Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Geçenlerde bundan bahsedip yazmıştım. Hatta acaba ilk adım arabasını mı alsam diye düşünüyorum hani sonradan da oynayabileceği birşey olsun diye. Ama bizim ufaklıkta hiç basma isteği bile yok bilmem be zaman yürüme moduna girer :) kararsızım yani.

Benim oğlum bu aya kadar yüzüstü bile dönmüyordu ki yarın 8. ayımız bitecek inşallah. Hatta burda okuyordum bebekler yataktan dönerek düşüyor falan şaşırıyordum. Derken 3-4 gündür yüzüstü dönmeye sonra da sırtüstü dönmeye başladı. Bi de safcanım önemli bişi yapmış gibi bi gülüyo şaşırıyorum :) yani her çocuğun gelişimi farklı o yüzden takılmamak lazım.

Bence gayet güzel kilo almış kuzucuk. Sonuçta 5-6 ayın sonunda doğum kilosunun iki katına çıkmalı, 1 yaşında ise doğum kilosunun 3 katı olmalı deniyor. Benim oğluşum da 2900 doğdu hatta hastaneden çıktığımızda 2700 idi ama çok şükür toparladı. Doktorlar ayda hatta 6. aydan sonra iki ayda bir görüyorlar bebeklerimizi; anca bu kadar yorum yapabiliyorlar malesef. Aç ve gelişemeyen çocuk kendini belli eder ve annesi kesinlikle anlar. Kendini üzme derim ben.

500cc süt olayı konuşulmuş. Bence rakam vermek çok saçma. Yani ben herkesin bünyesinin aynı miktara ihtiyacı olduğuna inanmıyorum. Kimi insan hergün bir bardak süt içer kemik erimesi olma ama kimisi iki bardak içer olur. Yani bence bebekler en iyi yol gösterici. Zorlamamak lazım ve aldıkları kadar vermek lazım. Bizim yeme içmemiz şu şekilde sabah süt sonra kahvaltı sonra yine süt sonra çorba sonra yine süt sonra meyve sonra yine süt ve sonra yoğurt ( deli ediyo azıcık yiyo ama yapacak bişi yok) ve sonra yine süt ve isterse süt olarak devam ediyo. Vallahi bence bu devirde anne olmak çok zor. Eskiden cahillik vardı ama doktorlar daha bilgili ve farklıydı. Şimdi herşey ticaret olmuş ve internet bilgi kirliliği yaratıyor :/

Devam sütü konusunda ben yine de aptamil veya hippin çok kötü olmayacağını düşünüyorum. İnek sütü ben olsam veremezdim açıkçası...

Yarın doktor kontrolümüz var. Bakalım beğenilecek mi gelişimimiz :) bi de bizim doktorumuz hamileymiş dolayısı ile yeni bir dr bulmamız gerekecek. Bakalım kendisinin önereceği bir meslektaşı olacak mı...?

Herkese bol uykulu ve huzurlu bir gece diliyorum :)
:) eskiden okullarda zorla süt tozundan yapılmış süt içirirmiş devlet, amerikanın oyunu demişti yaşlı bi teyze anlatmıştı. Şimdi üstüne para veriyoruz. O da inek sütü ama toza çevir pişir sütlükten çıkıyor. Köylerde doğal beslenenler çoook daha sağlıklı tabi yine sen bilirsin içine sineni yapmalısın
Ben devam sütünün kokusundan da görüntüsünden de iğrendim artık zaten içinde şeker de var oğlum da sanki isteksiz içiyor bence bitsin artık büyüdüler herşeyi yiyorlar . içime sinen bembeyaz inek sütünü lıkır lıkır içmesi olacak allah yaratmış bizim için , içelim güzelleşelim:1:

Kizlar kafayi yemek uzaretim bu saate jdr hic ama hic uyumadik oglum uyumuyir emmeyi reddeduyir surekli bi sikintili hallerde tislayipduruyo ztn kac gundr bn hastayim diye babasi vakiyodu bu gece adamin da kolu kalkamaz oldu artik bnm de pilim bitmek uzere zar zor tam uyutuyorum yataga biraktigim an hmn uyaniyo sdc 1 saat uyumusmudur bilemiyorum ben hic uyumadim da onu ayakta sallarken ne kdr daldiysa elleri de buz gibi ec sicakligi da gayet iyi ama ustu mu ince desem her gece giyfigi tarzda ayy beynim uyustu Allah'im sen yardim et

