Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Gün henüz aymadi ama herkese gunaydiiiin!:54:
Burada şakir sakir yagmur yagiyor. İns hayirli, huzurlu, bereketli bi hafta olur..:37:

Günaydın kızlar.
Pembiş, dr sonucu yazmayı unutma.
Nfk,hiç reçel yapmadım desem.:KK43:
4 gün tatilden sonra okula gideceğim bakalım.
Bu ara Born ne gezdin?:KK52:Biz kar esareti yaşadık.
Hepinizi öptüm.

Günaydınlar herkeseeeeeee. Yeni haftamız hayırlı ve uğurlu olsun :)

Nfk sultan ordaki yağmur bugün yarın buraya gelir de her yer bi kendine gelir
inşallahhhh. Hapsolduk yaaaaa :( reçelin yapımı da kolay görünüyor hadi bakalım ;) bence de sadece kabuğundan yapmak daha mantıklı içi ile yapmaktan.

İlbilgecim haber vericem canım inşallah. Hala öksürüyoruz ama azaldı öncesine göre tabi. Bakalım yeterli bir gelişme mi??

Kazasız belasız ve tatilsix bir hafta diliyorum herkeseeeeeee ;)

Günaydın güzeller :KK68: Karanlık kasvetli bir hava var, yağmur ve dolu atıyor camlara, çocuklar okuldan kazasız gelsin insallah .... Dün çok güzel açık bir hava vardı , hemen koruya koşup ağaçlara sarıldık biz de Ayşecik gibi :KK37: Kardan sonraki o tertemiz hava iyi geldi, özellikle günlerdir evde hapsolmuş bize ..

Pembe, iyi haberlerle gelin insallah cnm, yeniden geçmiş olsun..

Nfk, işle alakalı alınan değişik kararlardan ötürü, önümüzdeki aylarda aktif kullanmam gerekecek arabayı, insallah .... önümüzdeki haftadan itibaren derslere başlıyoruz insallah eşimle, onun iş yeri kampüste ,çok trafiği olmayan, müsait bir alan çalışmak için ... o istanbul dışında iken de hoca ayarlayıp, trafikte çalışmak lazım, bakalım .. Insallah başarırız, Allah kazasız belasız, güzel günlerde kullanabilmek nasib etsin...

Baharcım, sağolasın canım, kuzucuk çok küçük olduğu için kıyamıyorum henüz, son gittiğimiz doktor da aynı fikirde, bu yaşa kadar, bu kocaman geniz eti ile gelmiş bu çocuk, bundan sonra da küçültecek ilaçla idare edelim, çok küçük ameliyat olmak için diyor... Oğlanın kulaktaki sıvı birikme problemi yazın düzelmiş çok şükür, Ama kızımın kulak problemi ilaçla da geçmedi, yarı yıl tatilinde o kulaktan , ben de burundan ameliyatımızı olacağız insallah ..

Cansel, Çocuksuz gidersen daha güzel bakabiliyor insan , özellikle indirimden bir yıl sonrası için birşeyler alınacaksa, iyice düşünüp taşınmak gerekiyor :) bizde de montları seneye de olur insallah , bir iki eşofman ve kadife pantolon & polar gibi üst alsam yeterli olur seneye kış için .. Insallah sağlıkla o günlere ulaşırsak ...

Ilbilge, tatil sonraki ilk gün kolaylıklar ..

Güzel günler Allah'a emanet olun :KK24:

Biz doktordan geldikkkkk. İyileşme varmış. Ciğerleri rahatlamış dedi. İlaçlar zaten on günlüktü o yüzden bi beş gün sonra yine gelin dedi.

Doktorda elalemin çocuğu otururken bizimki kudur kudur baby modunda idi. Allah'ım neydi günahımmmmmm :) Allah sağlık versin gerisi boş tabi.

