önce nikah sonra düğün?

anladım, 3. kişiyi sen değil eşin sokuyor galiba
inşallah düzelir her şey canım Allah yardımcın olsun

biz aynı evde yaşayacağız o yüzden nikah olsun istiyor zaten. aile sıkıntı çıkarmıyor bu konuda. ama ben çok tereddütte kaldım. yok şaka yaptım batırmaz evi titizdir. ama aynı şehirde ikende ayrı yaşamanın anlamı yok diyor. sadece bu nedenden dolayı değil iş yernde rahatsız edildim birde komşu vakası var bunlardan dolayıda evlenmek istiyor biraz kıskançta kendileri.

Mutlaka akla gelmiştir ama burda kimse dile getirmemiş NEDEN DÜĞÜNDE ŞİMDİ YAPILMIYOR ? desem. 1 ay içinde çok hazırlanır evi döşer, düğünü organize eder bahar da da muhteşem bi düğün yapabilirsiniz. Hem düğünün garanti olur. hem heyecanını yaşarsın hem erkek arkadaşın ortada kalmaz. okuyunca direkt aklıma nedne düğün de şimdi yapılmıyor sorusu geldi? illa ki yaz mı beklenmeli, ev alınıp eşya dizildikten sonra. ben şimdi alıp 2-3 ay kullanıp sonra düğün yapsam 2. el eşya gibi hissederim.

Son düzenleme:

şimdi düğün yapmama nedeni benden kaynaklanıyor. tutturdum yaz mevsiminde düğün istiyorum diye halada öyle istiyorum bu birinci neden. diğer nedenlerde şimdi yaparsam ablam yurt dışında gelmesi çok zor olur ki onu yanımda görmek isterim. bir çok yakınlarım şehir dışında veya yurt dışında yazın hepsi burda olcak o yüzden daha çok kişi katılmış olcak. birde ben kır düğünü istiyorum ilk baharda yağmur yapıyor malum. birde maddi ve manevi olarak hazır değiliz henüz yaza planladık diye herşeyi ona göre yaptık. kendimi yaza planladım şimdi hiç bir hazırlığım yok gayet rahttım. bu sebeplerden dolayı

Eger sen yalniz yasiyorsan, nikahtan sonra senin evde yasayin. Dügünden sonra da yepyeni evinize gecersiniz.
2 ay idare edersiniz bi sekilde.
Benim aklima gelen bu tabi sen daha iyi bilirsin.

Son düzenleme:

Bunlar aklıma gelmişti neyse. açıkçası ben pek sıcak bakmadım aynı evde yaşama olayına. huyunu suyunu öğren sonra gelinliğinle gel yine aynı evde aynı düzenle yaşa. yeni evli kavramı olmaz o zaman sizde. otel filan idare etisn erkek arkadaşın, öğrenci evi, pansiyon filan ama senden önce sizin evde yaşamasın.

Eger sen yalniz yasiyorsan, nikahtan sonra senin evde yasayin. Dügünden sonra da yepyeni evinize gecersiniz.
2 ay idare edersiniz bi sekilde.
Benim aklima gelen bu tabi sen daha iyi bilirsin.

yanlız yaşıyorum 1+1 ev zaten ama ben olmaz ya beraber yaşayamam şu durumda. hem aileler buna karşı çıkacak zaten

insanda heyecan kalmaz ya. ben de istemiyorum olcaksa önce mutlaka düğün olmalı. ama çok ısrarcı trip atıyor bana ne yapcamı şaşırdım ama hiç istemiyorum. beraber yaşamış evlenmişlere saygı duyarım ama ben yapamam. bide şu var bu süre zarfında bir sorun çıkarsa belki evlenmek istemyeceğim hatta ayrılmaya karar vereceğim. zararda olurum o zaman hem düğünüm olmamış olcak hemde cüzdanımda dul görüncem. olmaz ya dünyanın bin türlü hali var.

