Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

canancım ateşi vardı dün bütün gün gecede devam edince acile gttk geceleyin..sag kulagında ve bogazında enfeksiyon varmış..neyseki acilde ilaç verdiler düştü ..şimdi ilaçlarını kullanıorz iyiyiz ama mızmızız birazda halsiziz.. ateşimiz çok şükür yokk şuan ama takipteyim.

kulak biraz geç iyileşir canım çok dikkatli takip et alalh ım en kısa zamanda şifalar versin inşallah

Sabahtan beri alıntı yapıyorum kalıyor :( o yüzden cevaplar gecikmeli olacak :)

herkese günaydın.. süt sağan anneler sizlere sorum olacak..
çalıştığım halde sık sık eve gidip emzirmeye çalışıyorum oğluşumu.. fakat bazen gittiğimde başka şeylerle ilgilenmekten emmiyo, ben gidince arıyormuş. Bu yüzden biriktikçe gün içinde süt sağmak istiyorum.. az az çıktıkça bir biberonda biriktirsem olur mu acaba.. ayrı ayrı saklanacak kdr çıkmaz çünkü bir sağışımda. siz nasıl yapıyorsunuz bu konuyu.bir de buzdolabında kaç gün saklıyorsunuz en fazla ???

Ben süt sağarken 25ml 30ml şeklinde çıkanları dolapta azıcık bekletip karıştırıyodum birbirine. Ama 12 saat şeklinde bir limitim vardı. Niye bilmem :) sütler de dolapta 4-5 gün kalıyodu. Şimdi süt sağmıyorum ek gıdaya geçince. Ben yokken çorba falan veriyo bakıcı teyzesi.

herkese günaydınnn

yusuf defne ve libyana geçmiş olsun düşen bebekler kervanına bizde katıldık malesef cumartesi günü banyoya hazırlıyorum oğlumu elbiselerini hazırlarken odasına gidip geliyorum oğlumda çekyatta sizin anlattıklarınjız geldi aklıma Allah muhafaza düşer falan dedim çekyatın en köşesine koydum önünede yastıkları koydum elbiselerini bornozunu vs hazırladım herşey tamam gittim suyu açtım geldim alıcam banyoya sokucam kapıya gelmemle ne göreyim yuvarlanmış yuvarlanmış köşeye kadar gelmiş oğlum diyip uzanana kadar hoppp yerde Allahtan çekyatın önünde byük minderler vardı bizim koltukta alçaktır baya öyle pek düştü denemez mindere düştü ama korktu tabi ağladı 10 dk kadar neyseki canı acımadı hoplat zıplat unuttu gitti sonrada banyo yaptık uyudu zaten ama göz göre göre düşürdüm aklıma gelen başıma geldi derler ya o hesap

yetmezmiş gibi dünde kv deydik offf çok sıkıcıydı ya zaten mevlüte katılamadım regl yim bebeklerle ben ilgilendim içerde bu sefer bizimki sevgi pıtırcığı oldu aliyi öpmeye çalışıyor uzanıyo konuşuyo ali kaçıyor bundan çocuk boranı kıskandığından ne uyudu ne yedi gülmei bile bütün gün bizimkide kahkahalar atıyor inş nazara gelmemiştir birde güzel güzel giydirdim süsledim oğlumu çok tatlıydı çookk

