Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

slm temmuz anneleri. bende 3 temmuzda biricik kızımı dünyaya getirdim. ancak haftaya işe başlıycam ve süt sağıp bırakcam. yanlız benim kuzum 40 cc süt içti normalmi bu. siz denedinizmi nekadar içiyorlar. bana az gibi geldi. biberondan da hazetmiyo. :17:
Benim oğlum baştan beri sağdığım sütü içiyor şu an 125-150ml arası, bazen daha bile fazla istiyor. 40 çok az cnm
yuppiii haydi gözünaydın darısı bizlere maşallah ayşecike :46: altta mı çıktı üstte mi canım

benim de çıkıp gidesim var hava çok güzel bugün ama cesaret edemiyorum iyi gezmeler ana oğul iyice gezin

Sağol cnm. Bende bir cesaret çıkıcam heryere yanımda ya annem ya eşimle gidiyorduk ama bugün bir ilk olcak bizim için:))

zengin olduuuuuuuuuuk! :52:

ayşecikin ağzında iki tane inci gördüüüüm :118::124::66::62::64::8:
maşallahhhhh gözün aydın darısı bıze.gaz sorununuz kalmamıs adet oldun dişte çıktıı offf bunların hıcbırı bızde olmadı daha :((( belkıde bız 26 temmuz doğumluyuz temmuz sonu sayılır gerıden gelıyoruz ondan olabılırmı acep :)))

zengin olduuuuuuuuuuk! :52:

ayşecikin ağzında iki tane inci gördüüüüm :118::124::66::62::64::8:
hadi gözünüz aydın işalah bizde görürüz tez zamana canım:nazar::nazar:
maşallahhhhh gözün aydın darısı bıze.gaz sorununuz kalmamıs adet oldun dişte çıktıı offf bunların hıcbırı bızde olmadı daha :((( belkıde bız 26 temmuz doğumluyuz temmuz sonu sayılır gerıden gelıyoruz ondan olabılırmı acep :)))

katılıorm biz geriden gelıorz ondan hala patlatamadık şu dişleri yaaa:50:

iyiyim canım sen nasılsın?mahmut kerim,in sürekli ağzı akıyor.
üst değiştiriyoruz durmadan.dişler artık çıksada rahat etsek.annem ekmek kabuğu emdir
ağzının akması azalır dedi.deniycem
demek mahmut sizin ailede iki kişide var sevindim:34::34:
mahmut ismi AZİZ MAHMUT HÜDA-İ hazretlerinin filmini izlemiştim
sonrada üsküdarda ziyaretine gitmek nasii olmuştu.kerim isminide çok sviyordum.
taa bekarlığımda oğlum olursa bu ismi vermek istiyorum derdim.kerim eşiminde sevdiği isimmiş.
verdik.İNŞALLAH isimlerine layık ,hayırlı evlatlar olurlar.
hayy maşallah!! kimi düşünerek ismini çocuğa verirsen, onun manevi hali ve fıtratından özellikler taşır..
aziz mahmut hüdai de bu yakadaki en büyüt zatlardan.. Rabbim gönlünüze göre versin.. :16:
ben de ayşe ismini, Hz Aişeye benzesin diye koydum.. onun gibi cömert olsun, ilmi derya olsun, onunla amel etsin,
fedakar, iffetli ve sadık olsun.. :31: zamanında hanımlar özellikle kadınlarla ilgili bilgileri hz aişeden sorarlarmış..
(o da hz peygambere)bilgisi çok genişmiş.. hz peygamber onun kucağında vefat etmiş, onun odasına defnedilmiş..
bu bakımdan da müstesna bi hanım.. fatıma da aklımdaydı, lakin annemin ismi.
kvnin aklına vesvese düşmesin diye koymadık :1:

Gözünüzaydın cnm:)))
ay teşekkür ederim.. bi sevindirik oldum kii..:52::32:
seni düşünemiyom :17:

amaaaan!!!
dünya üzerindeki her bebek bu aylarda diş çıkarıyor..
ben de, bebeğimiz özel bi şey becermiş gibi seviniyom..:17:
sanki şampiyon olmuş bebem:1:
annelik böyle bi şeymiş demek :31:
pırtlayınca bile seviniyoz :35:

hepsi olur, zamanını bekliyo.. geç olsun güç olmasın.. :34:

adetimin bugün 5. günü..
ilk günlerde fena kanamam oldu.. Allahtan karnım ağrımıyor..
gittim marketten koca bi paket daha aldım..
2 saate kalmıyor, tam kapasite doluyor ped..
ama bugün normal seyrinde..

