Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Ben bugün selam vermeyi unuttum sanırsam. hepinize koccaman sevgiler güzel bir gün olur inşallah. herkezler iyidir umarım. bugünde açılışı herzaman olduğu gibi pembişş yapmış. tebriklerr canım. akşam harika vakit geçirdik. eşimin doğumgünüydü. özel bir plan yapmamıştık ama yapsaydık ancak bukadar eğlenceli olurdu. birkaçgün önce eşim balık tutmuştu cupramıdır nedir. benim pek balıkla alakam yok sevmiyorum çok.dondurucudaydı çıkarmışlar terasta balık mangal ve harika bir sofra vardı ve birde doğumgünü pastası. anneciği almış. neyse bende ayakkabılarını ve kemerini takım olarak almıştım onu verdim. eşime baya bir sürpriz oldu.vee tabi sonrası temizliik. yorulmuşum bayaa. sabah geç uyanmışım bir baktım çıkmama 15 dak var hemencik hazırlandım çıktım. bugün yani az önce burası manyak sallandı. bende öncesinde burdaki yardımcı bayana allah allah sanki benim tansiyonum düştü başım dönüyor gibi diye anlatıyordum. meğer sabahtan beri sallanıyormuşuz. sonumuz hayır ola.

Bornnnn, öğle uykusu uyumak istemeyen bir bebi de bende mevcut. Dikkat ediyorum gece 11-12 saat uyutunca öğle uyumuyor.
Bulastiriyoruz tum topige bu hastaligi desene :)) valla ben su andada uyutmaya calismiyorum ama umru degil bizimki gece az.da.uyusa cok da uyusa ogle uykusunda yatagina gitmek istemiyor yatirinca ciglik.kiyamet bebekken bile uyku egitimde bu kdr zorlanmamistm nerden geldi bu sacmalik ins bi an once gecer :/
Batuhan öğleye doğru saat 12 gibi 2-3 saat kadar uyur. birde akşam 10-11 arası uyur sabaha kadar. çok nadiren gece arada uyanır.

Hayatim boyunca yasir gece uykulari dahil araliksiz 2 3 saat hic uyumadi hele oglen mumkun degil yine memeden kesince geceleri uyanma skligi azaldi ama iste gunduz hem cok zor.hem de cok az.uyuyo :((( mesela bebekken ilk.dogduklarinda gunun cogunda uyurlar ya bizimki 36 saat hic uyumadan durdugu olmustu o zmnlar kolikti tmm da simdi ne edepsiz baska bisi degil !!

ayy bi tane de benden
Keremle oynuyorduk sevinçten ne yapacağını bilemedi geldi kolumu ısırdı. Bi de ısırdığı yerden dişleriyle derimi çekti ;öyle canım yandı ki.. İttim onu. Kafa göz dalacaktım da tuttum kendimi , acıdan bağıra bağıra ağlamaya başladım bütün apartman duymuştur... Kerem ağladığımı görünce geldi o da ağlamaya başladı; sarılıyor "Anne bu kadar yeter" diyor.. gülsem mi ağlasam mı bilemedim:))

doğru haklısın ben de keremi daha çok kollarım gibi geliyor ama sonuçta kardeşlerinin de bir suçu yok ki..
batuhanda çok sakin ama sinirlenince yanına yaklaşılmıyor. hatta bir ara kafasını halıya vuruyordu. unuttu çok şükür artık yapmıyor.azarladığımda boynuma sarılır. hatta ağlar. oy dayanamıyorum ağlayınca ama istemediğim şeyi yapmasınıda istemiyorum. mesela buzdolabının kapağı açık kalacakmış içindekileri karıştıracak ve indirecek. keremde anneye çok yazık etmiş ama hepimiz bişeylerden nasibimizi alıyoruz. bende çok oyuncak maduruyumdur. birkeresinde kafaları tokuştuk çocuk gülmekten yerlere yattı. aklına geldikçe yapmak istiyor. manyak bebe.

Bizimki de o annesine zarar verenlerden.... Sanırım o ısırdıkça yada vurdukça bizim ona kızmamız durumu pekiştiriyor. Daha fazla yapıyor. Hiç olmadı bize zarar veremiyorsa kendi elini ısırıyor, kendini tokatlıyor. Birara elleri kıpkırmızı geziyordu sürekli ısırmaktan. Sonrasında da acıdığı için iyice ağlıyordu.
çok canımı yaktığında benimde kızarak ittiğim, bazen eline, koluna vurduğum oluyor. Canı yandığı için değil ben kızdığım için ağlayıp sarılmaya çalışıyor.
Bende sabırlı değilim anlaşılan.
oyy yavrumm. kesinlikle haklısın.