kv her zamanki gibi şovunu yaptı almaya geldiklerinde çocuğa montunu giydirttirmedi hava sıcak bilmem ne zorla hırkayı giydirip çıkarı neyse ordaa sürekli balkon açılıyor ev soğuk illa çocuk kalın giyinmiş hareket edemiyor ya ne kalını bir kat ince pijama üstünde normal bir eşofman altı üzerinde tek zıbın onun üzerinde bir kazak oda kalın değil taktı bizimkine durmadan onla mücadele ettim karışma demekten dilimde tüğ bitti en son akşam çıkcaz zaten ona uydum mont almadım gece 12 ayazda hırkasını giydirdim deesinmi çok giydiriyorsun en son patladım sinirlendim ama aaa yeter ya dedim gece ayazıbda tişörtlemi çıkarıyım sen niye kaban giyiyorsun az mantıklı ol ya dedim bozuldu tabi ama çokta tın sardım battaniyeye bindim arabaya ödüm koptu terleyip üşüyecek diye eve girdiğimizde terlememişti zaten hemen üzerini değiştirip uyuttum inş hasta oolmamıştır dua edin kızlar gerçi öksürük yoktu şükür ya delirdim artık ben çekiyorum hastalanınca sana birşeymi oluyor boş boş konuşmak kolay boş insanlar ya nefretim kabardı yine birde tutturmuş çorbaya ekmek doğra ya yemez diyorum ben bilmemmi oğlumu bulamaçlı şeyleri yemez çorbayı yoğurdu boş yer yok doyurmaz faydası olmaz her zaan obez yapacaksın diyen kendisi ekmek doğra diyende kendisi yoğurda doğradı ekmeği neyse yediriyim dedim yavrum aç tabi mecbruren yedi oda karşımda bak nasıl yiyor baakk doydu çocuk demesiyle bir kustu bir önceki öğünüde çıkarttı ben sinirlendim bakkk nasıl yedi gördün dimi dedim ALLAH AŞKINA BANA KARIŞMAA dedim e iyi madem sevdiği gibi yesin o zaman dedi Allahım ya sabır

o sinirle birde amcası oğlunu severken bizimki boynunu büküp üzülmesinmi içim parçalandı tabi amcası anladı bizimkini aldı kucağına boynuna sarıldı babası gibi sindi kucağına çok üzüldüm o snirle eve gelir gelmez eşimi aradım başlarım parasına puluna adam gibi bir iş bul akşamları evinde ol hiçbirşey oplumdan önemli değil onun boynunu bükmeye hakkın yok dedim yok illa böyle devam edeceksen ben çıkyorum işten hiç değilse birimiz yanında olalım dedim uykusu kaçtı onnuda ama napıyım dayanamıyorum oğlumun üzülmesine şimdiden anlıyor babanın yokluğunu öksüz gibi boynu bükülünce için parçalanıyor

offf ne dertliyim yine kötü bir hafta olacak belli kötü başladım böyle gider artık bugün bitermiya ölüyorum uykusuzluktan

Düşme olayına üzüldüm ama hafif atlatmışsınız çok şükür. Kayınvaliden çok istiyoda kendi soyunsun! Ne sinir yahu. Eşinin işine de takılma şöyleki; tabiki çokkkk zor ama bu devirde güzel iş bulmak da zor :/ Allah bol kazançlar versin.

Gülse Birsel’den Çok Güzel Bir Yazı

Hep söylüyorum, biz çocukken midemiz bulanınca ekmek yedirirlerdi, grip “Yatınca geçer”di, başın ağrıyorsa “Çocukların başı ağrımaz” denirdi, uykun kaçıyorsa “Oyuncaklarını düşün, güzel rüyalar görürsün” şeklinde konuhalledilirdi!
Okuma yazmayı öğrenemiyorsan ya, “Tembel”din ya “Yavaştan, sağlam sağlam öğreniyor”dun! Hüzünlü bir çocuksan “Yazar olacak herhalde” derlerdi, yerinde duramıyorsan, etrafa saldırıyorsan bir tane çakarlardı, susup otururdun.
Kanaatimce pedagojinin zirve yaptığı yıllardı o yıllar.

Çünkü sonra sonra, koşup oynadıktan sonra öksüren çocuk ‘astım başlangıcı’, okuma yazmayı zor söküyorsa ‘disleksik’, hüzünlüyse ‘depresif’, aşırı hareketliyse ‘hiperaktif’ diye nitelendirilmeye başlandı ve o sinameki yetiştirilen tipsizler şimdi büyüdüler!

