Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

ahahaha ayaklara bakkk :nazar: fırından yenii çıkmışş poğaçaaa gibii:23:
özellikle çıplakken ayaklarr tam ısırmalık oluyoo :3:
ben de senin gibi anca ayak gösterebiliyorum canımm babadan yasaklıyızz:20:

ha haaa.. biz de poğaça diye seviyoruz ayaklarını :9:

eşim bu fotoları bilmiyor, bilse:27:

dönmüyor diye üzülüyordum ayyyyyyy şimdi çıldırıyorum dönmesin durduramıyorummm :111:

ha haaa.. biz de poğaça diye seviyoruz ayaklarını :9:

eşim bu fotoları bilmiyor, bilse:27:
benim kızımın ayakları bile babasına benziyorr:9:
poğaça ayak babadan geçme yaniii:emir_bebek:

bende bendeeee :1:

kokusuna gelince pişirirkennn kenarda bir cezve içinde yumuşatıcı kaynatırsan kokusu olmayacaktır :34:

bi deneyelim bakalımm:12:
bu arada midi fırınım var benim,onunla balkonda yapıorm o zaman da az kokuyor

Selam kızlarrr
Bugün oyun grubuna gidiyoruz öğlen akşama yazarım

pediastrum güzel haberler alırız inşallah cnm senden, Zeynep' e acil şifalar

Dişleri çıkanların gözüaydın, bol ısırmalı günlerrr. Bizimki fena ısırıyordaaa:52:

selam minita oyun grubunu bende düşünüyorum hatta sizin gittiğiniz oyun grubuna deneme dersi için form doldurdum çok kopyacıyım:1::1:
bizimki dişleri çıkmadan önce önce cok fena vakumluyordu.Tırnaklarını geçiriyor tekmeliyor ilerisini düşenemiyorum.Göbeğini kaşıyor höhöö diye bizi korkutmaya çalışıyor tam bir sarı dayı.Hele o bakışları alt dudağını sarkıtıyor bir hömeriyorki.

Merhaba hanımlar, nerdeyse bi haftadır hiç bakamadım topiğe :17: işler yoğun, oğlum iyice yemekten kesilmeye başladı, ağzında tutmaya başlıyo yemeği, napcam bilmiyorum. Sütüm azaldığı için devam sütü vermeye çalışıyorum ama oda olmuyo, istemiyo biberonu :43: Geçen ay kilo alımı fena değildi ama bu ay hiç almadı sanki, iki hafta sonra sağlık ocağında boy kilo kontrolümüz var, bakalım ne çıkacak:50:

Bu arada bakıcı ile büyük sayılmayacak sorunlarım var. Eşim onun buzdolabımıza yiyecek bırakmasından rahatsız, bende çok hoşnut sayılmam ama ona yemek hazırlayıp bırakmaktan iyidir herhalde. Kendi yiyeceğini getiriyo çoğunlukla, bende evdeki şeylerden yiyebileceğini söylemiştim, ben abarttığını düşünmüyorum ama eşim onun poşet çaylarını kullanmasından hiç hoşlanmadı :53:
Bakıcısı olan arkadaşlar siz yemek durumunu nasıl çözüyorsunuz, kendimi getiriyo, evinizden bişeyler pişirip mi yiyo nasıl yapıyo?

Bu arada ya oğlum ona karşı farklı davranıyo ya da bakıcı durumu biraz abartıyo. Benim oğlum ilk aylarda evin çok kalabalık olmasından ötürü hep kucağa alışmıştı, fakat ben mama sandalyesi vs de otururken onunla ilgilenerek oyuncak vs ile onu bu alışkanlıktan döndürdüm, çok canı sıkılmadıkça, bi sıkıntısı yoksa, uyku saati çok yaklaşmamışsa oturur kucağıma almadan vakit geçirtebilirim.Tabi bu ev işi yapmamda büyük bi avantaj oldu.
Ama bakıcımız sürekli kucağında oturduğunu veya sürekli kucakta gezmek istediğini söylüyor. Bu sabahda bi miktar şahit oldum, illa kucağına alsın diye mızmızlık yaptı sıpa. Sizce ikimize farklı davranıyo olabilir mi?

