Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

cena kaşık mamasımı verdin yoksa sütlü pirinç unu mu?
sütlü pirinç unu canım..

bedne onu sorcaktım patates havuç pirinçi nasıl haşlıcaz nerde makarna gibimi acaba :44:
ilk gün ben çok katı yapmışım pirinç unuunu kendim yemiştim çok tatlı çok :9::9:
hazır yoğur danone felan olmazmı acaba süt nerde satılır en bilmiyorum
afiyet bal şeker lop lop et olsun ayşeye :9:
haşlanan sebzenin vitamini suya geçtiği için, mümkünse buharda haşlamak gerek..
ben bugün minicik bi patates, üçte bir havuç ve silme bir tatlı kaşığından az pirinci, yaklaşık bir buçuk su bardağı suda haşladım.
sonra süzgeçten geçirmeye çalıştım, olmadı.. ben de blenderladım, kıvamını açmak için de suyundan birkaç kaşık döktüm..
çorbadan ziyade püre oldu yani.. iki damla da zeytinyağı damlattım içine..

eğer etrafında açık satan bi yer bulamazsan, sek'in mesela günlük sütleri var cam şişede, her yerde bulunmaz,
büyük market ve şarküterilerde vardır, onunla yapabilirsin.. ben de bulamazsam öyle yapıcam çünkü..

Merhabalar nasılsiniz hanımlar ne zamandır yazamiyorum yeni anneler görüyorum hosgeldiniz ben eylul:)

Bebegim uyurken biraz doktureyim bir kac gündür hasayım üşüttum sanırım bas ağrısı ve bulantı vardı bugün biraz daha iyiyim .Oglum Kisa kısa emip bıraktığı icin sutum de azalmaya baslamisti günde dort bes kez süt sağdım tekrar arttı Allah'a şükür.Gun boyu en az 500 cc sagilmis sut veriyorum 4-5 kere de emziriyorum.Eskisi gibi uzun uzun emmiyor iki cekip birakiyor hem sutumun tekrar azalmamasi hemde gelisiminin yavaslamamasi bu yolu tercih ettim.
Bugun ilk kez çeyrek elma suyu verdim hosuna gitti bu arada biz 5 ay 1 haftalık olduk 3 gün kuralına uyarak 3 gün boyunca sadece çeyrek elma vereceğim.Bir çeyrek elmadan 30 cc çıktı.3 gün sonra armuta geçmeyi düşünüyorum ardından sırayı havuç alacak boyle boyle 6 ayi doldururuz.Amacım ek gıdayı ogün olarak kullanmak değil sadece tatlara alıştırmak.6.aydan sonra tam yulaf unu ve devam sütüyle muhallebi deneyeceğim.
Emir Alp bu arada asırı hareketli ayaklarını tutarak dönmeye calışması tırnakları ile her yeri kazımasi her şeyi ele geçirme cabası ve geçirdiklerini bırakmamasi bitiriyor beni;))
Ayrica su anki sıkıntımız 4-5 gündür geceleri cok sık uyanıyor sallamam falan kar etmiyor direk emmek istiyor uzun uzun emse neyse bir firt çekiyor bırakıyor ,kafasını geriye atıp tekrar uykuya dalıyor .mememi dudak tiryakiliği yaptı resmen hayır neden boyle oldu anlamadım açlıktan degil cunku sagip verdigim sütlerden dolayı öğünlerini biliyorum.
Başka ne konuşulan konulardan biri evin sicakligiydi sanırım ev sicak olduğu icin ince bir tulum giydiriyorum.hoppala ve yürütec almadım doktorumuz önermedi.sunnet olayı ise bir haftalıkken yaptırmıştık.Erken yaptırmanızı tavsiye ederim kendisini bildikten sonra psikolojisi acısından sıkıntılı olabilir.aslinda keske yaptırmayı düşünen arkadaslar doğduğunda yaptirsaymissiniz benim oğlan 3 günde iyileşti herhangi bir bakımı da yoktu 3-4 gun ucuna bir krem sürdük sonra bezledik.
Başka başka ne konuşuldu acaba:) bende çökmü geriden takip ettim ne.Bu arada bende mama sandalyesi alacam araştırıyorum chicco Pollyi öneriyorlar ama o da biraz agir taşınması güç. Sağlam fazla agir olmayan ortalama fiyatta bir şey bulabilirsem alacağım.
ben de kaç gündür seni merak ediyorum eylül..
geçmiş olsun..
yeni tatlara da başlanmış, gazanız mübarek olsun.. :1:
chicconun polly modeli abimlerde var.. bana da hantal geldi..
ki abimlerin ev hipodrom gibi at koşturursun, o kadar büyük ve geniş..
buna rağmen sağdan sola taşırken zorlandım ben.. ama kapatılıp götürülürse değişebilir tabi.. :31:

sanırım tek oyla aday olunmuyor..
ben zeynebi iki kategoride önermiştim, hiçbiryerde göremedim.. :44:

beni de en komik üye kategorisinde aday gösterilmişim.
kendimden beklemediğim bi alan, ama olsun..:1: düşünenleri öpüyorum anacağım.. :54:

bu arada görümcem ve kayınvalidem akşam yemekte bendeydi..
ezogelin çorba, patlıcan musakka(teşekkürler dilanaz bayıldılar valla :51:),
mısırlı pirinç pilavı, ardından bal kabağı tatlısı :23: yedük içtük, dağulduk :9:
kv ve görümce gitti, eşim uyudu, biz ayşecikle nöbet tutuyoz iki gece kuşu.. :9:
işler güçler de başladıııı:52:
bu saatte yazıyom, baksanıza kimse yok, kendim yazıyom kendim okuyom..:60:

Son düzenleme:
cena,cım afiyetler olsun.ellerien sağlık:56:

ne tesadüf dün ben de patlıcan musakka,pilav ve balkabağı tatlısı yapmıştım:34:

benim oğlan balkabağı püresine bayılıyor sık,sık alıyoruz artık balkabağı.

cena,cım afiyetler olsun.ellerien sağlık:56:

ne tesadüf dün ben de patlıcan musakka,pilav ve balkabağı tatlısı yapmıştım:34:

benim oğlan balkabağı püresine bayılıyor sık,sık alıyoruz artık balkabağı.

:1:

evet çorbalara da katılıyormuş bal kabağı.
sen nasıl yapıyorsun?

Malzemeler

1 küçük dilim balkabağı
1 küçük elma

Tarif

Kucuk 1 dilim balkabağını küp küp dograyıp cok cok az suda kısık ateste 7-8 dakika pisirip altını kapatın,sonra 1 kucuk organik elmaıi küp küp doğrayıp uzerine ilave edin.1-2dakika buharda yumusayacak. Sonra blendırdan gecirip hemen hic bekletmeden yedirin. İsterseniz buna pirinc unuyla muhallebi yapip karıştırabilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler

1 küçük dilim balkabağı
1 küçük elma

Tarif

Kucuk 1 dilim balkabağını küp küp dograyıp cok cok az suda kısık ateste 7-8 dakika pisirip altını kapatın,sonra 1 kucuk organik elmaıi küp küp doğrayıp uzerine ilave edin.1-2dakika buharda yumusayacak. Sonra blendırdan gecirip hemen hic bekletmeden yedirin. İsterseniz buna pirinc unuyla muhallebi yapip karıştırabilirsiniz. Afiyet olsun.

