şu cheesecake i yapıcam

Rabbim gönlüne göre versin inş hayırlısıyla..:16:
ah ben de orda olaydım da, hırkayla olaydım..
bayramdan sonra geliyoruz inşşş:16:

he ya, altın ahududu ödüllerinin favori adayları oluruz biz :9::9::9:

:)))))))

eee, herkesler nerde?
ben de ayşemi alıp gezmeye gidiyom o zaman:80:

Yer arıyodun zaten gezmeyeeee :)

selam kızlar dün akşama doğru çıktım biraz ilerde 3 katlı koton mağazası var orda takıldım bikaç cici aldım oğlum da sağolsun uyudu o sırada:16: stres attık. bi tane gömleği denemeden almıştım çok beğendim ama maalesef olmadı bedeni değiştirmeye de üşendim ,görümceme vericem:2:
hoşgeldin goktugsaba
pembiş bu seferki imla hatanı bir yaptın, pir yaptın:1:
humakus benim annem de gençkızlığını erzurumda geçirdi,üniversiteyi erzurum atatürkte okudu,dedemler de uzun süre orda kaldılar görevli olarak.. ben de hatırlıyorum,merkezdeydiler,mumcu caddesi. ilkokul 3.sınıftayken orda 3 ay okula gitmiştim buzlar sarkıyordu çatılardan ne kadar soğuktu:31:

bu saatte mi?güneş tam tepede,çıkmayın bence:44:
kereme banyo yaptırdım uyuttum artık rutine bağladık; her gün öğle vakti ev pişiyor ancak o şekilde rahatlatabiliyorum
dışarı da 6 gibi çıkıyoruz

Busmaiiiiiii valla içimde boluya karşı hislerim parmaklarımdan imla hatası olarak dökülmüş hahahaha.

ayşecikle markete gittim, malzeme listesini almamışım.
şu tarifini verdiğin cheesecake için, rabişi aradım. ama yoğurt almadan eve geldim.
rabiş krema ile de olabilir dedi, napim?
kremayla deneyeyim miii, yoksa başka zaman mı yapayım?:44:

aslında bi bakayım, belki kv evdeyse ondan da alabilirim yoğurdu..

Bence yoğurt al kv ama krema ile de olur :)

iki tane bebek salıncağı var. birinde ayşecik birinde 3-4 yaşlarında bi kız sallanıyordu.
geldi bitanesi salıncağın arkasına dayandı, sallanması engellendi, durdu salıncak.
salıncağın bebekler için ön barı var ya, onun üstüne oturdu, şiddetle ve hızlı sallanmaya başladı.
valla genelde gayet hoşgörülü ve sabırlıyımdır çocuklara karşı, ama bu kızı pataklayasım geldi.. :95:

Bazı çocuklar çok salak üzgünüm. Yani ben bu yaşımda onun yaptığını yapamam. Terbiyesiz veletler

öğleden sonra rahat edersin o zaman.

bizimkide güney batı.dışarı çok sıcakda olsa ev serin oluyor.

gecede serin ama oğlumda uyurken çok terliyor.

birde ev sıcak olsa hali nolurdu:50:
gerçekten ya Allah susuz bırakmasın
bence suya belli bir kota koyulmalı ailedeki fert sayısına göre, fazla kullanana zam yapılmalı ki millet rahat rahat harcamasın
naparız susuz kalırsak
dünya susuzluğa doğru gidiyor:50:

offf canım hiç sorma parkta korkunç çocuklar var
terbiye görmüşü de var görmemişi de..
çocukların dünyası çok acımasız
lakap takanlar,küfredenler,birbirine düşünmeden zarar verenler..
ama nereye kadar kollayabiliriz ki?? :14:

ayşeciği babanneye bıraktım, markete gidiyorum şimdi.:10:
2 paket krema almıştım, değiştirip yoğurt alayım baree

bizim ev bu konuda berbat:25:
güneş küçük odadan doğuyor. sırasıyla yatakodası, mutfak dolaşıp, salondan batıyor.. :25:

aaaa!!! insanın adı çıkmayagörsün işte bakın :9::9::9:
evdeyiz ayol, ayşeciği uyutayım, becerebilirsem şu cheesecake i yapıcam

Böğürtlen aldın mı içine koymak için??? Ben öyle daha çok beğendim :)

Beynime güneş geçecekti dışarda!! Yine de sıcak soğuktan iyidir :))

Oğluşa yarın smash cake yaptıracaktım ya keki sade yapayım kremayı da labneli diye düşündüm. Sade kek hiç yapmadığım için bi tarif buldum ve sonuç: kabarmayan bir kek!!!! Neyseki arasına da muz falan koyunca accık daha büyür kek :) zaten oğluş da minik keki de küçültücem bakalım :)