Buarada arkadaslar biz ek gıdaya Pazartesi doktorumuzun söylediği sekilde başladık. İlk elmanın suyunu rendeleyip tablette sıkıp verdim. 2. Ve 3. Gün posasında verdim bence en bastan puturlu seylere alışsınlar Cokda rahat yuttu.ama doğup duymadığını anlamıyorum ben. Gittikçe arttırdım ama midesini bulandırmak ya da soğutmak istemiyorum.
Bı de su önlük meselesine gelince salyalandigi icin önlük islandikca duru suda yıkayım kurutup tekrar kullaniyodum. Fakat ek gıdada lekeler çıkmamaya başlıcak. Hadi önlükten çıkmasında üst bası napicagimi. 30 derecede leke çıkmazki. Bazen kusmuk lekesi bile çıkmıyor.siz ne yapıyorsunuz?

Aynen ya,bu lekelere nasil bir cozum buldunuz ? Kiyafetlerin yaka kisimlari da bazen lekeleniyo ve makinede direkt yikayinca hic cikmiyo.neyle mudahale etsek ki bu lekelere?

Arkadaslar benim icin dua edin lutfen,ani bir kararla denizliden samsuna tasiniyoruz denizliyi de hic bilmiyordum samsuna da ayni mesafedeyim.ev su an havada resmen.yuksek ihtimal yarin cikiyoruz.dua edin de yagmur yagmasin,esyalar yipranmasin,kuzum da zorluk cekmesin...

hadi gözünüz aydın işalah bizde görürüz tez zamana canım:nazar::nazar:

katılıorm biz geriden gelıorz ondan hala patlatamadık şu dişleri yaaa:50:

amaaaan!!!
dünya üzerindeki her bebek bu aylarda diş çıkarıyor..
ben de, bebeğimiz özel bi şey becermiş gibi seviniyom..:17:
sanki şampiyon olmuş bebem:1:
annelik böyle bi şeymiş demek :31:
pırtlayınca bile seviniyoz :35:

hepsi olur, zamanını bekliyo.. geç olsun güç olmasın.. :34:

adetimin bugün 5. günü..
ilk günlerde fena kanamam oldu.. Allahtan karnım ağrımıyor..
gittim marketten koca bi paket daha aldım..
2 saate kalmıyor, tam kapasite doluyor ped..
ama bugün normal seyrinde..
aayyy canlarımm bızde bı rahatlasak adet olsam uzerımdekı sıskınlık gecıcek ıcım bosalıcak sankı ole hıssedıyorum.gaz sorunumuz bıtse bebegımınde benımde uykularımız bölünmeyecek daha huzurlu uyuyacagız.dişimizde çıksaa elımız komple ağzımızda olamayacak salyalar akıtmayacagız daha huzurlu olacagız genede çok şükür halımıze evet canım hepsı olur bı bakmısızkı balonlarla 1 yaş doğum günlerını kutluyor olacagız :))))

Arkadaslar benim icin dua edin lutfen,ani bir kararla denizliden samsuna tasiniyoruz denizliyi de hic bilmiyordum samsuna da ayni mesafedeyim.ev su an havada resmen.yuksek ihtimal yarin cikiyoruz.dua edin de yagmur yagmasin,esyalar yipranmasin,kuzum da zorluk cekmesin...
canımm sendemı denızlıdendın hıcc bılmıyodum hadı bakalım kolay gelır ınsallah

hayırlı olsun canım.. Allah kolaylık versin..
bebişle biraz zorlanacaksınız ama bir haftaya düzeniniz oturur..
2 kez taşındım ben, ordan biliyom :1:
ama bebekle bu bahar taşınıcaz, onu henüz tecrübe etmedim.
yanlış hatırlamıyorsam busmai samsunda oturuyo:31:

aayyy canlarımm bızde bı rahatlasak adet olsam uzerımdekı sıskınlık gecıcek ıcım bosalıcak sankı ole hıssedıyorum.gaz sorunumuz bıtse bebegımınde benımde uykularımız bölünmeyecek daha huzurlu uyuyacagız.dişimizde çıksaa elımız komple ağzımızda olamayacak salyalar akıtmayacagız daha huzurlu olacagız genede çok şükür halımıze evet canım hepsı olur bı bakmısızkı balonlarla 1 yaş doğum günlerını kutluyor olacagız :))))
evet yaaa,,, zaman ne çabuk geçiyor..
2 hafta sonra yarı yaşımız dolacak:81:

Bende bugün oğlumla ilk başbaşa gezmemi yapcam, yakında br alışveriş merkezi var oraya gıtcez. Paşam uyuyor şimdi hazrlandm uyanmasını bekliyorm bende.

ay bende dünn kızmla öğleyin bii çıktım akşam 5 te evdeydimm:1: kendim çıktım aldık arabamızı emzikmek içinde çarşıda arkadaşın bürosu vardı orayı kullandık uzun zamndır gezmemiştik analı kızlıı çookkk iii geldii:52: 2 gündür denizlide havalr bahar havası gibii ..

hayırlı olsun canım.. Allah kolaylık versin..
bebişle biraz zorlanacaksınız ama bir haftaya düzeniniz oturur..
2 kez taşındım ben, ordan biliyom :1:
ama bebekle bu bahar taşınıcaz, onu henüz tecrübe etmedim.
yanlış hatırlamıyorsam busmai samsunda oturuyo:31:

Cok tesekkur ederim.ben doguma 1 ay kala tasinmistim daha :( o zaman daha fazla yorulmustum gerci,umarim baharda sen de zorluk cekmezsin,ferah ferah tasinirsin :)

ay teşekkür ederim.. bi sevindirik oldum kii..:52::32:
seni düşünemiyom :17:
İlk ikisini gördüğümde çok şaşırıp sevinmiştim bende, sonra diğerleride bir anda çıkmaya başlayınca şok üstüne şok:53::53:

Ben hastalandım göbeğim daha beter çıktı sanki yaaaa:50::50:

cena cım gözün aydın, güle güle ısırsın bebişin yeni dişleriyle :52: bizde şu dönemi sıkıntısız atlatırız inşallah

slm temmuz anneleri. bende 3 temmuzda biricik kızımı dünyaya getirdim. ancak haftaya işe başlıycam ve süt sağıp bırakcam. yanlız benim kuzum 40 cc süt içti normalmi bu. siz denedinizmi nekadar içiyorlar. bana az gibi geldi. biberondan da hazetmiyo. :17:

cnm ne kadar ara ile içtiği de önemli, 5-6 aylık bi bebek 3-4 saat ara ile 150-180cc içebilir. benim oğlum 30 haziran doğumlu nerdeyse o civarda içiyordu ama nolduysa bi iki haftadır bazen 150 bazen 90 içiyo :44:

Buarada arkadaslar biz ek gıdaya Pazartesi doktorumuzun söylediği sekilde başladık. İlk elmanın suyunu rendeleyip tablette sıkıp verdim. 2. Ve 3. Gün posasında verdim bence en bastan puturlu seylere alışsınlar Cokda rahat yuttu.ama doğup duymadığını anlamıyorum ben. Gittikçe arttırdım ama midesini bulandırmak ya da soğutmak istemiyorum.
Bı de su önlük meselesine gelince salyalandigi icin önlük islandikca duru suda yıkayım kurutup tekrar kullaniyodum. Fakat ek gıdada lekeler çıkmamaya başlıcak. Hadi önlükten çıkmasında üst bası napicagimi. 30 derecede leke çıkmazki. Bazen kusmuk lekesi bile çıkmıyor.siz ne yapıyorsunuz?

aynı sorunla bende karşılaştım, ben önce beyazlı ve yüksek ısıya dayanabilenleri atıyorum makineye sabun tozu ile 60 derecede yıkıyorum ön yıkamasız, onlar yıkandıktan sonrada diğer çamaşırları ekliyorum 30 derecede hepsini tekrar yıkıyorum. genelde sonradan attıklarım çok kirli olmayanlar oluyo üstten giydiği şeyler falan o yüzden yine ön yıkama yapmıyorum. çok kirliler için ilk 60 derecede yaptığım ön yıkama gibi oluyor zaten. hatta vaktim varsa 60 derecede yaptığım ilk yıkamanın ortasında makineyi durdurup bi müddet sabunlu sıcak suda bekletiyorum, bi saat falan sonra tekrar devam ettiriyorum makineye kaldığı yerden. şimdilik sabun tozunun çıkaramadığı leke olmadı, ama ilerde yağlı yemeklerde durum ne olur bilmem
onun içinde bi arkadaşım ilk yaptığım yıkamada leke çözücü kullanabileceğimi söylemişti. nasıl olsa durulanıp tekrar ikinciye sabun tozuyla yıkanıyor diye düşünerek. eğer ilerde çıkmayan lekeler olursa o formülede geçebilirim

ay bende dünn kızmla öğleyin bii çıktım akşam 5 te evdeydimm:1: kendim çıktım aldık arabamızı emzikmek içinde çarşıda arkadaşın bürosu vardı orayı kullandık uzun zamndır gezmemiştik analı kızlıı çookkk iii geldii:52: 2 gündür denizlide havalr bahar havası gibii ..

ooh, ne güzel :31:
ben de çok özeniyorum..
ama eşim olmaz diyo, bıdı bıdı ediyoo:99:

Cok tesekkur ederim.ben doguma 1 ay kala tasinmistim daha :( o zaman daha fazla yorulmustum gerci,umarim baharda sen de zorluk cekmezsin,ferah ferah tasinirsin :)
amin canım.. :34:

cena cım gözün aydın, güle güle ısırsın bebişin yeni dişleriyle :52: bizde şu dönemi sıkıntısız atlatırız inşallah
teşekkür ederim canım, inş olabildiğince hafif atlatırız şu diş dönemini..
bu dönemler de bitmez ya.. gaz biter,diş başlar.. diş biter diğeri başlar..:1:

Oğluşum uyandı kızlarrr bz gidiyorzzz öptük herkesiiiiii:54:
oğlunun maşallahı var senin..
hadi iyi gezmeler.. sen oğluşuna bak, o da seni korusun.. güzel güzel gezin..:1:

Back
X