Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

ek gıdalara yavaş yavaş başladığım için su veriyorum
ne kadar içerse o kadar ama zaten sevmiyo çok içmiyo
:51:

Bizim evde hep yanio ama antremiz cok buyuk ve petek yok. Odanin kapisida yarim acik oluo gece kalktigim icin kapi ses yapio ac kapat onun için antreden soğuk gelio odaya oda isisi 23.1 22.8 arasi oluyo.nem % 50 lerde.bu sicakliga bi pijama alttan kilotlu corap citcitli bady uyku tulumu kalin battaniye iki kat orlon battaniye ustune cokmu oluo aceba.usur diye korkuyom.ama dun camasir yikiycaktim uyku tulumu yerine citcitli bady kilotlu corap pijama takimi giydirdim.normalde bizimkinin kulak lari buz gb oluyodu dun olmadi.kafasi terleyip soguyunca yanakları kulak lari usuyo demekki.ama sabah ayaklari soguktu aceba patik giydirsemmi yatarken.bide kizlar gece bebislerin kafasina şapka takiomusunuz

çok kalın geldi bana cnm ben bi külotlu çorap bi kalın pijama iki çorap üstten uzun kollu çıtçıtlı bady üstünede eşortaman üstü yatarkende normal kalınlıkta battaniye o kadar terlersede hasta olurlar doktorlarda kendi giysinin 1 kat fazlasını giydirin diyorlar

hamaratsın vala maşallhhh oluşmn yanaklrına gelncee ahh sen bni bi görr doyamıorm adana kebabm benm günde 1.5porsion et yıorm hemde her ögün doruk paşa kebabndan:9::nazar::nazar::emir_bebek:
doruk paşa kebabııııı:60::60::60:

ayşecikin de nanakları ballı, bal nanaklıı :16:
şapur şupur öpüyorum, ısırmamak için kendi dudaklarımı ısırıyorum..
tatmin olamıyorumm..:9:

Rabbim ne güzel yaratmış bebeklerimizi. eksiksiz kusursuz.. :16:
güzellik, şirinlik, tatlılık, sevimlilik.. daha ne varsa hepsini de eklemiş üzerine..

ne güzel hisler saklamış fıtratlarımıza..
ya doğuştan anne doğmuşuz ya da anne olmak için doğmuşuz.. :31:
bu duyguları yaşatan Rabbimize şükürler olsun..
bebek isteyenlere de nasip etsin inş.

merhaba kızlar meme ucu çatlakları ve acısı için Ayrıca ayva çekirdeğini birkaç damla suda bir iki gün bekletip jel haline gelince süron. Bunu yıkamadan bebeği emzirebiliyorsunuz.hem bebeğe hemde size hiç bir zararı olmadığı ğibi yardımcıda oluyo:=)

evi sildim süpürdüm,,yeni temizliğin kokusu da çok güzel..
mis oldu evim, misss:16:

duş aldım, saçlarımın 3te1i döküldü:100: geri kalanlara fön çektim, cillop oldum.. :12:
akşama yemeğim de var, bi de çorba çaktım mı yanına işim tamam :32:

bende bu saat oldu hala süpürcem sabahtan beri toplasan yarım saat uyudu benim oğlan o arada anca yatak topla kahvaltı yap çamaşır attım makineye ev topladım bu arada bunları yaparken motor gibiydim tam süpürgeye girişicektim uyandı şimdi uyuyunca hemn süpürüm toz alıp yemeği koyucam bakalım bugünde gün bitti zaten bu arada benim saçlarım da çok dökülüyor bazen dipleri çok acıyor bide kepek çıktı bu aralar bi o eksikmiş gibi saçlarımda hep yumak yumak dolaşık sanırım dökülmeden kaynaklı kel kalmayız inş gerçi baya saçlıyım ama :18:

bende bu saat oldu hala süpürcem sabahtan beri toplasan yarım saat uyudu benim oğlan o arada anca yatak topla kahvaltı yap çamaşır attım makineye ev topladım bu arada bunları yaparken motor gibiydim tam süpürgeye girişicektim uyandı şimdi uyuyunca hemn süpürüm toz alıp yemeği koyucam bakalım bugünde gün bitti zaten bu arada benim saçlarım da çok dökülüyor bazen dipleri çok acıyor bide kepek çıktı bu aralar bi o eksikmiş gibi saçlarımda hep yumak yumak dolaşık sanırım dökülmeden kaynaklı kel kalmayız inş gerçi baya saçlıyım ama :18:

aynen ya,,:43:
mevsim dönüşlerinde hep kepek olur zaten bende..
bu ara da öyle, kaşıyorum, kabuk kabuk kalkıyor..
kaşırken de dediğin gibi hem acıyor hem de köküyle birlikte saçlar dökülüyor..
zaten boyalı, keçe gibi sert.. çok çabuk dolaşıyor,
kördüğüm gibi yarım saat sürüyor yıkadıktan sonra yavaş yavaş tara, ayır, kurut..
uzun saçı sevmesem, küt kestireceğim..hele kışın çekilmiyor bu muhabbet :100:

doruk paşa kebabııııı:60::60::60:

ayşecikin de nanakları ballı, bal nanaklıı :16:
şapur şupur öpüyorum, ısırmamak için kendi dudaklarımı ısırıyorum..
tatmin olamıyorumm..:9:

Rabbim ne güzel yaratmış bebeklerimizi. eksiksiz kusursuz.. :16:
güzellik, şirinlik, tatlılık, sevimlilik.. daha ne varsa hepsini de eklemiş üzerine..

ne güzel hisler saklamış fıtratlarımıza..
ya doğuştan anne doğmuşuz ya da anne olmak için doğmuşuz.. :31:
bu duyguları yaşatan Rabbimize şükürler olsun..
bebek isteyenlere de nasip etsin inş.

ayşeciki yesinler bnm babanemn ismi:16: ayy öleler okadar ballarki kelimelere sıgmazz oğluşuma aşkım iyki varlar iyki rabbim böle gzl bi evlat nasip etti çok şükür inşlh olmaynlarada verir isteyn herkze versn rabbim bu güzellik yaşnmalı..:16:

sende oğluşunda çok tatlısınız cnm maşaallah
teşekkür ederz canm:34:

teşekkür ederz canm..öyledr bizim paşa hep güler:nazar::emir_bebek: ben izmirliyim canm eşim zonguldaklı..

eskiden Türkler çekik gözlüymüş ya.. Allahım ağlatmasın kimsenin annesini yavrusunu..

ay evet çok tatlı ya,karanlıkta bıle göruyor,benı seçiyor ondan sonra guluyor kıkır kıkır:D
evet ya. ben uyumuş mu diye bakıyorum gizli gizli güya..o bana bakıp gülüyo :1:

dediğini ben de düşündüm. ama gündüz emiyor, 2,5 saat sonra acıkıyor..
gece tam yatmadan önce emziriyorum, uyuyor, 2 saat sonra kalkıyor, sonra neredeyse 1-1,5 saatte bir..
belki de dediğin gibi doymuyordur, ama bilemiyorum işte.. :44:
o yüzden bazı arkadaşlar akşam yatarken pirinç unu yediriyor demek..

canım benim sütüm normalde azdır ama geceye doğru çok çok azalır nerdeyse hiç kalmaz.
senin sütün de öyle oluyordur sonuçta bütün günün yorgunluğu var. sütün azalıyor. o yüzden geceki sütünle tam doymadığı için sık sık emmek istiyor demek ki. geceleri mamaya başlamalısın bence. her saat başı uyanmamalı artık 5 aylık oldular nerdeyse..
pirinç ununun besleyici değeri yok ,devam sütü veriyorum ben. tabi herkesin kendi tercihi.
5 aylıkken uyku düzenini oturtmaya başlamak gerekiyor artık. bir de öyle dene.

ay evet çok tatlı ya,karanlıkta bıle göruyor,benı seçiyor ondan sonra guluyor kıkır kıkır:D
evet ya. ben uyumuş mu diye bakıyorum gizli gizli güya..o bana bakıp gülüyo :1:

aynen ya,,:43:
mevsim dönüşlerinde hep kepek olur zaten bende..
bu ara da öyle, kaşıyorum, kabuk kabuk kalkıyor..
kaşırken de dediğin gibi hem acıyor hem de köküyle birlikte saçlar dökülüyor..
zaten boyalı, keçe gibi sert.. çok çabuk dolaşıyor,
kördüğüm gibi yarım saat sürüyor yıkadıktan sonra yavaş yavaş tara, ayır, kurut..
uzun saçı sevmesem, küt kestireceğim..hele kışın çekilmiyor bu muhabbet :100:

aynen benimkilerde kabuk kabuk elimi kafamın içine sokunca sanki yaralar va gibi ama kepek banyo yapmayı çok seviyorum ama o tarama derdi beni mahvediyo saç kremi kullandığım halde zor açılıyor saçlarım evin her yeri saçlarım dolu zaten müthiş dökülüyor

hero baby nin gogly adında pirinç unu muhallebisi var,sadece suyla pişiriyorsun

ondan aldım ne zaman ve nasıl verceğimi bilemedim:44:

doktor devam sütü ver dedi ne hip ne hero baby mi bbelac mı ne hatrlamıyorum sevmedi :19::19:

napcam şimdi :44:

3.aydan sonra sadece 300 gram almışız :50: boyumuz uzuyor sadece

Kızlar merhaba,
size bir sorum olacak. Evde gece gündüz kombiyi yakıyorum. Kzıma alttan ıkı pıjama(biri kalın, biri ince), ustten uzun kollu badı ve kalın eşofman ustu, iki kat çorap giydiriyorum. Bir de yatarken ustunu kalın bır battanıye ile örtüyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz?

Doktora gittiğimde doktor kızıyor. Bir kat yeter diyor. Ama ben usur diye dinlemiyorum.
Anammmm çocuk sıcaktan pişmiyormuuu:53::53: ben içine badi üstüne tulum ayağınada bir çorap giydiriyorum. Bazen uyku tulumu bazende battaniyesini örtüyorum ama o bile çok kalın değil. O kadar giydirdiğinde bebeğin terlemiyormu?? Bazen bizimkinin kafası su içinde kalkıyor bu şekilde giydirdiğim halde. Evleriniz eksi derecede falanmı arkadaşlar ya o kadar kalın giydirmeyin bence.
kızlar paşama sürekli hıçkırık tutuyor neden oluyor bu?uzunda sürüyor emzırıyorum bazen gecıyo bazen gecmıyo sızın bebıslerınızdede oluyomu ne zamana kadar surecek bu hıckırık :(

Bizdede oluyor cnm hıçkırık normal

Anammmm çocuk sıcaktan pişmiyormuuu:53::53: ben içine badi üstüne tulum ayağınada bir çorap giydiriyorum. Bazen uyku tulumu bazende battaniyesini örtüyorum ama o bile çok kalın değil. O kadar giydirdiğinde bebeğin terlemiyormu?? Bazen bizimkinin kafası su içinde kalkıyor bu şekilde giydirdiğim halde. Evleriniz eksi derecede falanmı arkadaşlar ya o kadar kalın giydirmeyin bence.

EVIMIZDE ISI YALITIMI DA VAR... KOMBI DE ACIK... VEEE ISIN ILGINC YANI HIC TERLEMIYOO...

Ayni cnm cocugu 3. Ayiydi goturdum.sabahda bizimki kusmustu.normalde sadece hemsire hanim tartiyo boyunu olcuyo kafa çevresini olcuyo asi varsa yapio okadar dr u gormuyoz bile.ogun bizimki kusunca yarim saat odada kaldim.cocugu yatirdi sirtina bakti.bogazina bide.bizimki kanguruda sabit olunca durmuyor.oturdu pc basina baya ilac bakti yarim saat bekledim o halde en sonunda bi surup verdi.aldim ama kullanmadim.netten bakip bende bulurum sana niye geldim ozaman bizimkide bi ise yaramio.bence duzenli çocuk dr una gitmej gerekio.

çocuk doktoruna takibe götürünce özel hastaneye gitmek gerekiyor bende ona töbe ettim. doğumu özel hastanede yaptım mahvettiler beni dokuz ay peşinde koşturup para döktüğüm çok özel doktorum sabah doğumhanede beni görüp muayene bile etmedi haber yolladı normal mi doğurcakmış sezaryen mi diye. ama bebeğin boynunda kordon var demişti bana dedim olsun dediler bebeklerin yüzde sekseni öyle doğuyo sekiz saat sunni sancıdan sonra ebeler tepeme bindi indi bindi indi sen yapamıyosun bebeğin kalp atışları zayıflıyo diye bi ton söylendiler bana doktorum teşrif etti en sonunda bebeğin boynunda kordon var diye doğmadı ben onca acıyı çektikten sonra sezaryen oldum. neyse kızım hayırlısıyla doğdu yine çok şükür onu da başka bi özel hastanede çocuk doktoruna takibe götürüyordum o da bi kere mukuslu kaka yaptı diye şak diye süt alerjisi teşhisi koydu üç ay yemedik içmedik kızım bi sürü gıdadan mahrum kaldı yine geçmedi yeşil kaka sonra çocuk alerji uzmanına gittik bişey yokmuş çocukta boşuna o kadar uğraşmışız. özel hastanelere güvenim kalmadı artık devlet hastanesinden ve aile hekiminden başka hiç bi yere gitmiycem dedim aile hekimide bizi sallamadı napcaz bilmiyorum şimdi..