Böğürtlen aldın mı içine koymak için??? Ben öyle daha çok beğendim :)

ne böööööörtlen miiii:30:
tarifteki gibi limonlu yapıcam. onun içine de böğürtlen katılınca daha güzel oluyorsa da bu sefer böyle olcek
beğenilirse onu de denerik :31:

ne böööööörtlen miiii:30:
tarifteki gibi limonlu yapıcam. onun içine de böğürtlen katılınca daha güzel oluyorsa da bu sefer böyle olcek
beğenilirse onu de denerik :31:

Canım tarifin orjinali de güzel. Fakat ben içine böğürtlen koyup yapıyorum. Biz öyle de çok sevdik ekşi ekşi :) bu tarife yarım paket dondurulmuş böğürtlen koyuyorum. Siz bunu bi yiyin de sonra konuşuruz yine :))

Ben de oğluşun smashcakeini yaptım. Yarın son süslemeleri ile ortamı da ayarlarsam bakalım ne yapacak kuzucum :)?? Fotoları da artık mecbur pcden girip yüklerim.

bacım, cheesecake in alt kısmını hazırlayıp fırına attım.
yarım saattir pişiyor,
aynı tarifteki ölçülerle yapmama rağmen az önce baktım, üstündeki sos kısmı hala sulu, pişmemiş:26:
160 derece mi az geldi, yoksa karışımın içindeki 3 kaşık un mu bilmiyorum.
dereceyi 170 e aldım, bakalım, inş pişer.

ısıyı 160a geri aldım :37:
pişme alametleri var.

şuan evin halini bi görseniz var ya, mutfak almış başını gidiyor, salon peşine koşuyor:27::9:

kızlar selammm.nasılsınız bacılar..anam bi cheesecakede bana yolla nfk ..kıı hala kv ile nasıl sizli bizli konusuyon:9::9::9: elinize sağlık,tesekkürler hııı....:1::1:esinde senin ailene öylemi?sosyete aysecik ve anası:9::9::9: nfk.komsularınada öylemisin yoksa abla diyemi hitap ediyosun.accık bana tüyo ver.ayrıca parktaki o bebeye patlataydın bitane.uyuz oluyom o tiplere.:57:

özlemcr canım gecmiş olsun.bilemedim doktoru ne için aradığını ama ben basıma geleni söyliyim.oğlum 30 günlük falandı.sağ gözü bi çapaklanmaya basladı.anlatamam.resmen sapsarı su yapıstırıyodu gözünü.acamıyodu bile..tam 25 gün.yalovadaki doktoruna götürdük yenidoğanlarda olur dediler..etraftakiler nazar dediler,mikrop kapmış dediler,anne sütü damlat gecer dediler..neyse kayseriye geldik kayserideki cocuk doktorumuz göz pınarları tıkalı olur cocukların masaj yapacan ded,damla verdii.bürsürü bişey...25 gündür gecmeyince kıllandım maya gözde soyadı kurt ama adı aklıma gelmiyo.Aliydi galiba.ona gösterdik bebek olduğu için öyle bi müdahale falan etmedi ısıkla baktı..teshisi koydu.enfeksiyon kapmıs damla verdi kullan dedi.diğerleri hep bi göze demişti.bu doktor 2 gözede damlat.enfeksiyon sıcrar dedi.damlaları kullandım.temiz pamukla ılık suyla o çapakları temizledim.3 güne gecti cok sükür..cocuk doktorları herseyi bilemiyor.bölüm doktorları daha mantıklı bence.eğer gecmeyen bişey varsa..uzun yazdım canım ama belki faydası olur diye..gecmiş olsun

goktugsaba hoşgeldin canım.adını hatırlıyorum senin ama nerden bilmiyorum:34:

kızlar selammm.nasılsınız bacılar..anam bi cheesecakede bana yolla nfk ..kıı hala kv ile nasıl sizli bizli konusuyon:9::9::9: elinize sağlık,tesekkürler hııı....:1::1:esinde senin ailene öylemi?sosyete aysecik ve anası:9::9::9: nfk.komsularınada öylemisin yoksa abla diyemi hitap ediyosun.accık bana tüyo ver.ayrıca parktaki o bebeye patlataydın bitane.uyuz oluyom o tiplere.:57:

ah bacım, biz kv ile kötü başladık.
aramızda hiiiç hoş olmayan şeyler geçti, daha doğrusu onun sözleri ve yaptıkları diyim.
sonradan pişman oldu, 180 derece döndü, şimdi canım cicim kızım olduk.
açık açık yaptıklarından dolayı özür dilemedi, helallik de istemedi. ama her hal ve davranışında
her sözünde, her iltifatında ben bunları görüyorum. hoş özür dilese de bi şey değişmez ya..