Günaydınlar herkeseeeeeee. Yeni haftamız hayırlı ve uğurlu olsun :)

Nfk sultan ordaki yağmur bugün yarın buraya gelir de her yer bi kendine gelir
inşallahhhh. Hapsolduk yaaaaa :KK43: reçelin yapımı da kolay görünüyor hadi bakalım :KK66: bence de sadece kabuğundan yapmak daha mantıklı içi ile yapmaktan.

İlbilgecim haber vericem canım inşallah. Hala öksürüyoruz ama azaldı öncesine göre tabi. Bakalım yeterli bir gelişme mi??

Kazasız belasız ve tatilsix bir hafta diliyorum herkeseeeeeee :KK66:
inş.. bunaldınız iyice.. burada kar geldi geçti de bi oynayamadım ona yanıyom ben :o
Günaydın güzeller :KK68: Karanlık kasvetli bir hava var, yağmur ve dolu atıyor camlara, çocuklar okuldan kazasız gelsin insallah .... Dün çok güzel açık bir hava vardı , hemen koruya koşup ağaçlara sarıldık biz de Ayşecik gibi :KK37: Kardan sonraki o tertemiz hava iyi geldi, özellikle günlerdir evde hapsolmuş bize ..

Pembe, iyi haberlerle gelin insallah cnm, yeniden geçmiş olsun..

Nfk, işle alakalı alınan değişik kararlardan ötürü, önümüzdeki aylarda aktif kullanmam gerekecek arabayı, insallah .... önümüzdeki haftadan itibaren derslere başlıyoruz insallah eşimle, onun iş yeri kampüste ,çok trafiği olmayan, müsait bir alan çalışmak için ... o istanbul dışında iken de hoca ayarlayıp, trafikte çalışmak lazım, bakalım .. Insallah başarırız, Allah kazasız belasız, güzel günlerde kullanabilmek nasib etsin...

Baharcım, sağolasın canım, kuzucuk çok küçük olduğu için kıyamıyorum henüz, son gittiğimiz doktor da aynı fikirde, bu yaşa kadar, bu kocaman geniz eti ile gelmiş bu çocuk, bundan sonra da küçültecek ilaçla idare edelim, çok küçük ameliyat olmak için diyor... Oğlanın kulaktaki sıvı birikme problemi yazın düzelmiş çok şükür, Ama kızımın kulak problemi ilaçla da geçmedi, yarı yıl tatilinde o kulaktan , ben de burundan ameliyatımızı olacağız insallah ..

Cansel, Çocuksuz gidersen daha güzel bakabiliyor insan , özellikle indirimden bir yıl sonrası için birşeyler alınacaksa, iyice düşünüp taşınmak gerekiyor :) bizde de montları seneye de olur insallah , bir iki eşofman ve kadife pantolon & polar gibi üst alsam yeterli olur seneye kış için .. Insallah sağlıkla o günlere ulaşırsak ...

Ilbilge, tatil sonraki ilk gün kolaylıklar ..

Güzel günler Allah'a emanet olun :KK24:
oo, böyle itikleyici bi güç potizif tesir eder.. inş eşinle de güzel geçer dersleriniz.
bizimki fazlasıyla gergin geçiyordu da :27:

ben önümüzdeki sene için alınacakları aldım. bi mont kaldı o konuda kararsızım.
şuan giydiği büyükçe, önümüzdeki sene olur mu acaba? bi de chicco dan geçen sene 2 yaş paltosu hediye gelmişti.
modeli bi garip, yani boyu uzun, eni çok dar. şuan giydiriyorum, omuzlar oturuyor, çıtçıtlar zor yetişiyor, boy uzun
etiketi üzerinde ama gidip değişemem di mi? değiştirme kartı da yok :(
Biz doktordan geldikkkkk. İyileşme varmış. Ciğerleri rahatlamış dedi. İlaçlar zaten on günlüktü o yüzden bi beş gün sonra yine gelin dedi.