çok geçmiş olsun, allah kolaylıkla iyileşmeyi nasip etsin.

hulicim bende emir alp 2 yaşına gelince işe başlayacağım için bakıcı bulacağım.Bence buzdolabı veya yiyecekler konusunda cok fazla sıkmayın neticede yemegını de getiriyormus.Siz ne kadar güler yüzlü olursanız o da bebeğinize karşı daha içten daha ilgili olur.ufak tefek şeylere takılmayın.Kucak konusuna gelince artık büyüdükleri için bebekler kişiye göre hareket ediyor.Oğlum annemi görünce coşuyor mesela haha hihi sürekli aksiyon halinde ben ise oturtarak oynatmaya alıştırdıgım için ya da yürüttüğüm için beni gördüğü anda ya birlikte oynamak ya da yürütmemi istiyor.

kızlaaaarrr günayydınnnn:9:
cincon um haklısın dişten beri günde 1 kez girebilir oldum,sebebi şudur;
normalde kendi kendine oyalanan küçük hanım 1 haftalık hastalık döneminde (anne yüreği) kucağa alıştırdığım için artıkk hiiç durmuyorrr:4: sürekli el ele emekleme gezme kucakta oturup oyuncakla oynama modundayız:15:
annemin bi lafı var hasta olduğuna mı üzüleyim huyunun değiştiğine mi diyee,haklı vallaaa:1:
diş bugdayı hazırlıkları kafamda hazır amaaa şu diş iyice bi gözzüksünn görmemişler gibi olmayayımm,tam çıkmamıl dişe parti verip:8:

iye için şurup kullanıyoruz açıkcası canımı da sıkmadı değil bu olay,o kadar titizleniyorum altını temzilerken ama yinede kaptı yavrum enfeksiyonu:26: koli basili çıktı idrar kültüründee,inşallah şu ilaç yarar...

pediastrum,canım hepimiz dua ediyoruz,Allahın izniylee Zeynep en kısa zaman da iyileşecek merak etmee..
aryamm maşallah kuzuna şimdiye kdar hasta olmamış benm kızım gibi:nazar: inşallah hasta olmazsınızz,şu kışı hastlıklar olmadan bi atlatsaakk...

gece uykusuzlukları,sık sık ağlayarak uyanmaları ben 2 aya yakındır yaşıyorum biliosnuz ve tek sebebi dişmiş anladım kii...
ayrıca diş nezlesi diye bi tabir varr,bircenin 5 gün falan burnu aktı ama başka bi hastalık belirtisi yoktu..meğer dişi çıkarken burun akarmışş:emir_bebek:
siz de böyle şeylerle karşılaşırsanız dişten olabilir diye bi düşünün canlarım..

miracle size de çok geçmiş olsun diş konusunda kesinlikle haklısın. artık geceleri saatte bir uyanıyor emir alp artık uykusuzluğu kabullendim.

selam minita oyun grubunu bende düşünüyorum hatta sizin gittiğiniz oyun grubuna deneme dersi için form doldurdum çok kopyacıyım:1::1:
bizimki dişleri çıkmadan önce önce cok fena vakumluyordu.Tırnaklarını geçiriyor tekmeliyor ilerisini düşenemiyorum.Göbeğini kaşıyor höhöö diye bizi korkutmaya çalışıyor tam bir sarı dayı.Hele o bakışları alt dudağını sarkıtıyor bir hömeriyorki.

hulicim bende emir alp 2 yaşına gelince işe başlayacağım için bakıcı bulacağım.Bence buzdolabı veya yiyecekler konusunda cok fazla sıkmayın neticede yemegını de getiriyormus.Siz ne kadar güler yüzlü olursanız o da bebeğinize karşı daha içten daha ilgili olur.ufak tefek şeylere takılmayın.Kucak konusuna gelince artık büyüdükleri için bebekler kişiye göre hareket ediyor.Oğlum annemi görünce coşuyor mesela haha hihi sürekli aksiyon halinde ben ise oturtarak oynatmaya alıştırdıgım için ya da yürüttüğüm için beni gördüğü anda ya birlikte oynamak ya da yürütmemi istiyor.

miracle size de çok geçmiş olsun diş konusunda kesinlikle haklısın. artık geceleri saatte bir uyanıyor emir alp artık uykusuzluğu kabullendim.

saol canım hepimizin şu diş sıkıntısı bi an evvel geçer inşallahh..
benimki 2-3 gündür gecede 3-4 defa uyanmaya başladı,bu bile bana yeter :nazar:
neredeyse 6-8 defa uyanıyordu çünküü:ssz:

saol canım hepimizin şu diş sıkıntısı bi an evvel geçer inşallahh..
benimki 2-3 gündür gecede 3-4 defa uyanmaya başladı,bu bile bana yeter :nazar:
neredeyse 6-8 defa uyanıyordu çünküü:ssz:

evet canım keşke bitse siz biraz düzelmeye başlamışsınız 3-4 defa cok iyi bende o günler tekrar gelsin istiyorum.Emir alpin yatışı 8-8.30 gibi kalkışı sabah 7 gibi o arada 7-8 kere uyanıyor.

evet canım keşke bitse siz biraz düzelmeye başlamışsınız 3-4 defa cok iyi bende o günler tekrar gelsin istiyorum.Emir alpin yatışı 8-8.30 gibi kalkışı sabah 7 gibi o arada 7-8 kere uyanıyor.

