Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Günaydınlar herkeslereee güne oğluşum hırıltısı ile uyandık dün de biraz vardı ama şimdi öksürük de var çok şükür keyfi yerinde doktora götürsem mi bilemedim sonra daha ilerleyince tedavi süreci de daha kötü oluyor ama biraz daha takip edip karar vericem

Aman dikkat et canım benimki de öyle düştü işte ama Rabbim korusun hiç bırakılmaya gelmiyo

canım kotulesmeden götür ben oyle bir hata yaptım dahada arttı hala oksurukle uğraşıyoruz

günaydıııın!!!

ay ben bu ayşeciği yiyicem yaa!:52:
ben çeviriyorum, o dönüyo
ben çeviriyorum, o dönüyo..

mübarek, evin düzünde top gibi yuvarlanıyooo:9:

sonra da bağırıyo, beni çevir diyee :1:

Son düzenleme:
aaa evet cena diş buğdayı yaparsın ben çok ıstıyorum yapmayı 10-15 kişilik olurmus annem anlattı diş şeklinden ufak bı pasta yaptırmayı dusunuyorum oğlumu güzelce gıydırırım çok hoş olur dişimiz çabucak cıksada yapsam
inş canım, sen de tüm isteyenler de yapar..
ben ben hevesli değilim böyle şeylere:17:
doğunca kuzenlerle birlikte 1 saate hatim okuduk, kuzen geldi aşır okudu falan..
hani mevlüt kıyafeti giydirirler bebeklere..
ben kendi günlük kıyafetimle çıktım, başımda yemeni..
kızıma da eşofman giydirdim..

nazardan çok çekiniyorum ben, bunun da etkisi var...
o yüzden dışarı çıkarken elbise giydirdiğim, saç bandı taktığım baki değildir.. :1:

benimki toplam 21 cm uzamış 5 aylık :21:
hay maşallah kuzuma, anası gibi selvi boylu olacak:nazar::emir_bebek:

bana mesaj yazan bütün arkadaşlara çook teşekkür ederim ..
bi kaç kez farklı zamnlarda alıntılayıp herkesin mesajına cevap vermiştim fakat site
beni dışarı atmış baglantı gitmiş falan o kadar yazdıgım mesaj boşa gitti biraz önce tekrar alıntılayıp cevap yazayım dedim ama
belki bundan çıkarmam gereken bir ders vardır deyip
uzatmamaya karar verdim..
hepiniz deger verip yazdığınız için tekr r çook teşekkür ederim..eşimle gerekirse ankarada yaşayan arkadşlar bilir
madolyon psikiyatrı kliniğine gidicem.. şimdilik tam halletmedik sorunu ama inş. hallolcak.
çok sevindim canım..
siz niyetli olun, Rabbim yuvanızı korusun... herşey daha güzel olacak.. :34:

merhaba arkadaşlar kızım 10 gündür yeşil aradada mukuslu kaka yapıyordu bugün bezini açtım çok kötü kokuyordu ve acayip mukus vardı rengi yeşildi ıspanak yemiş gibi bide çokkkk azda olsa kan gördüm nedeni ne olabilir çok endişelendim bilgisi olan varmı?
mukuslu kaka çok karşılaşılan bi şey..
ama kan neyin belirtisiydi tam hatırlayamadım..:44:
süt alerjisiydi sanırım.. ama bana kalırsa mutlaka doktora git..

hamileliğimden itibaren bu siteyi ve sizleri takip etmekteydim.düzenli olarak okuyordum. doktor olmama rağmen çoğu şeyi buradan deneyimledim desem yalan olmaz. ne oldu da üye oldum dersem de cena beni çok etkiledin özellikle kayınvaliden ile ilgili ince düşüncelerinle. şu anda 5 aylık emine nur isminde bi kızım var. inşallah cenacım sana benzer:) ya da ileride oğlum olursa senin gibi bir gelinim olsun çokkk isterim.selamlar,sevgiler..
töbee... :17:bana benzemesin kız..:18:

kızlar kızım biberonu sakız gibi çiğniyor :26:

demindüz yatırınca düşer dedim yüz üstü en azndan geri geri düz gidiyor dedim mutfağa gittim bi geldim 2 dkkaa koltuktan aşağıya sallanmaya başlamış ayaklar düz gitmemiş :14::14: çok şükür düşmedi :14::14:
güzelim geçmiş olsun..
ama yanlış yapıyorsun..
ben battaniyeyi yere sermişim geniş geniş..
üzerinde de annemin yaptığı ince yün yatak..
koyuyorum üzerine ayşeciki..
hem yeri geniş rahat hareket ediyor, dönüyor.. gelişimi için çok faydalı..
hem de ben çok rahatım..
artık hiiiç koltuğa koymuyorum ben kızı..
sen de yapma..
zaten boyu uzun, her vesileyle kendini iter, Allah muhafaza.. dikkat et ecoşun annesiiii:34:

Günaydınlar herkeslereee güne oğluşum hırıltısı ile uyandık dün de biraz vardı ama şimdi öksürük de var çok şükür keyfi yerinde doktora götürsem mi bilemedim sonra daha ilerleyince tedavi süreci de daha kötü oluyor ama biraz daha takip edip karar vericem
geçmiş olsun canım...
inş ilerlemez ama..
nacizane hemen doktora götür derim..
ilerlerse dediğin gibi...:25:

Son düzenleme:
Günaydınlaaaar:34: sabah spora gittim geldim şu an heryerim kopuyor ama pes etmek yooook:20::20:
kızlar kızım biberonu sakız gibi çiğniyor :26:
demindüz yatırınca düşer dedim yüz üstü en azndan geri geri düz gidiyor dedim mutfağa gittim bi geldim 2 dkkaa koltuktan aşağıya sallanmaya başlamış ayaklar düz gitmemiş :14::14: çok şükür düşmedi :14::14:
Dişleri kaşınıyordur cnm aynı durum bizdede var. Aman Allah korusun tek başına bırakma hiç en güzeli kalın battaniye üstünde yere koy c
yok canım şükür benimki doğar doğmaz memeyi aldı o konuda şanslıydımda benimde şanssız yanım 3 ayı doldu işe başladım malum çok küçük die erkenden biberona alıştırmak için sağmaya başlladım, bide işe başlamadan bir ay önce sütleri yedekledim evdeyken çok araştırdım hangisi daha iyi poşetmi alsam biberonmu pompa işime yararmı nasıl götürüp getircem stabilitesi nedir vs vs stabilite testi bile yaptım süte inanmazsın ben kimya müh yim kimyasal ekipmanlar satışında eğitmenim bizde sütün verimliliğini ölçen bir cihaz var o cihazla sütü tek tek ölçtüm dolaba koyduktan 6 saat sonra buzlukta kaldıktan 1 gün sonra :) annem eşim artık endişelenmeye başladı deliricem diyeen son milkwayın poşetleriyle dondurucuya attım sütlerimi günlük kullanım içinde milkwayın süt saklama kaplarından aldım 8 tane hepsi buradada çok uygundu 4 ünü 12 lirdan aldım bide termos çanta aldım şuan rahatız şükür hergün 4 biberon dolduruyorum çantamızda taptze tutuyor eve gelince dolaba koyuyorum annem ısıtıp ısıtıp veriyor sütümüz yetmezse ya da olmadı şükür ama olurda hasta falan olursam çocuğa bulaşma riski olursa dondurucudan çıkarıyoruz bakalım bu şekilde hayırlısıyla 6 ayımızı doldursak gözüm arkada kalmaz daha buarada bugün oğluşm 5 ayını doldurdu :)

Bende baştan beri sağarak veriyorum cnm tembel oğlum tutmadı böyle de alıştık gitti. Ooo sen baya testler yapmışsın, bende öyle imkan yok ama çok şükür bir ğroblem yaşamadık zaten bnm dipfirize atm şansım olmuyor pek sağdığımı içiyor direk. Taze taze oluyor yani. Bende lansinoh poşet kullanıyorum çok memnunum, nuk un da süt kaplarınnı. Avent in termos çantasını kullanıyorum bende ama pek memnum olduğum söylenemez dümyanında parasını verdiö:41: sizinki baya geniş falanmış ya bundan mı alsam acaba, bizimkine sadece iki biberon sığıyor pompa falan sığmıyor