Günaydın kızlar. İstanbul'da hava güneşliymiş. Burası kapalı. Yağmur yağabilir. Evde kaldık yani. Biraz ev toparlayıp yazılı sorusu hazırlayacağım.
neredeydin sen. burasıda güneşli ama esiyor rüzgar çok.

Bizimki de sinirlenince ağzını yüzünü avuçluyor. O öyle yaptıkça güzellikle konuşmaya çalışıyorum. Çünkü bir ara sinirlenince elindekilerini atmayı öğrenmişti. Onu ben çok yaparım. Benden öğrenmişti. Şükür unuttu.
ah hahah ha alem bunlar yaa bu yaşta bu sinir. insan napcağını bilemiyor.

Bütün çocuklarda şiddete eğilim var bence, hayatta kalma içgüdüsü müdür nedir..
Kerem savaş filmlerini ve kovboy filmlerini soluğunu tutarak izliyor. Erkeklik iç güdüsü galiba.
yerim o keremi ben. çok alemsiniz yaa.

Bulastiriyoruz tum topige bu hastaligi desene :)) valla ben su andada uyutmaya calismiyorum ama umru degil bizimki gece az.da.uyusa cok da uyusa ogle uykusunda yatagina gitmek istemiyor yatirinca ciglik.kiyamet bebekken bile uyku egitimde bu kdr zorlanmamistm nerden geldi bu sacmalik ins bi an once gecer :/

Hayatim boyunca yasir gece uykulari dahil araliksiz 2 3 saat hic uyumadi hele oglen mumkun degil yine memeden kesince geceleri uyanma skligi azaldi ama iste gunduz hem cok zor.hem de cok az.uyuyo :((( mesela bebekken ilk.dogduklarinda gunun cogunda uyurlar ya bizimki 36 saat hic uyumadan durdugu olmustu o zmnlar kolikti tmm da simdi ne edepsiz baska bisi degil !!
bazı çocuklar uyku çok sevmiyor. benim yeğenlerimde hiç uyumazlarmış ama şimdi kocaman genç oldular valla yerinden zor kaldırıyoruz. batuhan bebekken çok az uyurdu. sonra günde 3 defa uyumaya başladı. buralara gelince 2 uykuya düştü. rutin bu şekilde maaşallah. hasta olunca işte uyku durumu bozuluyor normal olarak. yasirde keşke biraz uyuyp annesine rahat nefes aldırsaymış keşke zor canım anlıyorum seni geçer inşallah düzene girer.

Bu özel mesaj kutusu nerden açılıyor arkadaşlar. gelen özel mesaj için nereye bakcam. nfk bana mesaj göndermişti galiba hızlı hızlı okuyup geçerken gözüme takıldı. ama göremedim.baktım gördüm bi özel mesaj kutusu ama o bizim normal yazıştığımız sayfa açılıyor. yaaawwfff aslında bazen resim de eklemek istiyorum yada bişey paylaşmak istiyorum onuda beceremedim.

Selamlarrr..kac gundur uyku sorunu yasiyoruz ama bi sekilde uyutuyorun pasayi ayagimda sallayarak vs..telefondan muzik acinca dalmasi daha cabuk oluyor..neyae bugun onu yapmayim dedim..hadi uyuyalim annecim dedim yatak odasina gectim..herkes yatagina demeden senin yaninda yatacam demesinmi..iyi dedim hadi gel yastigini aldim yanima koydum..inanmazsiniz 5 dk surmedi daldi bizimki..ben sok oldum tabi.born cum bi dene sende istersen..sanirim biz 2 yas sendromunu yasiyoruz 2 gundur..sabah yine bir kavga gurultu koptu..resmen oturdum agladim valla..bagris cagisirtansonra kucagima aldin sakin sakin konustum..biraz daha iyice olduk sonrasinda..anladimki dunku yazdiklarinizdan sonra kiz cocugu erkege gore daha az yoruyor insani..yoksa nfk cim parmagimi kal dirip hii yapma diyecemde duracak pasa:)bizimki yapma dedikce daha cok cosuyor valla

birde su var ki nornalde herkes bana sakinsin sabirlisin der ama iki gundur benden mi yoksa gercekten pasa hareketliligin doruklarinda oldugu icinmi yoruluyorum ve yoruluncada cok sinirleniyorumm..Allah sonumuzu hayir etsinn valla..busmai, born,bahar zor gunler bizi bekliyor canlarrrr..firtina oncesi sessizLikteyizz yani:)

