Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

canım sağol tşk iyi dileklerin için daha iyiyim şimdi
bu arada atamanıza çok sevindim herkesin gönlüne göre oldu sen nereye atanmış oldun şimdi evine dahamı yakın oldun?

ya ben anlatamadım derdimiki
hani borncum sen yada busmai bir topikten bahsetmiştiniz kendi aralarında ne güzel yardımlaşmışlar birbirlerine sütlerini pompalarını göndermişler vs vs örnek topik bayıldım falan diye sonrada hatta topikte bloğu olan bir bayan girmiştide evet kızlar o topikteki gamze bendim hatta bloğumda var ziyaret edebilirsiniz yamıştı

bende o bloğu gezerken pastalarla ilgili bir kadının linkini gördüm öesajlaştım ataşehirdeymiş kadın 90 tl fiyat vermişti durun bulucam size o bloğu

merhabalar:3::3:
bugün alışverişe çıktım ama bu sefer sadece kendime çalıştım ama Emir alpe Chicco Chicco Bebek İçin İlk Adım Yürüme Arabası | Özelcan Bebe | Bebek ve Çocuk Malzemeleri, Chicco, Avent, Kraft ve diğer markalara ait ürünler
bunu almayı düşünüyorum.
sosyete pazarından iki bot aldım tanesi 15 lira :1::1:
çok güzelmiş ama güvenlimi. botlarınıda güle güle kullan canım iyi yapmışsın.

merhaba hanımlar ben yeni üye oldum yazdıklarınızı okumaya çalışıyorum.deneyimli anneler olarak yorumlarınızı bekliyorum ben de 2012 temmuz annesiyim 7 aylık bir kızım var.kızımın kilosuna takıldım aslında hata yapıyorum biliyorum ama işte bir türlü silemiyorum aklımdan kurtulamıyorum bundan.kızım 2960 gr doğdu öyle aman aman emen bir bebek olmadı hatta doğduğu gün uyuyunca dr mama verdirdi kan şekeri düştü diye.ama gecesi emzirdim eve gidince ememedi ben emziremedim derken mama aldı sağdım verdim emmek istemedi zorla emmeye alıştırdım bağrış çığırış.ilk 3 ay genelde 700-800 gr aldı sadece anne sütüyle 4.ay işe başladım.iş yerim evimin dibinde 1.5 2 saatte bir eve geldim emzirdim.sabah 7 öğlen 12 ye kadar çalıştım.(yarım gün yani)4.ay 600-700gr arası tartı aldı.5.ay ise 500gr 6.ayında 380gr aldı kzım sadece emdi.dr sütümün azaldığını söylüyordu hep hatta 5 ay ,ay dolmadan tarttı 5.gün vardı daha ve 340 gr alan kızım için mama verdi hemen denedim ama almadı kzım mamayı 5 gün sonra aşı için gidince 500 grmı tamamladığını gördük kızımın.6.ay sonunda 6880 gr oldu kızım.sizce kızımın kilo alımı nasıl işe başladığım için kendimi suçluyorum ve bundan kurtulamıyorum bir türlü belki diyorum 5. ve 6.aylarda 600-700 gr alacaktı.

born evet canım gamze malkoçun eski bloğunda diş buğdayı detaylarını incelerken pastalarını yapan arkadaşının ismini ve face bilgilerini vermişti ordan ulaştım mesajlaştım 90 tl fiyat aldım pasta için kendisine mesaj attım şeker portakalım pasta yapan arkadaşının bilgilerini istedim haber glince sana söylerim

canım çok üzüldüm kelimelerin yetersiz kaldığı anlardır o anlar allah ailesine sabır versin mekanını cennet eylesin inşallah

annemle diyaloğumuz konusunda sabahki sinirim geçti kalbinide kırmadım genelde kırılan ben olurum yansıtamam yapım gereği ama içim hala huzursuz gerçi öğlen konuştuk mecburen yalan söyledim Boranın doktoruyla konuştum hala ara ara öksürüğü var dedim beslenmesinden bahsettim aaa günlük en az 500 ml anne sütü vermelisiniz anne sütü olmazsa süt takviyesi yapın yoksa bağışıklığı düşer dedi doktor dedim çok üzgünüm ama inandı başka türlü lafımı dinlemiyor doktorun emri demiri kesiyor işte oysaki doktor tam bir gerikafalı çocuğun kilosu iyi emdiği kadar emsin anne sütü bebe bisküvisi mama vs verme diyo yani çocuk kiloluysa vitamin mineral meyce falan gereksiz görüntüsü şişkoysa sorun yok tam annem kafalı yok yok gene kızdım değiştiricem doktoru