Doktorda elalemin çocuğu otururken bizimki kudur kudur baby modunda idi. Allah'ım neydi günahımmmmmm :) Allah sağlık versin gerisi boş tabi.
kimi çocuk hastalıkta durulur, efe öyle değil demek :-) aman hasta olmasınlar da..

Pamuk helvam sen niye ameliyat olacaksın canım kaçırdım ben :KK43: geçmişler olsun ikinize de şimdiden.
yanlış hatırlamıyorsam; onun da burnunda et var benim gibi..

chicco yu aradım, hediye değişim süresi 1 aymış.. yazık onca paraya..
ilk gördüğümde modelin kullanışlı olmadığını anlamıştım, keşke gidip değiştirseydim.

inş.. bunaldınız iyice.. burada kar geldi geçti de bi oynayamadım ona yanıyom ben :eek:

oo, böyle itikleyici bi güç potizif tesir eder.. inş eşinle de güzel geçer dersleriniz.
bizimki fazlasıyla gergin geçiyordu da :KK53:

ben önümüzdeki sene için alınacakları aldım. bi mont kaldı o konuda kararsızım.
şuan giydiği büyükçe, önümüzdeki sene olur mu acaba? bi de chicco dan geçen sene 2 yaş paltosu hediye gelmişti.
modeli bi garip, yani boyu uzun, eni çok dar. şuan giydiriyorum, omuzlar oturuyor, çıtçıtlar zor yetişiyor, boy uzun
etiketi üzerinde ama gidip değişemem di mi? değiştirme kartı da yok :KK43:

kimi çocuk hastalıkta durulur, efe öyle değil demek :-) aman hasta olmasınlar da..

yanlış hatırlamıyorsam; onun da burnunda et var benim gibi..

Bişiyi de hatırlama :p valla benim ezber cidden sıfır :D

chicco yu aradım, hediye değişim süresi 1 aymış.. yazık onca paraya..
ilk gördüğümde modelin kullanışlı olmadığını anlamıştım, keşke gidip değiştirseydim.

Aman boşver giydirdin geçtin işte. Chicconun kalıpları değişik bence.

Teşekkür ederim kızlar :) pembe çok sevindim daha iyi olmasına efe kuzunun.. Annem hep der ki, çocuk hasta döşeğinde de olsa, yine gözü oyunda yaramazlıkta olurmuş :KK48: Dediğin gibi, sağlıkları, keyifleri yerinde olsun da..
Bende septum deviasyonu var :110: %80 kapalı imiş burnun tek kanadı, o sebeple rahatlaman için düzeltme yapmalıyız diyo Dr, 10 sene sonra horlamaktan hiç uyuyamazsın diyo :confused:
Abi'm sağolsun , küçükken ağır futbol topunu burnuma çok hızlı bir darbe ile fırlatmıştı, tahminlerime göre o darbeden ötürü eğrilik oldu , yaradılışdan değil de, sonradan oluşmuş bir durum da olabilirmiş...

Nfk;
Önümüzdeki sene bu yılki montu olur bence eğer büyükçe ise, çünkü daha çok boya gidecekler kuzular . Kızıma 4-5 yaş montu almıştım 3 sene evvel , 3 yıl giydi onu da, bir küçük boy montu ile değişimli...zayıf olduğu için, bu yıl bile boydan biraz kısa gelmese giyerdi yani :KK48:

Chicco beden konusunda Türk yapısına pek uygun değil galiba, uzak doğunun ince minyon yapısına göre sanırım , bu yıl giysin kuzucuk, seneye de başka bir minik giyer insallah..

