Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

kızlar anlaşıldı ramazan boyu yemeklerden konuşuyoruz alın bi de buna bakın, kızarmış patlıcanlı köfteli yufka. görünce vuruldum :52:
Eki Görüntüle 752957

ben yedim çok lezzetli oluyor bu. ama peynirli kabaklısını yemiştim, kıymalı olursa çok yağlı olabilir.

karakız ramazana geliyor diye erken kutlamış, daha geç doğum yaptı evet

terden alerji mi oluyormuş yaa çok geçmiş olsun:(

aaa buda değişik bir tarifmiş denenebilir:34:

Bu arada pınar labnenin içinden çıkan milföylü bi börek var denemeyi çok istiyorum.
hani şu reklamında olan börek mi?
a, bütün okul?
aaaaa, batuuuu?!:9:

teamüller ötesi kız ecoş, nice yıllaraaa:16:

nfk seninki 13 temmuz idi yanlış hatırlamıyorsam
nüfus memuru dilanaz:9:
maşallah kız, nerden hatırlıyorsun ayşeciğin doğumgününü? evet bu cumartesiiiiii:52:

Nankör evlatttttt :p ya acaba nfknın alerji şurubundan mı versem?? Hahaha
arada bi, bi ölçekten bi şey olmaz yaffuu:ssz::1:

Kız nfk naptın böreğe mi koyuldun? Pembiiişşş! Sende oğluşla ilgileniyorsun herhalde. Eee geri kalanlaarr, herkes nerdee?
biz aha da şimdi geldik:10:
böreği akşama doğru yapıcamm

Doktorda :43:
Dün gece yasir iyice fena oldu resmen ötüyor ağlarken feci bir hırlama uyku ama uyuyamama ...
Hemen sabah götürdük doktora boğazını açar açmaz akıntısı göründü aşırı terden alerjik olmuş dedi boğazlarını genzi yanıyor ateşi de var çok keyifsiz bi ton ilaç yazdı normalde nerdeyse hiç ilaç vermezdi geçmezse gece getirin de havaya bağlayalım dedi eşim ilaçları getircek bakalım bekliyoruz evde dua edin hatunlar senin kız nasıl oldu aryaa
ah canım benim geçmiş olsun yaa.:50:
hani erkek bebekler daha çok terler diyorlar ama, yasirin bünyesi de hassas demek alerji olmuş yavrum..

ev çok sıcak heralde? :26:

Son düzenleme:
çocukla dışarı çıkmak:86:

Eki Görüntüle 752946

ayşecik biraz sallandı, daha çok etrafta koşuşturan çocukları izledi :1:
Eki Görüntüle 752947

yufkacıdan taze yufka aldım ve kilosu 4 liradan barbunya.
bu kız da barbunya delisi oldu diyeceksiniz:30:
ama dün aldığımı pişirdim, sarımsak da kattım. eşim bayıldı:31:

günün mönüsü: domates çorbası, zeytinyağlı barbunya, kıymalı börek ve biber kızartması:56:

bu kız kış gelince nasıl içeri girecek nfk???sorarım sana:34:

dün akşam dondurma krizim tuttu normalde her zaman dolapta dondurma olur yaz kış son günlerde çok kilo alıyorum diye almamaya başlamıştım ama olmuyor mutlaka bizde dondurma olmalı:34:

bu sefer açık dondurma yiyeyim dedim saat 11,30 eşim çıktı sağolsun marketler kapalı bulduğu iki yerdede golf markası varmış beğenmiyorum bende onu almamış bizim pastane vardı oda kapanmış neyse dün akşam dondurmasız kaldım:37:

nfk kulaklarını çınlattım dün akşam sen demiştin sanırım ıcemar dondurmayı eşimede söylemiştim oda deneyelim dedi ama dün akşam kısmet olmadı bu akşam ben giderken alacağım bakalım inşallah güzeldir tadı gerçi sen güzel demiştin güvendiğim için alacağım:34:

hani şu reklamında olan börek mi?
a, bütün okul?
aaaaa, batuuuu?!:9:

teamüller ötesi kız ecoş, nice yıllaraaa:16:

nüfus memuru dilanaz:9:
maşallah kız, nerden hatırlıyorsun ayşeciğin doğumgününü? evet bu cumartesiiiiii:52:

arada bi, bi ölçekten bi şey olmaz yaffuu:ssz::1:

biz aha da şimdi geldik:10:
böreği akşama doğru yapıcamm

ah canım benim geçmiş olsun yaa.:50:
hani erkek bebekler daha çok terler diyorlar ama, yasirin bünyesi de hassas demek alerji olmuş yavrum..

ev çok sıcak heralde? :26:

Ben reklamını bilmiyorummmmm :(( dur bakıyım netten :)

