Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

selam kızlar beni hala hatırlayanlar vardır belki ben arada bir giriyorum okuyorum ama yazamadan pasıyor paşa çığlığı..çok ciddi gaz problemlerimiz oldu doğduğundan beri kolik dedi doktor gerçi şimdi 3. ay bittiğinden beri çok şükür daha rahatladık ama hala zaman zaman geliyoooo..ben asıl bebişlere oyuncak çıngırak tarzı bişeyler aldınız mı diye merak ediyorum bebek gelişimi sayfalarında artık oyuncaklara tepki verip sallayabilir falan yazıyo benimkinin hiç oyuncağı yok alsam mı diye düşünüyorum alırsam da nasıl bişey olması lazım acaba :54:

selam kızlar beni hala hatırlayanlar vardır belki ben arada bir giriyorum okuyorum ama yazamadan pasıyor paşa çığlığı..çok ciddi gaz problemlerimiz oldu doğduğundan beri kolik dedi doktor gerçi şimdi 3. ay bittiğinden beri çok şükür daha rahatladık ama hala zaman zaman geliyoooo..ben asıl bebişlere oyuncak çıngırak tarzı bişeyler aldınız mı diye merak ediyorum bebek gelişimi sayfalarında artık oyuncaklara tepki verip sallayabilir falan yazıyo benimkinin hiç oyuncağı yok alsam mı diye düşünüyorum alırsam da nasıl bişey olması lazım acaba :54:

canım O+ olan cıngıraklar var onlardan alabılırsın ben ıkıncı aydan aldım ılk basta korktu sonra gulmeye basladı sımdıde uzanıp tutmaya calısıyo bazen tutuyo ve sallıyo ama bılıncısce yuzune falan vurucak gıbı oluyo ben engellıyorum ama bence artık oyuncak almalısın cunku tutmayı vs oyuncaklar sayesınde oğrenıyolar aa bıde benım ufaklık agzına goturuyor oyuncagı :)

Hoşgeldin canım..:3: Çok şükür bizde de gaz problemi kalmadı.. ama dediğin dediğin gibi arada uğruyor.:1:
Benim kızımında oyuncağı yok ama bende hem dişini kaşıyabileceği, hemde oynayabileceği birşey almak is
tiyorum..:16:

canım O+ olan cıngıraklar var onlardan alabılırsın ben ıkıncı aydan aldım ılk basta korktu sonra gulmeye basladı sımdıde uzanıp tutmaya calısıyo bazen tutuyo ve sallıyo ama bılıncısce yuzune falan vurucak gıbı oluyo ben engellıyorum ama bence artık oyuncak almalısın cunku tutmayı vs oyuncaklar sayesınde oğrenıyolar aa bıde benım ufaklık agzına goturuyor oyuncagı :)

hadi ya geç kaldım desene :S peki bi marka falan var mı aklında ve de yumuşak bişeyler mi olmalı yoksa sert çıngıraklardan mı biraz bakınmıştım ilk aylarda pek beğebeneyince daha da erken dedim öylece kaldı üzüldüm şimdi benimki geri kaldı :))

merhaba bende temmuz annesiyim....spiral taktıran varmı 26 temmuzda doğum yaptım 3 ay oldu ve henüz adet olmadım takarlarmı acaba kadın doğumdan mı randevu alıcam yardım lütfennn yeniden hamile kalmak ben bitirirrrr :)

Yarın işe başlıcam kafayı yemek üzereyim, nasıl ayrılcam ben kuzumdan :14::14::14:

bende 2 ay ücretsiz izin aldım bende ayrılmak ıstemyorum oğlumdan...6 ay almak ısterdım eşim kabul etmedı ödemelerımız kıra yetişmez dıye 2 ay aldım annem bakıcak ama nasıl ayrılıcam ona çok alıştım onun bana ıhtıyacı var daha...napalım çalışmak da zorundayız en azından bebeişim 6 aylık olunca başlıcam işe.ek gıdalara başlamış olucak tesellim bu.işten gelınce bol bolll emzırırızz artık...sağıcam sütümü yılmadannnn....oğlum anne sütü alsın sağlıklı olsun...ama işe dönmek istemiyorummmmmmm :(

bende 2 ay ücretsiz izin aldım bende ayrılmak ıstemyorum oğlumdan...6 ay almak ısterdım eşim kabul etmedı ödemelerımız kıra yetişmez dıye 2 ay aldım annem bakıcak ama nasıl ayrılıcam ona çok alıştım onun bana ıhtıyacı var daha...napalım çalışmak da zorundayız en azından bebeişim 6 aylık olunca başlıcam işe.ek gıdalara başlamış olucak tesellim bu.işten gelınce bol bolll emzırırızz artık...sağıcam sütümü yılmadannnn....oğlum anne sütü alsın sağlıklı olsun...ama işe dönmek istemiyorummmmmmm :(