Eşim sağolsun sabırlı çok güzel anlatıyor da, biraz paniği var :KK48: Abimle hiç mümkün değil bizde de çalışmak, arabayı tümsekte titretip durdurduğum için başımın etini yedi kuzulukta , vurdum kapıyı indim ben de :KK48: O hariç herkesle çalışabilirim artık ...:KK4:

Nfk;
Önümüzdeki sene bu yılki montu olur bence eğer büyükçe ise, çünkü daha çok boya gidecekler kuzular . Kızıma 4-5 yaş montu almıştım 3 sene evvel , 3 yıl giydi onu da, bir küçük boy montu ile değişimli...zayıf olduğu için, bu yıl bile boydan biraz kısa gelmese giyerdi yani :KK48:

Chicco beden konusunda Türk yapısına pek uygun değil galiba, uzak doğunun ince minyon yapısına göre sanırım , bu yıl giysin kuzucuk, seneye de başka bir minik giyer insallah..
Hakikaten kalip cok kotu. Bizimki 12 kg, kilolu bi çocuk değil ama şuan bile zor kapaniyor citcitlar. Giyebilmesi için terziye gitmeli boyu kisalacak, citcitlar kaydirilacak.. Kollari da uzun.. Poff! Hic ugrasmam daha iyi. İnş yengemin bi kizi olur da ona veririm..

Dediğin de çok mantikli. 3-4-5 yasinda cocuklar daha cok boyuna gidiyor. Bi arkadaşim 3 yasindaki kizina (ki boyu çok uzun, tr persentilinin de üstünde) 6 yas montu almisti. Kollarini iç astariyla birlikte katlamis. Etek boyu uzundu ama garip durmuyordu.. Şuan giydigi montu önümüzdeki yil da giyebilecegi ihtimaliyle alirsam 4-5 yas montu almak daha mantikli..

Teşekkür ederim kızlar :) pembe çok sevindim daha iyi olmasına efe kuzunun.. Annem hep der ki, çocuk hasta döşeğinde de olsa, yine gözü oyunda yaramazlıkta olurmuş :KK48: Dediğin gibi, sağlıkları, keyifleri yerinde olsun da..
Bende septum deviasyonu var :110: %80 kapalı imiş burnun tek kanadı, o sebeple rahatlaman için düzeltme yapmalıyız diyo Dr, 10 sene sonra horlamaktan hiç uyuyamazsın diyo :confused:
Abi'm sağolsun , küçükken ağır futbol topunu burnuma çok hızlı bir darbe ile fırlatmıştı, tahminlerime göre o darbeden ötürü eğrilik oldu , yaradılışdan değil de, sonradan oluşmuş bir durum da olabilirmiş...

Eşim sağolsun sabırlı çok güzel anlatıyor da, biraz paniği var :KK48: Abimle hiç mümkün değil bizde de çalışmak, arabayı tümsekte titretip durdurduğum için başımın etini yedi kuzulukta , vurdum kapıyı indim ben de :KK48: O hariç herkesle çalışabilirim artık ...:KK4:
Bizde genetik olarak burun eti sorunu var. Abim ve kardeşim ameliyat oldu. 3 kuzenim de.. Ben kucukkeb agzim acik uyurdum. Burnumla neredeyse hic nefes alamiyordum. Şuan öyle bi sikintim yok ama tam kapasite ile nefes alamiyorum. Bi taraf büyük ölçüde kapali. Yazin bu isi halledicem inş..

Esinle daha iyi anlasiyorsaniz ne güzel. panik hepsinde var :-) Benim esim de genelde çok sabirli anlayisli biri ama araba kullanırken çok farklı oluyor :27:

Nfk;

Neneler olayları çözmüşler ;)

Nedir bacım senin bu abinden çektiğin :) burun eğriliği çok kimsede var sanıyorum. Kocam da dahil. Şifa bulursun canım inşallah.

Hakikaten kalip cok kotu. Bizimki 12 kg, kilolu bi çocuk değil ama şuan bile zor kapaniyor citcitlar. Giyebilmesi için terziye gitmeli boyu kisalacak, citcitlar kaydirilacak.. Kollari da uzun.. Poff! Hic ugrasmam daha iyi. İnş yengemin bi kizi olur da ona veririm..