pembiss ve busmaii pasalarin hismina ugramissiniz sizdee..gecmisler olsunn..bugunlerde beni her yaptigimi dogrumu yapiyorum kaygisi basladi..ikinci gelmeden bazi seyleri rayina koyma tedirginligi hasil oldu bende..yemegini daha bi duzene girmesi..hayir dan anlamasi vs..dun de lazimlik aldim carsiya cikip..bizimkinde yok bi istek ve belirti gerci ama dun basladik bi turlu lazimliga yaptiramadim..hadi diyorum gidiyoruz banyoya..sanki dikeb ustunde oturuyor yani..bisey yok cikiyoruz odaya geliyoruz 2 dk sonra cisini yapiyor..hasta olacak dedim ve.mayis basina erteledim bu isi..biraz daha isinsin havalarda

Ferace modasına ben de uymak zorunda kaldım :( çünkü hiç birşey bulamadım karnımı örtecek.. yazın hiç kullanışlı olmayacak gibi geliyor ama bakalım.. Dolaşmaktan çok yoruldum
Frued gibi konuştun busmai.:9:
Okuya okuya etkilenmişiz desene
birde su var ki nornalde herkes bana sakinsin sabirlisin der ama iki gundur benden mi yoksa gercekten pasa hareketliligin doruklarinda oldugu icinmi yoruluyorum ve yoruluncada cok sinirleniyorumm..Allah sonumuzu hayir etsinn valla..busmai, born,bahar zor gunler bizi bekliyor canlarrrr..firtina oncesi sessizLikteyizz yani:)
Ben şimdiden yoruluyorum sonra ne olacağını düşünmek istemiyorum :)
batuhanda çok sakin ama sinirlenince yanına yaklaşılmıyor. hatta bir ara kafasını halıya vuruyordu. unuttu çok şükür artık yapmıyor.azarladığımda boynuma sarılır. hatta ağlar. oy dayanamıyorum ağlayınca ama istemediğim şeyi yapmasınıda istemiyorum. mesela buzdolabının kapağı açık kalacakmış içindekileri karıştıracak ve indirecek. keremde anneye çok yazık etmiş ama hepimiz bişeylerden nasibimizi alıyoruz. bende çok oyuncak maduruyumdur. birkeresinde kafaları tokuştuk çocuk gülmekten yerlere yattı. aklına geldikçe yapmak istiyor. manyak bebe.

oyy yavrumm. kesinlikle haklısın.

neredeydin sen. burasıda güneşli ama esiyor rüzgar çok.

ah hahah ha alem bunlar yaa bu yaşta bu sinir. insan napcağını bilemiyor.

yerim o keremi ben. çok alemsiniz yaa.

:)))

slm kızlar nasılsınız baya oldu giremedim.ayın1ile 15 i arası zülüm ya fatura işi baya sıkıcıydı. çok şükür rahatladım.yazdıklarınızı okudum ama cevap veremedim:(.cümleten iiolduğunuzu okudum genel olarak.sıkıntıda olanlara Allah yardım etsin.
born canım gözün aydın çok sev,nd,m senin adına.rabbim sağlıkla kucağımıza almayı da nasip eder inşallah:))bu arada ben de gebeliğimin o haftalarında çok sinirliydim eşimle çok kavga ettim.hatta oğluma bi tane tokat da atmıştım.ömrüm boyunca asla unutmayacağım o anı.sanırım hormonların etkisi.şuan iyiyim ama.çok şükür geçti.
busmai SON trımestıra girmişsiniz canım maşallah zaman çabuk geçiyor.mutfağım lila mor canım.benim perdemde yeşil de var.tonlarına uygun.ama seçtiğin remkler çok güzelmiş.halımda yaşil var uyumu tamamlıyor.görenler beğeniyor.
nfk canım nasılsın? ehliyet alma girişimini canıgönülden tebrik ediyorum.çok haklısın canım.benim ki de arabayı vermiyor canim.ayrıca almama da izin vermiyor.bakalım ben de doğumdan sonra bastıracam.
pembe ya maşallah kaç çocuk niyetine efeyi büyütüyorsun bilmiyorum ama.sabrına hayranım.efe sana çok ii evlat olur inşallah.hak ediyorsun.burdakitüm anneler iievladı hak ediyor.colicusun dediği gibi çok ii siniz.
colıcus canım eşin iş bulmnuş gözün aydın.inşallah o kv den bir an evvel kurtulursun.o nasıl bişi ya okurken tepem attı vallahi billahiparalarım ben öyle kv yi.sabrına maşallah.
pamuk helvacım kuzularına geçmiş olsun.ders çalışıyromuşsun Allah kolaylık versin.ya bu topiğn anneleri maşallah çok çalışkan.ben de tezsiz yüksek lisansa başlamayı düşünüyordum bana güç verdin bacım:
elifnaz çanta mevzuunu halletme tekniği çok benimsedim:1:.annelik işte kendine almam evladıma alırım.kızına pantolon almışın hayırlı olsun.gülegüle giysin kuzu.
ecrin canım ben hiç ilk günleri düşünmüyorum.birbirleriyle boğuşup yorulup uyuya kalacakalrı zamnı hayal ediyorum.kızlar yalnız yanlış anlamayın da ben oğlumu önce kendimle uyutuyorum sonra yatağa alıyorum çok etkili oluyor.annemlere bıraktığım gün hiç uyumuyor.ecrin haklı bi deneyin isterseniz tabi.
ilbilgecim nasılsın canım hayat nasıl gidiyor.soramadığım mevzular varsa afoluna kardeşler.