Ben de 6 ay ücretsiz alacaktım ama bankada işler değişti olmadık bi göreve verirler diye korkuyorum müdürümde bunu açıkca söyledi. Sonuçta işimde mutsuz olursam bunu bebeğime daha çok yansıtırım diye düşünüyorum. Annem 1-2 ay gelip ben bakayım 1-2 ay kaynanan gelsin baksın diyor ama bunu da istemiyorum çocuk bi birine alışacak bi birine sonra hooop bakıcıya böyle olursa bir an önce bakıcıya alışır diye düşünüyorum. Ama düşüncesi bile çok üzüyor beni. Yarın bu saatlerde yanında olamayacağım diye ağlıyorum :43:

bugün laf lafı açtı..
eşim 4 kardeş.. en küçükleri sürpriz yapmış, 6 seneden sonra olmuş..
3 çocuk fazlaydı, bi de dördüncü oldu falan dedi..
ben de 2 karardır dedim..
yok, o da fazla.. bence bir tane yeter dedi.:53:
ben tek çocuğun zorluklarını anlattım, mutlaka bir kardeş lazım dedim..
ben kardeşlerim olduğu için çok şanslı hissediyorum kendimi, hele kızkardeş başka bi şey, yaren dedim..
bizimki yüzünü buruşturdu. her kardeş öyle olmaz falan.. :19:
baktım, adam hiç oralı değil. ikinci çocuğu bile düşünmüyor.:30:
neyse, şimdi bunu konuşmak için erken dedim, konuyu kapattım..
ama 3-4 sene sonra ciddi şekilde tekrar açıcam.. :1:
ALLAH nasip ederse bende 2 yıl sonra kardeş düşünüyorum oğluma aslında tek çocuk olsa daha rahat yetişir geniş imkanlarda büyür eğitimi vs daha ii şartlarda olur diyorum ama bir yandan da ben 31 yaşındayım eşim 36 yaşında onun 30 lu yaşlarını 40lı yaşlarını görebilirmiyiz rabbim bilir :50:işte bu yüzdende biz bu dünyadan ayrılınca ona gözü gibi bakacak eşlik edecek canı gibi sevecek bir insan olsun istiyorum yanında buda kardeşten başkası olamaz :14::

canım ben oğluma hem diş kaşıyıcı hem çıngırak olanlardan aldım bi tane çok seviyo eline almaya çalışıyo heycanlanıyo :16:

Son düzenleme:
hadi ya geç kaldım desene :S peki bi marka falan var mı aklında ve de yumuşak bişeyler mi olmalı yoksa sert çıngıraklardan mı biraz bakınmıştım ilk aylarda pek beğebeneyince daha da erken dedim öylece kaldı üzüldüm şimdi benimki geri kaldı :))

Canim geri falan kalmamistir ya :-) ben yumusak tercih ettim soyleki alta ses cikardigi ve tutugu yer sert ust kismi yumusak marka da burda cocuk esyasi satan jumbo diye bir yer var onu kendi markasiydi

Selam kizlarrr. Bugun kontrole gittik hemde rota asimizi yaptirdik. 3 ayimiz doldu oglusum 6,675 kg ve 64,5 cm boyunda. 27 gunde 530 gr almis, azmi acaba dedim ama doktorunuz normal dedi. Bizimkinin boyu daha onde gidiyor kilo alimina gore.
Rotanin yan etkisinden korkan bir arkadas vardi galiba libyana, doktorumuz bize kaka sayisinda artis olabilir dedi sadece yan etki olarak ki benim oglanin kaka konusunda masallahi var gunde 5-6 kez yapiyor daha ne kadar artabilir merak ettim dogrusu:9:

Ben de 6 ay ücretsiz alacaktım ama bankada işler değişti olmadık bi göreve verirler diye korkuyorum müdürümde bunu açıkca söyledi. Sonuçta işimde mutsuz olursam bunu bebeğime daha çok yansıtırım diye düşünüyorum. Annem 1-2 ay gelip ben bakayım 1-2 ay kaynanan gelsin baksın diyor ama bunu da istemiyorum çocuk bi birine alışacak bi birine sonra hooop bakıcıya böyle olursa bir an önce bakıcıya alışır diye düşünüyorum. Ama düşüncesi bile çok üzüyor beni. Yarın bu saatlerde yanında olamayacağım diye ağlıyorum :43:

sizleri çok iyi anlıyorum.Biz de bugün heyet raporu aldık.Ben de yarıyıl tatlilinin sonuna kadar evdeyim.Kızım işe başladïğımda 6,5 aylık olacak.Nisanın başına kadar annem bakacak.Annemle aynı şehirde değiliz.Aynı evin içinde belki zor olur ama olsun.Sonra da k.validem bakacak.Ondan sonra biraz annem biraz k.validem bakacak.Ayrılma düşüncesi o kadar zor geliyor ki.Miniğim benim, ne kadar da masum, bana ne kadar da ihtiyacı var.Allah yardımcımız olsun.

