Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Buraya bağımlı olmuşum resmen :) İse başladım,yazamasamda artik düzenli okuyorum.İzin,rapor derken 1 aydır çalışıyorum.Oğluma kaynanam bakıyor,geceden 100 cc süt sağıyorum,yoğurt ve sebze puresi hazırlayıp oğlumla kayınvalideme bırakıp sabah 8:45 te ise gidiyorum,10:30 da gelip 12 ye kadar süt iznimi kullanıp emzirip oynayıp gidiyorum,15:30 da dersim bitiyor.Koşa koşa eve geliyorum,eskiden olsa markete uğrardim,bir tur atardim :) ne günlerdi be.Oğlumu alıp eve geliyorum,mutfakta hem sohbet edip,hem yemek yapıyorum :) cok korktum ise başlarken ama farkettim ki daha kaliteli zaman geçiriyoruz.Sanırım bazı avantajlarım var,is-ev yakın,anlasamasakta k.validem bakıyor(evine götürüyorum,bize gelmiyor,simdi iyide karda kista nolcak bilmiyorum,konuşmuyoruz hiç),aklım daha az kalıyor.Böyle böyle bir ay dolmak üzere :) Benim sutum yetiyor,ama ben 3,5 aylikken çay kasığı ile yemek sularını tattırmaya başlamıştım,simdi yarım mama kavanozu yoğurt ve pure yiyor,sagdigim sutu iciyor.Bana göre 1 yasına kadar memenin yerini almadığı sürece sorun yok.Cunku bir cok arkadaşımın tecrübesine göre 6-7 aydan sonra hafif puturlu yemeyi öğrenmesi gerekiyor.Birde hafta sonu sünnet oldu oğlum,kız anneleri cok şanslisiniz.Lokal anestezi ile oldu ama iğneden dolayı cok ağladı,elim ayağım kendimi kasmaktan fena oldu.Cok şükür bunuda atlattık.Baran bebis ve annesinden haberler böyle,öpüyoruz herkesi...
Allah kolaylık versin çalışan anne..
maşallah ek gıdaya da başlamışsınız.. :nazar:
sünneti de atlatmışsınız çok şükür, :emir_bebek:
ama baranın canından daha çok yanmış annesinin canı:17:
damatlığını da görürsünüz inş..:16:

41 kere masallah ıkınızde cok guzelsınız :nazar::nazar::nazar:

bızımde kakası oyleydı doktor sut alerjısınden suphelendı ama sut alerjısı olanlarda kan oluyormus ve kılo kaybı oluyomus kaka sayısında artıs oluyormus..bızde mukus dısında baska bısey yoktu tahlıl yapıldı bısey cıkmadı sukur . baya bı arastırdım bu konuyu ben bıde laktozu sındıremedıgı ıcın olurmus bır gogusu sonuna kadar emzırmeden dıgerıne gecmemek gerekıyormus
belkı usutmektende olabılır sen yınede takıp et bakalım devm edecekmı
hiç bilmediğim bi şey söyledim canım..
ben her emzirmede iki göğsümü birden veriyorum..
ama bundan mı mukuslu kaka oldu bilmiyorum..
siz nasıl yapıyorsunuz?

Kizlar oglumun kakasi siyah puturlu puturlu bgn ilk defa elma suyu verdm ondan olablrmi
elmadandır canım, ben de okumuştum. kakada farklılıklar olabilir demiş doktor..

kızzlaar gaz sorunumuz yetmezmıs gıbı bırde oglumun yabancılama huyu cıktı yaaa:26: :18:
gecenlerde arkadalarım geldı kapıdan gırdıklerınde dık dık baktı sen kımsın nerden cıktın dermıs gıbı
arkadasım kucagına ıstedı verdım alt dudagını bukmesıyle ıcın ıcıcn aglaması bır oldu o döktüğü göz yasının
haddı hesabı yok :5: neyse baska odaya gecdık bız sustu ıcını ceke ceke sankı bı ton sopa attım :52:
yıne yanlarına geldık yıne korka korka bakıo onlara
agızlarını actıkları an aglamaya baslıyo :53: uyuttum falan gıtmelerıne yakın alıstı ama karsıdan

bırgunde esımın akrabalarına zıyarete gıttık oardada aynı seyler baska odada yalnız oturduk ıkımız ynalarına gıdıyoruz aglamaya baslıyo..
onlarda dedıler bız senı nezamn sevcez alıya zırlaya evımıze donduk

napcam be bu oglanla:44: nsıl atlatırız bu durumu acaba:53:
hepimiz bunu yaşayacağız malesef..
bu kaçınılmaz.. ayşecikde de var bu..
herkese ağlamıyor, ama yabancı birini kucağına gidince böyle donuk bakıyor..
ne gülüyor, ne konuşuyor.. gözleriyle beni takip ediyor sürekli..
belki ben olmasam odada ağlayacak.. :30:

geçen anneme de aynısını yaptı.. annem ne dese beğenirsiniz?..
uşağı getirmizsinizki, nenesini tanısın.. uşak beni tanimir..:59::59::63::99:
ciddi ciddi üzüldü, bana da trip attı.. o günden beri haftada iki kez gidiyoruz..
maksat, uşak nenesini tanısın:9:

canım karakız 19unda banı açılacakmıs yakında aramıza katılır
cezalı demek :100: sayılı gün çabuk geçer..
karakız, bunu okuyorsan şunu söyleyeyim, seni ve ecrin nisayı çok özledimm:17:

Son düzenleme:
offf offf offf benim sıpadan pc ye hasret kaldım ya yemın olsun ev işi yemek temızlık oğlum derken yine pert yıne pert

hiç bilmediğim bi şey söyledim canım..
ben her emzirmede iki göğsümü birden veriyorum..
ama bundan mı mukuslu kaka oldu bilmiyorum..
siz nasıl yapıyorsunuz?

Muffinnn kullanıcısından alıntı
kızlar 2 aylık kız bebeğimin sümüksü kakası vardı ve suluydu.bir özel labaratuvarda amip kisti dendi.devlet hast.lab.ında 3 kez tahlil verdik yok dendi.bugün sümüksü ve 3-5 sümüksü kanlı(toplu iğne başı kadar az kan) olan kakayı aynı devlet hast.ne götürdük.kan hücresi var amip yok dendi.bu tahlilde yanılma payı var diye düşünüyorum.iyi bir lab arıyorum.bebeğim inek sütü alerjisi olabilir mi?
yalnız sizin belirtileriniz daha çok laktoz yüklemesine benziyor.. bebeğinizi daha uzun beslemeye çalışın derim, sütün laktozsuz kısmına ulaşabilsin diye..
geçmiş olsun. (kilo alımı iyi ise süt alerjisi değildir) ....
baska yazılarda okumustum ama bulamadım canım ben 2 saat boyunca aynı göğsu verıyorum mesela yaglı olan sonsute ulassın dıye

cocuklarınızı cokca opun ! her opucuk karsılıgında cennettte bır derece alacaksınız Hz.Muhammed sav

bir cocuk besmeleyı ılk defa soyledıgınde Allahu Teala cocugun,cocugun anne ve babasının
cocuga besmeleyı ogretenın cehenneme gırmemesı ıcın senet yazdırır hadisi şerif

çok çok geçmişler olsun ya.. Rabbim korusun..:59:

ah kv ahhh!!!:20:

bilmediğim markaların üretimleri de çinde yapılıyormuş, bilmiyordum..
kaliteleri mutlaka farklıdır..
marka olunca denetimleri de olur, izin belgeleri de..
o yüzden kayınvalidemin aldığı gibi markasız-ambalajı naylondan ibaret
üzerinde hiçbir bilgilendirici yazı olmayan
bi oyuncaktan daha güvenilir oldu benim için..:25:

inş rahat bi şekilde şu ek gıdaya geçebiliriz ya,, şu aralar tüm temmuz annelerinin endişesi bu :1:

geçmiş olsun kızımın adaşına.. inş tahlil temiz çıkar, basit bi soğukalgınlığıdır..
birkaç gün daha da ihtimam gösterirsen, inş toparlar, emmesi de düzelir..
belki ıhlamur kaynatıp ılık verebilirsin 20-30 cc

saol cnm inşallah. ıhlamur veriyorum ama kaşıkla benim kzın huyu sürekli degişiyo eskiden biberondan su her şey içen çocuk şimdi mümkün degil almıyo kaç defa denedim ihlamur rezene bol şekerli yaptım biberon agzına geldimi hepsini dışarı çıkarıyo kaşıklada çok fazla içmiyo.bu cadı son zamnlarda çok yoruyo çok:27: benim ayşecigim 1 ay önce pek hanım bi kızdıı:1:

Buraya bağımlı olmuşum resmen :) İse başladım,yazamasamda artik düzenli okuyorum.İzin,rapor derken 1 aydır çalışıyorum.Oğluma kaynanam bakıyor,geceden 100 cc süt sağıyorum,yoğurt ve sebze puresi hazırlayıp oğlumla kayınvalideme bırakıp sabah 8:45 te ise gidiyorum,10:30 da gelip 12 ye kadar süt iznimi kullanıp emzirip oynayıp gidiyorum,15:30 da dersim bitiyor.Koşa koşa eve geliyorum,eskiden olsa markete uğrardim,bir tur atardim :) ne günlerdi be.Oğlumu alıp eve geliyorum,mutfakta hem sohbet edip,hem yemek yapıyorum :) cok korktum ise başlarken ama farkettim ki daha kaliteli zaman geçiriyoruz.Sanırım bazı avantajlarım var,is-ev yakın,anlasamasakta k.validem bakıyor(evine götürüyorum,bize gelmiyor,simdi iyide karda kista nolcak bilmiyorum,konuşmuyoruz hiç),aklım daha az kalıyor.Böyle böyle bir ay dolmak üzere :) Benim sutum yetiyor,ama ben 3,5 aylikken çay kasığı ile yemek sularını tattırmaya başlamıştım,simdi yarım mama kavanozu yoğurt ve pure yiyor,sagdigim sutu iciyor.Bana göre 1 yasına kadar memenin yerini almadığı sürece sorun yok.Cunku bir cok arkadaşımın tecrübesine göre 6-7 aydan sonra hafif puturlu yemeyi öğrenmesi gerekiyor.Birde hafta sonu sünnet oldu oğlum,kız anneleri cok şanslisiniz.Lokal anestezi ile oldu ama iğneden dolayı cok ağladı,elim ayağım kendimi kasmaktan fena oldu.Cok şükür bunuda atlattık.Baran bebis ve annesinden haberler böyle,öpüyoruz herkesi...

canım ne güzel kurtulmuşsunuz sünnet derdinden.erkek adam olmş küçük bey.benim de gözümde o kadar büyüyor ki.lokal anestezi bir dert, genel anestezi bir başka dert. ama bu çağda yaptırıp kurtulmak en iyisi galiba.çocuk cerrahına mı üroloğa mı yaptırdın?

olabilir canım.ben de elma suyunu ilk defa verdiğimde öyle renk değiştirmişti bir de demir ilacı da renk değiştiriyor.

evet demir ilacıda berbat koku yapıyor ayrıca..ama mecbur veriyoruz şimdi iyi gene dişleri çıktgnda siyahlık yapabilir dedi doktor demir ilacı için.bakalm görcez..bizim dişlerimz kaşınıyor salya akıtıyoz fakat daha patlamadı kabartı var...beklıorz artık..bebeklerinin dişleri çıkan anneler hayırlı olsn darısı başımıza çıksada bizde rahatlasak :))

cocuklarınızı cokca opun ! her opucuk karsılıgında cennettte bır derece alacaksınız Hz.Muhammed sav

bir cocuk besmeleyı ılk defa soyledıgınde Allahu Teala cocugun,cocugun anne ve babasının
cocuga besmeleyı ogretenın cehenneme gırmemesı ıcın senet yazdırır hadisi şerif

günde bin defa öpüyoruzdur heralde hatta oğluşum sıkılıo püff püff diye ses çıkarıo bazen...diyorumki püfleme ben senin için nelere katlanıyorum biliyormusn herşey serbest anneye diyorum anlıyormuş gbi birde gülüyor sıpa :)))

offf offf offf benim sıpadan pc ye hasret kaldım ya yemın olsun ev işi yemek temızlık oğlum derken yine pert yıne pert

aynen öle insanın perti çıkıyor vala hayatımda hiç 9da uyucagm aklıma gelmezdi şimdi yorgunluktan koltuklara sızıp kalıorm..elimde degl ahhh ahhh bu sevimlilikleride olmasa çekilirmi bunca zorluk...ama çokkkk tatlılar gülüşüne can feda:)))

canım ne güzel kurtulmuşsunuz sünnet derdinden.erkek adam olmş küçük bey.benim de gözümde o kadar büyüyor ki.lokal anestezi bir dert, genel anestezi bir başka dert. ama bu çağda yaptırıp kurtulmak en iyisi galiba.çocuk cerrahına mı üroloğa mı yaptırdın?

Ayyy evet cok şükür atlattık,darısı senin yavruya.Genel cerrah yaptı canım.

Gunaydin hanimlarrr:)) 3. Disimiz patlasada rahatlasak bembeyaz oldu dis eti kabardi cok fena birkac gune cikacak insallah. İstahsizlik yapiyor cok fena zar zor uciriyorum sutunu, diger dislerdede boyle olmusti. Karni ac biliyirum ama iki firt cekip birakiyor biberonu

günaydın güzel anneler :))

kızlar yatak bariyeri korkuluk almak istiyorum tavsiye edebilcegnz bi marka ve site varmı??

Gunaydiiin adaşım:)) yatak bariyeri dedigin yatagin kenarlarina takilan kumastan seymi tam anlayamadim ama eger oysa funnababy de guzel modeller var

Back
X