:) eskiden okullarda zorla süt tozundan yapılmış süt içirirmiş devlet, amerikanın oyunu demişti yaşlı bi teyze anlatmıştı. Şimdi üstüne para veriyoruz. O da inek sütü ama toza çevir pişir sütlükten çıkıyor. Köylerde doğal beslenenler çoook daha sağlıklı tabi yine sen bilirsin içine sineni yapmalısın
Ben devam sütünün kokusundan da görüntüsünden de iğrendim artık zaten içinde şeker de var oğlum da sanki isteksiz içiyor bence bitsin artık büyüdüler herşeyi yiyorlar . içime sinen bembeyaz inek sütünü lıkır lıkır içmesi olacak allah yaratmış bizim için , içelim güzelleşelim:1:

Kesinlikle 4 ay daha geçsin bizim içtiğimiz sütten katıcam herşeyine inşallah. Ben emziriyorum zaten ama kahvaltı bulamacını herobabynin devam sütü ile sulandırıyorum. O da normal sütler gibi işte sadece 6-12 ay yazıyo üstünde. Tabi fiyatı da her bebek çocuk ürününde olduğu gibi pahalı ;)

Kizlar kafayi yemek uzaretim bu saate jdr hic ama hic uyumadik oglum uyumuyir emmeyi reddeduyir surekli bi sikintili hallerde tislayipduruyo ztn kac gundr bn hastayim diye babasi vakiyodu bu gece adamin da kolu kalkamaz oldu artik bnm de pilim bitmek uzere zar zor tam uyutuyorum yataga biraktigim an hmn uyaniyo sdc 1 saat uyumusmudur bilemiyorum ben hic uyumadim da onu ayakta sallarken ne kdr daldiysa elleri de buz gibi ec sicakligi da gayet iyi ama ustu mu ince desem her gece giyfigi tarzda ayy beynim uyustu Allah'im sen yardim et

Oyyyy Allah kolaylık versin. Oğluşum birkaç gecedir bir kere kalkıyo demiştim dün coştu ve yarım saatte bazen 15 dakkada bazen 45 dakkada kalktı. Yani gecem nasıl sabah oldu bilmiyorum. Bi de bizim yanımıza yatağa falan da almıyorum kesin ezeriz diye. Neyse ben böyle gecelerde oturarak uyuyorum :) ayağımda onu sallıyorum ve o uyuduğu anda bende kapatıyorum gözlerimi. Sabaha feci bir bel ve kas ağrısı oluyo ama hiç değilse yatağına koy kaldır yapmıyorum bilmem kaç kere. Bi de eğer ateşi yoksa ve ağlamıyosa çılgınlar gibi sadece mızır mızırsa "nesi var bu çocuğun diye kafa yormuyorum". Yani gazsa bağırsaklarına girecek halim yok, dişse yerine çıkaramam. E napıyım? :) canı böyle istiyordur diyip kabulleniyorum :)))

Bu arada herkese günaydınnnnn.

Öncelikle günaydın kızlar bugün nasılsınız?
merhaba hanımlar ben yeni üye oldum yazdıklarınızı okumaya çalışıyorum.deneyimli anneler olarak yorumlarınızı bekliyorum ben de 2012 temmuz annesiyim 7 aylık bir kızım var.kızımın kilosuna takıldım aslında hata yapıyorum biliyorum ama işte bir türlü silemiyorum aklımdan kurtulamıyorum bundan.kızım 2960 gr doğdu öyle aman aman emen bir bebek olmadı hatta doğduğu gün uyuyunca dr mama verdirdi kan şekeri düştü diye.ama gecesi emzirdim eve gidince ememedi ben emziremedim derken mama aldı sağdım verdim emmek istemedi zorla emmeye alıştırdım bağrış çığırış.ilk 3 ay genelde 700-800 gr aldı sadece anne sütüyle 4.ay işe başladım.iş yerim evimin dibinde 1.5 2 saatte bir eve geldim emzirdim.sabah 7 öğlen 12 ye kadar çalıştım.(yarım gün yani)4.ay 600-700gr arası tartı aldı.5.ay ise 500gr 6.ayında 380gr aldı kzım sadece emdi.dr sütümün azaldığını söylüyordu hep hatta 5 ay ,ay dolmadan tarttı 5.gün vardı daha ve 340 gr alan kızım için mama verdi hemen denedim ama almadı kzım mamayı 5 gün sonra aşı için gidince 500 grmı tamamladığını gördük kızımın.6.ay sonunda 6880 gr oldu kızım.sizce kızımın kilo alımı nasıl işe başladığım için kendimi suçluyorum ve bundan kurtulamıyorum bir türlü belki diyorum 5. ve 6.aylarda 600-700 gr alacaktı.

