- 8 Aralık 2009
- 5.375
- 322
- 373
:) eskiden okullarda zorla süt tozundan yapılmış süt içirirmiş devlet, amerikanın oyunu demişti yaşlı bi teyze anlatmıştı. Şimdi üstüne para veriyoruz. O da inek sütü ama toza çevir pişir sütlükten çıkıyor. Köylerde doğal beslenenler çoook daha sağlıklı tabi yine sen bilirsin içine sineni yapmalısınGeçenlerde bundan bahsedip yazmıştım. Hatta acaba ilk adım arabasını mı alsam diye düşünüyorum hani sonradan da oynayabileceği birşey olsun diye. Ama bizim ufaklıkta hiç basma isteği bile yok bilmem be zaman yürüme moduna girer :) kararsızım yani.
Benim oğlum bu aya kadar yüzüstü bile dönmüyordu ki yarın 8. ayımız bitecek inşallah. Hatta burda okuyordum bebekler yataktan dönerek düşüyor falan şaşırıyordum. Derken 3-4 gündür yüzüstü dönmeye sonra da sırtüstü dönmeye başladı. Bi de safcanım önemli bişi yapmış gibi bi gülüyo şaşırıyorum :) yani her çocuğun gelişimi farklı o yüzden takılmamak lazım.
Bence gayet güzel kilo almış kuzucuk. Sonuçta 5-6 ayın sonunda doğum kilosunun iki katına çıkmalı, 1 yaşında ise doğum kilosunun 3 katı olmalı deniyor. Benim oğluşum da 2900 doğdu hatta hastaneden çıktığımızda 2700 idi ama çok şükür toparladı. Doktorlar ayda hatta 6. aydan sonra iki ayda bir görüyorlar bebeklerimizi; anca bu kadar yorum yapabiliyorlar malesef. Aç ve gelişemeyen çocuk kendini belli eder ve annesi kesinlikle anlar. Kendini üzme derim ben.
500cc süt olayı konuşulmuş. Bence rakam vermek çok saçma. Yani ben herkesin bünyesinin aynı miktara ihtiyacı olduğuna inanmıyorum. Kimi insan hergün bir bardak süt içer kemik erimesi olma ama kimisi iki bardak içer olur. Yani bence bebekler en iyi yol gösterici. Zorlamamak lazım ve aldıkları kadar vermek lazım. Bizim yeme içmemiz şu şekilde sabah süt sonra kahvaltı sonra yine süt sonra çorba sonra yine süt sonra meyve sonra yine süt ve sonra yoğurt ( deli ediyo azıcık yiyo ama yapacak bişi yok) ve sonra yine süt ve isterse süt olarak devam ediyo. Vallahi bence bu devirde anne olmak çok zor. Eskiden cahillik vardı ama doktorlar daha bilgili ve farklıydı. Şimdi herşey ticaret olmuş ve internet bilgi kirliliği yaratıyor :/
Devam sütü konusunda ben yine de aptamil veya hippin çok kötü olmayacağını düşünüyorum. İnek sütü ben olsam veremezdim açıkçası...
Yarın doktor kontrolümüz var. Bakalım beğenilecek mi gelişimimiz :) bi de bizim doktorumuz hamileymiş dolayısı ile yeni bir dr bulmamız gerekecek. Bakalım kendisinin önereceği bir meslektaşı olacak mı...?
Herkese bol uykulu ve huzurlu bir gece diliyorum :)
Ben devam sütünün kokusundan da görüntüsünden de iğrendim artık zaten içinde şeker de var oğlum da sanki isteksiz içiyor bence bitsin artık büyüdüler herşeyi yiyorlar . içime sinen bembeyaz inek sütünü lıkır lıkır içmesi olacak allah yaratmış bizim için , içelim güzelleşelim