O kadar ilgi alaka sonrası ola ola ne oldular?
Emo!
Emo ne?
Hani beş-altı yıldır etrafta saçlarını gözlerinin tekini kapatacak şekilde öne öne tarayan, miskin görünüşlü, asık suratlı, beti benzi atmış, sıska, dar pantolonlu, converse’li, siyah ojeli ergenler var ya…

Taksim’de kaldırımlarda filan oturuyorlar.
Aha onlar Emo!
Emo kelimesinin emotional’dan (hissi) geldiği, bu yavruların pek bunalımlı pek güvensiz ve duygusal olduğu, topluma uyum sağlayamadıkları için böyle takıldıkları söyleniyor. Bizim zamanımızda punk vardı ya, onun gibi bir akım, ama bir halta yaramayanı!

HERKESİN KEYFİNİ KAÇIRDIM
Ay kıyamaam!
Zamanında, kendi ergen yıllarımda bu akım daha dünyada yokken 10 gün emo takılmışlığım vardır! Kafam neye bozuktu hatırlamıyorum ama o 10 gün, üstelik de yaz tatilinde, evin o köşesinden bu köşesine oflaya poflaya nemli gözlerle dolaştım.
Saçımı taramadım, denize gitmedim, sohbetlere katılmadım, tebessüm bile etmedim. Akşamları karabasan gibi yemek masasına çöküp herkesin keyfini kaçırdım. Bir akşamüstü, balkonda otururken annem “Ne bu surat her gün, senin derdin ne kızım aaa…” şeklinde pedagojik bir açılım yaptı.

“Sıkılıyorum… Hayat çok anlamsız” cevabımın üzerinden sanırım birkaç saniye geçmişti ki, acı ve can havliyle bir metre havaya sıçradım. Annem, her Türk annesinin uzmanı olduğu ‘mıncırma’ hamlesini oldukça sert ve uyarısız gerçekleştirmiş ti.

Mıncırma, malumunuz evlat artık poposuna terlikle vurulmayacak kadar büyüdüyse, ancak tekdir ile de uslanmıyor ve hakkı kötekse kullanılan, konu komşu, bitişik ev duyar ihtimaline karşı avaz avaz bağırmak yerine geçen bir terbiye şeklidir. Tercihen bel veya bacak bölgesinden bir alan seçilir, elle kavranır ve et, 180 derece çevrilir!Hemen ardından, daha acım ve şaşkınlığım hüküm sürerken, annem kısık sesle,yüzünü yüzüme yaklaştırarak
“Alırım ayağımın altına” diye başladı ve
“Karnın tok sırtın pek! Aklını başına topla! Sıkılıyorsanda git bakkala evin alışverişini yap, sonra da gel yemek kitabından bir kurabiye pişir, akşam misafir var, hadi yallah…” şeklinde bitirdi!

NE DERDİM KALDI NE DE TASAM

Malumunuz eti mıncırılan ergen olay yerinde fazla kalamaz, mıncırandan tırstığı için kendisine yalakalık yapar, arzu ettiği aktiviteleri gerçekleştirir.
Mıncıran mutlu, mıncırılansa artık efendi bir insandır! Aynen öyle oldu. Mıncırma sonrası ne derdim kaldı ne tasam! Emo’luğum o gün bitti, bu yaşa kadar da hep mutlu mesut, uyumlu, üretken biri olarak yaşadım. Şimdinin sokakta bira içen, gelen geçenden ihtiyacı var diye değil, hayat tarzı sandığı için para dilenen, dünyanın bütün derdi sırtındaymış gibi davranıp, bunalım takılıp bir işin ucundan tutmayan emo’larının başında, bizim zamanımızın anne babaları olacaktı ki. Ohoo…
Muma dönerdi hepsi! Bir kere her şeyden önce bütün o yüzü gözü saçla kaplı eşek herifler ibir eşek tıraşına götürürlerdi, kesin!
Ülkenin gençlerine bak.
Tarikat yurtlarında yetiştirilen çocuklar, polise atsın diye eline taş verilenler, bir de emo’lar!
Gelecekten çok umutluyum çok.

Gülse BİRSEL

Çoooook doğru ama mınırmak bir yana artık tepeye çıkarıldıkları içn ergenler çok fenalar. Bakalım bzmkler nolcaklar.