canım sadece süt 500 cc olacakmış dün onuda düşündüm evde olan annelerin bebekleride belki günde 500 cc almıyordur dedim kendimi telkin etmeye çalıştım ama sanmam ben haftasonu evdeyim mesela emdikçe sütüm oluyor fazlasıyla içiyordur yarım litre süt sorun şuki bu ara benim sütüm azaldı yine psikolojiyle çok alakalı eşimin iş durumu çok etkiliyor beni ona üzüldüm dibe vurdu sütümüz :(

canım devam sütleri ile ilgili yazılanlara şok oldum yuh ya neye güvenicez biz aslında inek sütünü vermek için çok ta erken değil 8 ay oldu 4 ay kaldı yaşına zaten demir vitamin mineral takviyelerinide ek gıdalarla vermeye çalışıcaz havuçtu balkabağıydı yumurtaydı vs vs en sağlıklısı katılıyorum sana bende sanırım inek sütüne geçicem demir eksikliği yapıyor inek sütü diyorlar o kafamı kurcalıyor ama:44:

bu arada cenacım aldıkların çok güzel güle güle kullanın müzikli arabadan bizimde var diğer halkalardan bende almak istiyorum ilk fırsatta öpüyorum ayşeciği

libyanaa pediastrum şeker portakalım tuğçecan ya sabahtan beri defalarca alıntı yaptım tam yazmaya başlıcam acil iş çıktı kaldı malesef bu ara yoğunum yetşemiyorum kızlar ama okuyorum yazamasamda öpüyorum hepinizi

bu arada söylemeden geçemiycim nkolik seni libyanadan daha hamarat ilan ettim sanada gelcez yemeğe anlaşılan :56::56::56:
Gel hayatım hepiniz gelin ne isterseniz yaparım ben size. ayyy ne güzel olurdu keşke gelme imkanınız olsa. Taa ankaradayım sizi böyle istanbullarda görünce nasıl hevesleniyorum ne güzel görüşme şansları var diye.

born evet canım gamze malkoçun eski bloğunda diş buğdayı detaylarını incelerken pastalarını yapan arkadaşının ismini ve face bilgilerini vermişti ordan ulaştım mesajlaştım 90 tl fiyat aldım pasta için kendisine mesaj attım şeker portakalım pasta yapan arkadaşının bilgilerini istedim haber glince sana söylerim

canım çok üzüldüm kelimelerin yetersiz kaldığı anlardır o anlar allah ailesine sabır versin mekanını cennet eylesin inşallah

annemle diyaloğumuz konusunda sabahki sinirim geçti kalbinide kırmadım genelde kırılan ben olurum yansıtamam yapım gereği ama içim hala huzursuz gerçi öğlen konuştuk mecburen yalan söyledim Boranın doktoruyla konuştum hala ara ara öksürüğü var dedim beslenmesinden bahsettim aaa günlük en az 500 ml anne sütü vermelisiniz anne sütü olmazsa süt takviyesi yapın yoksa bağışıklığı düşer dedi doktor dedim çok üzgünüm ama inandı başka türlü lafımı dinlemiyor doktorun emri demiri kesiyor işte oysaki doktor tam bir gerikafalı çocuğun kilosu iyi emdiği kadar emsin anne sütü bebe bisküvisi mama vs verme diyo yani çocuk kiloluysa vitamin mineral meyce falan gereksiz görüntüsü şişkoysa sorun yok tam annem kafalı yok yok gene kızdım değiştiricem doktoru

canım sadece süt 500 cc olacakmış dün onuda düşündüm evde olan annelerin bebekleride belki günde 500 cc almıyordur dedim kendimi telkin etmeye çalıştım ama sanmam ben haftasonu evdeyim mesela emdikçe sütüm oluyor fazlasıyla içiyordur yarım litre süt sorun şuki bu ara benim sütüm azaldı yine psikolojiyle çok alakalı eşimin iş durumu çok etkiliyor beni ona üzüldüm dibe vurdu sütümüz :(

canım devam sütleri ile ilgili yazılanlara şok oldum yuh ya neye güvenicez biz aslında inek sütünü vermek için çok ta erken değil 8 ay oldu 4 ay kaldı yaşına zaten demir vitamin mineral takviyelerinide ek gıdalarla vermeye çalışıcaz havuçtu balkabağıydı yumurtaydı vs vs en sağlıklısı katılıyorum sana bende sanırım inek sütüne geçicem demir eksikliği yapıyor inek sütü diyorlar o kafamı kurcalıyor ama:44:

bu arada cenacım aldıkların çok güzel güle güle kullanın müzikli arabadan bizimde var diğer halkalardan bende almak istiyorum ilk fırsatta öpüyorum ayşeciği

libyanaa pediastrum şeker portakalım tuğçecan ya sabahtan beri defalarca alıntı yaptım tam yazmaya başlıcam acil iş çıktı kaldı malesef bu ara yoğunum yetşemiyorum kızlar ama okuyorum yazamasamda öpüyorum hepinizi

bu arada söylemeden geçemiycim nkolik seni libyanadan daha hamarat ilan ettim sanada gelcez yemeğe anlaşılan :56::56::56:

Sağol canımm. Kendimi unuttum bile:))

Bizde 6 aylıktan sonra aptamil+ anne sütü idi. 1 ay içinde de sütüm tamamen bitti. Şimdi sadece aptamil. Bizde aynı sorunu yaşadık. Bende aceba mamanın tadını mı sevmiyor artık diye sma ve golden goat ı da denedim bu ay. Ama pek farketmedi. Uyurken içiriyorum bende. 500 cc ye tamamlamaya çalışıyorum. Olduğu kadar...
İmkanı yok aryammcım ya okadar inatki içiremiyorum.geceymiş uykuymuş farketmiyor. bizimki gözünü açtığı anda cin gibi. yoğurt muhallebi güzel yer bazen ama devam sütünün yerini tutmazki diyordum az önce okuduklarım milupanın meyve ve sebze pürelerinden sonra devam sütününde bir işe yaramaması benim kafamı birkez daha karıştırdı. çok sinir oldum okuyunca. bu ne yaa nasıl büyücek bu bebekler.

merhaba hanımlar ben yeni üye oldum yazdıklarınızı okumaya çalışıyorum.deneyimli anneler olarak yorumlarınızı bekliyorum ben de 2012 temmuz annesiyim 7 aylık bir kızım var.kızımın kilosuna takıldım aslında hata yapıyorum biliyorum ama işte bir türlü silemiyorum aklımdan kurtulamıyorum bundan.kızım 2960 gr doğdu öyle aman aman emen bir bebek olmadı hatta doğduğu gün uyuyunca dr mama verdirdi kan şekeri düştü diye.ama gecesi emzirdim eve gidince ememedi ben emziremedim derken mama aldı sağdım verdim emmek istemedi zorla emmeye alıştırdım bağrış çığırış.ilk 3 ay genelde 700-800 gr aldı sadece anne sütüyle 4.ay işe başladım.iş yerim evimin dibinde 1.5 2 saatte bir eve geldim emzirdim.sabah 7 öğlen 12 ye kadar çalıştım.(yarım gün yani)4.ay 600-700gr arası tartı aldı.5.ay ise 500gr 6.ayında 380gr aldı kzım sadece emdi.dr sütümün azaldığını söylüyordu hep hatta 5 ay ,ay dolmadan tarttı 5.gün vardı daha ve 340 gr alan kızım için mama verdi hemen denedim ama almadı kzım mamayı 5 gün sonra aşı için gidince 500 grmı tamamladığını gördük kızımın.6.ay sonunda 6880 gr oldu kızım.sizce kızımın kilo alımı nasıl işe başladığım için kendimi suçluyorum ve bundan kurtulamıyorum bir türlü belki diyorum 5. ve 6.aylarda 600-700 gr alacaktı.

Öncelikle aramıza hoşgeldin...:3::3::3: Benimde bir kızım var... :16:

Kilo kısmına gelince bence şu anki kilosu çok normal... Zaten son aylarda daha az kilo alıyorlar..
:31: Hatta bazı bebeklerin kilo alımı bile olmuyor.. bana kalırsa sen dr.unu değiştir.. sütünün olup olmadığını nereden biliyormuş..:19: mamayı dayattırcak bebeğe sonra çok kilo almış diyecek...:20: Zaten ek gıda dönemi başladı.. sebze - meyve püreleri vermeye başla.. :34: oşver mama falan verme çocuğa.. Emzirmekle en iyisini yapmışsın... :34:

Hayırlı olsun yeni ayınız hep sağlıklı mutlu geçsin inşallah. Bi hoşgeldin demedin bana ama burayı keşfettiğimden beri çok merak ederdim seni acaba doğurdumu ne yaptı falan diye. şimdi bebeğini büyütüyorsun bazen gözüm arıyor nerdeki diye nedense. sevmişim demekki seni.

ayyy sorma bugunde doğuramadım diye başlardım :9: ozamanlar bol yazıyrodum ama malesef bu ara yazamıyorum geçmiş olsun gözünüz aydın ble diyemiyorum tek tek kızım çok aşırı hareketliiii

doğurduk sonunda da noldu doğurdum yani :9:

çok teşekkür edrim canım hepimiz aileyiz :16: sende çok iyi birisinnn gerçekten hiç yabanccılık çekmedik :54::16:

bu arada atamanız hayırlı olsun senin ve aryanın başka var mıydı farkında değilim

500 cc direk süt diyorlar da devam sütü pazarının oyunu da olabilir
inek sütü vermeyin diye korkuttular sonra da 500 cc diyorlar ek gıda veren bir anneden 500 cc süt çıkması biraz zor,işlerini biliyorlar ne diyeyim
afrikaya da devam sütü mantığı ile toz mamalar yollamış nestle, bebekler hep ölmüş hijyenik koşullarda hazırlanamayan mamalar yüzünden .
bir de narağacı canım...ama şu anda şoktayım ben de yoğurdunu ve muhallebisini aptamil ile yapıyorum ben de mi süte geçsem ne yapsam ya kafam karıştı
devam sütleri benim için bitmiştir....:5: bugün çıkan habere bakın

Dünyanın en ünlü mamaları bile faydasız çıktı | GÜNCEL | Son Devir

Federal Tüketicileri Koruma ve Gıda Güvenliği Dairesi'nin (BVL) yaptığı incelemelerde, piyasada "küçük çocukların beslenmesi için uygundur" ya da "vitamin, demir, çinko ve kalsiyumla zenginleştirilmiştir" ibaresiyle satılan 15 ayrı biberon sütünden hiçbirinin inek sütünden daha yararlı olmadığı belirlendi. Uzmanlar 1-3 yaşları arasındaki çocuklara uygun olduğu belirtilen ve küçük çocukların bağışıklık sistemini kuvvetlendireceği iddia edilen süt içeceklerinin bu vaadi yerine getirmekten fazlasıyla uzak olduğunu tespit edildi.
BVL'nin yaptığı laboratuvar incelemelerinde yağsız süt tozundan imal edilen "çocuk sütlerinin" anne sütüyle başlayan koruyucu işlevi sürdürmeye uygun olmadığı saptandı. Federal hükümetin halen sürmekte olan araştırmalar hakkında hazırladığı raporda ise bilhassa, "Küçük çocuklar için imal edilen süt ürünlerinin hiçbiri bu yaş grubunun ihtiyaçlarını karşılayacak yeterlilikte değil." şeklindeki ifadeler dikkat çekti.

Elde edilen olumsuz sonuçları göz önünde bulundurarak harekete geçen BVL yetkililerinin şimdiye kadar en az iki imalatçı firmaya ilgili ürünler hakkında yasaklama ihtarı gönderdiği öğrenildi. İhtarname gönderilen üreticilerin ilgili ürünleri toplatması ya da ürününün üzerindeki "küçük çocuklara uygundur" ibaresini kaldırması gerekecek.
MİLUPA VE NESTLE'NİN mamaLARI DA YETERSİZ
BVL incelenen biberon sütlerinin hangi üreticilere ait olduğu hakkında herhangi bir açıklamada bulunmazken, konuyu daha önce gündeme getiren Spiegel Online yetersiz bulunan çocuk sütleri arasında Milupa ve Nestle'ye ait toz mamaların yer aldığını açıklamıştı. Buna göre Fransız üretici Danone'nin bünyesinde yer alan Milupa'ya "Milumil Meine Kindermilch 2+" adlı ürünü nedeniyle uyarıda bulunan BVL, çok uluslu gıda devi Nestle'ye ise "Beba Kleinkind-Milch 2+" adlı ürünü sebebiyle ihtarname göndermişti.