Ayrıca bugün bizde tam 5 aylığızzzzz:16: nasıl geçti 5 ay hiç anlamadım valla kuzumlaaa:16:

zengin olduuuuuuuuuuk! :52:

ayşecikin ağzında iki tane inci gördüüüüm :118::124::66::62::64::8:
Gözünüz aydın cenacım.. darısı bizim başımıza İnşaallah.. :16:Bende hergün kontrol ediyorum diş var mı diye..:9:

hayy maşallah!! kimi düşünerek ismini çocuğa verirsen, onun manevi hali ve fıtratından özellikler taşır..
aziz mahmut hüdai de bu yakadaki en büyüt zatlardan.. Rabbim gönlünüze göre versin.. :16:
ben de ayşe ismini, Hz Aişeye benzesin diye koydum.. onun gibi cömert olsun, ilmi derya olsun, onunla amel etsin,
fedakar, iffetli ve sadık olsun.. :31: zamanında hanımlar özellikle kadınlarla ilgili bilgileri hz aişeden sorarlarmış..
(o da hz peygambere)bilgisi çok genişmiş.. hz peygamber onun kucağında vefat etmiş, onun odasına defnedilmiş..
bu bakımdan da müstesna bi hanım.. fatıma da aklımdaydı, lakin annemin ismi.
kvnin aklına vesvese düşmesin diye koymadık :1:

ay teşekkür ederim.. bi sevindirik oldum kii..:52::32:
seni düşünemiyom :17:
Bende kızımın ismi Ayşe Ebrar olsun istemiştim ama nasip olmadı.. Ayşeyi senin gibi Aişe validemizin ismi olduğu için, Ebrarı da Hz.Ebubekir'in en güzel vasfı olduğu için koymak istedim.. Efendimizden (A.S.M) Sonra sevdiğim iki insanın ismi olsun istedim:31: ama ebrar oldu ayşe olmadı..:1:

karakız nerdesin?:59:
libyana, sen de yoksun:44:
Burdayım hayatım..:54: Dün eşim işe gitmedi..:38: Evdeydi.. İkindiden sonrada dışarı çıktık. o yüzden giremedim..:31:

günaydıııın!!!

Bizde öyleyiz.. Top gibi bir sağa bir sola yuvarlanıyor.. koyduğum yerde bulamıyorum..:emir_bebek::emir_bebek:

Kan varsa bence yarin ilk kakasiyla tahlil yaptir cnm bizde bi kere kan olmustu.antibiyotik kullandik.kaka sayisi nasil ishalmi.gecmis olsun

kan ilacı kullanıyormusunuz nefret ediyorum o ilaçtan hamileliğim boyunca öğüre öğüre içtim şimdi meleğime veriyorum zorla oda kakasını koyulaştırıyor aynen koyu yeşil yapıyor ama kan görmedim canım bence hemen doktora göster allah korusun rota falan kapma durumu olursa hemencecik doktor ilaç veriyor başında önlüyor kuzenimin bebeğinde rota çıktı ama şükür ilaçla 2 haftada geçti ama kötüye yorma tabi bu en kötü ihtimal onunki bayabaya ishaldi çocuk uyku uyuyamıyordu sancıdan öyle farkettiler inş kötü bişiy yoktur

[ mukuslu kaka çok karşılaşılan bi şey..

cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim doktora gittik test yapıldı herhangi bir enfeksiyon falan çıkmadı çok şükür rengi demirden oluyor sümüksü oluşunuda besinden olabilir dedi bu ara verdiğim ek besini bıraktım bakalım düzelme olcakmı kan enfeksiyon ve süt alerjisinden olurmuş bazen önemsiz olabilir dedi tekrarlarsa yine gaita örneği vercez

günaydıııın!!!