ohooo maşallahhh emir alp e o zamannn:nazar:
birce akşam 10 ile 12 arasında uyuyor sabah en geç 9 da kalkıo :5:
uykuyu pek sevmez dee:1:

ohooo maşallahhh emir alp e o zamannn:nazar:
birce akşam 10 ile 12 arasında uyuyor sabah en geç 9 da kalkıo :5:
uykuyu pek sevmez dee:1:

:))6-9 ay arasındaki bebeklerin toplam 14 saat 15 dk uyuması gerekiyormuş.Genelde bebekler bu saati tamamlıyorlar.gece uykusunu 11 saat sabahdan akşama kadar olan uykusunu 3 saat olacak şekilde ayarlamaya çalışıyorum.Aslında senin bebişinde gece yaklaşık 11 saat uyuyor 10 da yatıyor 9 da kalkıyor ben biraz daha erken yatırıyorum:))

günaydınlar..
bugün çok talihsiz bir olayla uyandık. Oğluş yataktan düştü :( gece hiç uyutmamıştı beni, sürekli uyandı, sabah uykusuz bir şekilde emzirirken uyuyakalmışım. o da dönerek uca gitti herhalde, küt sesi ve bağırmasıyla uyandım... yatağım baya yüksek ( baza yatağın yüksekliği vs...) düştüğü yer de tahta.. çok korktum. dr unu aradım, getirmende fayda var dedi.. götürdük heryerini muayene etti. çok şükür birşeyi yokmuş oğlumun.. asıl tedirgin olduğum konu biryerinde kızarıklık fln yoktu ve kafası üzerine mi düştü görmedim.. ayrıca çok az ağladı hemen susup normal haline döndü.. dr birşey olmamış dedi ama hala tedirginim, geçtiğimiz günlerde düşen bebişler vardı, deneyimlerinizi paylaşsanız da içim rahat etse :( muayene sırasında dr sağ yumurtalığı yukarı kaçıyor, her gelişinizde hatırlat takip edelim dedi.. yukarı kaçıp geri gelmeme olayları oluyormuş.. öyle birşy olursa nolur diye sordum, ameliyat olur dedi.. o an sormak aklıma gelmedi.. acaba yürüteç buna sebep olmuş olabilir mi.. böyle sorun yaşayanlar varmı başka..
Ayy canım aynı olayı aynı şekilde geçen hafta yaşadım. Bizimkide biraz ağlayıp sustu. Dr bişi yok dedi. Morarma falanda olmadı. Ama o vicdan azabı bana yetti. Anladımki artık bebişler çok hareketlendi. Sürekli kontrol altında tutmak lazım. Canını sıkma allahım onları koruyor mucizevi bir şekilde.
nerdesiniz kızlar yaaa?!:126:

Hehh geldimm....
Öğle paydosunda yemeğimi yaptım. Tavuklu domates çorbasıyla ( kızımda içecek) lahana sarma.
Ayşeciğin puacaları da harika;)

günaydınlar..
bugün çok talihsiz bir olayla uyandık. Oğluş yataktan düştü :( gece hiç uyutmamıştı beni, sürekli uyandı, sabah uykusuz bir şekilde emzirirken uyuyakalmışım. o da dönerek uca gitti herhalde, küt sesi ve bağırmasıyla uyandım... yatağım baya yüksek ( baza yatağın yüksekliği vs...) düştüğü yer de tahta.. çok korktum. dr unu aradım, getirmende fayda var dedi.. götürdük heryerini muayene etti. çok şükür birşeyi yokmuş oğlumun.. asıl tedirgin olduğum konu biryerinde kızarıklık fln yoktu ve kafası üzerine mi düştü görmedim.. ayrıca çok az ağladı hemen susup normal haline döndü.. dr birşey olmamış dedi ama hala tedirginim, geçtiğimiz günlerde düşen bebişler vardı, deneyimlerinizi paylaşsanız da içim rahat etse :( muayene sırasında dr sağ yumurtalığı yukarı kaçıyor, her gelişinizde hatırlat takip edelim dedi.. yukarı kaçıp geri gelmeme olayları oluyormuş.. öyle birşy olursa nolur diye sordum, ameliyat olur dedi.. o an sormak aklıma gelmedi.. acaba yürüteç buna sebep olmuş olabilir mi.. böyle sorun yaşayanlar varmı başka..
çok geçmiş olsun :(
diğerinin yürüteçten olduğunu sanmıyorum
benede offf diş ço kfeci düşmanımın başına vermesin
zaten sütüm azaldı
geçen avm de bir kadın 1,5 yaşında çocuğunu emziriyordu cuk cuk yutuyordu benimki tek göğüs birde 2 çekişte geliyor bazen bazen çok nadir dolu oluyor :5:

kahvaltı yapcaz ecoşla da ne yapcaz gıcık oluyorum hergün yemek :37:
iltihap olursa işin daha da zorlaşır doktora görün gene

