Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Hayırlı Günler hanımlar nasılsınız? Biz bugün 4. ay aşılarımızı olduk..:16: çok şükür şuan iyiyiz ama akşama doğru nasıl oluruz bilmiyorum.. :18:İnşaallah ateşi çıkmaz..
Karakızdan haber yokmu??
:26:
canım bızımde aşımız cuma.kaç aşı oluyor bacağındamı?çok ağladımı ben dayanamıyorum ya Yaaa hic olmasa olmazmi kii:(? Damlasi yok mu bu aşıların:p Canim kuzum,ÇağanıM,yavrucugum önceki aşıını olurken 3 aşı çok gòzyası döktü :( sanırım biR sonrakine sahit olamıyacagımm:( Annelik hissi coooook baska bi duygu gercekten;) analarınızın kıymetini bilin :p

15.40'ta doktor kontrolümüz var.Rota olacağız.Eşim 15.30'da gelecek hazır olun dedi.Ben hazırım da benim uyuyor.Öyle bir serildi ki 20 dakika önce umarım uyanır.Daha üzerini giydireceğim.
öle olur zaten canım ne zaman bıyere gıtcek olsak uyucakları tutar :) başka zaman uyutamayız

15.40'ta doktor kontrolümüz var.Rota olacağız.Eşim 15.30'da gelecek hazır olun dedi.Ben hazırım da benim uyuyor.Öyle bir serildi ki 20 dakika önce umarım uyanır.Daha üzerini giydireceğim.
öle olur zaten canım ne zaman bıyere gıtcek olsak uyucakları tutar :) başka zaman uyutamayız

neeeeeeeeeeeeeeeeeey!:53:
sen de mi?

belirti var mı yoksa regl olmadın diye mi evham yapıyorsun?
ay sizi böyle gördükçe kendimden şühpe etmeye başlıcam:27:

yaa sorma cenacım ya mide bulantılarım var kokuya hassasıyetım arttı ve en omenlısı benım ıcın burnum kanıyor hamılelıkte olmustu bunlar :26:

pamuklu önlükler çare olmayınca
arkası muşambalı önlüklerden aldım ben.. ihtiyacı karşılıyor..

ama slikon önlüğü ilk kez duydum..

muşambaları kullanıyorum bende şimdi ama ıslanınca çocugun cenesı buz gibi oluyor ya hani bunda ıslaklık kalmıyormuşya o yüzden düşündüm ama??

yaa sorma cenacım ya mide bulantılarım var kokuya hassasıyetım arttı ve en omenlısı benım ıcın burnum kanıyor hamılelıkte olmustu bunlar :26:

muşambaları kullanıyorum bende şimdi ama ıslanınca çocugun cenesı buz gibi oluyor ya hani bunda ıslaklık kalmıyormuşya o yüzden düşündüm ama??
kızlar bende hala adet olmadım yanı doğumdan sonra 40 gün kan geldı şuan doğum yapalı 4 ay oldu ama 40 günlük kandan sonra bı daha adet omadım normalmı sızın yazdıklarınızı okukudkca korktum sımdı?herhangı bı belırtı yok ama adette olmadım.yeniden doğum oğlumu emzirememe...allahım korusun olmayan bir çok ısteyen anne adayına versın

muşambalar çok ıyı oluyor ıslaklık kıyafetıne gecmıyor bu bebişlerının ağzının suyu ne cok akıyor acaba dişmi çıkıcak

bebeğinizin gaz sorununu ve anne sütünün artmasına yardımcı çay

1 yemek kaşığı rezene
1 yemek kaşığı ıhlamur
1 yemek kaşığı papatya
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı anason

*Porselen bir demliğe bu ölçüde bitkileri koyun ve üzerine 2 fincan kaynar su ekleyin.Demliğinizin üzerini bir havlu ile kapatın.Yemeklerden hemen sonra bu çayı içtiğinizde bebeğinizin gazı daha az olur .Sizin de sütünüz daha bol olur .

