önce nikah sonra düğün?

alaraey

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2013
2.225
328
0
Diğer
erkek arkdaşımla bu yaz evlenmeyi planlıyorduk. erkek arkadaşım yaşadığım şehrin ilçesinde çalışıyordu şimdi şehirde çalışacak. dolayısıyla ev tutması eşya alması felan gerek. bana teklifi ise nikah yapalım ev alacaktı zaten evimizi alalım dayayıp döşeyelim yaza da düğünü yaparız diyor. (ben de kirada oturuyorum bu arada). yani nikahımızı şimdi yapalım beraber yaşayalım yazında düğünümüzü yapalım demekte. bende şiddetle karşı çıkmaktayım. sizce mantıklı mı bu?

Olabilir
neden olmasin?

Evli olup ayni sehirde sirf dugun icin ayri ayri evlerde yasamak pek mantikli degil

Maddiyat icin de boyle ...
yaza kadar idareten esya alacak, iki ayri evde ocak kaynayacak ,
sonra yeniden esya alacak vs
Erkek arkadasin mantikli davraniyor :)

bencede olabilir, aileniz istemezse o ayrı tabi ama bikaç ay için 2 masraf yapmak zor olur gibi geliyor

oda sizin söylediğinizi söylüyor lakin biz yaza kadar birbirimize alışmış olacağız. düğünün heyecanı kalmayacak. belki bazı şeyler eksik olcak. ciddiyet kalmayacak bla bla işte.

bencede olabilir, aileniz istemezse o ayrı tabi ama bikaç ay için 2 masraf yapmak zor olur gibi geliyor

heyecanı paraya değişmem ama. ne bileyim yani emin olamıyorum. 2 aydan sonra düğüne kalkışmak bile istemicem belki. tabi ki güvendiğim bir insanla evlencem fakat insan bu beşer şaşar. ya nikah yaptık rahatlığı ile özensiz bir düğün yapılırsa... birde evime üzerimde gelinliğimle o heyecanla girmek isterim. zaten iki aydır yaşadığım bir eve heycanla giremez insan. hadi bende hala heyecan oldu diyelim zaten biz bayanlar daha hassasız bu konularda. ya erkek arkadaşımda aynı şey olcak mı?

olabilir aslında ama, düğünün amacı evlendiğinizi duyurmaktır.. iyice düşünmek lazım, ailenizin fikri de önemli bu konuda..
düğünün heyecanı kalmaz lafınıza katılıyorum, ama herşeyle de rahatça ilgilenebilirsin, gönlüne göre planlayabilirsin.. benim heyecan vardı da noldu her şey birbirine girdi
bence sorun yok ,olur yani

Son düzenleme:
Sona kalan dona kalır demişler
garantin var mı yapacağına en olsam güvenmezdim
sonuçta bir kez olacak yapmazsa ömür boyu içinde uhde kalır

Son düzenleme:
ozaman evi alsın orda yaşasın tekbaşına canım yavaş yavaş döşeyin başka bi seçenek gelmedi aklıma :)

Nasıl olsa evlendik deyip özensiz bi düğün olma ihtimali yüksek hatta düğün yapmayabilirsiniz bile..
Benim kayınvalidem kaçmış eşine.Hiç ne düğün ne gelinlik, birşey görmemiş.Aradan 45 yıl geçmiş hala kayınpederiime söylenir "bi gelinlik giyemedim diye" Bazı şeyler insanın hayatında bir kere oluyor.Olmayıncada yıllar geçse bile içinde bi uhde kalıyor böyle işte..
İyi düşünmek lazım

biz resmi islemler icin nikahi önceden yaptik, sonra bu duruma güvenerek ailesi basta olmak üzere kendileri öyyyyyyyyyyyyyle bir saldilar ki, ne dügünüm dügüne benzedi, yapmasam daha iyiydi dügün yaptim demezdim... takidan tut ki, gelinlige kadar her sey rezildi. hele o akrabalarinin bakislari yok mu, sanki töbe töbe, batakliktan cikariyolar... simdiki aklim olsa kesinlikle yapmazdim

off bu durum da kalmak da fena olmuş aile yapısıyla da alakalı işte
çok arada kaldım valla bu konuda, tecrübeli arkadaşlara kulak versin bence..