Bi ölçekcik :)

bu arada bende barbunyaya baıyılıyorum yaa her türlüsüne barbunya yemeği, barbunya pilaki, hatta bazen taze faülye yaparken içine tanelerini atarım süper olur denemeyen varsa denesin pişman olmaz:34:
evet eşimin annesi ne zaman taze fasulye yapsa, içinde barbunya oluyor.
bana da pazar alışverişi yapınca aldığı fasulye torbasına barbunya da attırıyor:1:
ben de beraber pişiriyorum, gerçekten güzel oluyor:56:

kızlar anlaşıldı ramazan boyu yemeklerden konuşuyoruz alın bi de buna bakın, kızarmış patlıcanlı köfteli yufka. görünce vuruldum :52:
Eki Görüntüle 752957

ben yedim çok lezzetli oluyor bu. ama peynirli kabaklısını yemiştim, kıymalı olursa çok yağlı olabilir.
patlıcan kızartılınca ve közlenince yenebilir oluyor,
ama o yenebilirlik de, lezzetin nirvanası yaniii:52:

arya, pembiş, elifnaz teşekkür ederiz :42:
arya, o sodalı böreği arkadaşta yemiştim, peynirliydi ve harika olmuştu.
içim kıyma diye cesaret edemedim, bir dahaki sefere inşşş :31:

bu kız kış gelince nasıl içeri girecek nfk???sorarım sana:34:
hiçbir fikrim yoook :36::86::9:

Busmaiiiiiii bu nasıl güzel bişiiiiii?? Zaten patlıcan kızarınca mikemmel bişi oluyo :))

di mi yaa felaket bişeye benziyooooo:56:

Malzemeler

2 adet hazır yufka
1.5 kg. patlıcan
Köftesi İçin:
400 gr. Kıyma
1 adet kuru soğan
Bir tutam maydanoz
2 yemek kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber, isteğe göre baharatlar
Kızartmak için: sıvıyağ

1-Patlıcanları uzunlamasına dilimleyip bir kaba alın.Üzerlerine 1 yemek kaşığı kadar tuz serpip ,Acı sularını verince bol suyla yıkayıp kurulayın.Kızgın yağda bütün dilimleri kızartın.
2-Yufkanın birini serin. Baş tarafını dört parmak kadar katlayın.Baştan başlayarak, yufkanın ortasına gelecek kadar, patlıcan dilimlerini yanlamasına dizin.
3-Diğer tarafta köfteyi hazırlayın. Köfteden uzun rulolar halinde yapıp, yufkanın baş kısmına, patlıcanların üzerine yerleştirin.
Yufkanın kenarlarını da katlayıp, sıkıca rulo yapın.2 parmak eninde dilimlere kesip, bir fırın tepsisine yerleştirin.
4-Başka hiçbir işlem yapmadan direkt fırına sürün.30-40 dakika kadar fırında üstü açık olarak pişirin.

İster domates sosuyla, ister yoğurtla ikram edin. Yoğurtla da çok nefis oluyor.

bu arada bende barbunyaya baıyılıyorum yaa her türlüsüne barbunya yemeği, barbunya pilaki, hatta bazen taze faülye yaparken içine tanelerini atarım süper olur denemeyen varsa denesin pişman olmaz:34:

kesinlikle taze fasulyeye barbunya katınca çok lezzetli oluyor offf offf:56:
kv yapıyor benim

nfk kulaklarını çınlattım dün akşam sen demiştin sanırım ıcemar dondurmayı eşimede söylemiştim oda deneyelim dedi ama dün akşam kısmet olmadı bu akşam ben giderken alacağım bakalım inşallah güzeldir tadı gerçi sen güzel demiştin güvendiğim için alacağım:34:

I LOVE ICEMAR:52:

iddia ediyorum madonunkiyle yarışır bi dondurma.
favorim ve tavsiyem fıstıklı :23:
vanilyalısında hakiki süt tadını alıyorsun..
dene pişman olmayacaksın:34:

ice ice baby! ice mar baby! :66:

Son düzenleme:
I LOVE ICEMAR:52:

iddia ediyorum madonunkiyle yarışır bi dondurma.
favorim ve tavsiyem fıstıklı :23:
vanilyalısında hakiki süt tadını alıyorsun..
dene pişman olmayacaksın:34:

ice ice baby! ice mar baby! :66:

zaten madonun markasıymış da acaba lezzet açısından nasılki diye düşüncelerim var sen şekillendirdin bende kısmetse akşam tescilliycem:56:

markette şu sivri domatesler var ya, onlardan gördüm, kilosu 1 lira.
konserve zamanı geldi mi yaa?:44:

bizim o tarafda bir tane bulduk zaten öyle çok yerde yok bildiğim kadarıyla :44:
siz küçükyalıdan alıyorsunuz değilmi?
evet çok yerde yok.
bizim arka sokakta bi yerde vardı, şimdi içki de satıyor diye almıyoruz.
annemden dönerken e5 üzerinde medikalparkın yanında itimat var, oradan alıyoruz genelde.

evet çok yerde yok.
bizim arka sokakta bi yerde vardı, şimdi içki de satıyor diye almıyoruz.
annemden dönerken e5 üzerinde medikalparkın yanında itimat var, oradan alıyoruz genelde.

aaa itimat ta varmı yolum düşerse bende ordan alırım:34:
kilosu ne kadar bu arada nfk hatırlıyormusun

eşim aldığı için net bilmiyorum ama yarım kg lık paketlerde satılıyor.
türüne göre 10 yada 12 liraydı yanlış hatırlamıyorsam

tamam canım pastayı yaptırdığımız yerde de satılmaya başlamış orda sordum kilosu 20 tl dedi bizde ordan alak bari:131:

Back
X