Son düzenleme:
gözünü seveyim, git test al eczaneden..
bu şüpheyle nasıl duruyorsun canım yaa!:53:

kızlar bende hala adet olmadım yanı doğumdan sonra 40 gün kan geldı şuan doğum yapalı 4 ay oldu ama 40 günlük kandan sonra bı daha adet omadım normalmı sızın yazdıklarınızı okukudkca korktum sımdı?herhangı bı belırtı yok ama adette olmadım.yeniden doğum oğlumu emzirememe...allahım korusun olmayan bir çok ısteyen anne adayına versın
amiiin! ben de lohusalıktan başka kanama olmadı,
yani regl olmadım.. ama bir seneye kadar yolu var..
zaten biliyorsunuz, süt veren annelerde daha geç oluyormuş regl.

muşambalar çok ıyı oluyor ıslaklık kıyafetıne gecmıyor bu bebişlerının ağzının suyu ne cok akıyor acaba dişmi çıkıcak
valla ya, muşamba önlükler de olmasa ne yaparız.. :19:
bebeğinizin gaz sorununu ve anne sütünün artmasına yardımcı çay

1 yemek kaşığı rezene
1 yemek kaşığı ıhlamur
1 yemek kaşığı papatya
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı anason

*Porselen bir demliğe bu ölçüde bitkileri koyun ve üzerine 2 fincan kaynar su ekleyin.Demliğinizin üzerini bir havlu ile kapatın.Yemeklerden hemen sonra bu çayı içtiğinizde bebeğinizin gazı daha az olur .Sizin de sütünüz daha bol olur .
doğum yapınca bunları almıştım aktardan, papatya hariç..
tarif için teşekkürler:34:

ta doğum yaptığımda süt gelmeyince humana still almıştım, 3-4 gün içtim, buzdolabında duruyor
o gün bu gün.. hatırlattığın iyi oldu, içeyim

Son düzenleme:
gözünü seveyim, git test al eczaneden..
bu şüpheyle nasıl duruyorsun canım yaa!:53:

amiiin! ben de lohusalıktan başka kanama olmadı,
yani regl olmadım.. ama bir seneye kadar yolu var..
zaten biliyorsunuz, süt veren annelerde daha geç oluyormuş regl.

valla ya, muşamba önlükler de olmasa ne yaparız.. :19:

doğum yapınca bunları almıştım aktardan, papatya hariç..
tarif için teşekkürler:34:

ta doğum yaptığımda süt gelmeyince humana still almıştım, 3-4 gün içtim, buzdolabında duruyor
o gün bu gün.. hatırlattığın iyi oldu, içeyim
canım rahatladım sımdı adet olsak daha güzel kılo verrıızde emzırıyoruz daha gelmıcek ozaman.mutlaka ıc canım evde varsa hem anason bebegının uykusunu getırır rahatlatır sende bı rahat eder çayını ıcer dınlernırsın :)

Merhaba arkadaslar dun 4. Ay asilarimizi olduk kizim cok agladi tabiki :( dun gece vucut sicakliginda artis oldu ve huzursuzluk oldu calpol verdim. ama huzursuzlugumuz halen devam ediyor yavrum inler gibi sesler cikariyor. yarina biseyi kalmaz umarim. doktorumuz devit 3 u artik verme dedi onun yerine ferrum hausman ve acd multitabs damla verdi hergun onlari vericekmisim haberler boyle bu arada ben dogmdan sonra hemen regl oldum emziriyorum ama bi gecikme olmadi 3. Yu bekliyorum

neredesiniz yaa?!
özellikle karaKız, seni bekliyorum sabahtan beri:59:

bir süredir ayşeciki kucağımıza alıp oturtuyoruz..
dahası zilli sürekli ayaklarının üstüne basmak istiyor.
15-20 saniye öyle tutuyoruz..
ama sanırım bu zararlı.. beline yük bindiği için..
sizin doktorlar bu oturmayla alakalı ne diyor?