Valla özenmedim desem yalan olur bekliyom ki donsun diye koca totoşunu kaldiramiyoki maşallah kuzuna
kan ilacı kullanıyormusunuz nefret ediyorum o ilaçtan hamileliğim boyunca öğüre öğüre içtim şimdi meleğime veriyorum zorla oda kakasını koyulaştırıyor aynen koyu yeşil yapıyor ama kan görmedim canım bence hemen doktora göster allah korusun rota falan kapma durumu olursa hemencecik doktor ilaç veriyor başında önlüyor kuzenimin bebeğinde rota çıktı ama şükür ilaçla 2 haftada geçti ama kötüye yorma tabi bu en kötü ihtimal onunki bayabaya ishaldi çocuk uyku uyuyamıyordu sancıdan öyle farkettiler inş kötü bişiy yoktur
ben doktora sordum cok kusuyo iciremiyorum diye 2 hafta bekle ek gıda ile verirsin dedi:( illa verecek yani
hamileliğimden itibaren bu siteyi ve sizleri takip etmekteydim.düzenli olarak okuyordum. doktor olmama rağmen çoğu şeyi buradan deneyimledim desem yalan olmaz. ne oldu da üye oldum dersem de cena beni çok etkiledin özellikle kayınvaliden ile ilgili ince düşüncelerinle. şu anda 5 aylık emine nur isminde bi kızım var. inşallah cenacım sana benzer:) ya da ileride oğlum olursa senin gibi bir gelinim olsun çokkk isterim.selamlar,sevgiler..
ben niye cena ile kayınvalidesinin maceralarını pek öyle hatırlamıyorum;)

ben de omo baby kullanıyorum
tavsiye etmem açıkçası hiç çıkmıyo lekeler bi daha almıycam

Ben yumosun deterjanini kullanıyorum gecen e bebekte bı markanın bebeklere özel leke cikaricilarini gördüm baby me diye bisidi sanırım kullanan var mı?

benimki toplam 21 cm uzamış 5 aylık :21:
maşallah tuuu tu

Slm kızlar biz pazar gunü avm ye gitmiştik kızım hasta oldu gecesine ateşlenir gibi oldu 37,8 oldu en fazla kuzenim çocuk Dr hemen aradım ateşi takip et ishal kusma olursa ara dedi çok şükür olmadı ama burnu aktı kızımın hemen şurup ve burun damlasına başladık çok şükür şimdi iyi ama ilaçlara 5 gün devam edecem dün hastaneye gittik 6 aylık olduk kilomuz 7100 boyumuz 67 cm çıktı her şey yolunda çok şükür orda yeni doğmuş bebek vardı kuzenim dedi ki kanında esrar çıktı anne bağımlıymış 4 aydır kullanmıyorum dedi ama ben inanmıyorum dedi normalde madde kullananlar kolay hamile kalamaz bu nasıl kalmış dedi bide 36. Haftada hastaneye gelmiş sezeryana alın beni artık demiş narkozla bayılmakta zorlanmışlar şimdi bebeği alıp gitmek istiyorlardı kuzenim veremeyecem gerekli yerleri arayacak dedi çocukta bişey var mı peki dedim bebek bağımlı mı değil mi 3 gün sonra ortaya çıkıyor dedi yavrum 3. Gün esrar için ağlayabilir yani nasıl insanlar var çok şükür yavrularımıza bide böyle bi ailede dünyaya gelseler gelecekte yapacakları için kim suçlayabilir ki onları inşallah bebek iyidir dünden beri aklımda çok üzüldüm
Valla icim eridi gitti bitti nası kıyıyorlar yavrulara allahda onlara kıysın inşallah
zengin olduuuuuuuuuuk! :52:

ayşecikin ağzında iki tane inci gördüüüüm :118::124::66::62::64::8:
Allah beyaz gelinliklede görmeyi nasip etsin

Herkese günaydın bende kalktım evimi topladım oğlumu uyututtum şimdi kahvaltımı yapıcam sizlerde ne var ne yok geçmişi okumadım kahvaltıdan sonra bakıcam

merhaba arkadaşlar kızım 10 gündür yeşil aradada mukuslu kaka yapıyordu bugün bezini açtım çok kötü kokuyordu ve acayip mukus vardı rengi yeşildi ıspanak yemiş gibi bide çokkkk azda olsa kan gördüm nedeni ne olabilir çok endişelendim bilgisi olan varmı?