Ben de istiyorummmmm. Bak sütümüz çekecek şimdi nolcak??? :p

merhba kızlar biz ecoşla dr a gidiyruz ortapedi kkontrolüne

birde ecoş güm diye düştüü anne memme diye bana naz yaptı ağladı dudaklarını büküp inşallah birşey olmazz çok kötü düştü yatakda

uyuyordum oda oynuyordu yüz üstü gidiyrodu ben çekiyordum bi baktım güm off elim ayağım titredi :14::14::14:

Ay kıyamam düşmesin. İyi misiniz şimdi??

Çok iyi olmuş, çok sevindim canım. nasılki hipp ten gelen kaşık. marketlerde varmı ki acaba bende bi baksam bazen kutuların içinden çıkabiliyor. mağazalardan da bir baksam istiyorumda çıkamadık bir türlü. kp hasta hastaneye yatırdılar. o telaşla alışverişe falan çıkamadık.

Çok dandik görünümlü bir kaşık :) ama ince olduğu için daha rahat mı giriyo ağzına bilemedim. Mağzada satılıyor mu hiç bilmiyorum :(

kızlar akşam eda çok huzursuzdu dişler iki tane birden geliyor birde üstüne kabızlık ağladı ağlamaktan kustu sonra bende hipp in kutusuyla gelen karışık bitki çayından verdim içinde papatya rezene anason vardı içti rahat uyudu bugün almayı düşünüyorum ondan yada milupa ya da humana bitki çayı kullanan var mı

Ben hiç çay vermedim canım. İnşallah en kısa zamanda geçer gider rahatsızlıkları :(

Onlar nasıl büyütmüşler hakatten çok merak ediyorum.geçenlerde bir tanıdık geldi. uyuyan bebeğimi kucağına aldı (kv abisinin kızı gelen de laf ebesidir, ve laf çıkarmaya bayılır. kocamla evlenince kesin bu kız ayartmıştır onu diye bişeyler konuşmuş diğer akrabalara. halbuki eşim benimle evlenmek için nekadar çok uğraşmıştı.)neyse sevecem diyede uyarttı. banada diyorki biz çocukları uyuturduk kenara koyardık saatlerce uyurdu bizde işimizi yemeğimizi yapardık. şimdinin bebeleri bi acayip diyor. (içimden sen daha bi acayipsin sa...lak dedim.)
Canım menü oluşturmanda elbette yardımcı olurum.seve seve tarifde veririm sen nasıl istersen. baya kalabalık olcaksınız sana pratik olanlardan da veririm bikaç tarif. içlerinde senin bildiklerin de vardır ama belki. bence bebeğine bakmak için mutlaka biri olmalı gerçekten çok yorulursun. kucaktan kucağa gezmesin kuzucuk bir kişinin bakması yeterli gibi sanki.
maymunluk konusunda benim neler yaptığımı bir bilsen kesin deli dersin. sesimi duyan komşular öyle düşünüyordur.aslında bu durum bizde yok sadece. akşam çöpü koycaktım kapıyı açtım karşı komşu durmadan kendi zilini çalıyor. bende anlamsız anlamsız bakıyorum gülerekten. sonra o da gülümsedi benim çocuk başka türlü uyumuyor da dedi. zilin sesine uyuyor çözüme bakk.
ben yoğurt çorbası hiç denemedim tanesi kaçar diye korkuyorum bide bizimki pütürlü bişey gelince ağzına tükürüyor. karışık sebze her defasında değişik sebzeler kullanarak, tarhana muhallebi, yoğurt meyve püresi içerse aptamil farklı bişey denemedim ama geçerim artık bu balık olayına. 7. ayımızı dün doldurduk hayırlısıyla.
Son olarak dr ilgili şunu söyleyebilirim dr ların her dediğine harfiyen asla uymam. onlar tıp bilimine göre konuşuyorlar ama gerçekte öyle değiller. örneklerini gördüğüm için söylüyorum. her dr fikride farklı hangisine inancaksın. beslenme konusunda en güzeli kendi bildiğin.

