Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Hiç sorma o gerginlik bende de var.. :41:Adet olmam gerekiyordu bu aralar olamadım hala belkide ondandır diyorum.. zaten karnında çok şişti..:25:

ya ben adetde oluyorum ama karnım hiç inmiyor halbuki 76 yla girdim doğuma 26 kilo almıştım şuan 56 kiloyum :26:

dün akşam, bugün için seni yemeğe götüreyim diyen eşim..
az önce aradı, köprüde çok balık varmış, balık tutmaya mı gitsem diyo:99:

Allah ım benim kocamda öyle dese keşke daha lokantadayken eve gitsemde bir güzel uyusam çabalarında :52:

doğum yapmadan son ay işte çok ağlıyordum sinir ediyrdum adam elini duvara vurdu kırdı çok mutlu oldum 21 gün rapor almıştı :60:
şimdide bi yerini kırsa diye dua ediyorum en azından yüzünede söylüyorum burnu eğriymiş nefes alamıyor ameliyat ol diyorum :52::32:

hmm,,, aklıma gelmişken sorayım..
bebek bakım çantası kullananlar ne marka aldınız?
tavsiyeniz var mı?

ben şimdiye kadar büyük çantalarımı kullanıyordum,
ayşecikin de eşyalarını içine koyuyordum..
ama zor oluyor..
şimdi kış, bezi ıslak mendili, yeleği- hırkası,badisi, çorabı, şapkası derken
çanta bavul oluyor, yıpranıyor da..
netten az baktım, fiyatlar uçak 200 küsüre bebek bakım çantası var..

ben on gün önce bi çılgınlık yapıp kendime bi çanta almışım 110 tl ye..:17:
çanta da çanta yani..:82:

bunların malı ne, özelliği ne ki bu kadar pahalı anlamadımmm:44:
bebek malzemesi, nasılsa anne verir alır diye absürt fiyatlar :20:
termoslu bi şey de istemiyorum ayrıca, gerek yok yani.. :19:

ben arabanın altına atıyordum çanta kullanmayı sevmem eşimde yanımda taşıttırmıyor napcan diyor

ama şu bavul gibi çantalardan aldım onlar güzel ben bebek çantası almıştım hiç işe yaramadı ne o öyle pembe ayıcıklı
birde herkesde gördüm off dedim :25::25:

teşekkür ederim canımm.. epey var ama, doğumdan sonraki ilk adet çok yoğun kanamalı oluyormuş..
sanırım yetmez, yine markete gitmem gerekk:52:

yaaa:16:
caşuru bilirim ama hiç yemedim...
dut kurusu pestil ceviz bizim kış çerezimiz :125:
yemekler de güzeldir,ama hani çok özel bi yemek de yok.. annemin yaptığı bildiklerimden..
kartul yahnisi(patates yahnisi), tatar böreği, kara lahana haşlaması ve sarması, içi patates ve bulgurdan hazırlanan beyaz lahana sarması,
şalgam dolması, fasulye turşusu, gavut, şehriyeli yeşil mercimek ve ayran çorbaları veeee kadayıf dolması:56:

benimde yoğun olmuştu her yere izimi bırakmıştım evin içinde:1: evet bizim yaptığımız çeşitleri yaparlardı ama çok lezzetli olurdu yemekleri reyhan kullanırlardı baharat olarak bol bol ve sofraları hep açık olurdu yer sofraları :56:

teşekkür ederim canımm.. epey var ama, doğumdan sonraki ilk adet çok yoğun kanamalı oluyormuş..
sanırım yetmez, yine markete gitmem gerekk:52:

yaaa:16:
caşuru bilirim ama hiç yemedim...
dut kurusu pestil ceviz bizim kış çerezimiz :125:
yemekler de güzeldir,ama hani çok özel bi yemek de yok.. annemin yaptığı bildiklerimden..
kartul yahnisi(patates yahnisi), tatar böreği, kara lahana haşlaması ve sarması, içi patates ve bulgurdan hazırlanan beyaz lahana sarması,
şalgam dolması, fasulye turşusu, gavut, şehriyeli yeşil mercimek ve ayran çorbaları veeee kadayıf dolması:56:

benimde yoğun olmuştu her yere izimi bırakmıştım evin içinde:1: evet bizim yaptığımız çeşitleri yaparlardı ama çok lezzetli olurdu yemekleri reyhan kullanırlardı baharat olarak bol bol ve sofraları hep açık olurdu yer sofraları :56:

dutv kursu pestil offf demeyin bana demeyin şalgammm fasulye tuşusu kavurmasıııı :5::14::14::14:

