önce hangisi sizce ?

darned

Bir kuş gelse yüreğimin ucuna konsa
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2009
4.172
2.082
773
selam kızlar bu sıralar filmi olan kitaplara takmış durumdayım
sorum şu sizce önce kitap mı okunmalı film mi izlenmeli?
diğer sorumda filmi olan kitap önerisi olan varmı?

önce kitap. sonra film derim ben

açlık oyunları kitabını bitirip. filmini izledim cok harikaydı

kesinlikle ilk önce flimini izleyin çünkü kitabını okuyunca sizin hayal dünyanızla yani kitapla flim arasında çok büyük fark oluyo ozmanda flimden zevk alamıyorsunuz... flimi insana yavan geliyo... ilk flime bakın derim sonra kitabını okuyup flime bakıp ta hayal kırıklıgı yaşamayın benim gibi :51:

Bence önce kitabını okumalısın. Filmden sonra kitap pek etkili olmuyor sayfaları atlaya atlaya okuyorsun.. Ben bu sefer o düzenimi bozacağım ve Merhamet dizisinin kitabını alıp okuyacağım diziden hayranlığım arttı kitabı da çok övgüler aldı denemek istiyorum :)

tabıkı once kıtap okunmalı..kendı hayalgucunle zaten okuduğun seye fılm cekıyorsun beynınde..

fılmını ızledıgın seyın kıtabını okumak saçma bence,sonunu bıldıgım seyı nıye okim..

uzun zamandır kitap okuyamıyorum ama mesela harry potter serisine hayranımdır,kitabı okuduktan sonra filmler çok basit gelmişti bana sonra koku filmini izledim çok beğendim, kitabı okudum daha çok beğendim.eğer kitabı okursan filmde bir çok yerin atlandığını görürsün ve senin kitabı okurken hayal ettiklerinden çok farklı gelir.önce filmi izlersen kitaptan sıkılma ihtimalin olabilir ama benim gibi kitap okurken kendinden geçen biriysen bu ihtimal söz konusu değil.bence önce filmi izle,kitabı sonra oku

Sinema mezunu biri olarak mesleki açıdan birikimlerimi paylaşayım.

Film senaristin bile değil yönetmenin eseridir. Yönetmen ne göstermek isterse, izleyicide hangi hissi uyandırmayı düşünüyorsa ona göre çeker ve kurgular. Bu yüzden günümüzde hemen hemen her film propaganda aracı ve sübliminal mesaj verme çabası amacıyla çekilir.
Bi filmi 1000 kişi izlese hepsi de aynı duyguları az çok hisseder ancak kitap her okuyucu da farklı duygulara gark eder çünkü kitapta imgeler olduğu için yazar yazdıktan sonra onun eseri olmaktan çıkar ve okuyucuya ait olur. Senin kafanda senin dünyanda yeniden yaratılır.
Sinemada öyle bi durum yoktur.
Ben kitabını okuduğum hiç bir eserin filmini izlemem. Çünkü bu durumda kitabın senin iç dünyanda yarattığı mahremiyeti öldürmüş olursun ve olayları herkes gibi görmek zorunda kalırsın.

Önce kitabı okuyup sonra filmi izleyen insanlarda oluşan hayal kırıklığının sebebi işte budur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle kitap :) yaprak dökümünü diziden sonra okuyayım dedim kitapta kişiler geçtikçe dizideki karakterler kişiler kafamda canlanıyordu yani senin hayal gücün ortadan kalkıyor önce kitap

kitapta daha çok ayrıntı oluyor ve kişileri hayal ediyorsun bence önce kitap sonra film

kitapları okumalısın bence.Sonra filmi izlesen de olur izlemesen de

aa Hande Altaylı nın kahperengi kitabı işte onda yanlış yaptım bende,
diziyi izlerken dedim uyanıklık olsun sonunu öğreneyim kitabı bir solukta bitirdim.
kitap çokkk güzel başlarda dizinin ilk bölümlerindeki gibi.
sonuda çok güzel bitiyor hala kitaplığımdadır.
ama dizide kitaptan kopuyopr konuyor tamamen kurgu ilk bölümler kitaptan sadece cnm

önce kitap. sonra film derim ben

açlık oyunları kitabını bitirip. filmini izledim cok harikaydı

açlık oyunlarının kitabını oğlum almıştı anne filmini izledim çok güzelll dedi.ona dedim izleme filmi kitaptan bişi anlamassın diye
oturtturdu beni izletti filmini sana şu kadarını söyliyim elinden aldım kitabı ben okudum şu an serinin son kitabındayım bittim resmen
ama 2. film çok çabuk bitti oyunlar başladı hemen bitti 3. kitapta cok sarmadı 100 sayfa oldu umarım hayal kırıklıgı olmaz

aynen önce kitap sonra film. kitabı tum detayları ıle hayalınde fılm gıbı oynatıyor insan. ama filmi izleyip kitabı sonradan okuyunca gordugu karakterlere sıkışıp kalıyor, hayal gucunu zorlayamıyor. benımde yanılmışlıgım oldu oyle sonradan farkettim

Hadi ya üzüldüm şimdi ben diziye bayılmıştım o yüzden okumak istiyordum :) Sonu dizideki gibi bitmiyor mu yani şimdi nasıl bitiyor Denizle Sermet ne oluyor zaten en çok onu merak ediyorum :))

yorumunu çok beğendim canım evet haklısın çoğunlukta kitap demiş zaten

Hadi ya üzüldüm şimdi ben diziye bayılmıştım o yüzden okumak istiyordum :) Sonu dizideki gibi bitmiyor mu yani şimdi nasıl bitiyor Denizle Sermet ne oluyor zaten en çok onu merak ediyorum :))

söylersem tadı kaçar canımmm
ama küçük bi ipucu kitapta Deniz ve Sermetin aşkı yok

söylersem tadı kaçar canımmm
ama küçük bi ipucu kitapta Deniz ve Sermetin aşkı yok

Aaa valla çok hüsrana uğradım şuan Neden yok ne demek yok o olmadan olur mu ben diğerlerindense onları izlemeyi seviyordum oldu mu şimdi ama

Aaa valla çok hüsrana uğradım şuan Neden yok ne demek yok o olmadan olur mu ben diğerlerindense onları izlemeyi seviyordum oldu mu şimdi ama

bence hiç uğrama canım şimdi kitabı elime aldım bir daha okuyasım geldi çok güzel kitap bi solukta okuyup bitirirsin
kimbilir belkide hande altaylı 2. kitabı çıkarır keşkeeeeeeeeeeeee

bence hiç uğrama canım şimdi kitabı elime aldım bir daha okuyasım geldi çok güzel kitap bi solukta okuyup bitirirsin
kimbilir belkide hande altaylı 2. kitabı çıkarır keşkeeeeeeeeeeeee

Evet araştırdım yorumlar hep olumlu canım en iyi alıp kendim okumak belki daha çok beğenirim dizisinden :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…