Dediğin de çok mantikli. 3-4-5 yasinda cocuklar daha cok boyuna gidiyor. Bi arkadaşim 3 yasindaki kizina (ki boyu çok uzun, tr persentilinin de üstünde) 6 yas montu almisti. Kollarini iç astariyla birlikte katlamis. Etek boyu uzundu ama garip durmuyordu.. Şuan giydigi montu önümüzdeki yil da giyebilecegi ihtimaliyle alirsam 4-5 yas montu almak daha mantikli..

Yengen daha yeni rahata ermiştir yazık; evrene mesaj yollama :D

Bu arada bana araba aldığımızın ertesi günü eşim tek başıma beni bindirip okula yollamıştı. Ne cesaret?!?. Tabiki burası küçük yer ama trafiği kural uymamalardan dolayı iğrençtir. Fakat sanırım o yüzden birbirimize girmedik o dönem :) otomatik vites alın arabanızı beni dinleyinnnnnnnn; ablanız biliyo da konuşuyo ;)

Yengen daha yeni rahata ermiştir yazık; evrene mesaj yollama :D
Ahahahaah! :-) kendi de istiyor o yüzden nema problema.

Dun esim sut aldi. Ben de az önce mayaladim. Ama uzerimde nasil manyak bi evham ve panik hali var anlatamam. :cry: 2 hafta önce
Oktay ustadan izleyip yoğurt mayalamistim. Süzme yoğurt kullanip süte iyice karistirmisti. Ben de öyle yaptim. Sonuç fena halde civik, kivami çektikçe uzayan bir yoğurt. :KK43:

Simdi mayayi ayni şekilde kasede 2 kasik sütle ilitip kabin kenarindan döküp biraktim. Kaldirdim. 1 dk sonra annemi arayip plastik yoğurt kovasina mayaladigimi tutup tutmayacagini sordum. Neden isin basinda yapmiyorum bunu?! :KK43: dahasi son andaki sütun isisi bana soğuk geldi, tutmayacak gibi geliyor. Nfk olan oldu, tevekkül et, dur bekle diyorum ama yine rahatlayamiyorum. Ay ben ne kadar saskinim yaaa!:cry:

selam hatunlar burda kar tatili...ben laranjit:( boğazlarım berbat:(
kuzular iyi çok şükür kardan adam yapıcaklarmış ve kar atıcaklarmış birbirlerine...bakalım bu sefer oynamak kısmet olacakmı.geçen sefer çok soğuktu çıkarmamıştım bu sefer yumuşak hava...
norm fazlası tayinim çıktı istemememe rağmen.okul fena değil ama yinede mahkemeye verip şansımı denicem..aslında karnım git diyor yıldım bu fazlalık muhabbetnden..bakalım....
pamukhelvam geçmiş olsun insan kendi için erteleyebiliyor ama kuzular için biran önce geçsin istiyor dimi:(
bende de var bu arada eğrilik çok ciddi değil ama ağzım açık uyuyorum;)
bahar cesaretinden dolayı öpüyorum ellerinden saygılar;)sık sık haberlerin gelecek anlaşılan;)
tüm hatunları öpüyorum...

nfk ben hep mayalıyorum süt nerdeyse soğuğa yakın...koca tencereye kaşığın ucuna azıcık alıp elimle kalıp durmasın diye bastırıp tencereye karıştırıyorum. sarıyorum kapağı kapalı güzelce...4 saat sarılı bekliyor...açınca kapak üsten sıcacık olmuş oluyor sanki sütü ısıtmışım gibi..tani reaksiyon oluyor içerde çıkan gazın ısısı kapakta...sargıyı ve kapağı açık 1 saat dinlendirip en az 24 saat dolapta bekletip öyle yemeye başlıyoruz
maya miktarı ve bekle süresi artarsa ekşi olur. biz tatlı seviyoruz

Eagle çok geçmiş olsun şu norm fazlası olayını daha benim kafam basmadi hakkında hayırlısıolsun

Pamuk helva araba olayina bi başlasan kısa sürede öğrenirsin insallah sonrası zaten tecrübe.

Back
X