reyhan olmazsa olmaz baharatımız..
uzun zaman ismini ''irahan'' olarak söyleyen annem sayesinde başka bi baharat olarak bilen ben..
lise zamanında aslında bunun herkesçe bilinen ve kullanılan ''reyhan'' baharatı olduğunu anlamışım..:17::1:

biz de yerde yeriz yemekleri.. masa vardır, lakin özel bi misafir olmadığı müddetçe yer sofrasın (honça)da yenir yemek..:56:
annem anlatır; köyle dediğin gibi sofra hiç kalkmazmış yerden, hiç toplanmazmış..
gelen yemek yermiş, gelen misafir hemen otururmuş..
öyle ki, bi leğen su konurmuş sofranın kenarına..hiç kalkılmadan bardak, kaşık oracıkta yıkanır, servise devam edilirmiş..:16:

dutv kursu pestil offf demeyin bana demeyin şalgammm fasulye tuşusu kavurmasıııı :5::14::14::14:

sorma yaa..
ben de lafı açtığıma pişman oldumm. :25:
dışarda yiyeceğiz diye yemek de pişirmedim..
dünden ezogelin çorbası ve zeytinyağlı barbunya var..
ama hiiiiiç yüzlerine bakasım yok..
şöyle başka bi şeyler yemek istiyo canım..
ama kapandım kaldım eve..
eşim gelsin gitsin,(yanında yiyince bıdı bıdı yapıyor,kilo vermedin bi de hamur yiyorsun diyee:19:)
kendime makarna yapcam..

daha yengem yeni erişte kesmiş getirmiş bana..bi de bizde ziro derler, genel bilindik ismi
siron denen yufkalı bi yemek var ondan.. :56:
üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos dökülüp yeniliyooo :56: ay ağzım sulandı valla :1:
aslında onu da yapabilirim.. hepsi de hamuuuuuuuur:27:

Son düzenleme:
uzun zaman ismini ''irahan'' olarak söyleyen annem sayesinde başka bi baharat olarak bilen ben..
lise zamanında aslında bunun herkesçe bilinen ve kullanılan ''reyhan'' baharatı olduğunu anlamışım..:17::1:

biz de yerde yeriz yemekleri.. masa vardır, lakin özel bi misafir olmadığı müddetçe yer sofrasın (honça)da yenir yemek..:56:
annem anlatır; köyle dediğin gibi sofra hiç kalkmazmış yerden, hiç toplanmazmış..
öyle ki, bi leğen su konurmuş sofranın kenarına..hiç kalkılmadan bardak, kaşık oracıkta yıkanır, servise devam edilirmiş..:16:

benim evdede masa kalkmıyor gelip gidip yiyorum :9::9:

akşam eşim tembihliyor nolur masa geldiğimde kalksın :52:

benim kız dün 11 30da uyudu gündüz hiç uyutmadfım 2 defa ancak şimdi ilk defa uyudu dkka sonra uyanır gece uyusunda amannnn

galiba atak geçiriyor ağlıyor sürekli :5:

sorma yaa..
ben de lafı açtığıma pişman oldumm. :25:
dışarda yiyeceğiz diye yemek de pişirmedim..
dünden ezogelin çorbası ve zeytinyağlı barbunya var..
ama hiiiiiç yüzlerine bakasım yok..
şöyle başka bi şeyler yemek istiyo canım..
ama kapandım kaldım eve..
eşim gelsin gitsin,(yanında yiyince bıdı bıdı yapıyor,kilo vermedin bi de hamur yiyorsun diyee:19:)
kendime makarna yapcam..

daha yengem yeni erişte kesmiş getirmiş bana..bi de bizde ziro derler, genel bilindik ismi
siron denen yufkalı bi yemek var ondan.. :56:
üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos dökülüp yeniliyooo :56: ay ağzım sulandı valla :1:
aslında onu da yapabilirim.. hepsi de hamuuuuuuuur:27:

erişteyi yeşil mercimekle çorba yapcaksın offf offff kedibacağı derler yada erişteyle ekşili çorba oda içine nohut feln kstılıyır

cena tamam sus artıkkkkkkkk :22::9::9:

erişteyi yeşil mercimekle çorba yapcaksın offf offff kedibacağı derler yada erişteyle ekşili çorba oda içine nohut feln kstılıyır
cena tamam sus artıkkkkkkkk :22::9::9:
ben de fena oldum..:25: kapatıyorum şu yemek konusunu:67:
tamam sustum:17:

ne kadar güzel şeyler o yüzden erzurumluları bi başka severim senide sevdim:16:

Bizde yer sofrasında yiyoruz yemeği..:21: Ben bekarken mutfak masasında yerdik yemeği.. alışmışım evlendiğimizde hep masaya kurdum.. Eşimde yerde yemeğe alışmış.. Yere kuralım diye gittik sofra aldık ayakları katlanandan.. K.validemlerin evinde de mutfaktan yer sofrası kalkmaz.. Gelen hemen sofranın başına geçer.. Mutfakta büyük olunca rahat oluyor.. :1:

buranın bu samimiyetini seviyorum :16::16::16:

her nekadar cena 200 tlllik çantasıyla:82: (yazık günah millet onla 1 ay mutfak masrafı geçiniyor kömür alıyor :27: ) hava atsada çok seviyorum sizi :16::16:

$Fotoğraf1222.webp

:9::9::9:

Cenacim civil in sitesinde hem uygun fiyat hem güzel çantalar var dusunursen.16. Yili nedeniyle bazi ürünler cok uygun 25 tl ye yurutec var..biz öğleden sonra avm ye gittik oglusuma kendime biseyler aldik.yemek yedik bizimki en sonunda arabasinda uyudu.arada değişiklik iyi oluo.tupper dan mama kasigi ve iki kase aldim bebek için tavsiye ederim.hava gecirmedigi icin bozulmuyo yemek mikroda isitilio kapagi kapaninca dokulmuyomus.bi yere giderken çorbasıni puresini koyup gidebiliosun.gerci ben hala ek gidaya gecmedim ama tattiriom arada

ne kadar güzel şeyler o yüzden erzurumluları bi başka severim senide sevdim:16:
ah canım beniiiiiiiiim..
seni ''fahri erzurumlu'' ilan ediyorum..:65:

kabul edenler..:69::69::69::69:
etmeyenler..:20:

kabul edilmiştir.. :46::46::46:

buranın bu samimiyetini seviyorum :16::16::16:
her nekadar cena 200 tlllik çantasıyla:82: (yazık günah millet onla 1 ay mutfak masrafı geçiniyor kömür alıyor :27: ) hava atsada çok seviyorum sizi :16::16:
kııız, 200 değil 110 :17:
çenemdeki kuvvetle 85e aldım :101:

YA RABBİMM,..
sen ne güzellikler yaratıyorsun..
maaşallah, subhanallah:16::16::16:

Cenacim civil in sitesinde hem uygun fiyat hem güzel çantalar var dusunursen.16. Yili nedeniyle bazi ürünler cok uygun 25 tl ye yurutec var..biz öğleden sonra avm ye gittik oglusuma kendime biseyler aldik.yemek yedik bizimki en sonunda arabasinda uyudu.arada değişiklik iyi oluo.tupper dan mama kasigi ve iki kase aldim bebek için tavsiye ederim.hava gecirmedigi icin bozulmuyo yemek mikroda isitilio kapagi kapaninca dokulmuyomus.bi yere giderken çorbasıni puresini koyup gidebiliosun.gerci ben hala ek gidaya gecmedim ama tattiriom arada

tv de reklamını gördüm, 15 liraya çanta mı olur, heralde yanlış gördüm dedim..:100:
meğer doğruymuş.. :60:
teşekkür ederim canım, şimdi baktım netten iki model var..
eşim yarın mağazasına götürecek bizi, beğenirsem alıcam :32:

aldıkların hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın inş.. tupper pahalıdır ama en iyisidir..

tv de reklamını gördüm, 15 liraya çanta mı olur, heralde yanlış gördüm dedim..:100:
meğer doğruymuş.. :60:
teşekkür ederim canım, şimdi baktım netten iki model var..
eşim yarın mağazasına götürecek bizi, beğenirsem alıcam :32:

aldıkların hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın inş.. tupper pahalıdır ama en iyisidir..

Sağol cnm konu çocuk olunca en iyisi olsun istio insan kendinden kisiyosun ama onlardan kisamiosun.o fiyatlar nette diye biliyorum öyle yaziodu

Kesinlikle öyle bir şey yok canım.Doğum yaptığın andan itibaren iki yıl içinde istediğin zaman ayrılabilirsin.Hatta yazın göreve başlayıp eylülde tekrar ayrılanlar var.Yalnız dilekçeni ayın 15'inden önce yazman gerek diye biliyorum.

Sagol canim. 15'inden once yazmam gerektigini bilmiyodum soyledigin cok iyi oldu. Bu topik cok guzel bi cok konuda aninda cevap alabildigin bi cok insan oluyo hem de her konuda. İyi ki varsiniz..cok az paylasimda bulunabiliyorum ama hep takipteyim. Esim baska bi sehirde calisiyo es durumu bekliyoruz ben de hem ev hem disari islerine kosturuyorum ve gurbetteyim cok zorlaniyorum. Ama az da olsa bi soru sordugumda yardimci olan guzel yurekli insanlar var bu beni cok mutlu ediyo. Hepiniz sagolun..

Back
X