Fenizma, öncelikle hoşgeldin. Eğer topiği önceden de takip ediyorsan beni tanırsın bellki. Çünkü bu konuda sürekli destek arayan, yakınan genelde bendim. Benim kızımda 2800gr doğdu. Emmede sürekli sıkıntılar yaşadık.kızım 1.5 aylıktan itibaren memeyi reddediyordu. Yeterki emsin diye evde koşa koşa hoplaya hoplaya çocuk emziriyordum. Görenler gülüyordu benimde çok zoruma gidiyordu. Gel gelelim 5. Aydan itibaren sağıp vermeye başladım ve mama takviyesine. Sağarak ta 1 ay falan gitti sonrada sütüm bitti zaten. Şimdi sadece mama alıyor. Kilo durumuna gelince, mama almıyor sadece emiyorsa kilosu çok normal. Bizimde 6. Ay sonunda 6900 du. Hiiiç kafana takacak bi durum yok. Bunun senin çalışmanla falan ilgisi yok. Bizim dr benim bu üzülen halimi görünce kızmıştı. Hem küçük doğmuş hemde kızın minyon bi bebek annesi artık kabul et demişti. Haklı da.. Benim bunu kabullenmem 7. Ayından sonra oldu. Ve inan sonrasında bu durumu düşününce üstümden öyle ağır bir yük kalktıki. Üstelik anne sütünün etkisi eskisi kadar kalmadı. Şuan beslenmeden ziyade bağışıklık sistemi için anne sütü alıyorlar artık. Hiiiç vicdan yapmanı gerektirecek bi durum yok yani. Kızım ve ben öpüyoruz seni teyzesi;)) üzülme.
Evet bizde sizinkine paralel bir gece geçirdik. Diş çıkarmadıysanız ondandur belki canım?

Ben haziranda doğurmuş olmama rağmen oraya hiç bakmadım. Ne olmuş merak ettim şimdi. Ayrıntı verebilir misin :)?

öncelikle günaydın herkese canım bende sürekli takip etmiyorum ama bakalım bebişler napıyor diye baktığımda gördüm. annelerin bebekleri ile ilgili aldıkları diş buğdayı partileri bebeklerinin yapabildikleri dalga konusu olmuş bi kaç kişi tarafından ve topiğe girip bizimki 3 aylık konuştu altı aylık kek yaptı, yok işte biz 1. yaş günün boğazda kutlıcaz yok kocam bana x6 aldı biz çok zenginiz ,sütüm şıkır şıkır akıo dolaplardan taşıo depolıcak yer bulamıyorum tarzında paylaşımlar yapılmış çok ilginç neden bu kadar batmış annelerin paylaşımları anlamış değilim.

kızım bugün yedi buçukta uyandı git gide daha da erken kalkmaya başladı çok uykusuz kalıyorum kalktığından beride bi huysuzluktur gidiyor bas bas bağırıyor mama sandalyesine koymaya çalışıyorum bacaklarını dimdik yapıyo sıpaa gelde oturt.

uykusuzluk ne kadar kötü bişeydir allahım birde üzerine hastasın allah sabır ve kolaylık versin canım tahmin edebiliyorum yaşadıklarını anaların hakkı ödenmez diye boşuna demiyorlar hasta halinle kendine bakamıyorsun evladına bakmaktan.

Günaydın hanımlar, mutlu sabahlar. Hayırlı ve güzel bir gün olur inşallah hepimiz için.

size bi sorum olucak kızlar dünden beri acayip sinirliyim dün özsütte tatlı yerken orda çalışan artık garson mu eleman mı diyim bilemedim onların sürekli gelip gelip kızımı sevmesine tamam ses çıkarmadım ama bi rahat rahat oturamadım açıkçası buda yetmezmiş gibi kasada para öderken o garsonlardan biri benim iznimi bile almadan kızımın fotoğrafını çekti. ben o anda bişey demedim ama sonra düşündükçe çok kızmaya başladım yani ne hakla üstelik izin dahi almadan benim kızımın fotoğrafını çekebilir. babası yanımızda olsaydı olacakları düşünmek istemiyorum. böyle kurumsal bi firmanın çalışanları bunu nasıl yapar hiç eğitim verilmiyor mu bu insanlara bi daha oraya gitmicem orası kesin. yani sorum şu ben çok mu abartıyorum acaba abartmıyorsam ne yapmalıyım sizce şikayet etmeli miyim?