Her iki şirketin sözcüsü de BVL'den uyarı geldiğini doğrulamış, ancak bu uyarılarda işaret edilen eksikliğin mamaların içeriğinden değil etiketlerinden kaynaklandığını savunmuşlardı. Federal Tüketicileri Koruma ve Gıda Güvenliği Dairesi'nden yapılan açıklamada son açıklamada ise, "Diğer imalatçı firmalara ifade vermeleri ya da üretimi durdurmaları için gönderilecek bildirimlerin hazırlığı sürüyor." denildi.
"HİÇBİR ÇOCUĞUN SÜT TOZUNA İHTİYACI YOK"
Bu arada Federal Risk Ölçümü Dairesi'nden (BfR) yapılan açıklamada ise piyasada 1-3 yaş grubundaki çocuklar için satılan satılan ürünlerden hiçbirinin bu grubun gereksinimlerini karşılamaya yeterli olmadığına dikkat çekildi. BfR yetkilileri ailelerin küçük çocukları dengeli ve besin değeri yüksek gıdalarla beslemelerini tavsiye ederek, "çocuk sütü" yerine az yağlı inek sütünün tercih edilmesini önerdi. Öte yandan Federal Tüketicileri Koruma Bakanlığı, Federal Meclis bünyesindeki Beslenme ve Gıda Komisyonu'na gönderdiği raporda küçük çocuklar için üretilen toz mamaların yine de güvenli gıda ürünleri arasında yer aldığı belirtildi.
Çocuk sütü üreticilerini eleştiren Yeşiller Partisi Federal Meclis Grubu Başkan Vekili Bärbel Höhn ise BVL'nin yaptığı araştırmaların mama ambalajlarında yer alan "fazladan sağlık vaatlerini" boşa çıkardığına dikkat çekti. Saarbrücker Zeitung gazetesine konuşan Höhn, "Hiçbir çocuğun 'çocuk sütü'ne ihtiyacı yok." dedi. Yeşiller'in tüketicileri hakları uzmanı Nicole Maisch ise aynı gazeteye verdiği demeçte, "Bu ürünleri imal eden şirketler ürünlerini güya daha sağlıklıymış gibi sunarak ve çok yüksek fiyatlardan satarak ailelerin kafasını iki kez karıştırmış oluyor." dedi.
AZ YAĞLI İNEK SÜTÜ ÇOK DAHA SAĞLIKLI
Federal hükümetin yaptığı bütün bu araştırmaların arka planında ise Federal Tüketicileri Koruma Merkezleri Birliği'nin geçen yıl çocuk mamaları hakkında yaptığı araştırmada "zenginleştirilmiş" biberon içeceklerinden hiçbirinin inek sütünden daha iyi çıkmaması ve üstelik inek sütünden dört kat pahalıya satıldığının belirlenmesi yatıyor.

Yapılan incelemelerde yağsız süt tozundan üretilen toz ya da sıvı mamalarda su tutucu olarak, mısır nişastasından elde edilen bir karbonhidrat türü olan maltodekstrin maddesinin kullanıldığı ve buna ilave olarak bitkisel yağ, çeşitli katkı maddeleri ve aromalardan başka bir şey bulunmadığı belirlenmişti. Yüksek oranda kalsiyum içerdiği belirtilen bebek mamalarında ise inek sütünde olandan daha az oranda kalsiyum bulunduğu tespit edilmişti.
"ÇOCUK GIDALARININ TAMAMI GEREKSİZ"
Çocuk gıdası pazarına üretici şirketler açısından bakıldığında bebek mamalarının birçok üretici için vazgeçilmesi zor bir pazar olduğu görülüyor. Düşük maliyetlerle üretilmesi nedeniyle "çocuk sütlerinden" aşırı kar elde eden üreticiler, gıda pazarındaki genel durgunluğun aksine çocuk pazarı sayesinde her yıl yüzde 30'a varan oranda büyüyor. Üreticiler 1-3 yaş grubundaki küçük çocukları hedef alan pazardan ise yılda ortalama 200 milyon Euro kazanıyor.
Gıda şirketleri her ne kadar "çocuklara özel" yoğurt, puding, salam ve ketçap türü ürünlerden astronomik kârlar elde etse bile sektör üzerindeki baskı da her geçen artmaya devam ediyor. Bu kapsamda bir süre önce çocuklar için üretilen bin 500 gıda ürününü inceleyen tüketici hakları organizasyonu Foodwatch, bu ürünlerin dörtte üçünün aşırı şekerli ve aşırı yağlı olduğu sonucuna varmıştı. Foodwatch'un elde ettiği sonuçların kendi bulgularıyla örtüştüğüne dikkat çeken Alman Beslenme Topluluğu (DGE) ise anne ve babalara yaptığı çarpıcı uyarıda, "Çocuklar için satılan gıda ürünlerinin tamamı gereksiz." ifadelerini kullandı.
yahu ne yapıcaz biz doktorlar neden bu şekilde tavır takınıyorlar o zaman nasıl hipokrattır bu arkadaşım benim gittiğim tüm doktorlar kesinlikle süt yok dedi hepsimi aptamille kanka bunların
bu arada ben niyeyse kimsenin bişine yorum ayzmıyorum ateş alıp kaççıyorum kızlar hastalarımız geçmiş olsun

cenacım o pembe monta bayıldım güle güle giysin

haticecimmm benim içinde git yzın bizde kaplıca tatili düşünüyorduk ama olmad kaynanamgile gidecekmişiz :19::19:

bu arada birşey dicem bende buraya kv yazmıyorum fark ediyorsanız takip ediliyorum :26::19::47:
eşin mi başkası mı merak ettim şimdi ne oluyor kim takip ediyor.. ay ben de sana geçenlerde diyecektim sen neden hiç yorum yapmıyosun diye kendin fark etmişsin :)))
Hoşgeldin aramıza öncelikle :16: kız bebeklerin gelişimleri biraz daha farklı benim oğluşum var ama hiç de kendini suçlu hissettirecek az alımlarda oldugunu sanmıyorum anneyiz herşeyi evham yapıyoruz hepsi bu sağlıklı olsunlar insan başka birşey istemiyor ama çalışınca insan daha farklı hissediyor olabilir onu bilemıyorum
Bu aradaaaa bu haftasonu eşim kızım ve ben yine kaplıca sefası yapmaya gideceğiz inşallahhh. Kızla odadan çıkamıyorum genelde ama o bile yetiyor. Yaşasınnn:))

ohh yandannnnn valla ben oda değiştirince bile havam değişiyor sefanız olsun canım benim :51::51:

Merhaba tatlım öncelikle hoşgeldin. Kendini boşyere üzüyorsun bence ayrıca suçlu hissetmen içinde hiçbir neden yok senin elinde olan birşey değil. Bebeğin sağlıklıysa çok takılma canım yaa. az kilo ile doğan bebekler daha çabuk gelişiyor bazen. benim oğlum var 6. ay kontrolünde 1 gr bile almamış şok olmuştum. her fırsatta tıkıştırıyorum bende yemiyor ama ne alırsa kar. annelik böyle bişey her şeyi düşünüyoruz takıyoruz.

benimkide internette ne görsen onlar alıyor diye sendemi alcan diyor biz böylemi yetiştik şımartma diyor:19::19:
çocuğun zeka gelişimi için bazı oyuncaklar şart ama yani değilmi. çocuğumuz iyi gelişsin diye almak istiyoruz işte bu yüzden.

:38:

evhamlı anne geldii
kızlar benım oğlum sırt ustunden yuz ustune dönüyor ama yuz ustunden sırt ustune gerı donemıyor ve emeklemek ıcın hiçbır cabası yok sizce bu normal mı ???
kuzenimin kızı 7,5 aylıktı en son gördüğümde..
kız fırıl fırıl evi turluyor yürüteçle..
ama yere yatırdıklarında kıyamet kopuyor,
çünkü sırtüstünden yüzüstüne 6 denemede dönebiliyordu..
yüzüstünden sırtüstüneyse hiiç dönemiyor.:100:

bildiğim kadarıyla desteksiz oturabiliyor ömür..:16:
dönmesine takılma derim..
şimdi önemli olan emekleme çabaları.. :40:

ayyy dün akşam astığım çamarşırlar hala kurumamış delircemmm
evin içine asmadın mı kııız?:1:
ben acil olanları salona seriyorum, peteklerin üstüne ve yakınlarına..
sabaha kadar kuruyor, dışarısı buz.. 10 gün de dursa kurumaz..

tamam işte benimki de tavır yapıyor ,o tavrı yapmak veya yasaklamak arasında bence fark yok
gündüz ne yaparsan yap karışmıyorum, akşam benle ilgilen modunda
eşim aileme gitmeme hiç karışmaz yediğime içtiğime arkadaşlarıma.. gündüz tamamen özgürüm
hatta bi akşam ailemle sinemaya gittik eşim evde bebeğe baktı
normalde herşeye karışan bir yapısı var çoook meraklıdır ama ben "STOP" diyorum sık sık
testi kırılmadan hesabı:34:
:42:

Bu aradaaaa bu haftasonu eşim kızım ve ben yine kaplıca sefası yapmaya gideceğiz inşallahhh. Kızla odadan çıkamıyorum genelde ama o bile yetiyor. Yaşasınnn:))
ooh,, sefan olsun bacım..:21:
biz de nisanı bekliyoruz, izin o zaman alabilecek eşim..:31:

cenacım çok güzel şeyler almışsın güle güle kullansın oynasın. şu üst üste geçen halkalardan bende almayı planlıyordum oğlum doğduğundan beri. bi hevesle kv lere söyledim alcam diye diş bulguruda yapcam ya belki hediye olarakta alır diye düşünereklten. tabi beni yine fitil etti. kızımmm ne gerek var internetlere inanma sen oralardan bakıp bakıp hevesleniyorsun demezmi. oracıkta boğasım geldi. hiç bişey demedim. sanki onun torunları gibi yetiştirmek zorundayım yok böyle bişey yaa. allahtan eşim beni bu konuda kırmıyor. alayımda gözüne soka soka oynatayım oğlumu.
teşekkür ederim canım..
canın ne istiyorsa al canım,, yemeğimden kısarım, gezmemden kısarım..
istediğimi çocuğuma alırım,, alırız.. :19:
kimseye ihtiyacın yok nasılsa, ne istiyorsan al..
o da üç kuruşu esirgediğiyle kalsın.. :19:

cenacım o pembe monta bayıldım güle güle giysin

bu arada birşey dicem bende buraya kv yazmıyorum fark ediyorsanız takip ediliyorum :26::19::47:
sağol canım, lila olan hediye 3 aydır giyiyor ayşecik. :31:
aman, en iysini yapıyorsun..
ben bile ayağımı denk almaya başladım :1:

canımcım, kızının gelişimi gayet iyi.
kızım 4 kiloya yakın doğdu. ilk iki ay 1er kg aldı.
sonra 500 gr, 450 gr.
5 ve 6. aylarda 250şer gr aldı..
son ay 450 gr..
şuan 7,5 kg. görenlen ne kadar zayıf muhabbetti yapıyor, ama umrum değil :19:

ben de sadece emzirdim, yeni başladım ek gıdaya..
ki hiç doyumluk yemiyor, mutlaka verdiğim kahvaltı, yoğurt, muhallebiden sonra emiyor..

sadece emerek gayet iyi kilo almış kızın..
100 gr eksik olsun, sağlıklı olsun, hiiiç rakamlara takılma.. hasta değilse kızın dr u da önemseme..
gerekirsa başka doktora git..
ben özel çocuk doktoruna sadece ilk aydaki kalça ultrasonu için gittim.

Son düzenleme:
ayyy sorma bugunde doğuramadım diye başlardım :9: ozamanlar bol yazıyrodum ama malesef bu ara yazamıyorum geçmiş olsun gözünüz aydın ble diyemiyorum tek tek kızım çok aşırı hareketliiii

doğurduk sonunda da noldu doğurdum yani :9:

çok teşekkür edrim canım hepimiz aileyiz :16: sende çok iyi birisinnn gerçekten hiç yabanccılık çekmedik :54::16:
saol tatlım bende öyle hissediyorum. burda herkez çok iyi.

bugün alışverişe çıktım ama bu sefer sadece kendime çalıştım ama Emir alpe Chicco Chicco Bebek İçin İlk Adım Yürüme Arabası | Özelcan Bebe | Bebek ve Çocuk Malzemeleri, Chicco, Avent, Kraft ve diğer markalara ait ürünler
bunu almayı düşünüyorum.

cnm playskool un ilk adım arabasını tavsiye etmişti arkadaşım. bir de evim.net te gördüm bugün bi markanın 75 tlye düşmüş, onlara da bak istersen

iyi geceler sevgi dolu temmuz anneleri çok özledim hepinizi. başka topikler karışmış bkz haziran anneleri. arada bakardım oraya az önce baktım bi kaç kişi saçma sapan şeyler yazmış dalga geçmişler resmen anneleri bebekleriyle ne kadar sinir oldum anlatamam yani bana yapılcak aynısı banlanmamak elde değil hatta uı olurdum kesin.
elif uyudu bende biraz bakıp yatıcam geçmişe bakamadım herkesler bebecikler iyidir umarım. öpüyorummmm:16::16:

hoşgeldin cnm.. benim oğlum var, ama kız bebeklerinin gelişiminin daha yavaş olduğunu duyuyorum.. bence suçlu hissetmene gerek yok. ben de işe baladım. başladıktan sonra emmeye düşkün olan bebeğim değişti, biraz da ek gıdalar yüzünden biraz uzaklaştı emmekten.. ama bi şekilde emziriyorum zorla.. napalım çalışmak zorundayız biryandan

kızlar şu hazır mamalar devam sütleri konusu iyice midemi bulandırdı. geceleri kaşık maması veriyordum artık onu da vermiycem. kendim muhellebi yapıp veririm daha iyi. beişlerimize yapabileceğimiz muhallebi tarzı mama tariflerinizi paylaşırmısınız.. sabah devam ederiz. herkese iyigeceler...

bunu almayı düşünüyorum.

Geçenlerde bundan bahsedip yazmıştım. Hatta acaba ilk adım arabasını mı alsam diye düşünüyorum hani sonradan da oynayabileceği birşey olsun diye. Ama bizim ufaklıkta hiç basma isteği bile yok bilmem be zaman yürüme moduna girer :) kararsızım yani.

evhamlı anne geldii
kızlar benım oğlum sırt ustunden yuz ustune dönüyor ama yuz ustunden sırt ustune gerı donemıyor ve emeklemek ıcın hiçbır cabası yok sizce bu normal mı ???