Son düzenleme:
selamınaleyküm kızlar çok acil fikirlerinize ihtiyacım var ben doğduğu günden beri bebğimin öpülmesi konusunda çok hassasım genelde çekiyorum ve boşluğuma gelip öptüklerinde de uyarıyorum şımarıklık yapıp öpücem öpücem diyen de oluyo bi tek senin çocugun var sanki diyen de ama yakınların artık çok darılmaya hatta küsmeye başladılar şu anda bu konu yüzünden benimle konuşmayanlar var acaba sadece bende mi bu durum yoksa siz artık 5. aya girdiğimiz bu sıralarda bu konuda daha mı rahatladınız ya sağlıksal açıdan bi sıkıntısı var mı yok mu bilmiyorum ama psikolojik belki de gerçi cildi de hemen küçük sivilceler oluşuyo ama nasıl anlatayım hiçbir ortama giremiyorum artık odada bırakamıyorum çocuğu biri oturmaya çağırsa veya bize gelecek olsalar sadece öpecek mi ha şimdi öptü mi diye sürekli anları kendime zehir ediyorum var mı benim gibi olan sizce ne yapmalıyım :S bu arada biz dün 4. ay aşımızı olamadık oğlum bronşit olmuş ilaçlarımızı kullanıcaz geçtikten sonra olucaz emmek de pek istemiyor sanırım boğazları acıyor dua edin nolur....

neredesiniz yaa?!

canım benim oğlan da çok meraklı oturmaya eşim dün dayanamadı sordu doktor da 5 aydan önce kesinlikle ve mümkünse 6 ayı beklememizi söyledi ben zaten oturtmuyorum da eşim şimdiden emeklesin koşsun falan istiyor ama doktor kesinlikle önermedi ben bi de benimki çok üstünü açıyo diye uyku tulumu sordum onu da önermedi ev sıcaklığı iyi ise ince bir yorgan ört yeter dedi yastık konusunu sordum yastık için de yatağın altına hafif bir kaldırma ayarlayabilirsin şu anda direk yastık için çok erken dedi bi de benimki ellerini çok titretiyo bi sıkıntı yok bu aylarda normal dedi ama oturma konusunda kesinlikle bekleyin dedi de dikilmeyi sormadım kontrole götürcez o zaman da onu sorayım ben sürekli dikiyorum istiyo diye ondan bişey olur mu ki :18:

neredesiniz yaa?!

karakız merak ettık senı kısmetınde varsao bebek dogacaksa engel olamassın zaten.canım bu arada sakın dık tutma cok zararlı kemık gelısı daha tamamlanmadı bebeısının. 4 aylıktı dımı

selamınaleyküm kızlar çok acil fikirlerinize ihtiyacım var ben doğduğu günden beri bebğimin öpülmesi konusunda çok hassasım genelde çekiyorum ve boşluğuma gelip öptüklerinde de uyarıyorum şımarıklık yapıp öpücem öpücem diyen de oluyo bi tek senin çocugun var sanki diyen de ama yakınların artık çok darılmaya hatta küsmeye başladılar şu anda bu konu yüzünden benimle konuşmayanlar var acaba sadece bende mi bu durum yoksa siz artık 5. aya girdiğimiz bu sıralarda bu konuda daha mı rahatladınız ya sağlıksal açıdan bi sıkıntısı var mı yok mu bilmiyorum ama psikolojik belki de gerçi cildi de hemen küçük sivilceler oluşuyo ama nasıl anlatayım hiçbir ortama giremiyorum artık odada bırakamıyorum çocuğu biri oturmaya çağırsa veya bize gelecek olsalar sadece öpecek mi ha şimdi öptü mi diye sürekli anları kendime zehir ediyorum var mı benim gibi olan sizce ne yapmalıyım :S bu arada biz dün 4. ay aşımızı olamadık oğlum bronşit olmuş ilaçlarımızı kullanıcaz geçtikten sonra olucaz emmek de pek istemiyor sanırım boğazları acıyor dua edin nolur....
canım bende bu konuda cok hassaım ozellıkle babam dahı olsa sakalı varsa uyarıyorum ama ne kadar dıkkat etsekte bı yere kadar.yakın arkadasınn gelıyo opme bak demek hıc hos olmuyo kırılıyolar kesınlıkle opulmemesı gerekıyor mıkrop kapabılır helekı kış geldı hasta olunca o öpenler bızımle olmayacak bebısımızın hastalıgına bız uzulecegız canımız hasta olursa allah korusun hepsı bırer bırer kaybolurlar o ayrı mesele.