hemen masaüstüne attım tarifi teşekkür ederizzz:34:
son iki dilim balkabağı tatlısı kalmıştı.. ben yerken ayşecike de verdim.. nasıl yiyor,
şapurdata şapurdata.. :125: yok böyle bi şey,, yedikçe her zerresi harekete geçiyor..:52:
eller ayaklar.. az daha kanatlanıp uçacak..:9:
iki çay kaşığı tatlıya tav oldu, bi gülücükler bi konuşmalar.. :24:
''kalbe giden yol, hakikaten mideden geçiyormuş yafuuu'':60::60::60:

ben de bugün ;şehriyeli yeşil mercimek çorbası, fırında baharatlı patates ,ızgara tavada köfte, domatesli pilav, mevsim salata yaptım
eşim bayıldı, "eski günlerdeki gibi" dedi..:9:
oğlumuz yokken çeşit çeşit yemekler yapardım, vakit boldu tabii
şimdi 1-2 çeşitle geçiştiriyorum hatta bazen yemek bile olmuyo:1:tembellik yapıyorum biraz galiba

en dost canlısı kk üyesinde ben vardım aslında.. neyse sağlık olsun..

oyumuz sana tabiki :kkk::kkk: :1:

sağolasın canım beni kim aday gösterdi anlamadım :9::9:

bu arada cena senin olduğun anket nerde ben bulamadım :44:

maaşallah tek gösümü sağdım emmediği göğsüm 90 ml süt çıktı çok mutlu oldum çokkk :nazar::emir_bebek::72::17:

kızlar acil yardım yardımınıza ihtiyacım var benim oğlum zaten kakasını hep çok zor yapar bu gece de kabızdı önce çok sert yaptı sonra daha yumuşak ama sonra bi de baktım ki böyle kusunca pelte olur ya kakasında hep öyle var bu süt alerjisi duymuştum burda bu mu yoksa ne fikriniz ne böyle bişey yaşayan var mı yarın ilk iş doktoru arıcam ama bişey mi dokundu acaba tüm gün sürekli öğürdü durdu zaten kustu da miğdesi bi garipti belli yüzünden. Zaten reflüsü de var ama bu kaka beni çok endişelendirdi gündüz olsa hemen götürürdüm o zmn hastanede test mest yapıyolar ama yaptıktan yarım saate gitmesi gerekiyo sanırım fikri olan varsa lütfen yazsın kızlar :44:

kızlar acil yardım yardımınıza ihtiyacım var benim oğlum zaten kakasını hep çok zor yapar bu gece de kabızdı önce çok sert yaptı sonra daha yumuşak ama sonra bi de baktım ki böyle kusunca pelte olur ya kakasında hep öyle var bu süt alerjisi duymuştum burda bu mu yoksa ne fikriniz ne böyle bişey yaşayan var mı yarın ilk iş doktoru arıcam ama bişey mi dokundu acaba tüm gün sürekli öğürdü durdu zaten kustu da miğdesi bi garipti belli yüzünden. Zaten reflüsü de var ama bu kaka beni çok endişelendirdi gündüz olsa hemen götürürdüm o zmn hastanede test mest yapıyolar ama yaptıktan yarım saate gitmesi gerekiyo sanırım fikri olan varsa lütfen yazsın kızlar :44:

numuneyi acile götürebilirsin canım o zaman yarım saat geçmemiş olur hemen alıyorlar labaratuara

numuneyi acile götürebilirsin canım o zaman yarım saat geçmemiş olur hemen alıyorlar labaratuara

ya inanmıyorum o hiç aklıma gelmedi bazen beynim öyle bir duruyor ki sanki dünyada bizim gittiğimiz hastaneden başka hastane yok yaa çok safım off hala uyuyamadım YASİR PAŞA uyudu ama ben hala ayaktayım :(

ya inanmıyorum o hiç aklıma gelmedi bazen beynim öyle bir duruyor ki sanki dünyada bizim gittiğimiz hastaneden başka hastane yok yaa çok safım off hala uyuyamadım YASİR PAŞA uyudu ama ben hala ayaktayım :(

idrar için yarım saat önemli ,kaka için önemli değildir belki bezini atmadıysan

günaydın anneler...:3: kızlar elma armut ve havuçtan sonra daha başka taddırabilcegm meyve varmı yoksa sebzelere mi gecsek yada yoğurda bilemedim siz nasıl yaptınız??:26:

Back
X