Benim oğlum bu aya kadar yüzüstü bile dönmüyordu ki yarın 8. ayımız bitecek inşallah. Hatta burda okuyordum bebekler yataktan dönerek düşüyor falan şaşırıyordum. Derken 3-4 gündür yüzüstü dönmeye sonra da sırtüstü dönmeye başladı. Bi de safcanım önemli bişi yapmış gibi bi gülüyo şaşırıyorum :) yani her çocuğun gelişimi farklı o yüzden takılmamak lazım.

Bence gayet güzel kilo almış kuzucuk. Sonuçta 5-6 ayın sonunda doğum kilosunun iki katına çıkmalı, 1 yaşında ise doğum kilosunun 3 katı olmalı deniyor. Benim oğluşum da 2900 doğdu hatta hastaneden çıktığımızda 2700 idi ama çok şükür toparladı. Doktorlar ayda hatta 6. aydan sonra iki ayda bir görüyorlar bebeklerimizi; anca bu kadar yorum yapabiliyorlar malesef. Aç ve gelişemeyen çocuk kendini belli eder ve annesi kesinlikle anlar. Kendini üzme derim ben.

500cc süt olayı konuşulmuş. Bence rakam vermek çok saçma. Yani ben herkesin bünyesinin aynı miktara ihtiyacı olduğuna inanmıyorum. Kimi insan hergün bir bardak süt içer kemik erimesi olma ama kimisi iki bardak içer olur. Yani bence bebekler en iyi yol gösterici. Zorlamamak lazım ve aldıkları kadar vermek lazım. Bizim yeme içmemiz şu şekilde sabah süt sonra kahvaltı sonra yine süt sonra çorba sonra yine süt sonra meyve sonra yine süt ve sonra yoğurt ( deli ediyo azıcık yiyo ama yapacak bişi yok) ve sonra yine süt ve isterse süt olarak devam ediyo. Vallahi bence bu devirde anne olmak çok zor. Eskiden cahillik vardı ama doktorlar daha bilgili ve farklıydı. Şimdi herşey ticaret olmuş ve internet bilgi kirliliği yaratıyor :/

Devam sütü konusunda ben yine de aptamil veya hippin çok kötü olmayacağını düşünüyorum. İnek sütü ben olsam veremezdim açıkçası...

Yarın doktor kontrolümüz var. Bakalım beğenilecek mi gelişimimiz :) bi de bizim doktorumuz hamileymiş dolayısı ile yeni bir dr bulmamız gerekecek. Bakalım kendisinin önereceği bir meslektaşı olacak mı...?

Herkese bol uykulu ve huzurlu bir gece diliyorum :)

iyi geceler sevgi dolu temmuz anneleri çok özledim hepinizi. başka topikler karışmış bkz haziran anneleri. arada bakardım oraya az önce baktım bi kaç kişi saçma sapan şeyler yazmış dalga geçmişler resmen anneleri bebekleriyle ne kadar sinir oldum anlatamam yani bana yapılcak aynısı banlanmamak elde değil hatta uı olurdum kesin.
elif uyudu bende biraz bakıp yatıcam geçmişe bakamadım herkesler bebecikler iyidir umarım. öpüyorummmm:16::16:

Ben haziranda doğurmuş olmama rağmen oraya hiç bakmadım. Ne olmuş merak ettim şimdi. Ayrıntı verebilir misin :)?

benim oğlan aktif olarak emiyor. devam sütünü sadece kahvaltılarında kullanıyorum. bikaç gündür kahvaltı için acaba sulandırarak inek sütü mü kullansam diyordum. bu yazıyı gördüğüm iyi oldu. devam sütü benim için de bitmiştir...

kızlar şu hazır mamalar devam sütleri konusu iyice midemi bulandırdı. geceleri kaşık maması veriyordum artık onu da vermiycem. kendim muhellebi yapıp veririm daha iyi. beişlerimize yapabileceğimiz muhallebi tarzı mama tariflerinizi paylaşırmısınız.. sabah devam ederiz. herkese iyigeceler...

Canım ben herşeye süt katıyorum hemen hemen her çorbasına muhallebisine.
Muhallebiyi şöyle yapıyorum 2 kaşık pirinç unu, biraz süt ,biraz su çok azcık da esmer şeker. Çok Sulu olmayacak Piştikten sonra ılınınca rendelediğim elma veya sıktığım portakal suyunu karıştırıyorum bazen yulaf unu da ekliyorum.
Unutmayalım en iyi ek besin de inek sütüyle yapılmış tarhana çorbasıdır.

Back
X