Ne biçim insan o yahu. Alma evine yada yemeğine birşey koy diyesim geldi valla. Cins insan çok.

Ufaklığı kucaklarına alırlar birçoğu mıncırmayı seviyo :) gerçi bizimki herkesi yabancılıyo bakalım. Tarifler konusunda yardım isterim inşallah.

merhaba hanımlar bir sorum olacak bebekleriniz oturuyormu kendi kendine ve ne zaman başladı benim 7 ay 1 haftalık oğluşum var ama tam oturmıyo kendi kendine bir sorun mu var acep diyorum :18:

Maksimum 5 dakka oturuyodur sonra ya ayağını öpüyo yada yanlara devriliyo :)

naragacı nkolik busmai pediastrum miracle ...bizi düşündüğünüz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim kızlar adını saymadıgım arkadaşım oldusa kusurabakmasn nolur kafam çokk dalgın uykusuzum çünkü... gecemiz çokkk koşturmalı gecti gün içinde dorugun ateşi düştü yükseldi biara 38 gecti 39 oldu gece bide düşmeyince 3.5 gibi doktora gttk acilde ilaç verildi bakıldı şimdi iyi birazdaha ateşi düştü doktor sag kulağında ve bogazında enfeksiyon var dedi gripli birimi vardı die sordu yoktu ama bi önceki gün misafirlerimz vardı muhtemelen dışardan gelen bi mikrop tahminimce bu ilk vukuatımız ama çokk üzüldüm halsiz bitkin yüzü gülmüoo ateşlidi..3tane ilaç yazdı doktor dolven calpol bitanede antibiyotik adını hatrlayamadm ..uyudu oğluşum şimdi inşalahhh atlatır tamamen rabbim herkezn evladını korusun hastalıklardan hasta bebeklerimizin tümünede şifa versin inşalah..

Çoooook geçmişler olsun. Enfeksiyon büyük insanları ne hale getiriyo yavrucak ne yapsın. Ama Allah beterinden korusun.

teşekkürler bacım :42::1:

busmai de söylemiş.. çooook karnabaharım var :86:

al al, benimkileri aaaal!:35:

kv her hafta pazardan(çok severiz ya) koca bi poşet karnabahar getiriyor bize..:111:
şimdi haberlerde izledim, şubat ayının enflasyon rakamları verildi..
karnabahar %12.90la fiyatı en çok gerileyenler arasında..
hediye olarak karnabahar seçmesinde bunun da etkisi olmalı:86:

Süper koptum son yoruma :))))

canım senin eşin ne iş yapıyor birde oğluşuna kim bakıyor sen işteyken

canım eşimbüyük bir turizm firmasında çalışıyor otobüs şoförlüğü ve çanta rehberlik yapıyor çanta rehberlik ne demek dersen mesela diyelim fransız bir grup geldi yanlarında kendi rehberleri var onlar aralarında fransızca konuşup anlaşıyorlar ama fransız rehber türkiyede müzelere giremiyor gokartı yok çünkü o durumda ikinci bir rehber gerekiyor oda eşim olyor eşim ve diğer rehber ingilizce anlaşıyor rehber grupla fransızca konuşuyor bu durumda 2. rehber çanta rehber oluyor yani sadece go kartı için gruba katılıyor eşimde baba mesleği şoförlük olunca yabancı dil sınavına girdi go kart aldı 2 iş yapmış oluyor böylece bu nedenle yazın geliri iyi ama kışın yabancı turist olmadığından yerli turizm yapıyor dolayısıyla otobüs şoförlüğü yapıyor sadece o yüzden geliride düşüyor haliyle çocuğuma annem bakıyor anneme 2 sokak mesafedeyim zaten eşim yokken annemdeyiz bizde kuzum ne evine alışabiliyor ne babasına ne kötü bir durum değilmi

