Önce kendi günahlarını temizle diyen yakın arkadaş

reedd

Guru
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2013
992
1.260
313
Herkese merhaba.
10 yıllık çok samimi bir arkadaşım var. Eşi de arkadaşım liseden arkadasiz.
Şimdi size geçen gün yasadigimiz olayı anlatacağım ve objektif yorumlar yapmanızı istiyorum.
Bu arkadaşım sosyal medyada çok çok fazla yemek fotoğrafı paylaşıyor aklınıza gelebilecek her şeyi.
Ben de ramazanda kuzum bari ramazanda paylaşma günah diye diyorum hamiledir çıkamaz canı çeker vs sana günah olur dedim o da günah benim dedi. Ben de peki o zaman dedim.
Aradan 4 gün geçti başka yakın arkadaşlarımızın olduğu grupta konuşurken bu konuyu acti. İşte benim yaptığım günah değil de nerde yaziyor günah oldugu vs . Benim orada anlatmak istediğim günah sevap olayı değil zaten yanlış bir şey olmasıydı onu anlatmaya calismistim. Seni yakın gördüğüm için uyarmak istedim bu kadar bir şey yok dedim. Sonra başladı bu sen beni uyaramazsin yargı dagitacagina önce kendi gunahlarini temizle dedi. Ben de ben günahsız oldugumu iddia etmiyorum ki zaten dedim ama ben hep bu üslupla konusuyorum. Bu yine devam etti herkes kendine baksın ben sana he diyip geçmem beni başkasıyla karıştırma vs dedi. Bende üslubun yanlış ama bak dedim o da yok yanlış değil vs dedi. Ben bu arkadaşımın 10 yıldır her şeyde yanındaydım. He karakteri böyle tartışırken herkese ağır konuşur ama 10 yıl sonunda bu kadar ağır konusmasi bana çok fazla geldi. Yani arkadaşlık yakınlık böyle olmamalı . Hep pofpoflayinca her şey güzel ilk elestiride her şeyi silecek şekilde konuşulmamali. Genelde onlarda toplanirdik hep artık mesafe koymayı düşünüyorum çünkü çok kırıldım. Bu zamana kadar demek ki hep ben iyi yaklastigim hiçbir şeyini elestirmedigim için böyle devam edebilmısiz. Siz olsanız ne düşünürsünüz ?

Sinirli mizaçlı, beyniyle ağzı arasinda kontrol mekanizması olmayan bir insanmış zaten. Bence 'on sene için teşekkürler' deyin (içinizden) yol verin.
Bu dunyada söz konusu arkadaşsa çok şeyi tölere edebilirim, kendimi kullandirtabilirim vs vs. Ama zor anımda söylediğim şeylerle tartışma esnasında bana vulurmak istenmesi kırmızı çizgimdir. Demek ki anlattiklarimi yarın bir gün lazım olur diye dinliyor demektir.
Ben olsam o kişiye yol verirdim. Sizde iletisimi kesin bence. Ha,öfkeyle kalkıp parlayıp sonra sonen biridir,gelir gönlünüzü alır falan, belki yeniden barisirsiniz. Ama şu olaydan sonra hala arkadas olmaya çalışmak da yersiz

Biraz ağır ve fazla bir tepki olmuş:KK61: Ay tamam diyip istediğini yapmaya devam edebilirdi oysa.. Bence kendinizi çekmekte fayda var. En harikası benim, benim asla yanlışım olmaz karakterindeki insanlardan hiç hoşlanmam:ukala:

Sinirli mizaçlı, beyniyle ağzı arasinda kontrol mekanizması olmayan bir insanmış zaten. Bence 'on sene için teşekkürler' deyin (içinizden) yol verin.
Bu dunyada söz konusu arkadaşsa çok şeyi tölere edebilirim, kendimi kullandirtabilirim vs vs. Ama zor anımda söylediğim şeylerle tartışma esnasında bana vulurmak istenmesi kırmızı çizgimdir. Demek ki anlattiklarimi yarın bir gün lazım olur diye dinliyor demektir.
Ben olsam o kişiye yol verirdim. Sizde iletisimi kesin bence. Ha,öfkeyle kalkıp parlayıp sonra sonen biridir,gelir gönlünüzü alır falan, belki yeniden barisirsiniz. Ama şu olaydan sonra hala arkadas olmaya çalışmak da yersiz
Yani şuana kadar hic ama hiç onu kıracak bir şey yapmadım yapsaydım zaten hemen saydirirdi yine. O yüzden sanırım en iyi mesefa koymak
Arkadaşın haklı. Ben de hoşlanmıyorum böyle o günah bu günah diye yargılayan insanlardan. Herkes kendi günahından sorumlu. Çocuk değil kaç yaşında insan bir şeyler biliyordur herhalde. Bence hak etmişsiniz.
O günah bu günah demedim ki. Oradaki olay da günah olayı değil aslında zaten yanlış yaptığını anlatmaya calismak. İlk defa dediğim bir şey ayrica. O kadar yıllık arkadaşa böyle tepki vermek gerçekten normal mi ?