bendeki huy çok kötü, birini baştan sevmemişsem bi daha ona ısınamıyorum :25:
dünya iyisi olsun, ağzıyla kuş tutsun umrum olmuyor. belli bi yere kadar samimiyet, ama hep mesafe.
baştaki sürtüşme dışında hep iyiyiz, ama bilirimki o zaman yaptıkları orada, kapalı bi kutunun içinde, kilitli bi dolapta..
diyorum ya, huyum kötü, atmadım o kutuları, biliyorumki onlar orda :25:

anne derim, saygıda kusur etmem, hizmet ederim, sırrını paylaşır, her türlü elimden geleni yaparım
ama işte o mesafeden dolayı 'siz' duvarı hiç aşılamadı. yani ben aşamadım.
sosyeteden değil yanii:50:

eşim de saygı babında babama siz der, anneme de ama bazen dili dolanır sen der :1:
binada eşimin yengeleri var mesela, birini çok seviyorum 80e yakındır yaşı, onla senli benliyiz.
yaşıtlarım kuzenleriyle de. ama diğer amca gelinleri ve yengelerle hep sizli bizli.

önemli olan gerçekte nasıl olduğumuz, ha sen demişiz ha siz..

parktaki koca kızdı, bebe olsa bile öyle davranmazdı, ya işte o yüzden sinir oldum.
inş biz kızlarımızı oğullarımızı istediğimiz şekilde yetiştirebiliriz, eğitim bi şekilde oluyor da, terbiyee:18:

cheesecake im oldu, soğumasını bekliyorum, buzdolabına atıcam.
inş güzel olmuştur, eşimin gelmesine 2-2,5 saat var, biraz da soğur, kıvamını alırsa ne mutlu.. :97:

ah bacım, biz kv ile kötü başladık.
aramızda hiiiç hoş olmayan şeyler geçti, daha doğrusu onun sözleri ve yaptıkları diyim.
sonradan pişman oldu, 180 derece döndü, şimdi canım cicim kızım olduk.
açık açık yaptıklarından dolayı özür dilemedi, helallik de istemedi. ama her hal ve davranışında
her sözünde, her iltifatında ben bunları görüyorum. hoş özür dilese de bi şey değişmez ya..

bendeki huy çok kötü, birini baştan sevmemişsem bi daha ona ısınamıyorum :25:
dünya iyisi olsun, ağzıyla kuş tutsun umrum olmuyor. belli bi yere kadar samimiyet, ama hep mesafe.
baştaki sürtüşme dışında hep iyiyiz, ama bilirimki o zaman yaptıkları orada, kapalı bi kutunun içinde, kilitli bi dolapta..
diyorum ya, huyum kötü, atmadım o kutuları, biliyorumki onlar orda :25:

anne derim, saygıda kusur etmem, hizmet ederim, sırrını paylaşır, her türlü elimden geleni yaparım
ama işte o mesafeden dolayı 'siz' duvarı hiç aşılamadı. yani ben aşamadım.
sosyeteden değil yanii:50:

eşim de saygı babında babama siz der, anneme de ama bazen dili dolanır sen der :1:
binada eşimin yengeleri var mesela, birini çok seviyorum 80e yakındır yaşı, onla senli benliyiz.
yaşıtlarım kuzenleriyle de. ama diğer amca gelinleri ve yengelerle hep sizli bizli.

önemli olan gerçekte nasıl olduğumuz, ha sen demişiz ha siz..

parktaki koca kızdı, bebe olsa bile öyle davranmazdı, ya işte o yüzden sinir oldum.
inş biz kızlarımızı oğullarımızı istediğimiz şekilde yetiştirebiliriz, eğitim bi şekilde oluyor da, terbiyee:18:

anladım canım.ne güzel yazmıssın..yanlış anlama sosyeteyi gırgırına dedim.seni cok iyi anlıyorum.bizde kötü basladık..inan önce anne diyordum sonra fatma annemi desem,fatma hanımmı desem,sizmi desem diye cok düşündüm...beceremedim hiçbirini karar verdim anne kelimesini cok kullanmıyorum.telefnda konusurkende coğul soruyorum hatır kp ride içine alarak.siz napıyosunuz gibi..ben kişilik olarak öyle konusuyorsun sandım.seni her konuda takdir ediyorum hoca hanım..iyiki tanımısım seni

bacım, cheesecake in alt kısmını hazırlayıp fırına attım.
yarım saattir pişiyor,
aynı tarifteki ölçülerle yapmama rağmen az önce baktım, üstündeki sos kısmı hala sulu, pişmemiş:26:
160 derece mi az geldi, yoksa karışımın içindeki 3 kaşık un mu bilmiyorum.
dereceyi 170 e aldım, bakalım, inş pişer.

Canım söylemeyi unuttum sana yarım saatte kesinlikle pişmiyor. Sen zaten bakıp halletmişin olayı :) eminim güzel olacaktır. Ellerine sağlık şimdiden.

Back
X