Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Herkese merhaba tekrar,bugun doktor kontrolu vardi ekin hanimin.70 cm 7 kg cikti.19 temmuz dogumlu bu arada.sadece anne sutu aliyodu,bugun itibariyle ek gidaya basladik.elma-havuc-armut-yogurt-sebze corbasi sirasiyla gidecegiz doktorumuzun soyledigine gore.muhallebi nerdeydi unuttum :) bebegim oturmak istiyodu ,doktor hanim kucaginizda oturtmaya baslayin dedi.
Ek gida ile ilgili olarak da herseyi kendin hazirla,hazir mamalardan tuketme dedi.hakli da aslinda bence.bizde durumlar boyle.
Bu arada konak problemi bizde de var.zeytinyagini epeydir denedim ama sonuc alamadim.karbonatla da deneyim bakalim.

Herkese merhaba tekrar,bugun doktor kontrolu vardi ekin hanimin.70 cm 7 kg cikti.19 temmuz dogumlu bu arada.sadece anne sutu aliyodu,bugun itibariyle ek gidaya basladik.elma-havuc-armut-yogurt-sebze corbasi sirasiyla gidecegiz doktorumuzun soyledigine gore.muhallebi nerdeydi unuttum :) bebegim oturmak istiyodu ,doktor hanim kucaginizda oturtmaya baslayin dedi.
Ek gida ile ilgili olarak da herseyi kendin hazirla,hazir mamalardan tuketme dedi.hakli da aslinda bence.bizde durumlar boyle.
Bu arada konak problemi bizde de var.zeytinyagini epeydir denedim ama sonuc alamadim.karbonatla da deneyim bakalim.

Maaşallah kuzuna aceba benim yavrum doymuyomu uykuya çok zor gecio sık uyanio disindenmi emmek istemio off napcam ben yaa ishal kqcgundur tatlara alissin dedim bağırsagi bozuldu bi hafta sonra kontrolümuz.başlangıç icin ishal yapmayacak ne vereblirim aceba

Maaşallah kuzuna aceba benim yavrum doymuyomu uykuya çok zor gecio sık uyanio disindenmi emmek istemio off napcam ben yaa ishal kqcgundur tatlara alissin dedim bağırsagi bozuldu bi hafta sonra kontrolümuz.başlangıç icin ishal yapmayacak ne vereblirim aceba

benim kızım da gündüzleri çok az uyuyo,normalmiş artık bu durum büyüdükleri için. en masum şey elmaymış ilk etapta,azar azar arttırarak gitmek gerekliymiş.

maşallahh ekıne.boylu poslu olacak sanırım.bızım doktorumuzda aynı sırayı verdı elma havuc verdım sıra armut suyunda.yoğurt var sonra cnm verme zamanlarını yanı yogurda çorbaya ne zaman gececegını ve ne kadar verılecegını belırttımı

maşallahh ekıne.boylu poslu olacak sanırım.bızım doktorumuzda aynı sırayı verdı elma havuc verdım sıra armut suyunda.yoğurt var sonra cnm verme zamanlarını yanı yogurda çorbaya ne zaman gececegını ve ne kadar verılecegını belırttımı

10 gün sonra yoğurt dedi (pastörize günlük sütten ),1 ay sonra da sebze çorbası (havuç ptates az pirinç az su kaynatılıp blenderdan geçirilerek yapılacak.)

bu da kızımla ben tabi yüklendiyse :)

Eklentiler

• $20121120_131345.webp
    $20121120_131345.webp
    17,7 KB · Görüntüleme: 30
masallah yavruna boyu ne kadar uzun annesi sizinde uzun herhalde genetiktir.
Eki Görüntüle 576133

doymuyormudiye mama verdim 60 ml yaptım 40 ml kaldı dişlerden bence sürekli eli ağzında

Senin su bidigin saclarina hastayim masallah kiz sana nasilda tutmus mamasini bazen bizim kizdada istahsizlik oluyor her zaman ictigi miktardan cok daha az icio. Zaten damaklariyla zoru butun gun kasiyo elleriyle normaldir.