Herkese merhaba.
10 yıllık çok samimi bir arkadaşım var. Eşi de arkadaşım liseden arkadasiz.
Şimdi size geçen gün yasadigimiz olayı anlatacağım ve objektif yorumlar yapmanızı istiyorum.
Bu arkadaşım sosyal medyada çok çok fazla yemek fotoğrafı paylaşıyor aklınıza gelebilecek her şeyi.
Ben de ramazanda kuzum bari ramazanda paylaşma günah diye diyorum hamiledir çıkamaz canı çeker vs sana günah olur dedim o da günah benim dedi. Ben de peki o zaman dedim.
Aradan 4 gün geçti başka yakın arkadaşlarımızın olduğu grupta konuşurken bu konuyu acti. İşte benim yaptığım günah değil de nerde yaziyor günah oldugu vs . Benim orada anlatmak istediğim günah sevap olayı değil zaten yanlış bir şey olmasıydı onu anlatmaya calismistim. Seni yakın gördüğüm için uyarmak istedim bu kadar bir şey yok dedim. Sonra başladı bu sen beni uyaramazsin yargı dagitacagina önce kendi gunahlarini temizle dedi. Ben de ben günahsız oldugumu iddia etmiyorum ki zaten dedim ama ben hep bu üslupla konusuyorum. Bu yine devam etti herkes kendine baksın ben sana he diyip geçmem beni başkasıyla karıştırma vs dedi. Bende üslubun yanlış ama bak dedim o da yok yanlış değil vs dedi. Ben bu arkadaşımın 10 yıldır her şeyde yanındaydım. He karakteri böyle tartışırken herkese ağır konuşur ama 10 yıl sonunda bu kadar ağır konusmasi bana çok fazla geldi. Yani arkadaşlık yakınlık böyle olmamalı . Hep pofpoflayinca her şey güzel ilk elestiride her şeyi silecek şekilde konuşulmamali. Genelde onlarda toplanirdik hep artık mesafe koymayı düşünüyorum çünkü çok kırıldım. Bu zamana kadar demek ki hep ben iyi yaklastigim hiçbir şeyini elestirmedigim için böyle devam edebilmısiz. Siz olsanız ne düşünürsünüz ?
Açıkçası bu tip şeylerde uyarılmayı ben de sevmem ve sinir bozucu bulurum.

Ama yaptığınız şey de bu kadar büyük bir tepki doğuracak bir şey değil. Birebirde size tepki verse yine neyse ama bunu uzatıp başkalarının yanında bu şekilde gündeme getirmesi gereksiz.

Oradaki günah kelimesinin dini terim olmadığını anlamayacak kadar dar kafalı, yediği içtiği her yemeği paylaşan, en ufak eleştiride ağzına her geleni diyip "ben böyleyim" diyen biri ile asla arkadaş olmazdım. Yaptıgı büyük terbiyesizlik. Gerçekten seviye koyun. Ben bile sinirlendim

Yani şuana kadar hic ama hiç onu kıracak bir şey yapmadım yapsaydım zaten hemen saydirirdi yine. O yüzden sanırım en iyi mesefa koymak
"Eğer" dostluğuymuş işte. "Eğer suyuma gidersen ölümüne kankayiz. Eğer canımı sıkarsan ne ölüme ne dirime" diyen tayfadan sanırım.
Koç burcu mu? Ya da ikizler

10 yildir tanişiyor ve arkadaslik ediyor olmak her zaman derin bir bağ gostergesi değildir.

Ama yaptiğiniz çok gereksiz ve sinir bozucu birşey, milletin gönderilerine karışmak, uyarmak filan.
Gonderilerden rahatsiz olan kişiler varsa arkadaşinizi takip etmeyebilir veya takip ediyor olsa bile sessize alip gonderilerini anasayfasinda gormeyebilir çözümü var yani.

Benim de saçma bulduğum şeyler oluyor içten içe uyarasim bile geliyor ama "BA NA NE" bu kadar basit.

Yani sizinki de işgüzarlık olmuş, belli bi yaşa gelmiş insan yemek paylaşımı yaptığında bunu gören birilerinin canının çekeceğini tahmin edebilir nihayetinde . 5 yaşındaki çocuğa akıl verir gibi uyarmak hoş değil. Arkadaşınızın tepkisi aşırı ama hep böyleyse tavırlarınız normal bence. Bi yaştan sonra gereksiz buluyorum bu aşırı öğretici tavrı herkes kendine baksın en güzeli.

Bi arkadaşım tesettürümle alakalı uyarıda bulunmuştu. Uyuz oldum. Ama böyle de tepki vermedim. Sadece kibarca hoşlanmadığımı söyledim oda tekrar etmedi.
Zaten siz özelde uyarmışsınız o grupta yazmış saçmalamış. Uzaklaşın.

Bir şeyi anlatırken doğru - yanlış yerine günah-sevap kavramlarını kullanmanız bence hoş olmamış. Günah dediğiniz zaman yargılama ve doğrusunu öğretme anlamı taşıyor çünkü. Daha önce de buna benzer şeyler söylediyseniz size dolmuş olabilir. Böylesi bir meseleden bu kadar olay çıkartması abartı

Yani sizinki de işgüzarlık olmuş, belli bi yaşa gelmiş insan yemek paylaşımı yaptığında bunu gören birilerinin canının çekeceğini tahmin edebilir nihayetinde . 5 yaşındaki çocuğa akıl verir gibi uyarmak hoş değil. Arkadaşınızın tepkisi aşırı ama hep böyleyse tavırlarınız normal bence. Bi yaştan sonra gereksiz buluyorum bu aşırı öğretici tavrı herkes kendine baksın en güzeli.
Hayır ilk defa böyle bir şey oldu. Belki söylemem lazımdı doğru ama bu kadar tepki verilecek bir şey mi yaptım diye düşünüyorum hep. Yani arkdaslik böyle bir şey mi gercekten o zaman bir eleştiriye laf saydirmak mi

Günah sevap olayını bilmem ama yemek paylaşılmasını ben gereksiz görüyorum. Yine de takipçileri arasında maddi durumu kötü olup da o yiyecekleri alamayacak durumda kimse yoksa veya sadece yakın çevreyle paylaşıyorsa kendi bileceği uyarmak hoş değil. Kim haklı kim haksız bilemedim ama 10 senelik arkadaşa insan sinirlense bile düzgünce cevap verir üslup meselesinde arkadaşınız ayıp etmiş

Back
X