ayşeciğin ütülerini yaptım, birkaç yemeklik de köfte yoğurup attım dondurucuya.:6:
şimdi uyandı küçük hanım. yemeğini yedirip parka götürücem inş..

bahar, kuzum iyi olmana sevindim. o kadar uzun süre yazmamazlık etme ama, seni özel merak ediyorum :30:
yanında yatma meselesine gelince, eğer yatağında fazlasıyla ağlayıp krizlere girmesindense beraber yatılabilir.
bornun durumunda bu etkili olabilir. öğle uykusu moduna girince yatağında uyutmaya çalışır.

ecrin, Allah sana ve tüm hamilelere kolaylık versin bacım.. belliki bugünlerde çok yoruluyorsun.
ama oğlundan işaret yoksa, tuvalet eğitimi konusunda birden yüklenme.
ben lazımlığı aldım, hala salonda duruyor. ilk zamanlar oyuncak gibi oynamasına izin verdim.
sonra onun tuvalet olduğunu anlaması için bebeklerini oturttum üstüne. kaka yapınca güya, alkışladım:1:
kaç hafta oldu, bezini açıp oturttuğumda tedirgin oluyor yine. kaskatı oturuyor. birkaç kez öyle beklettim 5-6 dk falan.
şimdi onu da yapmıyorum. bazen kaka yapacağı zaman haber veriyor. hadi gel tuvalete gidelim diyorum.
koşa koşa salondaki lazımlığa geliyoruz, üstüne oturuyor yapıyor altında bezi varken yani.. yine alkışlıyorum seviniyorum.
çikolata, şeker veriyorum. zamanla alışacak inş.. sen de evham yapma.. :31:

busmai, hayırlı olsun canım.. ama feraceye karşı koyamazsın:1:
şaka bi yana ben ferace olayından çookk memnunum. iyiki almışımm:16:

born, canım baharın dediği gibi her şeyi deniyorsun di mi?
yani ayakta sallamak, müzik açmak?..

colicos; cvaplandı mı sorun bilmiyorum ama ben de yanıt vereyim.
ekranın sağ üst köşesinde kullanıcı kontrol paneli var, tıklayınca sol tarafta alt mönüleri görürsün.
en üstte özel mesaj kutusu var. :34:

Yaaa arkadaşlar sanırım artık oğlumun bacaklarını asırıp öpmicem. dün komşunun kızı gelmiş baya güzel oynamışlar hatta gitmesin diye ağlamış. ancak kötü olan kızın bacaklarını öpüp benim ısırdığım gibi yani sevgi hali ısırmış. boynuna sarılıp yanaklarını öpüyormuş. hani tamam çocuk bu öğrendiğini yapıyorda yanlış yoldamıyım sizce bilemiyorum. her anne baba gibi seviyoruz işte ama. ilerde yanlış bişiii yapmasın.

bu benim de düşündüğüm bi şey.
mesela ben ayşeciği öperken biraz haşin öpüyorum. :30:
babası dudağının ucuyla öper sanki kırılacakmış gibi.
bir de dudağından öpmeyi seviyorum. ama bir süredir kendimi bu konuda frenlemeye çalışıyorum.
hırpalanılarak sevilen çocuk, sevgiyi göstermenin yolu o sandığı için aynı şekilde davranacaktır.
zaten her şeyi ilk görüşte taklit etmeye başladılar. artık bizim de hareketlerimizde ölcülü olmamızda fayda var. :31:

bi de bazen sevilerek çocuk nefret ettiriliyor. zorla kucağa alma, zorla öpme..
hatta benim bi akrabam, çocuğun canını yakar ağlasın diye. ağlayınca daha tatlı görünüyormuş.
bu hareketler de bebeği ancak hırçınlaştırır, agresifleştirir..