ayyyyynen de öyle oluyor maalesef karsi tarafin akrabalarinin tavirlarindan hic bahsetmiyorum bile

ayyyyynen de öyle oluyor maalesef karsi tarafin akrabalarinin tavirlarindan hic bahsetmiyorum bile

üzüldüm sizin adınıza. benim için somut bir örnek oldunuz şuan. ve bu durum çok yaygınlaştı bir çok kişi böyle yapıyor. ben karşı çıkıyrm. ama erkek arkdaşım ısrarcı

Neden olmasın?
Ailen nasıl bakar bu olaya bilmem ama, düğünüm özensiz olur mu falan diye düşünme..
Ben de 9 ay nikahtan sonra beraber kaldım ama 9 ayın sonunda da çok güzel bir düğünüm oldu..
Heyecanımızı falan da kaybetmedik...Ben güveniyordum ona..Gerçi düğüne kadar birliktelik olmadı ama 2 ayrı ev tutmak bizim için de çok zor olacaktı

off bu durum da kalmak da fena olmuş aile yapısıyla da alakalı işte
çok arada kaldım valla bu konuda, tecrübeli arkadaşlara kulak versin bence..

evet canim yaa... hani nikah olunca snaki tapularina almislar gibi, herkes ama herkes konusuyor... en basitinden halasi bile kalkti dediki ( ben dügün salonunu begenmeyince), bu devirde kim dügün yapiyor ki sanki, bunu bulduguna sükret daha neler neler.. simdi evliligim sallantida, bütüüüüün bunlar da sarsan sebepler maalesef tabi su gelebilir akla, dügünün kötü oldu diye mi evliligin sallatida diyorsun, hayir tabiki de, öyle seyler yasaniyor ki öyle gereksiz insanlar isin icine giriyorki, tarifi imkansiz cirkinlikler yasaniyor... sonra eisnle arana giriyor, sonra birikiyor, halletmedikce büyüyor vs vs vs.. en iyisi her sey zamanin da, hem de heyecani ölmez bu isin

haklısın ben düğünümde çok heyecanlıydım aşırı hem de her şeyi unuttum, birbirine girdi her şey olması gereken bu galiba, ama insanlar öyle güzel evleniyo ki imreniyorum bazen.. sorunsuz ve ne kadar eğlenerek evleniyolar.. ben düğünümde toplasan 15 dk oynamışımdır
senin evliliğine de çok üzüldüm gerçekten.. eğer eşini seviyosan, 3. kişilere izin verme.. aranıza kimseyi sokma..

üzüldüm sizin adınıza. benim için somut bir örnek oldunuz şuan. ve bu durum çok yaygınlaştı bir çok kişi böyle yapıyor. ben karşı çıkıyrm. ama erkek arkdaşım ısrarcı

valla canim dedigi mantikli, maddi acidan felan diyor ve böyle yapan da dedigin gibi cok, mesela benimki de mantikliydi, neden? cünkü resmi islemler baslamaliydi dügünden önce (almanyaya gelebilmek icin) sonra yaptik tabiki... ama hepsi bi oyun gibi bir seymis sonradan anladim yasadiklarimla.. öyle de cok insan varki, nikahi dügünle yapip almanyaya gelen... ama bazi görgüsüzler iste bana denk gelenler gibi, bu isi kullaniyorlar..

biz resmi nikah yaptik 3 ay once ama
zaten uzak $êhirdeydik
dugunden 2 hafta once geldi evin e$yalarini falan kurdu e$im
bende baba evinden çikip kendi evimize gittim dugun gunu , beeraber ya$ama olmadi babam izin vermezdi buna asla
senin aylen ne du$unuyor bu konuda
evi de temizletirsiniz batarsa yapacak bi $ey yok

Son düzenleme:

bizim her sey birbirine girdi ama insanlarin cirkefliklerinden canim arkadasin konusunu karistirmayim, öyle seyler yasaniyorki ne sevgi kaliyor geriye ne saygi... bastan nasil gidiyorsa sonra da öyle oluyor.. erkegin yapisiyla ilgili birazda, bazi erkekler ailesinin hatta sadece anne baba kardesi degil, bütüüüün sülalesinin himayesinden cikamiyor... güven meselesi birazda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…