iyi geceler sevgi dolu temmuz anneleri çok özledim hepinizi. başka topikler karışmış bkz haziran anneleri. arada bakardım oraya az önce baktım bi kaç kişi saçma sapan şeyler yazmış dalga geçmişler resmen anneleri bebekleriyle ne kadar sinir oldum anlatamam yani bana yapılcak aynısı banlanmamak elde değil hatta uı olurdum kesin.
elif uyudu bende biraz bakıp yatıcam geçmişe bakamadım herkesler bebecikler iyidir umarım. öpüyorummmm:16::16:
Ben ağustos annesi olarak bütün hamileliğim boyunca ve halaaa burayı takip ederim. çünki ortam ciddi, samimi ve içten. Arada bir ağustos topiğinede bakardım oradada çok tatlı bir otam var ve annelerde çok şekerler ama buradan vazgeçemedim. daha bi sıcak ortam sanki. şuan ağustos topiği nasıldır deseniz hiç bilgim yok doğum yaptığımdan beri hiç girmedim. burada bir kaç tane var sanırım ağustos annesi.

Ben ağustos annesi olarak bütün hamileliğim boyunca ve halaaa burayı takip ederim. çünki ortam ciddi, samimi ve içten. Arada bir ağustos topiğinede bakardım oradada çok tatlı bir otam var ve annelerde çok şekerler ama buradan vazgeçemedim. daha bi sıcak ortam sanki. şuan ağustos topiği nasıldır deseniz hiç bilgim yok doğum yaptığımdan beri hiç girmedim. burada bir kaç tane var sanırım ağustos annesi.

kendi topiğim diye demiyorum :1:ama gerçekten öyle çok güzel bi ortam var allah bozmasın:16:

öncelikle günaydın herkese canım bende sürekli takip etmiyorum ama bakalım bebişler napıyor diye baktığımda gördüm. annelerin bebekleri ile ilgili aldıkları diş buğdayı partileri bebeklerinin yapabildikleri dalga konusu olmuş bi kaç kişi tarafından ve topiğe girip bizimki 3 aylık konuştu altı aylık kek yaptı, yok işte biz 1. yaş günün boğazda kutlıcaz yok kocam bana x6 aldı biz çok zenginiz ,sütüm şıkır şıkır akıo dolaplardan taşıo depolıcak yer bulamıyorum tarzında paylaşımlar yapılmış çok ilginç neden bu kadar batmış annelerin paylaşımları anlamış değilim.

kızım bugün yedi buçukta uyandı git gide daha da erken kalkmaya başladı çok uykusuz kalıyorum kalktığından beride bi huysuzluktur gidiyor bas bas bağırıyor mama sandalyesine koymaya çalışıyorum bacaklarını dimdik yapıyo sıpaa gelde oturt.

Çok ilginçlermiş hakkaten!! İşte türlü türlü insan var ve interneti herkes kullanıyo :/ yazık yani başka birşey diyemiyorum.

size bi sorum olucak kızlar dünden beri acayip sinirliyim dün özsütte tatlı yerken orda çalışan artık garson mu eleman mı diyim bilemedim onların sürekli gelip gelip kızımı sevmesine tamam ses çıkarmadım ama bi rahat rahat oturamadım açıkçası buda yetmezmiş gibi kasada para öderken o garsonlardan biri benim iznimi bile almadan kızımın fotoğrafını çekti. ben o anda bişey demedim ama sonra düşündükçe çok kızmaya başladım yani ne hakla üstelik izin dahi almadan benim kızımın fotoğrafını çekebilir. babası yanımızda olsaydı olacakları düşünmek istemiyorum. böyle kurumsal bi firmanın çalışanları bunu nasıl yapar hiç eğitim verilmiyor mu bu insanlara bi daha oraya gitmicem orası kesin. yani sorum şu ben çok mu abartıyorum acaba abartmıyorsam ne yapmalıyım sizce şikayet etmeli miyim?

Demekki ne kadar tatlı bir kızın varki fotosunu çekmişler diye düşünüyorum ben. Kartpostallık bebekler gibi. Bence kendimi üzme ve bolbol dua et nazar değmesin diye. Ben şahsen birileri bebeğimi sevince hiç takılmıyorum tam tersine seviniyorum çünkü mutlaka bebekler de ilgi görmeyi ve sevilmeyi hissediyorlardır. Hijyen dersen zaten elleri falan silmek hep yaptığımız şey :) yani benim oğluşumu mıncırırlar bile ki onun hoşuna gider. Üzme kendini yani :)

iyi geceler sevgi dolu temmuz anneleri çok özledim hepinizi. başka topikler karışmış bkz haziran anneleri. arada bakardım oraya az önce baktım bi kaç kişi saçma sapan şeyler yazmış dalga geçmişler resmen anneleri bebekleriyle ne kadar sinir oldum anlatamam yani bana yapılcak aynısı banlanmamak elde değil hatta uı olurdum kesin.
elif uyudu bende biraz bakıp yatıcam geçmişe bakamadım herkesler bebecikler iyidir umarım. öpüyorummmm:16::16:

kızlar şu hazır mamalar devam sütleri konusu iyice midemi bulandırdı. geceleri kaşık maması veriyordum artık onu da vermiycem. kendim muhellebi yapıp veririm daha iyi. beişlerimize yapabileceğimiz muhallebi tarzı mama tariflerinizi paylaşırmısınız.. sabah devam ederiz. herkese iyigeceler...
sana katılıyorum canım benimde aklımdan geçmedi değil. valla ben sütü direk kullanıyorum muhallebisine aoç nın günlük sütünü alıyorum bir taşım kaynatıp muhallebisini yapıyorum. eskilerin lafına mı geliyoruz ne onlar sadece muhallebiyle büyütmüşlerya..
Bem muhallebiyi şöyle yaparım: sütle pirinç ununu karıştırırım bir miktar şeker atarım tadı çok belli olmayacak şekilde. içine 1 çay kaşığı irmikde ilave ederim. suyunu çok katı olmayacak şekilde ayarlarım çünki cicibebe etimeğide ilave ediyorum daha doyurucu oluyor. birde biraz muz ezip ilave edrim hepsini blanderdan çekerim. bayılarak yer. yemeyi reddederse de ıhlamur kaynatıp beraber veriyorum güzel yutuyor ozaman.

canım yaa o geceler bizede olmuştu
kulağı iltihaplanmıştı
çook zor ama geçiyo
canım....

fenizma hoşgeldin ...:7::7:

libyana bence eşin bi yerde haklı
kendi adıma konuşayım
çalışmaya başlamadan önce çook vakit geçiyodu burda
yapmam gereken şeyleri yapmıyodum
evet sohbet etmek çook güzel ama ben şahsen dozunu kaçırıyodum
yanlış anlama canım kendi adıma söylüyorummm

hayırlı sabahlar hayırlı cumalar herkeseee
şu saatlerde ablam ameliyatta yanii doğumm
yiğenim doğacak inşallahh :8::8:
bebişime kardeş geliyoo:4::4::46::46:

Geçen markete aoç nın 5 litrelik günlük sütünü grdüm koca bi kutu içinde yoğurt mayalamak içinmiş. hatta içinde yoğurt mayasıda var. eşime bi denesek mi acaba falan derken vazgeçtik almadan çıktık. akşam eve getirmiş bi dene istersen diye. sütü kaynattım mayaladım. okadar güzel tutmuşki çok sevindim. yoğurdun mayasıda köy mayasıymış.
diyeceğim şu ki allah en doğal olanını yaratmış. bu katkı maddeli gıdalar saf ve doğal olandan nekadar iyi olabilirki. sonuçta onlardada(devam mamalarında yada toz kaşık mamalarında) inek sütü var. off yaaa kafam çok karışık.

kendi adıma konuşayım

evet canım o konuda bende hak veriyorum eşime... Ama ben sürekli evde olduğum için yapacak tek eğlenceli şey burası kalıyor.. :31::31:

İnşaallah hayırlısıyla doğar canım..
:16:Cinsiyeti ne olacak?:49:

Hayırlı Sabahlar temmuz kuzuların tatlı anneleri...:16::16::16:
Cumamız mübarek olsun...:16::16:
Nasılsınız bakalım bu sabah?
:51::51:

Born'cum Allah kolaylık versin canım.. Gerçekten çok zor bir durum...
:31:

günaydınnnnnnnnnnnnn
bu gece çok güzel geçti uzun zamandır gece sütüm olmuyordu 2 sefer devam sütü hazırlıyordum dün gece 12,30 da bir emzirdim sabah 6 ya kadar acıkmadı yaşasın sütüm çoğalmış :64::64::64::64::119::119::119::119: bu arada oğlumun üstten 4 alttan 1 dişi kabarmış 1 haftaya patlayacak gibiler bakalım kaçını çikarabilecek hepsimi çıkacak mrakla bekliyorum beklediğimize değecek inşallah

evhamlı anne geldii
kızlar benım oğlum sırt ustunden yuz ustune dönüyor ama yuz ustunden sırt ustune gerı donemıyor ve emeklemek ıcın hiçbır cabası yok sizce bu normal mı ???
aynısı bizdede var hayatım patır patır sağına soluna sırtüstünden yüzüstüne dönüyor ama geri sırtüstüne dönemiyor emekleme çabasıda yok ama patır patır adımlıyor yürütecinde evi turluyor dengede duruyor uzun süre tutunmadan anlaşılan bizimkiler emeklemeden yürüyecek desteksiz oturmayada başladık son 1 haftadır oturduğu yerde kendi kendine oynuyor artık
ne yapalım yoksa sütsüz kalacaktı yalan söylemek zorunda kalmışsın o doktor demedi başka doktorlar diyo yalan da değil yani