merhaba arkadaşlar benim oğlumda temmuz 2 doğumlu.bu arada konak proplemi yaşayan arkadaşlar varmış.bizde yaşadık.bir sürü şey denedik ama eksik denemişiz.herkez bana bebeğin kadafasına yağ sürmemi 2 saat bekletip yıkamamı söyledi çözüm almadım.ğeçenlerde yine bebeğimin kafasına bebek yağı sürdüm biraz bekletip banyo yapacaktım.ama benim dişim ağrımaya başlayınca banyo kaldı.bebeğin kafasınıda yağladığımı unutmuştum.neyse sabah bir kalktık benim oğlanın kafasında ne kadar konak varsa hepsi ayakta hemen banyoyo soktum daha kafasından su döker dökmez bütün konaklar aktı ğitti.sizede önerim geceden bolca bebeğin kafasını yağlayıp sabaha bakın ondan sonra banyo yaptırın.:))

masallah yavruna boyu ne kadar uzun annesi sizinde uzun herhalde genetiktir.

Senin su bidigin saclarina hastayim masallah kiz sana nasilda tutmus mamasini bazen bizim kizdada istahsizlik oluyor her zaman ictigi miktardan cok daha az icio. Zaten damaklariyla zoru butun gun kasiyo elleriyle normaldir.

evet,ben 1,77 eşim 1,90. haliyle ekin de uzun ,bütün patikli pantolonların ayakları kesildi,içliğe dönüştürüldü:)

benim kızım da gündüzleri çok az uyuyo,normalmiş artık bu durum büyüdükleri için. en masum şey elmaymış ilk etapta,azar azar arttırarak gitmek gerekliymiş.

Bizimki artik gecede oyle cnm iki kez uyanio ve baya uyanio 45 dk falan ugrasiom geri uyutmak icin.bilmiorumki dr a sormadan elmadan baslasammi 5 temmuz dogumluyuz bu arada

bu aradabebeklerimizin saçı tamamen dökülecek sanırım ,zaten benim kızımın kafasının arkası bir hat şeklinde kel.o kadar komik ki,kapatılamıyo da öyle olunca. saçları uzasın diye bekliorum ,bisürü toka bekliyo :)

Bizimki artik gecede oyle cnm iki kez uyanio ve baya uyanio 45 dk falan ugrasiom geri uyutmak icin.bilmiorumki dr a sormadan elmadan baslasammi 5 temmuz dogumluyuz bu arada

yakınlarda doktora gidecek misiniz bilmiyorum ama en azından taatırabilirsin,ya da 1 tatlı kaşığı filan elma suyu verebilirsin bence.

o dili varyaaaa yerim yerim maaşallah :9:

evet,ben 1,77 eşim 1,90. haliyle ekin de uzun ,bütün patikli pantolonların ayakları kesildi,içliğe dönüştürüldü:)

ooo maaşallah ben 172 eşim 172 kızım temmuz 27 doğuımlu 69 cm sizinki kadar uzun olmaz ama uzun olcak inşallah :9:

şu fırında makarna neymiş be herkes yapıyor bi ben yapamadım :9:
canım, dedikleri gibi nette bir çok tarif var..
ama eşim hiç yumurta yemez. orjinalinde birkaç yumurta olmasına karşın ben hiç yumurta koymuyorum..

yarım paket (250 gr) fırın makarnayı üzerindeki talimata göre haşlıyorum, bütün halde ikiye bölmeden, yaklaşık 10-11 dakika.
bir yandan beşamel sos yapıyorum. herşeyin ölçüsü bir. 1 silme çorba kaşığı tereyağı, bir kaşık un, 1 su bardağı süt, 1 bardak rende kaşar.
tereyağında unu kavuruyorum, kokusu çıkınca sütü ekliyorum, yavaş yavaş karıştırıp kaynamasını bekliyorum. bi çimdik de tuz atıyorum
o kaynayınca 1-1,5 su bardağı rendelenmiş kaşarın çoğunu henüz sıcak olan sosa karıştırıp eritiyorum..
sonra da sosu makarnaya buluyorum.. kalan kaşarı üzerine serpiştirip 200 derece fırına..
üzeri kızarınca çıkarıp kesiyorum. dediğim ölçülerde 4 kişilik porsiyon çıkıyor.
içine istediğin beyaz peynirlerden karıştırabilirsin..
yanına kola bir de salata yaptın mı ooh,, benim eşim bayılıyor..:1:
afiyet bal şeker olsun..:56:

Oh afiyet bal seker olsun. ben bursadayim cnm burda yazildim bayanlara ozel saat ayarlamislar ama bugun ustumde bi kiriklik var ya dedigin gibi usuttum ya da hamlamisim. yemekte yapamadim dedim kocama soleriz biseyler olsun dedi allah razi olsun bizim elifcikten yatip dinlenemiyorum aman grip falan olmayayim
teşekkür ederim canımmm :16:
bugün ramazanda tutamadığım ilk orucu tuttum.. gün 12 sat. çok kol oldu..
bundan sonra pazartesi perşembe oruçtayım, bazen önüne arkasına da tutucam, inş 2-3 aya borcum bitecek..:32:

kesinlikle hamız.. ben geçen alışverişe çıkmıştım, 2 saat sallana sallana yürüdüm.. pert oldum resmen.. 2 gün yorgunluğum geçmedi..
bütün kaslar kireç tutmuş neredeyse,, azcık havalar güzel olsa aslında en güzel şey günde yarım saat yürüyüş..
bu aralar mandalina portakal ıhlamur, nane limon sürekli takviye yapmak lazım.. bi hasta olursak varyaaaa:18:

maşallah maşallah maşallah.. :emir_bebek:
sen soranlara yine 70 cm deme, daha az söyle..
bu arada 13 temmuz doğumlu ayşeciki neredeyse son 1 aydır sürekli kucağımızda oturtuyoruz biz, inş bi zeval olmaz..

Eki Görüntüle 576133
doymuyormudiye mama verdim 60 ml yaptım 40 ml kaldı dişlerden bence sürekli eli ağzında
eneeem!! temmuz bebeleri, yirim siziiii:21:

bu aradabebeklerimizin saçı tamamen dökülecek sanırım ,zaten benim kızımın kafasının arkası bir hat şeklinde kel.o kadar komik ki,kapatılamıyo da öyle olunca. saçları uzasın diye bekliorum ,bisürü toka bekliyo :)
ayşecikin epey saçı vardı doğduğunda.. 2,5 aylıkken birden dökülmeye başladı..
biz de tamamen kestik saçlarını.. yaklaşık 40 gün oldu, özellikle ön taraflar epey uzadı..
ben de hayalini kuruyorum, uzasın da saçları.. annesi ne tokalar, bantlar, taçlar alacak kızınaaa:16:

Son düzenleme:
kızlar son günlerde göğüs uçlarım diye acımaya başladı..:14:
doğumdan hemen sonraki gibi..
ayşecik de bazen öyle ısırıyor, çekiyorki.. bağırıyorum.. canımdan can gidiyor.. :25:
bazen resmen çiğniyor, diş kaşıyıcı olarak kullanıyor beni..
lansinoh kremi de yeni doğum yapmıştı kuzene verdim..

maşallah canım.biz de yarın doktora gidiyoruz.rota aşımızı olucaz. benim oğlum da 2 hafta önce çok öksürüyordu. peditus yazdı doktor başka bişey vermeme gerek kalmadı. Allaha şükür hemen geçti öksürüğü. serum fizyolojik kullandık biz burnu için. sadece tuzlu su. onu damlatıp aspiratörle çekince çok rahatlıyordu. inşallah sizinki de hemen geçer.
. Kızımada pedıtus verdı bıde tonımer sprey verdı okyanus sıyu bende aspıratorle cekıyorum canım rahatlatıyor bebıslerı bıde sımdı sesı kısılmaya basladı ınsallah atesı cıkmaz

Back
X