:9:oyy yerim o ayakları

günaydın kader dostlarım canlarım yoldaşlarım oğlumun kankişlerinin anneleri (siyasetçiler gibi girdim topiğe bu sabah :9::9::9:)

sabah sabah güldürdün beni busmai alemsin ya aptamil değilde prima ağacı olsa iyi olurdu resmen paramızın içine şeeediyo kuzum :1::1::1: napalım canı sağolsun onun :16::16::16:

iyi yapmışsın canım bezini vs eşin aldıktan sonra 50 tl de yeterli gibi babanın almak istemediği ekstra şeyleri ordan alırsın borçlar falan varmış kolay değil bu zamanda tek maaşla ev geçindirmek helede evde kira olunca çok daha zor eşinide anlıyorum inşallah borçlarınız bitince rahatlarsınız zaten şu dönem öyle aman aman bir masrafları yok kuzuların yavrum ne giydiğini biliyor ne oynadığını biz aldığımız abartılı kıyafetleri oyuncakları kendimizi mutlu hissetmek için alıyoruz neymiş oğluma para harcadım oğluma yeni birşeyler aldım bu haz mutlu ediyor anne babayı ama gelgelelim aldıklarım onun henüz umrunda bile değil :34: yeterki kucağa alın adımlattırın karnımı doyurun bide bütün gün benle oynayın yoksa ne giydirdiniz hangi marka bez bağladınız banane diyor resmen :1: mama sandalyesi konusuna gelince bende henüz alamadım tanıdık bir adam getirtecekti ona güvendim yerli ürün kaliteli vs dedi getirdiği mama sandalyesi en adisinden oğlum bir hamlede devirirki onu bende ikeadan almayı düşünüyorum bu haftasonu gidiebilirsem iş çıkışı gidip alıcam taksi tutar dönerim eve yoksa eşimi beklersem ohooo aylarca ertelenir o olay :34: yeterki kuzular iyi olsun zamanla borçta ödeniyor parada biriktiriliyor tecrübeyle sabittir ben öyle zor dönemler yaşadımki işsizim hastanede yatıyorum her ay dünya kadar ilaç hastane masrafım var eşim bir başına çalışıyor üstelik kendi arabamız her ay 2.650 tl kredi borcu var üzerine kredi kartı borcu birikiyor vs vs vs böyle Allahım bu günler geçermi diye diye hastane odasında kendi kendime ağladığım günleri biliyorum garibim ne aileme ne bana belli etmemek için gece gündüz çalışıyor gündüz bizim otobüste gecede otogara gidiyor başka firmalarda yedekçi şoförlük yapıyor günlük 50-60 tl için sabahına hiç uyumadan tekrar bizim arabayla işe devam tam 6 ay böyle geçti sonra ben iyileştim borçlar ödendi arabayı sattık daha fazla manevi zarar vermesin diye eşimi zor ikna ettim en güzeli maaşlı iş ticaret insanın ömrünü yiyor şükürler olsun hepsi geçti evime evlendikten 3 yıl sonra oturma odası yaptım onun dışındada iğneden ipliğe tüm evimizi ikimiz kurmuştuk zaten iki aileden 1 çöp gelmedi he noldu oğlum doğduğu ay borçların son taksidi ödendi doğum paramı kenara attım şimdide borç harç yok ben hatta güne girdim para biriktiriyorum :9::9::9: yani herşey geçip gidiyor yeterki Rabbim sabır versin o zor günlerde eşler birbirine destek olsun dirlik düzen olsun ötesi boş gerişye sabretmek kalıyor sabretmek günü geldiğinde şükretmek sen zaten bunların hepsini benden daha iyi biliyorsun o yüzden kanaatkarlığına ve hamaratlığına hayranım canım benim :16::16::16:
çok haklısın katılıyorum

Ben de hasta oluyorum galiba bogazlarim fena :( bu oyun grubuna bnde form doldurdum aradilar ama ayni gun icinde kayit olmazsaniz deneme dersi 50 lira dediler o nasi deneme dersi sasirdim

Selam kızlarrr
Bugün oyun grubuna gidiyoruz öğlen akşama yazarım

pediastrum güzel haberler alırız inşallah cnm senden, Zeynep' e acil şifalar

Dişleri çıkanların gözüaydın, bol ısırmalı günlerrr. Bizimki fena ısırıyordaaa:52:

Ben de hasta oluyorum galiba bogazlarim fena :( bu oyun grubuna bnde form doldurdum aradilar ama ayni gun icinde kayit olmazsaniz deneme dersi 50 lira dediler o nasi deneme dersi sasirdim

kızlar şu oyun grubu hakkında bilgi verir misiniz..

Eve geldim, kızım uyuyo, uyansın göbişi doyurup dışarı çıkıcaz inşallah:)

Back
X