demiri dediğin gibi ek gıdalarla zaten alıyorlar 4 aydan büyük bebekler için sorun olmuyormuş herşeyi alan sütü de alır. inek sütü faydalı olmasa herkes içmese hintliler neden inekleri kutsal kabul etsin:)
ayrıca benim annemin de sütü azmış deli gibi inek sütü içermişim hala da içiyorum çok severim sütü ve demir değerim 14 ün altına düşmez
bana süt sağıp getiren bir kadın var her cuma getiriyor yarın da içireceğim oğluma inşallah tadını beğenir inşallah alışır çok geç kalmamışımdır

haklısın ben zaten hero babynin ve pınarın hazr devm sütüne geçmiştim inek sütü gibi tadı nerdeyse aynı bu demektirki onu sevdiyse inek sütünüde sevecek inşallah bu haftasonu itibariyle bende süte geçiş yapıyorum devam sütlerine tonlarca para vermiycem en küçük sütleren alırım bir koli yağsız sütlerden her seferinde bir tanesini açar taze taze veririm daha mantıklı kesinlikle hak verdim sana zaten anne sütüde alıyor şükür 4 ayıda atlattıkmı yırttık demektir :16:

Canan hani benim üstüme hamarat yoktu... :19::19::33: :33:

[/QUOTE]

ama hakkını yemeyelim nkoliktede menülerin maşallahı var şubat ayında dondurmalı tatlı yapıyor libyanacım çaktırma sen hala benim idolümsün hem zaten o ankaradaymış gitme şansımızda yok hemen sağlam bir u dönüşü yapıyor veeeee seni yine topiğin en hamaratı seçiyorum bize yine yapacaksın dimi o mamalardan barıştıkmı :48::48::48::56::71::71::71::71::71::74::92::103::103::103::103::103:

cenacım çok güzel şeyler almışsın güle güle kullansın oynasın. şu üst üste geçen halkalardan bende almayı planlıyordum oğlum doğduğundan beri. bi hevesle kv lere söyledim alcam diye diş bulguruda yapcam ya belki hediye olarakta alır diye düşünereklten. tabi beni yine fitil etti. kızımmm ne gerek var internetlere inanma sen oralardan bakıp bakıp hevesleniyorsun demezmi. oracıkta boğasım geldi. hiç bişey demedim. sanki onun torunları gibi yetiştirmek zorundayım yok böyle bişey yaa. allahtan eşim beni bu konuda kırmıyor. alayımda gözüne soka soka oynatayım oğlumu.
hehhe seviyorum kız seni tam benim kafadansın bende haftasonu kv lerdeyim kp in senesi doldu mevlüt okunacak 1 gün kalıp döneceğiz eminim her zamanki gibi herşeyimizi dikkatle inceleyecekler aaaa bak canan havuçlu bilmemneli çorba yediriyor aaaa bak gecede bilmem kaç kez emzirdi süt içirdi aaa bak nasıl giydiriyor ama her zaman taktir topluyorum bu konuda hiç tevazu gsteremeyeceğim kendileriyle yada eltimle kıyasladıkları zaman açıkara öndeyim çok çok daha iyi bir anneyim eşimde farkında çocuğu yedirirken bile gösterdiğin şefkat anlatılamaz diyor oğlumun bana bakışından belli zaten aramızdaki bağ kv hiçbir zaman çocuklarıyla bu kadar yakın olmamış o yüzden hep gözleri üzerimdedir imrenirler oğlumla aramızdaki iletişime :32::32::32::32: buda bana acayip haz verir sanırım eşimin sürekli uzakta olmasının da etkisi büyük oğlumdan çok hiçbirşeye vakit ayırmıyorum hemen her akşam eve gider gitmez uyuyana kadar 1 sn başından ayrılmıyorum keşke bütün gün yanında olabilseydim ama hayat şartları işte olsun hiç değilse bu sayede maddi olarakta her ihtiyacını karşılayabiliyorum kimseyi takma sende valla canın ne istiyorsa al oynat yedir gezdir çok hayallerim var oğlum azcık büyüsün oyuncak atölyesine kayıt ettiricem inşallah herşeyi tüm hayallerimi ona odakladım kimse giremez aramıza yeterki Rabbim sağlık ve huzur versin
Bizim burda 70 tl ye yapıyorlar yaptırmak için gitcez bizde ama kv ayın 20 sini bekleyin diyo maaş alacaklarmış. hediyesini pastasını keserken vereyim diyor. (pazar malını doldurmasa bari:) ) bazen iyisini alır hakkını yemeyimde ama bazende bir çanta diğerinden doldurur.
olsun kız alsın boşver zaten hemencecik büyüyorlar 2-3 kez ancak giyebilir kadının hevesi kalmasın ucuzunuda alsın pahalısınıda gücü neye yeterse sende evde onun yanına götürürken giydirirsin beğenmediklerini böylece üzülme aa bak aldım giydiriyor diye sevinir güzellerinide gezmeye giderken giydirirsin cici cici :1:
merhaba hanımlar ben yeni üye oldum yazdıklarınızı okumaya çalışıyorum.deneyimli anneler olarak yorumlarınızı bekliyorum ben de 2012 temmuz annesiyim 7 aylık bir kızım var.kızımın kilosuna takıldım aslında hata yapıyorum biliyorum ama işte bir türlü silemiyorum aklımdan kurtulamıyorum bundan.kızım 2960 gr doğdu öyle aman aman emen bir bebek olmadı hatta doğduğu gün uyuyunca dr mama verdirdi kan şekeri düştü diye.ama gecesi emzirdim eve gidince ememedi ben emziremedim derken mama aldı sağdım verdim emmek istemedi zorla emmeye alıştırdım bağrış çığırış.ilk 3 ay genelde 700-800 gr aldı sadece anne sütüyle 4.ay işe başladım.iş yerim evimin dibinde 1.5 2 saatte bir eve geldim emzirdim.sabah 7 öğlen 12 ye kadar çalıştım.(yarım gün yani)4.ay 600-700gr arası tartı aldı.5.ay ise 500gr 6.ayında 380gr aldı kzım sadece emdi.dr sütümün azaldığını söylüyordu hep hatta 5 ay ,ay dolmadan tarttı 5.gün vardı daha ve 340 gr alan kızım için mama verdi hemen denedim ama almadı kzım mamayı 5 gün sonra aşı için gidince 500 grmı tamamladığını gördük kızımın.6.ay sonunda 6880 gr oldu kızım.sizce kızımın kilo alımı nasıl işe başladığım için kendimi suçluyorum ve bundan kurtulamıyorum bir türlü belki diyorum 5. ve 6.aylarda 600-700 gr alacaktı.

canım benimki 6. ayın sonunda hiçm kilo almamıştı ama genel olarak kilosu iyi olduğundan hiç takılmadım zaten doktor bu aydan itibaren ayda 250 gr alması lazım ortalama dedi aksi halde her ay 1 kilo almaya devam ederse yakında yuvarlanacak bebeler yeterki sağlıklı olsun anne sütünüde yeteri kadar almış evde oturan bir çok annenin sütü hiç olmadı bebeler hiç alamadı anne sütü kısmet bu iş bende çalışıyorum sağıp götürüyorum sütümü hemde ne şartlarda sabah 8,5 akşam 6,5 çalışıyrum eve 8 de varıyorum sütümü teermos çantada taşıyorum bozulmasın diye sen bize göre çok çok şanslısın bence kıymetini bil durumunun şükret kilosunada hiç takılma bağışıklığı güçlü olsun sağlıklı olsun gerisi boş ek gıdalarla zaten kilo alır bol vitaminli faydalı şeylerle besle farkı göreceksin aryamında bebişi minyondu bir anda fark attı şekercik darısı başınıza olsun

Cincon tatlım söylemeyi unuttum hamaratlık konusunda bence hepiniz çok iyisinizdir yaa.
bencede içimde gzli bir hamarat var ama çok derine gizledim çıkamıyor bir türlü :9::9::9: bakalım doğum günümüzde çıkacak ortaya o hamarat ne becerecek ne beceremeyecek görücez ben bile meraktayım
ben başka hiçbiryere bakmıyorum boşver nazar değmesin bize hadi kızlar toplanın bağlılık yemini edeceğiz
kızlar şu hazır mamalar devam sütleri konusu iyice midemi bulandırdı. geceleri kaşık maması veriyordum artık onu da vermiycem. kendim muhellebi yapıp veririm daha iyi. beişlerimize yapabileceğimiz muhallebi tarzı mama tariflerinizi paylaşırmısınız.. sabah devam ederiz. herkese iyigeceler...
bende arı mama veriyordum bende başlıycam kendim yapmaya
Canım ben herşeye süt katıyorum hemen hemen her çorbasına muhallebisine.
Muhallebiyi şöyle yapıyorum 2 kaşık pirinç unu, biraz süt ,biraz su çok azcık da esmer şeker. Çok Sulu olmayacak Piştikten sonra ılınınca rendelediğim elma veya sıktığım portakal suyunu karıştırıyorum bazen yulaf unu da ekliyorum.
Unutmayalım en iyi ek besin de inek sütüyle yapılmış tarhana çorbasıdır.
tarhanayı nerden aldın baharatsızmı

