ben 28 yasindayim.esimde benle ayni yasta.10 senedir birbirmizi taniyoruz.5 sene ciktik 5 senedir evliyiz.cok zor bi araya geldik.aileler istemdi mezhep ayriliklari vardi vs. Esim 4 kardes. Biz nisanlandigimizda abisi bekardi bize sirasini vermedi 1 sene nisanli onun evlenmesini bekledik.neyse evlendi.4 ay sonra bizim dugunumuz oldu.benim dugumde eltim 2 aylik hamileydi.bu arada benim abimin eside 2 aylik hamile

neyse gel zaman git zaman ben de evlilugimin 2. Ayinda hamile kaldim.uzuldum daha yeni evlenmistik bi bebegi dusunmuyoduk bile nasil olcak derken alisiverdim bi anda.etrafimdaki herkes hamile herkes birbirin gobegini seviyo mutlu oluyoruz hepsi kardes gibi buyuyecek ayni yasta olcaklar diye. Sonra benim bi gun bi anda kanamam basladi.bilmiyorum ne oldugunu onemsemiyerek bi kac agir bisey kaldirmistim acaba ondan mi diye dusunerek hastaney gittik.dusuk tehliken var yaticaksin diyip eve gnderdiler beni.eve geldim daha da artti durmak bilmiyo gunlerce kanamam durmadi kan kaybindan olcem diye korkuyorum buyuk buyuk parcalar dusuruyorum her tuvalete gidisimde.. ddim buyuk konustum galiba kaybedicem yasamicak olmicak ..alismistim oysaki .. hastaneye gittigimde ultrasonda bebek gorunmedi.lavaboda dusurup dusurmedigimi sordular bilmiyorum nasil oldugunu hatirlamiyorum diyorum aglayarak.. beni kurtaja alcaklari sira doktor rahimde buyuk bi parca gordu.. o bebegimdi.. rahim kanalina inmis coktan.. doktor eliyle rahmimden cekip aldi ve iste burda diyip bana gosterdi.. o elinde tuttugu benden bi parca benim canmdi.. bu olayi atlatamadim. Agladim agladim gunlerce haftalarca agladim.eltimin yengemin bebekleri buyuyolar bense bombos.. tabi arastirdik hemen nedir de degilir ddiler olabilir sagliksizdir vucut atmisdir falan ddik tamm sknti yok bi daha olur.gel zaman git zaman yengemle eltim dogum yapti.onlarin bebeklerini seviyoruz buyutuyoruz beraber bizede iyi geliyo

sonra supriz bi sekilde korunirken tekrar hamile kaldim.o kadar sasirdim ki ilac gibi geldi bu haber bize seviniyoruz havalara ucuyoruz cinsiyet tahmin ediyoruz patikler aliyoruz bu kez olcak diyoruz.. bu arada esimden kucuk kaynimda evlendi tabi.onum eside hemen ayina hamile kaldi.. diyorum kendime arkads buldum falan.. kontrollere gidiyorum hic aksatmadn her hafta hersey iyi guzel kalp atisini duyduk daha da bi baglandik ddik bu sefer olcak.. olmadi... 12 haftalikti kalp atislarini alamadik..baska doktora gittim ozel.karsimda ekran goruyorum herseyi eli ayagi herseyi belli.. yok ddi kalp atislari yok hareket yok.. acil kurtaj.. gule oynaya gittigim hastane benim cehennemim oldu.. gene ayni hastane ayni doktor ayni yatak ayni kurtaj.. taburcu oldum.doktor elime bi kagit verdi bu testleri yaptir ama yaptrrken 3 tane kaybim var de yoksa ilgilenmezler ddi.tmm ddik.bi sure evden hic cikmadim.esimle kafa dagitmak icin sehir disi yaptik 1 hafta moraller duzeldi.hadi bi arastralim ddik.genetik test yaptrdik esimde bi problem yoktu.ha bu arada dusuk yaptigmda bebeklerde patalojiye gıdiyo bisey cikmamisti.. benim genetik testimde 3 genimde tasiyici pihtilasma cikti.ama bisey kullanmaya gerek yok ddiler.tmm ddik sorun neyse bulduk cok sukur.bundan sonra daha temkinli davranalim canimiz yanmasin.. ozel bi doktor daha buldum kendime.muane oldum .senn genlerin skntili degil ama 2 tane kaybin var igne baslariz ddi.tamm ddim.neyse bunarada 2 sene oldu tabi bu zaman icnde ortalikta hep yeni dogan bebekler surekli kucagima verilyo kiskanmayim diye neler yapiliyo neler.. daha cok icime kapandim hergunum zehir oluyo aglamaktan hic bisey yapamiyorum.bide etrafindakilere agladigini belli etmemek vat tabi.. dier kucuk eltimde dogum yapti.. ben hala bos... bu kez planli bi hamilelik olcakti korunmayi biraktik ben hazirdim.ama olmadi.yani olmadi diye dusunmustum cunku adet olmustum.tabi biraz skntilydi bi gun oldu bi gun olmadi falan.. ddm bi daha ki aya bi daha dusunurz insallah.. normalde 1 hafta hic sekmeden adet olurum ama bu adetimde bi tuaflik vardi 3 gun sip diye kesildi.. bekliyorum ne gelen var ne giden