ya kirasını bile öderim o derece istemiyrum yani. o olaya hem birazcık maddi açıdan hemde yeter artık evlenelim açısında hemde biraz kıskançlığından istiyor. birde çevresinde çok var böyle nikah yapıp sonra evlenen o yüzden çok normal ve mantıklı karşılıyor... mantıklı olabilir lakin bana göre mantıklı değil şahsi düşüncem tabi.. anam babam düğün isiyorum ben o kadar modernliğe gelemem olacaksa hepsi bir arada güzelce olmalı ama anlatamıyorum bir türlü sen beni istemiyorsun galiba dedi çıktı... yaza kadar ben bekleyamiyorum sen nasıl beklemek istiyorsun hiç mi sevmiyorsun beni diye trip attı ayrıca kendi başına yaşamasına nasıl müsade edebiliyor muşum. hem de aynı şehirde iken..

İyi valla zora gelince sen beni isteiyorsun, o zaman ben yerinde olsam sende beni sevmiyorsun derim. sebebini de açıklayayım; ben de senin gibidüğün öncesi birlikte yaşamaya pek sıcak bakmıyorum ki, bir erkek karısını gelinlik içinde görmek istemez mi ben beni böyle görmeni istiyorum diye tuttururum. beklesin 2 -3 aydan bişey olmaz. geç olsun güç olmasın.

:))) allah iyiliğini versin. ... zaten beni ürküten düğün öncesi beraberlik...

E canım madem bukadsr olumsuz bakıyorsun duruma, ozaman başka alternatifin yok. Ayrı yaşayıp idare edeceksiniz. Bütün gün (işten sonra) beraber olursunuz, bi yatmaya 'kendi evine' evine gider. Bu da bi fikir..

yani değil mi insan gelinlik içinde görmek ister ilk. hatta bende onu damatlıklar içinde görmek isterim. zaten ben bunu bana yapılmış bşr hakaret olarak bile görüyorum ama kalbini kırmamak için bişey demedim. söyledim bu dediğinize benzer bişey ama seven insan için bunlar önemli değilmiş. gelinliklede görse normalde de görse aynı heyecanı sevgiyi duyarmış lafta bol walla alt edemedim bir türlü...

Gercekden şaşırdım bazı yorumları okuduğumda.
Her neyse, bence düğünden önce, birlikde yaşamaya başlarsan, düğünü şimdiden unut,
nikahi erteleye bilirsiniz. Düğün nezaman olacaksa, ozaman nikahınızı ona göre tekrar ayarlarsınız.

masallah, massah, ne kadar hızlı moderinleşiyormuşuz..

Nikah kıymakla modernleşmenin ne alakası var?

E canım madem bukadsr olumsuz bakıyorsun duruma, ozaman başka alternatifin yok. Ayrı yaşayıp idare edeceksiniz. Bütün gün (işten sonra) beraber olursunuz, bi yatmaya 'kendi evine' evine gider. Bu da bi fikir..

benm erkek arkadşım mümkün değil bu akşam evine gidecek. kapıyı kilitler anahtarı da yutar hayatta gitmez. ayrıca karşıdır oda nikahsız aynı evde bulunmaya ağır abi kendisi erkek adama yakışmaz der.

bir ata sözü vardır "gelin ata binmiş ya nasip demiş " diye ne zaman ne olcağı belli değil bence sen karşı çıkmakda haklısın

Bence şimdi nikah yapmayın ama sonra düğün de yapmayın :)
Yazın sadece nikah yaparsınız bir de aile içinde yemek falan ne gerek var onca masrafa madem çok para harcamak istemiyorsunuz.

Nikah kıymakla modernleşmenin ne alakası var?
Nikahdan sonra birlikde yaşamaktan sonra düğün yapmak modernleşmiş, yani sizin anladığınız gibi nikah kiymak moderinleşmiş değil! Bunu zaten yapıyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…