canım aynısı oğlumdada oldu vücudu normaldi elleri buz gibi doktora götürdük iç ateşi var dedi calpol ver bu gibi durumlarda dedi dişlerinden oluyor bizede birkaç kez oldu elleri buz kesiyor vücudu sıcak ölçüyorsun ateşi yok ama ağzından resmen alev çıkıyor o anda hemen bir calpol veriyorum 1 çay kaşığı düzeliyor sende bir dene istersen calpol ağrı kesici zararı olmaz dişlerindendir bence geçer inşallah bu araçok zorladı bu diş olayı hepsini ya boranda aynı uykuda inliyor bazen yavrum :50:

canım yaa o geceler bizede olmuştu
kulağı iltihaplanmıştı
çook zor ama geçiyo
canım....

fenizma hoşgeldin ...:7::7:

kendi adıma konuşayım

tebrikler teyze olacaksın demek anne yarısı ben hiç teyze olamıyciim artık sizin bebelerin teyzesi olurum bende kız kardeşim yok çünkü kuzenimin oğlu teyzemmmmm diye bir atlıyor boynuma allahhh içim eriyor o anda hakikaten kardeş çocuğuda çok sevilir eminim ben kuzeniminkini bu kadar seviyorsam kardeşiminkini düşünemiyorum

evet canım o konuda bende hak veriyorum eşime... Ama ben sürekli evde olduğum için yapacak tek eğlenceli şey burası kalıyor.. :31::31:

İnşaallah hayırlısıyla doğar canım..
:16:Cinsiyeti ne olacak?:49:
sağol canımm
ablamın birinci kızdı bu erkek :)

tebrikler teyze olacaksın demek anne yarısı ben hiç teyze olamıyciim artık sizin bebelerin teyzesi olurum bende kız kardeşim yok çünkü kuzenimin oğlu teyzemmmmm diye bir atlıyor boynuma allahhh içim eriyor o anda hakikaten kardeş çocuğuda çok sevilir eminim ben kuzeniminkini bu kadar seviyorsam kardeşiminkini düşünemiyorum

ilk yiğenim değil canım 7. ilk kez 6. sınıfta teyze
oldumm
tarifi yok benim için bu yedinci olacak ama hepsi birbirinden ayrıı
harika bi duygu şimdi bebeğim oldu
ama hala yerleri ayrı canlarımmm benimm
ve canımm oğlumm :16::16:

hadi bakalım bağlılık yemini ediyoruz;

Her zaman her koşulda grubuma bağlı kalacağıma
Olumsuz eleştiriler olsa bile asla kötü niyet aramayıp kalbimi bozmayacağıma
Hiçbir arkadaşımın kalbini bilerek isteyerek kırmayacağıma
Dışardan gelen herhangi bir olumsuzluğa karşı grubumu sonuna kadar savunacağıma
Grubumu başka gruplarla aldatmayacağıma
Tüm bebeleri kendi bebeğim gibi görüp ayrı ayrı seveceğime
Elimden geldiğince diğer annelere her konuda yardımlaşacağıma
Yaptığım cici mamaları diğer annelere de ikram edeceğime (bu biraz menfaate döndü çaktırmayın :9:)
İçimizden birinin başına gelebilecek kötü bir durum karşısında desteğimi esirgemeyeceğime
Dedikodudan ve muhabbetten geri kalmayacağıma
Çocuğum artık büyüdü size ihtiyacım yok diyip gruptan uzaklaşmayacağıma
Topiğe giremesekte birbirimizi hep düşüneceğimize
Meraklı kocalara ve kv lere kendimizi deşifre etmeyeceğime
Gruptan hiçbir arkadaşımızın arkasından olumsuz konuşmayacağıma
Başka topiklere dalıp dalıp grubu ihmal etmeyeceğime
Her zaman her yerde Temmuz annesi olmakla gurur duyacağıma

AND İÇERİM....

heheh nasıl oldu

ben kendi adıma bağlılık yeminimi ettim sıra sizde :29::29::29::29::29::29::29::82::82::82::82::82:

Back
X