çocuk doktoruna takibe götürünce özel hastaneye gitmek gerekiyor bende ona töbe ettim. doğumu özel hastanede yaptım mahvettiler beni dokuz ay peşinde koşturup para döktüğüm çok özel doktorum sabah doğumhanede beni görüp muayene bile etmedi haber yolladı normal mi doğurcakmış sezaryen mi diye. ama bebeğin boynunda kordon var demişti bana dedim olsun dediler bebeklerin yüzde sekseni öyle doğuyo sekiz saat sunni sancıdan sonra ebeler tepeme bindi indi bindi indi sen yapamıyosun bebeğin kalp atışları zayıflıyo diye bi ton söylendiler bana doktorum teşrif etti en sonunda bebeğin boynunda kordon var diye doğmadı ben onca acıyı çektikten sonra sezaryen oldum. neyse kızım hayırlısıyla doğdu yine çok şükür onu da başka bi özel hastanede çocuk doktoruna takibe götürüyordum o da bi kere mukuslu kaka yaptı diye şak diye süt alerjisi teşhisi koydu üç ay yemedik içmedik kızım bi sürü gıdadan mahrum kaldı yine geçmedi yeşil kaka sonra çocuk alerji uzmanına gittik bişey yokmuş çocukta boşuna o kadar uğraşmışız. özel hastanelere güvenim kalmadı artık devlet hastanesinden ve aile hekiminden başka hiç bi yere gitmiycem dedim aile hekimide bizi sallamadı napcaz bilmiyorum şimdi..

Canim yaa aci tecrübelerin var.dr.a inanip guvenmek sabit bi dr.unun olması iyi bisey.gelişimi hep bi yerden takip edilir geçirdiği hastaliklar bilinir.ilk yasi heray sonra iki ayda bire iniyor kontroller.onemli bi sürec aile hekimliği güzel bi uygulama ama bizim dr.umuz hem ilgilenmiyor hem konuda yetersiz.sende tavsiye uzerine aile hekimini değişirsin ozaman.bende özelde dogum yaptim ve kendi hastalari degildim cok cok memnun kaldım onceside sonrasida cok ilgiliydi butun personel.herkes farkli sey yasio işte.dr.umuzda cok iyi ilgilenio en guzeli ben sormadan o bu ay neler olacak onu anlatio.tabii bu 100 tl ye mal oluo muanesi.bizim şansımız babamizin özel sağlık sigartali oluşu.para ödemiyoruz.yoksa heray odeyemezdik.ama ozamanda iyi bi çocuk dr.u arardim özelde galiba

canım evet kızarıyodu eskiden şimdi baya kaşımaya başladı doktor egzama büyüdükçe geçer dedi başta krem vermemişti. kaşımaya başlayınca krem istedim o da krem sürünce geçer sonra yine tekrarlar dedi korkma, büyüdükçe geçermiş bende korkmuştum öyle diyince rahatladım

Benim kızımın da yüzünde egzama başlar gibi oluyor ıslandığından olurmuş sık sık sil ve bize Dr bebek losyonu yani nemlendiricisi sür dedi bizimki başlar gibi olunca direk sürüyorum bişey kalmıyor cnm

Kızlar merhaba,
size bir sorum olacak. Evde gece gündüz kombiyi yakıyorum. Kzıma alttan ıkı pıjama(biri kalın, biri ince), ustten uzun kollu badı ve kalın eşofman ustu, iki kat çorap giydiriyorum. Bir de yatarken ustunu kalın bır battanıye ile örtüyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz?

Doktora gittiğimde doktor kızıyor. Bir kat yeter diyor. Ama ben usur diye dinlemiyorum.

Ya bende mi sorun var anlamadım ben ben kızıma penye pijama altı giydiriyorum kısa çorap bi kısa kollu body üstüne uzun kollu body uyurkende kalın olmayan bi battaniye yetiyor çok şükür hatta eşim gündüz çocuğa Yelek giydir diye tutturuyor ben görmeden giydiriyor ben çıkarıyorum sıcağa alıştırma sonra hep hasta olur diyorum odamız 24 derece yazın zaten 27-28 oluyordu ki buna rağmen kızım hala terliyor

Back
X