geçen haftalarda aynı sorunu bende yaşadım doktora koştuk hemen tahlil falan yapıldı hiç bir şey çıkmadı doktorda benim yediğim şeylerden olabileceğini söyledi sen yada bebeğinde üşütmüş olabilir cnm bi tahlil yaptır istersen bide kakasını takip et

libyana yardımın ıcın tesekkur canım,ama o dedıgın bende yok.ben beceremedım malesef

$2012-12-27_114523.webpBak canım kırmızı kutucuk içerisine aldığım yer var ya oraya tıklayıp yükleyeceksin resmi..:34: resimdeki gibi ekran çıkmıyormu sende..:26:

Gözünüz aydın cenacım.. darısı bizim başımıza İnşaallah.. :16:Bende hergün kontrol ediyorum diş var mı diye..:9:

Bende kızımın ismi Ayşe Ebrar olsun istemiştim ama nasip olmadı.. Ayşeyi senin gibi Aişe validemizin ismi olduğu için, Ebrarı da Hz.Ebubekir'in en güzel vasfı olduğu için koymak istedim.. Efendimizden (A.S.M) Sonra sevdiğim iki insanın ismi olsun istedim:31: ama ebrar oldu ayşe olmadı..:1:
[/B][/FONT]:31:

Bizde öyleyiz.. Top gibi bir sağa bir sola yuvarlanıyor.. koyduğum yerde bulamıyorum..:emir_bebek::emir_bebek:
as hatun, seni göremeyince eksik kalıyoz yaa:17:
iyi dileklerin için teşekkür ederim..
ayşeyi çok istediysen ikinciye nasip olur belki, ne dersin:1:

ben niye cena ile kayınvalidesinin maceralarını pek öyle hatırlamıyorum;)
valla bizde iyi kötü maceralar bitmez
bizi takip edin anacığımm:9:

Allah beyaz gelinliklede görmeyi nasip etsin
amiiin canım, cümlemizinkini..
ama hiç o zamanları düşünemiyorum..
şimdi çok güzel.. hep böyle kalsaydıı:31:

Son düzenleme:
as hatun, seni göremeyince eksik kalıyoz yaa:17:
iyi dileklerin için teşekkür ederim..
ayşeyi çok istediysen ikinciye nasip olur belki, ne dersin:1:

valla bizde iyi kötü maceralar bitmez
bizi takip edin anacığımm:9:

amiiin canım, cümlemizinkini..
ama hiç o zamanları düşünemiyorum..
şimdi çok güzel.. hep böyle kalsaydıı:31:
Ayy deme öyle kızz utandım şimdi..:78::78: Bende buraya girip sizle sohbet edemeyince kendimi eksik hissediyorum çok alışmışım buraya.. :17:

Bu arada Zeynep hanım yok..
:44: Kayıplara karıştı..:20:

Bence götür cnm doktora ilerleyebiliyor çünkü

kızlar neler yapıosunuz bakalım..minnikler napıo .gün içinde miniklerle nasıl vakit geciriosunuz neler yapıosunuz:34::55:

kızlar neler yapıosunuz bakalım..minnikler napıo .gün içinde miniklerle nasıl vakit geciriosunuz neler yapıosunuz:34::55:

ben özleyerek geçiriyorum :43::43::43::43::43::43::43::43:

saatte bir sesini duyuyorum kuzum alışmış annemin telefonu her çaldığında heyecanlanıyormuş başka ses duydummu ağlıyor

allah yardımcımız olsun oğlumunda benimde çok zor ama napalım rabbim daha büyük dert vermesin alışıcaz şükürki annem var emin ellerde tek tesellim o

sizi okudukça nasıl hevesleniyorum çok şanslısınız ben oğlumun ilk dişlerinin haberini bile annemden alıcam belkide :43::43::43:

geçen haftalarda aynı sorunu bende yaşadım doktora koştuk hemen tahlil falan yapıldı hiç bir şey çıkmadı doktorda benim yediğim şeylerden olabileceğini söyledi sen yada bebeğinde üşütmüş olabilir cnm bi tahlil yaptır istersen bide kakasını takip et

canım bizde gittik bizede ya yediklerinden yada üşütmeden olabilir dedi. Çok şükür bişey çıkmadı ama benim anlamadığım verdiğimiz gaita resmen mukustu sümük sümük tü ama raporda mukus saptanmadı yazıyor brde rengi yeşil siyahtı rengede kahverengi yazmışlar bu benim kafamı karıştırdı. Neyse inşallah düzelir günde 2 kez kaka yapıyor yaparkende ishal gibi ses çıkararak yapıyor kokusuda bayağı kötü . Sizde düzelme oldumu?

[ mukuslu kaka çok karşılaşılan bi şey..

cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim doktora gittik test yapıldı herhangi bir enfeksiyon falan çıkmadı çok şükür rengi demirden oluyor sümüksü oluşunuda besinden olabilir dedi bu ara verdiğim ek besini bıraktım bakalım düzelme olcakmı kan enfeksiyon ve süt alerjisinden olurmuş bazen önemsiz olabilir dedi tekrarlarsa yine gaita örneği vercez

evet kan ilacındanmış dimi dedim ben aynısı bizdede var çünkü allahım o ne renk o ne koku tadını düşünmek bile istemiyorum ben içemiyordum kuzum nasıl içiyor ya ilaç yerine pekmz versek olmazmı bir kaşık şartmı bu meret

Günaydınlaaaar:34: sabah spora gittim geldim şu an heryerim kopuyor ama pes etmek yooook:20::20:

Dişleri kaşınıyordur cnm aynı durum bizdede var. Aman Allah korusun tek başına bırakma hiç en güzeli kalın battaniye üstünde yere koy c

Bende baştan beri sağarak veriyorum cnm tembel oğlum tutmadı böyle de alıştık gitti. Ooo sen baya testler yapmışsın, bende öyle imkan yok ama çok şükür bir ğroblem yaşamadık zaten bnm dipfirize atm şansım olmuyor pek sağdığımı içiyor direk. Taze taze oluyor yani. Bende lansinoh poşet kullanıyorum çok memnunum, nuk un da süt kaplarınnı. Avent in termos çantasını kullanıyorum bende ama pek memnum olduğum söylenemez dümyanında parasını verdiö:41: sizinki baya geniş falanmış ya bundan mı alsam acaba, bizimkine sadece iki biberon sığıyor pompa falan sığmıyor

Ayrıca bugün bizde tam 5 aylığızzzzz:16: nasıl geçti 5 ay hiç anlamadım valla kuzumlaaa:16:

benim termos çantam geniş ben didik didik araştırdım netten 1 ay boyunca işe gidip geldiğim için geniş olsun die bu baya koskocaman bişiy 20x15 diyorum ya pompayı koymasan 8 biberon sığar pompayla 6 falan biberonu geç kavanoz tabak çatal kaşık tık tıkabildiğini istersen alt gözüne buz kalıbı koyarsan 12 saat buzdolabı gibi soğuk tutuyormuş onu henüz denemedim ama otobüs yolculuğu yaparsam onuda deniycem

ben özleyerek geçiriyorum :43::43::43::43::43::43::43::43:

saatte bir sesini duyuyorum kuzum alışmış annemin telefonu her çaldığında heyecanlanıyormuş başka ses duydummu ağlıyor

allah yardımcımız olsun oğlumunda benimde çok zor ama napalım rabbim daha büyük dert vermesin alışıcaz şükürki annem var emin ellerde tek tesellim o

sizi okudukça nasıl hevesleniyorum çok şanslısınız ben oğlumun ilk dişlerinin haberini bile annemden alıcam belkide :43::43::43:

ay canım kıyamam miniklerimizden uzak kalmak zor olsa gerek ben hiç yaşamadm şu ana kadar kimseyede bırakamam ama mecbur kalınabilio bi yerde ozamnda işte özlemle gecıo zaman..anneler en büyük destekçi şanslısın bu konuda yanındalar

Back
X