Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Uzun boylu iş değil ya zaten temizliğe kadın geliyor 15 günde bir. Benimki günlük toparlama ve yemek. Varsa ütü. O kadar. Ev hergün hiç toplanmamış gibi dağılıyor ve hemen hemen hergün oturduğumuz odayı ve mutfağı süpürmem gerekiyor
Kız daha napıcan??? Ben herşeyi Efe uyurken yapıyorum valla :( sabah ve gecenin kör vakitlerinde.

herkese iyi akşamlar :KK54:

offf sözde 3 gün izinliydim ama 3 günde cılkım çıktı hasta oldum :KK51:
cuma günü epey bir temizlik yaptım cumarteside 20 kg barbunya 5 kilo taze fasülye alıp onların ayıklaması ve kavrulup dolaba yerleştirilmesi vardı allahtan komşularda yardım etti de ayıklamada daha erken bitti ama bende bittim yaa :KK47:
ama en azından aldık aklımdan cıktı hallettık o işleri pazar da annemle gezmelere gittik eve birkaç birşey aldım melisayada bir sandalye aldım ve bu 3 gün boyunca öğle uykusu uyumadı melisa beni deli etti en son keşke çalışsamıydım diye düşünmedim değil ama hazır izinliyim diye herşeyi bir an evvel sıkıştırırsam böyle olur tabi:KK69:

bugünde yorgunlukla işe geldim işte de işler birikmiş düşünün halimi yani akşama da evde yemek yok ohhh yandan yandan :KK45:
Tatilde bir dinlen canım. Şekerportakalı deyince aklıma koşuşturmaca geliyor.:KK45:

Program yarına değişiyomuş ama inşallah bi sıkıntı olmaz.

Ya ama şeker portakalım çok bunalıyor ve sinir oluyorum. Sabahtan beri o vitrine sarmıştı. Bi de gitmiş çöp kamyonunu vurmuş sanırım. Bakıcı da nolduğuna bakmadan kapatmış dolabı mutfağa gitmiş. Eşim bakıp farketmiş kırığı. Ya bir yerine batsaydı?? Çok gerildim bugün ya. Sıkıldım.
Perşembe günü benim de boş.:KK50:

Dün komşumun kayınvalidesi sarımsaklı köfte yapıp getirdi bize. Adana usulü. Yok böyle bi lezzet arkadaş. Hemen tarif baktım. İlk fırsatta yapıcim inşallah. Bulgur ve sarımsak sevenlere duyurulur :KK66:
Fellah köftesi mi?

Ben hamileyken antibiyotik kullandım mecburen, dişçilerin kullandığı hafif bir antibiyotik demişti. Sen de kullanabilirsin

Beklettiğimde bende de yağ çıkıyordu üste ama 1 parmak değildir. Yemeyle ilgisi var mı merak ediyorum
Bi de arkadaşım malt içeceği içiyor çok iyi geliyor dedi , bira mayası tableti de içenler var nasıldır acaba

Ben de onlardan yiyorum sadece helva tatlı ekmek vs kısıyorum.

Canım valla tahtaya kafayı vura vura öğrenicek merak etme. Bizimkinde de ahşap korkuluk var. Al bence.

Oyyy güzel kızımız okullu oldu

Hızlandırılmış işler :)
Annesi evde diye uyumamıştır

Ya bugün ben topluyorum kerem arkamdan döküyor.. Cinnetin eşiğine geldim. En son yağlı mutfak lavabosuna hırkamı attı ağladım sinirden
Ben vitamalt içmiştim. Benim sütümü arttırmıştı. Bildiğim kadarıyla çok içmemek gerekiyor, kilo yapıyormuş.:KK51:

Günaydınlar herkeseeeeeeeeeee :) güzel bir gün olsun inşallah.

İlbilgecim fellah köfte değil. Adana usulü sarımsaklı köfteymiş adı. Cahidede tarif var. 1lira büyüklüğünde, yassı bulgurlu köfteler düşün; ortası parmakla bastırılmış. Belki siz adına başka bişi diyosunuzdur.

günaydıııın.. herkese hayırlı huzurlu bi gün diliyorum..

birkaç gündür ayşecik gece uyanıyor, saat 4-5 gibi
dolaşmak oyun oynamak istiyor. ben de tüm ışıkları söndürüp aramıza alıyorum
öyle bile 1 saat oyalanıyor, sonra uyuyakalıyor. nedir derdi bilmiyorum
akşam erken de yatmıyor ama, neyse inş kesilir bu uyanmalar..
onu beklediğim için olan benim uykuma oluyor.