Son düzenleme:
canım bende bu konuda cok hassaım ozellıkle babam dahı olsa sakalı varsa uyarıyorum ama ne kadar dıkkat etsekte bı yere kadar.yakın arkadasınn gelmıyo opme bak demek hıc hos olmuyo kırılıyolar kesınlıkle opulmemesı gerekıyor mıkrop kapabılır helekı kış geldı hasta olunca o öpenler bızımle olmayacak bebısımızın hastalıgına bız uzulecegız canımız hasta olursa allah korusun hepsı bırer bırer kaybolurlar o ayrı mesele.

işte beimki şu anda bronşit ve çocuk uykulardan öksürükle uyandı el kadar bebek boğaz ağrısından ememiyo doğru dürüst millet 2 dk keyif yapacak diye küsecek diye ben çekiyorum ama onlar da diyo işte sen sakınıyosun ondan oluyo sakınan göze çöp batar şu anda benimle konuşmuyolar ve eşim de kızıyo milletle aranı bozuyosun diye ama elimde değil gerçekten ya ben hayatta öpmem kimsenin bebeğini öpsem ve bana öpme dense varya bir daha asla yeltenmem illa inadına öpüyolar çıldırıcam çocuk öksürüyo duruyo sabahlara kadar ben başındayım ama ben hasta olmadığı zamanlarda da öpülmesine uyuz oluyorum bu arada sakın dikme demişsn ben otutrtturmuyodum ama çok dikiyodum zararlı olduğunu hiç düşünmemiştim üzüldüm şimdi :(

neredesiniz yaa?!

Bende bebeklerini oturtan varmı diye merak ediyorum ben henüz oturtmuyorum ama arakadaşımın oğlu var 3 aylık o oturtyormuş bende cuma günü aşıya gidince sorucam bakalım doktorumuza merak içindeyim

Bu arada bende doğumdan beri adet olmadım doktorum bunun normal olduğunu söyledi ama burda herkes şüpheleince bende kendimden şüphe eder oldum:17:

eşim bu konuda çok hassas.. kendisi bile başından elinden öper..
başka birinin kucağındaysa avını gözleyen avcı gibi gözler, nasıl tuttular, öptüler mi..:37:
ama ben şapur şupur öpüyorum, yüzünden, göbişinden hatta ağzından..
o bahsettiğin küçük sivilcelerden bizde genelde var, salyasından..
geçen annemden döndük, eşim sivilcelere bakıyor diyorki..
kızım, nenede çok mu öptüler senii :27:

ben böyle öpüyorum da başkasına karşı tabiki mesafeliyim.
çevremdekiler de öyle hadsiz insanlar değil.. severken bile ölçülüler..
şimdiye kadar öyle yüzünden öpen biri bile olmadı diyebilirim.
annem öper, sonra da ayy, öpmeseydim der yani..

neyse, netice-i kelam: herkes bebeği için hassas, öpülmesinden rahatsız olabilir.
bu gayet doğal.. zaten bi bizde var böyle çocukları şapur şupur öpmek..:27:
ama sen de fazla takılıyorsun sanırım, bu kadar sıkma, bunaltma kendini..
derim nacizane..:17:

canım bu arada sakın dık tutma cok zararlı kemık gelısı daha tamamlanmadı bebeısının. 4 aylıktı dımı
evet, 4,5 aylık.
bundan sonra bastırmam ya..
valla fena üzüldüm şu an..:43:
inş bi zeval olmaz bundan dolayı:25:

Son düzenleme:
Back
X