bi kac gun sonra test yaptim pozitifti

yok canm adettendir falan diye dusunurken hamileydim. Allahim bana yeniden nasip olmustu.ama bu sefer iyce belli olmadan gitmicektim 1 hafta sonra ozelde doktoruma gittim ddim ben hamileyim tedavi neyse baslaylim muane falan 6 haftalik hamileymisim kan sulandirici igne basladik 04 luk.hergun vuruyorum kendime.bu sefer insallh nasip etcekti bana yavrumu.. kntolde doktrum bbgin sagliksiz oldugunu soledi.. ama nasil olur kalp atislati var eli ayagi duzgun ama.. yok ddi bu ole bisey degil senden beslendigi kese fazla buyuk ilerde sıknti olur takip edicez diyip gnderdi.. gene karabulutlar vardi sanki etrafimizds hic bisey yolunda gitmiydu.. rabbim nasip etmicek ya iste.. 18 haftalikti kalbi durdu gene yavrumun.. kurtaj olmicaktim bu sefer zehirler ddiler bende onla beraber ölûrüm ddim hic önemli degil candan ote bi can daha varmis gercekten. Neyse gne ayni doktr ayni hastane ayni oda... evimdeyim ama ölü gibi.. herkes yanimda coluk cocuyla ama kimse yok gibi.. kabuslar basladi ruyalardan karnimda cekerek alinan yavrularimi goruyorum surekli.. hangi gunahin bedeli bu kadar agir olabilirdiki.. ben tovbe etmistim pismanin allahim demistim.. affetmemisydi ki beni daha acilarim dinmemisti.. biraktim kendimi artik deli gibi kendimle konusp karnima yastiklsr koyup oyuncak bebeklerle oynuyodum.. bu arada o dogum yapan eltimin esi yani kaynim biz bebeklerini sevdikce bizden almaya calisiyolardi.nedenini hic bilmedik esim artik tukenmis bana yalvariyo burdan gidelim terk edelim..yok ddim pes etmicem.. her seferinde yeniden yeniden diycem.. 3 tane bebegim oldu kaybettigim ve bn evliligimin 3. Senesindeyim.tatil yaptim kafami dagittim geldim gene ayni doktora.. ha bu arada gitmedigim hoca da kalmadi.. neyse ddim hocam ben anne olmak istiyorum neyse gereken yapalim.hamile kaliyosun ama istersen tup bebek deneyelim saglikli embriyo koyariz garanti olur ddi.tmm ddim.ama icimdeki his tup bbgi hic istemedi bilmiyorum sanki bukez olcakti.bana tedaviden once kan sulandirici igneyi yazdi bu sefer 2 doz yuksek ve bi ton vitamin.esimde kullndi.sigara iciyodu cunku belki spermde dna hasari olabilir diye.neyse ben hergun igneyi oluyorum.vitaminler faln hersey yolunda.doktor cagirdi klomen diye bi ilac verdi bunu kullan bitince tekrar gel.tmm ddik kullandim gttim yumurta gelistrici bi ilacmis bakti sadece 2 yumurta var ve catlamicak kadar kcuk buyumemis.. bundan pek umut yok ama genede catlatma ignesini ol catlarsa gebelik catlamazsa adet olursun zaten haberlesiriz ddi.neyse igneyi oldum.ama ertesi gun bayram iliski olmasi gerekiyodu.yok olmadi.kurbandi etiydi geleniydi gideniydi bitmk bilmiyo zamn geciyo iliski olmasi lazim ama bi turlu denk getiripte yapamdik.. 2 gun sonraydi bi iliski oldu.zaten olmaz ddik hani ilacin vakti gecti cunku onemsemedik.sonra bi hafta sonra bi daha bi iliski oldu bu kadar.bekliyoruz.doktoru aradim durumu anlattim cok zor bi dahaki aya deneriz sen igneye devam et ddi.bnde ignelerimi oluyorum sadece dua ediyorum hayirlisini ver giden yavrularimin yerine bana bi nefes ver diye... bu arada da ne isler yapiorum bi bilseniz ... sadce bigun kayinvalidem kurufasulye pisirmis cok severim ama bi tuaflik vardi midem acayip bulandi ve igrenc kokuyodu.kayinvalidem sen hamile olabilirmisin acaba falan derken hemen test yaptim o kadar koyu bi cizgiydiki anlatamm.hemen doktru aradim pozitif cikti diye.. yumurta catlatma ignesinn etkisi olabilir umutlanmayalim hemen gel bi kan alalim belli olur ddi.kan verdik bekliyrz.aradan bi kac gun gecti doktorum aradi kan sonucun pozitif ama degerlerin cok yuksek dis gebelik olabilir dis gebelikte ney? Apar topar hastaneye gittik bakildi 2 tane kese doktorum ddi bu ikiz hadi hayirli olsun kalp atislari da var bak dinleyelim dinledik cok sukur iyilerdi.catlamaz ddigi yumurtam catlamis ve ikiye bolunmus.tabi bizi aldi bi korku.nolcak simdi nasil gececek riskleri ne falan.. kontrollere gidiyoruz surekli 2 gunde bi kalp atislarini dinliyoruz falan... sonra ultrasonda muane olurken doktorum aaaa diye bi ses cikardi.noldu ddim gene mi kalbi durdu? Yok yok ddi bi yumurtan daha var bi bebek daha olmus.nasil yani ddim bi yumurtan daha varmis oda dollenmis bebek olmus kalbi bile atiyo biraz kesesi kucuk ama dinleyelim ddi.baktik 3 tane kalp atisi.3 tane bebek saka gibi