günaydıııın.. herkese hayırlı huzurlu bi gün diliyorum..

birkaç gündür ayşecik gece uyanıyor, saat 4-5 gibi
dolaşmak oyun oynamak istiyor. ben de tüm ışıkları söndürüp aramıza alıyorum
öyle bile 1 saat oyalanıyor, sonra uyuyakalıyor. nedir derdi bilmiyorum
akşam erken de yatmıyor ama, neyse inş kesilir bu uyanmalar..
onu beklediğim için olan benim uykuma oluyor.
Onlarda ayarsız bir enerji var malum :) inşallah kısa zamanda biter bu durum canım.

inş pembişim, benim denge şaşıyor. eşim yine sabah beni uyandırmadan kalkmış gitmiş..
ben de kahvaltı yaptım şimdi, ayşecik de birazdan uyanır.

senin sürahi tuz buz olmamış di mi, çatlamış falan yani?
vitrinin kapağını açabiliyorsa, o zaten çok büyük tehlike.
züccaciye dükkanına giren fil misali..
Allah korusun, ya kendine bi şey olaydı :KK17:

inş pembişim, benim denge şaşıyor. eşim yine sabah beni uyandırmadan kalkmış gitmiş..
ben de kahvaltı yaptım şimdi, ayşecik de birazdan uyanır.

senin sürahi tuz buz olmamış di mi, çatlamış falan yani?
vitrinin kapağını açabiliyorsa, o zaten çok büyük tehlike.
züccaciye dükkanına giren fil misali..
Allah korusun, ya kendine bi şey olaydı :KK17:
Tuz buz olmamış ama ağzı üç parçaya ayrılarak kırılmış. Ayrıca vütrin rafı da camdan ki o da çizilmiş. Yani olay çok küçük değil bence. Ama kadın niye öyle tepki vermiş anlamadım. Yani bilmiyora mı yattı noldu bilemedim. Vitrinin kulpunu çıkardım açamıyodu. Ama şimdi ittire kaktıra bi şekilde açıyo nasıl başarıyosa. Her zaman takmıyo oraya sıra gelmiyo yani :) bi de sürekli bişi çekip cam açma modunda şu ara ki o daha korkunç.

Boş günümmüş bugün. Kahvaltımı yapıp okuldan programımı almaya gidicem inşallah. Bi de oğlumun odasına artık bi fon perde alayım mümkünse :) sonra da domates hazırlama işine girerim diyorum. Kvye menüyü verdim yemek işim yok :D

Bugün okulda beklediğim kargaşa olmadı şükür. umarım öğle yemeğinde falands olmaz. bıraktım geldim kuzumu.
born çok geçmiş olsun. Allah şifa versin normalde ağrısı cekilmezken bide hamilelikte
sensiz ilk okul günü nasıl geçmiş bakalımm?:KK51:

herkese iyi akşamlar :KK54:

offf sözde 3 gün izinliydim ama 3 günde cılkım çıktı hasta oldum :KK51:
cuma günü epey bir temizlik yaptım cumarteside 20 kg barbunya 5 kilo taze fasülye alıp onların ayıklaması ve kavrulup dolaba yerleştirilmesi vardı allahtan komşularda yardım etti de ayıklamada daha erken bitti ama bende bittim yaa :KK47:
ama en azından aldık aklımdan cıktı hallettık o işleri pazar da annemle gezmelere gittik eve birkaç birşey aldım melisayada bir sandalye aldım ve bu 3 gün boyunca öğle uykusu uyumadı melisa beni deli etti en son keşke çalışsamıydım diye düşünmedim değil ama hazır izinliyim diye herşeyi bir an evvel sıkıştırırsam böyle olur tabi:KK69:

bugünde yorgunlukla işe geldim işte de işler birikmiş düşünün halimi yani akşama da evde yemek yok ohhh yandan yandan :KK45:
aha, bi superwomen da burda,
çalışmadığı her süreyi dolu dolu geçiren kadın, şeker portakalımmm:KK37:
ellerine sağlık. komşuların da yardım etmiş ne güzel.
bizim bu bina full akraba, yeni doğan bebeyi bile görmeye 2,5 ay sonra geldiler.
o derece akrabalık ve komşuluk ilişkilerimiz ilerlemiştir yani:confused:
şaka bi yana büyük nimettesin, insanın kapısını çalabileceği zor durumda yardım isteyebileceği
komşusu olması ne kadar güzel..