Son düzenleme:
merhabalar

pembe ,busmai geçmiş olsun, artık hırçınlaşmaya başladılar

bizimkide geçen yatıyordum,geldi gözüme bi yumruk attı nasıl acıdı.:50:

bende eline azıcık vurdum,sonra ağlayarak yere yattı,arada kafasını kaldırıp bakıyor almam için

bende almadım hemen.2 yaş sendromlarımız başladı,daha ne inatlaşmalar göreceğiz.

birde ablasından gördü sürekli markete gitme hevesinde .bozuk paraları istiyor.

önceden gidince sadece kraker alıyordu,ablasını dondurma alırken görmüş,dondurmaların yanına gitti

ilk dondurmasınıda yedi.biraz bekletip verdim aman birde boğaz ağrısıyla uğraşmayalım.

nfk senin ferace modelin nasıl?geçen bi tesettür mağazasında pardesüye benzer feraceler gördümde...

born oğlunun dışardaki halleri tıpkı kızımın küçüklüğü,nere gitsek bin pişman olup gelirdik.

şimdi kızımı görenler bu küçükken o yaygaracı olan kızmı diyorlar.:1:az büyüsün yasir çok beyefendi olur annesi.

merhaba:3:

anaaaam siz ne yaptıınız yaa kaç sayfa yazmışsınız maşallah ben anca gelebiliyorum aranıza:26:

işler biraz bitti gibi ama bende bittim başım ağrıyor valla :ssz:

herkes iyidir inşallah çok fazla okuyamadım geçmişi ama aklımda kalanları yazacağım:34:

pempiş geçmiş olsun canım haklısın bazen canımızın yandığını idrak etmeleri için böyle tepkiler vermeliyiz bencede :34:

nfk canım ya şişme yelek alacaktım zamanında zaradan beğenmiştim melisaya sonra beden bulamamıştık kalmıştı hafta sonu gene baktım
ama artık hiçbir yerde kalmamış senin varmı hiç gördüğün bir yer ???

born belki yasir seninle uyur birde öyle denesen :44:

busmai canım yeni feracen hayırlı olsun :34:

colıcos kız çok güldüm nasıl kitledin öyle kayınvalideyi :1: boşver iyi olmuş

elifnaz canım yaa sonunda kardeşin dede olsa siyah çantayı almış olmuşsun gözünaydın:34:

ilbilgehatun kız hangi ara sütü bıraktırdın sen maşallah eee hiç zorluk çekmediniz mi:44:

bahar hoşgeldin canım:54:

ecrin bence bu tür davranışların normal şekerim çok görme kendinde ben daha kötü olurdum herhalde:44:

Oglumu uyuttuktan sonra biber dolmami yaptim..mutfak.balkonu almis basini gidiyordu oraya hallettip sildim..banyo lavabosunuda aradan cikardim..sonrada buzdolabim gozume batiyordu silmekle ugrasmayip raflari bosaltip tek tek yikadim..valla daha pratik oluyormus bi deneyin derim kizlarr..simdi popom anca yer gordu..oglum kalkmadan birazcik dinlenseydim iyiydi..

Oglumu uyuttuktan sonra biber dolmami yaptim..mutfak.balkonu almis basini gidiyordu oraya hallettip sildim..banyo lavabosunuda aradan cikardim..sonrada buzdolabim gozume batiyordu silmekle ugrasmayip raflari bosaltip tek tek yikadim..valla daha pratik oluyormus bi deneyin derim kizlarr..simdi popom anca yer gordu..oglum kalkmadan birazcik dinlenseydim iyiydi..

yavrum maşallah sana yaaa:42:
buzdolabı raflarını arada yıkamak; çok daha temiz ve kolay dediğin gibi ..

Son düzenleme:
şeker portakalımm; son zamanlarda şişme yelek görmedim.
bi lcw de çocuk bölümünde gördüm sanıyorum. daha çok mevsimlik yağmurluk tarzı trenchkotlar var.

dilanaz, benim aldıklarım pardesü model değil, yarasa kol feraceler..

Back
X