doktor sasiriyo olamaz 2 taneydi yumurta bu nasil oldu falan.. gulduk kinustuk riskim 3 kat artmisti artik ciddi konulari konusma vaktiydi.dierlerinn sagligi icin bu sonradan olusan bebegi sonlandiralim diye bi secenek sundu.boyum kisa kilom fazla tasiyamazsin imkansiz ddi.zaten risklisin dierlerinide riske atmayalim igneyleyle sonlandiralim zaten sagliksiz gibi cok geriden geliyo belki kendi kendine bile sonlanabilir bi dusununn siz ddi.aklimdan sadece ya bi mudahaleyle hepsini kaybersem? Nasil kaldiridim bu durumu.kabul etmedim.zaten banada dierlerinn sagligi icinde garanti vermemisti bi mudahaleyle hepsini birden de kaybedebilirz ddi.dusununn ole goruselim daha vaktimiz var 12 haftaya kadar musade verdi.dusunduk tasindik yok bu allahin bize verdigu bi armagandi dusunsene 3 tane bebek kaybettim 3 snelik evliydim ve 3 uz bebeklere hamileydim.bunda bisey vardi bos degildi yani imtihan vardi.. ozamanlar ettigim dua aklima geldi.. giden 3 nefesimin yerini dokdurcak bi nefes ver bana allahim.. vermisti. Hemde ben bi tane isterken o 3 tane vermisti.. hemde i sonradan gelen bebek benim kendi yumurtam yani ilacla buyuyen bi yumurta degildi.. tedavi olmasam bile benim yeniden bebegim olcakti egerki iliski olsaydi.. doktorum cagirdi kararimiz icin.. soledm istemiyorum herseye hazirim.o da bana bi kagit imzalattti sorumluluk sana aittir diye imzaladim.artik bizi zorlu bi surec bekliyodu.. zor zamanlar.. hergun avuc dolusu ilaclar.. bu ilaclara deli gibi harcann paralar.. olacakti biliyorum.. hamile kalmadan once rahim boyum surekli kisa ciktigi icin 3 uz gebelikte riskli oldugu icin serklaj yani rahmime dikis atilmasi gerekiyodu. Ama hamile kalmadan onceki kisaliktan eser yok tam aksine normale donuyodu.. hergun bi mucizeyle karsilasiyoruz.sonrdan olusan bebegim dier kardeslerine yetisiyo ama kesesi asagida kaldigi icin hic biseyini goremiyoruz.. gelisimleri cok guzel gidiyo buyudukce ultrasonda goremez olduk sadece kalp atislarini dinleyip yasiyolarsa sknti yok ddik yola devam ettik.. ne down sendromu ne 2 li ne 3 lu test hic bisey yaptirmadim.. ayrica devlet hastanesinede gidiyorum.bi aksilik olurda dogum paramiz cikmazsa orda da kaydim olsun devlette dogum yaparim diye.. tabi devlet hastanesi adami rezil etmeden gnderir mi nie aldirmiyosun napcaksin tasiyamazsin karninda ölürler yazik degilmi cok gencsin.. ve bunn gibi bi ton laf hatta biri ben seni muane etmem deyip odadan kovmustu bile.. kendi kendime sabir ddim gececek elbet.. ignemi yazdirmak istedim yazamam ben sana genlerinde bi sorun yok ddi.ucretli aliyorum yetmiyo.. pahali cunku.. eger siz ben bu igneyi kullandigim halde bu aylara gelmisken kullanmamam gerektiginn sorumulukugunu kabul ediyosaniz tamm ddim ciktim odadan.. arkamdan raporumu gndermis hemsireyle