buluşma planlamaya başlamışsınız valla süper bizde katılırız kısmetse ama bu sefer şöyle birşey yapalım ki bizde rahat edelim derim hani böyle oyun grupları yapıyorlar ya kadınlar oyun oynayacakları zıp zıplar top havuzları etkinlik boya yapacakları ve aktivite yaptıracak öğretmenler olsun yanındada cafe biz orda oturalım onlarda gözümüzün önünde oynasınlar ne dersiniz ?? kişi başıda 20 lira falandı galiba bir bakalım derim
lütfen born doğurmadan görüşeliiiiiim!En Büyük TÜRKİYE
born, eşinin durumu belli olsun sen bi gün söyle. ona göre bi plan yapalım.

pamuk helva, nerelerdesin kuzum? hiç sesin çıkmıyor.

Uzun boylu iş değil ya zaten temizliğe kadın geliyor 15 günde bir. Benimki günlük toparlama ve yemek. Varsa ütü. O kadar. Ev hergün hiç toplanmamış gibi dağılıyor ve hemen hemen hergün oturduğumuz odayı ve mutfağı süpürmem gerekiyor
anlattığın manzara bizim evin normal hali :KK45:
o yüzden neredeyse hiiiç uğraşmıyorum, akşam üstü eşim geleceği zaman her yeri güzel topluyorum bir kez.
o geldikten sonra yine dağılıyor ama önemli değil. süpürge her gün, 3 günde bir de salon, mutfak ve antre dolaylarını siliyorum.

Offff, ev toplamak ne zormuş!!!!!:KK17::KK17:Hayırlısı ile c. Ertesi bir gelseydi de taşınsaydım.
az kaldı, aaaaz:KK51:
Günaydınlar herkeseeeeeeeeeee :) güzel bir gün olsun inşallah.

İlbilgecim fellah köfte değil. Adana usulü sarımsaklı köfteymiş adı. Cahidede tarif var. 1lira büyüklüğünde, yassı bulgurlu köfteler düşün; ortası parmakla bastırılmış. Belki siz adına başka bişi diyosunuzdur.
ben de baktım şimdi. daha önce bulgurlu yoğurtlu bi köfte yemiştim.
çok yavan gelmişti tadı. ama bunda salçalı baharatlı sos da var. sen bi dene tarif tamsa ben de bakayım.
sanırım kıvam ayarlamak zordur, dağılacağından korkuyorum ben. :KK45:

Tuz buz olmamış ama ağzı üç parçaya ayrılarak kırılmış. Ayrıca vütrin rafı da camdan ki o da çizilmiş. Yani olay çok küçük değil bence. Ama kadın niye öyle tepki vermiş anlamadım. Yani bilmiyora mı yattı noldu bilemedim. Vitrinin kulpunu çıkardım açamıyodu. Ama şimdi ittire kaktıra bi şekilde açıyo nasıl başarıyosa. Her zaman takmıyo oraya sıra gelmiyo yani :) bi de sürekli bişi çekip cam açma modunda şu ara ki o daha korkunç.

Boş günümmüş bugün. Kahvaltımı yapıp okuldan programımı almaya gidicem inşallah. Bi de oğlumun odasına artık bi fon perde alayım mümkünse :) sonra da domates hazırlama işine girerim diyorum. Kvye menüyü verdim yemek işim yok :D
hakikaten farketmedi belki.. :KK64:belki de dediğin gibi üstünü örtmeye çalışıyor, bilemezsinki..
neyseki sadece bu zararla atlatıldı. acaba, vitrin önüne masayı falan mı dayasan?
ara sıra gidip uğraşıyorsa potansiyel tehlike çünkü..
salonun da düzeni bozulacak ama bundan önemli değil. bizim salonda bi tv ünitesi gibi bi şey var.
hatırlarsınız, önceki vakadan sebep odanın köşesine alıp
duvara yapıştırıp önüne koltuk çektim.

nfk, şimdilik gayet güzel hevesli umarım sıkılmaz.
pembis salonda mi oturuyorsunuz. eger oturmuyorsaniz kapısını kilitle. Allah koruyor bu çocuklari iyiki bi yerine batmamis:KK17:

Kızı okula bıraktım. ipegi sallıyorum uyusa bir sürü iş var. yemekte yok bugün, annemde gitti:confused:

Günaydın, hayırlı sabahlar kızlar,

Dün okulun ilk günüydü bizim için , sabah birlikte gittik okula , teneffüste yalnız başına lavaboda işini halledip, bahçeye de gidip gelebildiğini görünce döndüm eve... Cansel, sizin de güzel geçmiş ilk gün, insallah daim olur severler okulu, zaten bugün dersler bir başlasın sıkılmaya vakitleri olmaz insallah (;

Dün ilk gün diye çantasına iki kalem, bir defter , bir de boya kutusu vermiştim , hepsini toplayıp çantasına koymuş 1 boya hariç :KK48: Çok şükür ben herşeyini bırakır gelir sanıyordum , iş başa düşünce toplamış kuzum..