tuğçe çok geçmiş olsun narağacının oğlunda da orta kulak iltihabı vardı teşhis konulunca ilaçla geçti inşallah doruk ta iyileşir hemen ya nazarada geliyorlar birde dışarı çıkınca ister istemez üşütüyorlar anlayamıyoruzki kendişmiz gibi giydirsek terliyor ince giyinse üşüyorlar anlık hastalanabiliyorlar bu kışı atlatsak seneye daha büyük olacaklar inşallah rahat oluruz nisbeten çok geçmiş olsun tekrar

kızlar herkeze merhaba oğlum yaklaşık 3 haftadır saat başı uyanıyor geceleri abartmıyorum her saat başı uyanıyor diş çıkarıyor ondandır diye düşünüyorum ama bu kadar dakik uyanması huy mu edindi acaba diye düşündürüyor.çok yorgunummm :14: aynı durumda olanınız varmı bi çözümü olan

kızlar herkeze merhaba oğlum yaklaşık 3 haftadır saat başı uyanıyor geceleri abartmıyorum her saat başı uyanıyor diş çıkarıyor ondandır diye düşünüyorum ama bu kadar dakik uyanması huy mu edindi acaba diye düşündürüyor.çok yorgunummm :14: aynı durumda olanınız varmı bi çözümü olan

bizde öyleydik ya bilmemmi çıldırmıtım 2 haftadır daha iyi ben sorunu anladım emziriyordum ben sütüm azmış doymuyormuş bende şöyle bir çözüm buldum akşam uyumadan arının 7 tahıllı gece muhallebisinden yediriyorum uyuyor rahat 4 saat yetiyor çoğu zaman ona sonra emziriyorum sütü hazır oluyor yanımda hipp kullanıyorum bu ara ama bunuda sevmedi pek hero baby nin hazır devam sütünden alıcaz anlaşılan bu bitince emzirdikten sonra 90 cc kadarda sğt içiyor düşün ne kadar az emmiş yavrum sonra sabaha kadar uyuyor çoğu zaman 6 da o uyurken tekrar emziriyorum sonra ben çıkıyorum 8,5 a kadar uyuyormuş yani sorunumuz doymamasıymış anladım takviyeyle çözüldü bizim sorunumuz birde uykuda inlediği zaman diş sancısı olduğunu anlayıp calpol veriyorum rahat uyuyor o zaman gerçi 2 gündür zıbıttı gecenin bir vakti uyanıyor ama genel olarak daha iyiyiz şükür uyansada 12,5-3-6 gibi uyanıyor oda gayet normal acıkıyor haliyle

offf gene ev kazasııı
engel olsun diye koyduğum minderi itmiş gitmiş tv ünitesinin altındaki çıkıntıya kafasını vurmuş
kütt diye ses geldi sonra da ağlama ,daha 1 dakika ancak olmuştur yanından ayrılalı
hemen morardı babamı aradım buz koy dedi buz koydum bekledim biraz, şimdi keyfi iyi
çok şükür bi yeri kesilmedi.
alıntı yapıyorum yapıyorum kalıyor yapmadan geçeyim cevaplara en iyisi

busmai canım pütürlü şeyler vermez olurmuyum unuttun galiba annem löp löp mantı yediriyor daha ne kadar pütürlü olabilirki :9: ama ekmek doğranmış şeyi sevmiyor afacan işte mesela tavuk didikle minicik minicik yiyor yada kahvaltsında ekmeği peynire bandırıp versem yiyor yada ne biliyim yemeğin salçasına ekmek bandır ver gördüm demez yalar yutar ama çorbaya ekmek attınmı yemez öğürür yada bulamaç yap ver hayatta yemez ekmeği yemeğin içinde yemiyor tuhaf işte her çocuğun belli huyları var bizimkinin huyuda bu ama tanıyorum oğlmu sonuçta herşeyin denenmişi var yemez diyorsam yemez ne diye bu inat zorlama onu anlamıyorum :41:

doğru diyosun annen mantı veriyordu:1: bazen yiyecekleri tutuyor ,yemez dediğimiz şeyi.
veya çok sever dediğimiz şeyi yemiyorlar biz de öyle kalıyoruz:1: neyse ki boran seni haklı çıkarmış:) siz de mi düşme vakası yaşadınız geçmiş olsun

galiba erkeklerde oldu hep bu kazalar, bir de karakızın kızında:1:polis kızı nolcak:51:

Biz diş çıkarırken öyleydik. Aç mı diye gece maması verdim yemedi o dönemde. Zaten bi hafta falan sürdü sonra iki saatte bire düştü :)

offf gene ev kazasııı
engel olsun diye koyduğum minderi itmiş gitmiş tv ünitesinin altındaki çıkıntıya kafasını vurmuş
kütt diye ses geldi sonra da ağlama ,daha 1 dakika ancak olmuştur yanından ayrılalı
hemen morardı babamı aradım buz koy dedi buz koydum bekledim biraz, şimdi keyfi iyi

doğru diyosun annen mantı veriyordu:1: bazen yiyecekleri tutuyor ,yemez dediğimiz şeyi.
veya çok sever dediğimiz şeyi yemiyorlar biz de öyle kalıyoruz:1: neyse ki boran seni haklı çıkarmış:) siz de mi düşme vakası yaşadınız geçmiş olsun

galiba erkeklerde oldu hep bu kazalar, bir de karakızın kızında:1:polis kızı nolcak:51:

Ya çok geçmiş olsun. Sizler böyle anlattıkça anlıyorum ki hiç dibimden ayırmıcam kuzuyu. Allah korusun hepsini.

oyy yaa akıyamam ben ona yaa:14::14:
şu düşme olayı da herkesin başına geldi yaa
bebeklerimiz yaa :43::43:
daha da düşmesin bebeklerimiz inşallahh:18:

canım neden var ortopedi kontrolü ?

geçmiş olsun ecoşa..
hamdolsun ciddi bi şey olmamış..
sen uyurken mi düştü?:26:
bunlar ders olsun bize..
genelde o yatağında ben yatağımda yatıyoruz ama
bazen yatakta beraber de uyuyoruz.
o zaman parkyatağı yatağımıza dayıyorum, o arada yatıyor ayşecik..

canım kibrit kutusunun yarısı kadar kuyruk yağını küçük küçük doğradım
tencerede erittim, kalan parçaları alıp attım, onun üzerine biraz sıvı yağ ekledim..
sonra da etleri koydum (2-2,5 kg), şöyle bi çevirdim. sonra da bir çay bardağı su ekledim.
harlı ateşte kendi suyunu da saldı, şimdi kısık ateşte kaynıyor..:31:
pişince tuzunu ekleyeceğim..
yanına çorba, pilav, yoğurt, salata.. :56:

kv yi de çağırırız, oruçludur bugün.. :61:
ayy, benim gibi gelin dostlar başına :76:

canım benim çok geçmiş olsun allah korumuş alalh beterinden saklasın ortapediye neden gidiyorsunuz hayırdır

oyy maaşallah. allah daha çok versin. şimdiki bebekler şanslı anacım. bende açtırıcam. hoşuma gitti.

offf gene ev kazasııı

:9: annesi babası kızı polis hep hayalim inşallah 3ümüz polis olup üniformalı resim çektircez :16::16::16::16:

kızım dün fark etttik bri dizi sanki dönmüş gibiydi birde o ayağı dışa basıyordu :14: hala basıyor dr kalça çıkıklığı için röntgen istedi çok şükür birşey yokmuş