gunler geciyo ben agirlstikca kendimi tasiyamiyorum kaburgalarim belim tutmuyo artik.. 33+ 4 oldum sirdan bi kontrolde hic agrim olmamasina ragmen sancilarim cikti.70 80 90 yukseliyo surekli.. daha cok erkendi 35 hafta olmasi lazimdi istemedim korktum.. doktorum eve giderken bile dogumun baslicani soylenice kabul ettim.girdim sezeryana cok soguk bi ton hemsire.. hepsi gule oynaya aldilar beni.. belden ignemi yaparken ne olursa olsun beni kesinlikle tamamen uyutmamalarini soledim.cunku surekli kurtaj oldugumdan pskoloji kalmadi bende ölmus gibi hissediyodum kendimi.. ve uyusturuldum artik dogum baslayabilirdi.ilk ikizlerim dogdu hemen gosterip solunum cihazina bagladilar ama hic biri aglamamisti icimde bi korku biseyler ters gidiyodu sanki herkes telasli hizli hizli hareket ediliyo bebeklerim dogdu ama ses yok hemen biseylere sarip cikardilar odadan.noldugunu sordum bebekler iyi kuveze konulmasi lazim cok kicuk dogdular solunum skntilari var ddiler nie aglamadilar diye sordum cvp yok bi kac hemsre geliyo koluma biseyler yapio gidiyo anlam veremedim agliyorum ama dusundugum tek sey cocuklar nereye gitti ? Ve sadece gözlerimin karardigini hatirliyorum.. bilmem kac saat sonraydi.. gözlerimi actim annem babam esim herkes basimda agliyo ses yok yuz goruyorum sadece.. heralde öldüm ddim kendi kendime kalkmaya calisiyorum olmuyo.. kollarimda kan serum alet ne varsa bagli.. bu hani kalp atini nabzini olcen alet varya bip bip diye oten onun sesini duydum aa yasiyorum ddim

bebeklerim nerde nereye giturduler iyilermi yasiyolarmi diye sordum.. esim hepsi iyi kuvezde kalmalri lazimms bi sure ama sen korkuttun bizi allah bize bagisladi ddi.noldu ddim o ara doktorum geldi.sen cok guclu bi annesin bebeklerin de ole mucadeleyi kazandiniz ddi.noldugunu sordum.dogumdan sonra rahmim olmasi gerekenden fazla buyumus.ve yerine koyamamislar.karnina koymayi denedim olmadi ddi seni acil bayilttik cunku kan kaybediyodun nabzin dustu ddi.rahmine disarda 4 operasyon yaptim diktim sardim kestim bagladim olmuyo yok kuculmuyo.. bi yandan da kan kaybediyosun ya rahmini alcaktim yada devam edip kan kaybettigin yerden seni kurtarmaya caliscaktim.en son bagladiktan sonra midene rahmini koydum.kan takikdi sana 6 unite sonra kanayan yerini diktim kapattim.sen daha cok gencsin belki yeniden anne olmak istersin diye almak istemedim.cok sanslisin belki masada bile kalabilirdin deyince nasil aglayp ellerini optugumu hatirlamiyorum.. esim desen o bi ayri.onada gelip esiniz ameliyata alindi kan kaybi var suands acil kan lazim.esim hastaneyi ayaga kaldirmis onu kurtarin hic bisey istemiyorum diye ..tabi kimsede kan yok.. uymuyo.. kendime geldim hemen bebelerimin yanina ciktim tekerlekli sandalyeyle.. o kadar kcuklerkii.. 1650 dogmuslar.. sarilik var, kalplerinde delik var, solunum skntisi var cigerleri gelismemis.. yani akliniza ne gelirse var... doktor anlatiyo ben agliyorum hatai riskleri var belki kaybedebiliriz ... dunyam basima yikildi.. hayir gidemezlerdi ben birakio gitmedim onlari onlarda beni birakmamaliydi...