Yalnız biz çok fena boşluğa düştük. Selim beş dakikada bir aba neede diyo (;

Dün okula ailece gidecektik Selim beyin uyanmayacağı tuttu. Neyse babayla bıraktık onları çıktık , taksiler almadı yine her zamanki gibi, çocuğu yürütmek zorunda kaldım , şu ehliyeti niye zamanında almadım ki çok kızıyorum kendime böyle dar durumda kaldığım zamanlarda ....

Dün akşam da babamız gitti, kaldık baş başa cumaya kadar. Annem de kuzulukta, Allah yardımcım olsun (;

Pembe, çok geçmiş olsun Allah korumuş Efe'yi, pencerelere de merak sardıysa Cansel in önerdiği kilitlere bakın derim, biz yaz başında taktık, çok rahat ettim . Çok pratik ve güvenli birşey ..

Born , dişin ne durumda cnm insallah ağrın hafiflemiştir,

Ilbilge, Allah kolaylık versin. Ben bir kere taşındım ama çok zor gelmişti bana...siz çoğunu hallettiniz sanırım..

Colicos işlerinde kolaylıklar arada yaz (;

Nfkcım buluşma günü saati yeri belirlenince, eşimin evde olduğu bi tarih olursa insallah katılmaya çalışırım , Anadolu yakasında bir yer olacak sanırım di mi?
Hepinize hayırlı huzurlu sağlıklı günler :KK68:

Kızı okula bıraktım. ipegi sallıyorum uyusa bir sürü iş var. yemekte yok bugün, annemde gitti:confused:
Aynı durumdayım , eşim yokken annem gelirdi sağolsun en azından Çocuksuz markete gider gelirdim, neyse sabah marketten barbunya ve dolmalık biber aldım , birine karar verip işe girişmem lazım ama hiç hâlim yok :KK45:

pamuk helva annenin kuzlukta olmasi kötü olmuş tez zamanda gelir umarım.
bende pembisin dedigi sarımsaklı kofteyi deneyeceğim. Nasıl olsa az kişiyi z. yarım ölçü yaparım oyalamaz. yanliz bende bu kofteyi fellah köftesi olarak biliyiyorum.

Pembiş evet o fellah köfte ben de biliyorum :)
Cahide kafasına göre isim koyuyor, ne gıcığım şu cahideye ya hahaha :)

Pamukhelva gene yalnızmışsın Allah kolaylık versin :(

Bu akşam eşim keremle annesine gidicek, bana da mertle aynı gün doğan bebeğiyle ortaokul arkadaşım kalmaya gelicek
Çok heyecanlıyımm inş bebekler huzurlu olur da rahat rahat muhabbet ederiz :)

İlahi busmai :) bakınca tarife fellah ile ikisi aynı hakkaten. Yalnız biizm komşu da adanalı; sarımsaklı köfte dedi. Aman neyse sonuçta çok lezzetliiiii :D

Cansel yap kız sonra bize sonucu bildir ;)

Pamuk helvacım kıyamam sana. Ama sen altından kalkarsın valla çünkü maşallah baya deneyimlisin bu konuda ;)

Nfk sultan masayı çekemiyorum çünkü masa konsolu koruyor. Konsolda da bi ton cam eşya var.

günlük park mesaimizi yaptık. ayşecik babaanneye gitti.
ben de spor yapıcam biraz, sonra ayşecikle yatarız..:KK14:

nfk, şimdilik gayet güzel hevesli umarım sıkılmaz.
pembis salonda mi oturuyorsunuz. eger oturmuyorsaniz kapısını kilitle. Allah koruyor bu çocuklari iyiki bi yerine batmamis:KK17:
oh, ne güzel.. inş böyle de devam eder. hele arkadaş edinmeye başlasın.. koşa oynaya gider :KK51:
aman işleri bırak, yemek yaptın mı tamam..
Günaydın, hayırlı sabahlar kızlar,

Dün okulun ilk günüydü bizim için , sabah birlikte gittik okula , teneffüste yalnız başına lavaboda işini halledip, bahçeye de gidip gelebildiğini görünce döndüm eve... Cansel, sizin de güzel geçmiş ilk gün, insallah daim olur severler okulu, zaten bugün dersler bir başlasın sıkılmaya vakitleri olmaz insallah (;

Dün ilk gün diye çantasına iki kalem, bir defter , bir de boya kutusu vermiştim , hepsini toplayıp çantasına koymuş 1 boya hariç :KK48: Çok şükür ben herşeyini bırakır gelir sanıyordum , iş başa düşünce toplamış kuzum..