9 yaşıan kadar düzelir dedi babası gedi işteydekn onun bacaklarına baktı babasındada var hafif dedi :9:

inş sana çeker dedi eşimle aynı boydayız ama ben uzun duruyorum hatta benden 2 cm uzun

neyse çok şükür çocuk dr dada kontrolümüzü olduk geldik :16::16::16:

rabbim hiç birimizin çocuğuna evlat acısı göstermesinnnnnnnnnn

çok sağolun canlarım :16:

bizde öyleydik ya bilmemmi çıldırmıtım 2 haftadır daha iyi ben sorunu anladım emziriyordum ben sütüm azmış doymuyormuş bende şöyle bir çözüm buldum akşam uyumadan arının 7 tahıllı gece muhallebisinden yediriyorum uyuyor rahat 4 saat yetiyor çoğu zaman ona sonra emziriyorum sütü hazır oluyor yanımda hipp kullanıyorum bu ara ama bunuda sevmedi pek hero baby nin hazır devam sütünden alıcaz anlaşılan bu bitince emzirdikten sonra 90 cc kadarda sğt içiyor düşün ne kadar az emmiş yavrum sonra sabaha kadar uyuyor çoğu zaman 6 da o uyurken tekrar emziriyorum sonra ben çıkıyorum 8,5 a kadar uyuyormuş yani sorunumuz doymamasıymış anladım takviyeyle çözüldü bizim sorunumuz birde uykuda inlediği zaman diş sancısı olduğunu anlayıp calpol veriyorum rahat uyuyor o zaman gerçi 2 gündür zıbıttı gecenin bir vakti uyanıyor ama genel olarak daha iyiyiz şükür uyansada 12,5-3-6 gibi uyanıyor oda gayet normal acıkıyor haliyle

yok canım ya açlıktan değil yatmadan önce 1 kase mama yiyor bir kaşık calpol içiyor uyuyor ve 1 saat sonra çığlık çığlığa uyanıyor zaten uyandığında emmiyor bile ağzında tutuyor başka şekilde uyumuyor dalıyor koyuyorum yatağına tam 1 saat sonra hop çığlık tamam diş sancısıda calpol verdikten sonra şöyle 2-3 saat uyumazmı.yok uyumuyor çok bunaldım artık kendime bakamıyorum bronşit olmuşum doğumda 12 kilo aldım ama 16 kilo verdim çok zordayım yani

"Aramızda bebek var" filmini izleyen var mı?
tam da bizi anlatan bir filme benziyor:1:
$aramizda-bebek-var.webp

libyana Allah uzun ömürler versin çocunu sana bağoşlasın açım yemek yapmadım onlar ne öyleeeeeeeeeeeee ha neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :52::41::41: harika canım ellerine sağlık

cenaa kuyruk yaımı etmiiii boğazında kalsın iyimi off birdaha yemek saati girmeyim buraya :10::1::1::9:

Biz diş çıkarırken öyleydik. Aç mı diye gece maması verdim yemedi o dönemde. Zaten bi hafta falan sürdü sonra iki saatte bire düştü :)

Ya çok geçmiş olsun. Sizler böyle anlattıkça anlıyorum ki hiç dibimden ayırmıcam kuzuyu. Allah korusun hepsini.

ayırmamak ne mümkün canım kaşla göz arasında oluyo zaten
hamileyken "dikkat bebek var" diye bi filme gitmiştim çok eğlenmiştim
babalar grup olmuş cumartesi günleri çocuklarını gezdiriyorlar bebek arabalarıyla. çocuğun biri düşse ve başına kötü bişey gelmediyse babalar birbirlerine elleriyle "çak!" :13:yapıyorlardı biz de öyle olcaz sonunda

Bu arada birisi tatlıma yorum yazmıştı unuttum cevaplamayı ve bulamadım da alıntı yapmak için :( keki az geldi tatlının gelecek sefere iki ölçü yapacağım inşallah. Hatta büyük dikdörtgen borcama yapacaksam 4 ölçü de olur. Teşekkür ediyorum yoruma :)

ayırmamak ne mümkün canım kaşla göz arasında oluyo zaten
hamileyken "dikkat bebek var" diye bi filme gitmiştim çok eğlenmiştim
babalar grup olmuş cumartesi günleri çocuklarını gezdiriyorlar bebek arabalarıyla. çocuğun biri düşse ve başına kötü bişey gelmediyse babalar birbirlerine elleriyle "çak!" :13:yapıyorlardı biz de öyle olcaz sonunda

İş yapmıcam böylece ayırmıcam hahhaha

Back
X