bugün laf lafı açtı..
eşim 4 kardeş.. en küçükleri sürpriz yapmış, 6 seneden sonra olmuş..
3 çocuk fazlaydı, bi de dördüncü oldu falan dedi..
ben de 2 karardır dedim..
yok, o da fazla.. bence bir tane yeter dedi.:53:
ben tek çocuğun zorluklarını anlattım, mutlaka bir kardeş lazım dedim..
ben kardeşlerim olduğu için çok şanslı hissediyorum kendimi, hele kızkardeş başka bi şey, yaren dedim..
bizimki yüzünü buruşturdu. her kardeş öyle olmaz falan.. :19:
baktım, adam hiç oralı değil. ikinci çocuğu bile düşünmüyor.:30:
neyse, şimdi bunu konuşmak için erken dedim, konuyu kapattım..
ama 3-4 sene sonra ciddi şekilde tekrar açıcam.. :1:

Birinci çocuğu bireyler kendileri için, ikinciyi ise çocukları için istermiş.Bizden sonra tutanacakları bir dal olması için kardeş gerekli aslında.Özellikle de kıza bir kız kardeş.

Annelik öyle bir duygudur ki Allah'ın kadınlara verdiği bir ayrıcalık ve armağandır
Anne olmak; doğumda saçının her bir teli sırılsıklam ter olana kadar sancı çekmektir
Anne olmak; sütünü gerektiğinde damla damla biriktirip yavruna verebilmek için çırpınmaktır
Anne olmak; doğumda Anne olurken bile Anne diye inlemektir....[/QUOTE]

Slm kızlar, bi ay annemlerde ankaradaydim dün döndük, valla ailemle olmak güzeldi ama duzenimiz bozuldu, evimi de özledim, gerçi iki gün sonra eşimin ailesi geliyor yineee. Ah bi işe başlamadan oğlumu düzene sokup bi kafa dinleyecekmiyim merak ediyorum :( önümüzdeki iki ay benim için çok önemli, inşallah ek Gıdaya geçip bi düzene sokarım, yoksa bakıcı ne kadar üstüne düşer bu konunun ki!
Bu arada benim bebegim 4 aylık oldu, aranızda ek gıdaya geçiş için dra danışan var mı?

Selam kızlar ben de temmuz annesiyim. Bi süredir sizleri takip ediyorum ama bi türlü üye olup sohbetinize katılamamıştım. Bundan sonra fırsat buldukça ben de aranızda olmaya çalışcam. Buradaki sohbetlerin çok faydasını gördüm. Hepinize de güzel paylaşımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Oğlumla sizin ailenize katılmak istiyoruz :))

Hoşgeldin canım..:3: Çok şükür bizde de gaz problemi kalmadı.. ama dediğin dediğin gibi arada uğruyor.:1:
Benim kızımında oyuncağı yok ama bende hem dişini kaşıyabileceği, hemde oynayabileceği birşey almak is
tiyorum..:16:
yaşayan bilir bu gaz problemini gerçekten çok zor ama Allah'a şükürler olsun gün be gün azalıyor..
ALLAH nasip ederse bende 2 yıl sonra kardeş düşünüyorum oğluma aslında tek çocuk olsa daha rahat yetişir geniş imkanlarda büyür eğitimi vs daha ii şartlarda olur diyorum ama bir yandan da ben 31 yaşındayım eşim 36 yaşında onun 30 lu yaşlarını 40lı yaşlarını görebilirmiyiz rabbim bilir :50:işte bu yüzdende biz bu dünyadan ayrılınca ona gözü gibi bakacak eşlik edecek canı gibi sevecek bir insan olsun istiyorum yanında buda kardeşten başkası olamaz :14::

canım ben oğluma hem diş kaşıyıcı hem çıngırak olanlardan aldım bi tane çok seviyo eline almaya çalışıyo heycanlanıyo :16:
evet şu an salyalar ortada zaten dediğin gibi birşey çok mantıklı olur sanırsam
Canim geri falan kalmamistir ya :-) ben yumusak tercih ettim soyleki alta ses cikardigi ve tutugu yer sert ust kismi yumusak marka da burda cocuk esyasi satan jumbo diye bir yer var onu kendi markasiydi
ben de herhangi bir mağazadan kafama en yatanı alırım heralde o zmaan çok teşekkürler herkeslere

canım sadece anne sütü veriyosan suya gerek yok ama mama veriyosan mamadan sonra bir iki kaşık vermek gerekir diye biliyorum.[

cok agladıgında acaba doymuyormu dıye mama verıyorum anne sutunun yanında ozamn versemmı kı acaba ?

bırde sodanın gazını alıpta verıyorlarmıs duydunuzmu hıc gazlı bebege ıyı gelıyormus

bı sorum daha var benım oglumun kakası cok kotu kokuyor ve sumuklu gıbı neden kaynaklıyor olabılır 2 gunde bır yapıyor bazende gun asırı cok huzursuz memeyı zar zor emzırıyorum gunduz hıc uyumuyor cok zor uyutuyorum :43:

Iyı geceler kızlar artık bnde aranızdayım hep okuyrdum esım dogum hedıyesı cep.tel aldı eee ikiz dgurmak her yigidin harcı degıl dimi:/ bu arada 3 aylık olduk cıok sukur ama hala regl olmadım aranızda benlm glbı olmayan varmı

Back
X