Yalnız biz çok fena boşluğa düştük. Selim beş dakikada bir aba neede diyo (;

Dün okula ailece gidecektik Selim beyin uyanmayacağı tuttu. Neyse babayla bıraktık onları çıktık , taksiler almadı yine her zamanki gibi, çocuğu yürütmek zorunda kaldım , şu ehliyeti niye zamanında almadım ki çok kızıyorum kendime böyle dar durumda kaldığım zamanlarda ....

Dün akşam da babamız gitti, kaldık baş başa cumaya kadar. Annem de kuzulukta, Allah yardımcım olsun (;

Pembe, çok geçmiş olsun Allah korumuş Efe'yi, pencerelere de merak sardıysa Cansel in önerdiği kilitlere bakın derim, biz yaz başında taktık, çok rahat ettim . Çok pratik ve güvenli birşey ..

Born , dişin ne durumda cnm insallah ağrın hafiflemiştir,

Ilbilge, Allah kolaylık versin. Ben bir kere taşındım ama çok zor gelmişti bana...siz çoğunu hallettiniz sanırım..

Colicos işlerinde kolaylıklar arada yaz (;

Nfkcım buluşma günü saati yeri belirlenince, eşimin evde olduğu bi tarih olursa insallah katılmaya çalışırım , Anadolu yakasında bir yer olacak sanırım di mi?
Hepinize hayırlı huzurlu sağlıklı günler :KK68:
size de hayırlı olsun, inş çabuk adapte olur, başarılı olur..
selim de yavaş yavaş alışır. zaten okul kaç saatki, gelecek..

valla anadolu avrupa benim için farketmez.. hatta borna kolaylık olsun, karşı tarafta buluşalım.
sana da kolaylık olur, cansel de bebeleri anneanneye bırakıp gelir zaten.
bi destiny karşısı olursa gelemem diyor ama bakalım. şeker portakalım uyar sanıyorum..

Aynı durumdayım , eşim yokken annem gelirdi sağolsun en azından Çocuksuz markete gider gelirdim, neyse sabah marketten barbunya ve dolmalık biber aldım , birine karar verip işe girişmem lazım ama hiç hâlim yok :KK45:
hangisini yapacaksın, karar verdin mi? :KK48:
dünden ezogelin çorba var, tavuk aldım tavuklu pilav yapıcam, yanına cacık tamam :KK14:

Pembiş evet o fellah köfte ben de biliyorum :)
Cahide kafasına göre isim koyuyor, ne gıcığım şu cahideye ya hahaha :)

Pamukhelva gene yalnızmışsın Allah kolaylık versin :KK43:

Bu akşam eşim keremle annesine gidicek, bana da mertle aynı gün doğan bebeğiyle ortaokul arkadaşım kalmaya gelicek
Çok heyecanlıyımm inş bebekler huzurlu olur da rahat rahat muhabbet ederiz :)
ooo, plan ne güzelmişşş.. hadi inş her şey planladığınız gibi olur..
İlahi busmai :) bakınca tarife fellah ile ikisi aynı hakkaten. Yalnız biizm komşu da adanalı; sarımsaklı köfte dedi. Aman neyse sonuçta çok lezzetliiiii :D

Cansel yap kız sonra bize sonucu bildir :KK66:

Pamuk helvacım kıyamam sana. Ama sen altından kalkarsın valla çünkü maşallah baya deneyimlisin bu konuda :KK66:

Nfk sultan masayı çekemiyorum çünkü masa konsolu koruyor. Konsolda da bi ton cam eşya var.
iyiki salona mobilya takım almamışım :KK45: şaka bi yana böyle de bi avantajı var..
bi yemek takımını koymak için büfe tarzı küçük bi dolap var. belki şu dolap kilitleri işine yarar.

Pembiş ben koli bandı yapıştırıyorum kötü görünüyo ama işimi görüyo:KK45:

Back
X