- 4 Aralık 2012
- 14.265
- 10.132
- 198
bizim her sey birbirine girdi ama insanlarin cirkefliklerindencanim arkadasin konusunu karistirmayim, öyle seyler yasaniyorki ne sevgi kaliyor geriye ne saygi... bastan nasil gidiyorsa sonra da öyle oluyor.. erkegin yapisiyla ilgili birazda, bazi erkekler ailesinin hatta sadece anne baba kardesi degil, bütüüüün sülalesinin himayesinden cikamiyor... güven meselesi birazda
biz resmi nikah yaptik 3 ay once ama
zaten uzak $êhirdeydik
dugunden 2 hafta once geldi evin e$yalarini falan kurdu e$im
bende baba evinden çikip kendi evimize gittim dugun gunu , beeraber ya$ama olmadi babam izin vermezdi buna asla
senin aylen ne du$unuyor bu konuda
evi de temizletirsiniz batarsa yapacak bi $ey yok
Mutalaka akla gelmiştir ama burda kimse dile getirmemiş NEDEN DÜĞÜNDE ŞİMDİ YAPILMIYOR ? desem. 1 ay içinde çok hazırlanır evi döşer, düğünü organize eder bahar da da muhteşem bi düğün yapabilirsiniz. Hem düğünün garanti olur. hem heyecanını yaşarsın hem erkek arkadaşın ortada kalmaz. okuyunca direkt aklıma nedne düğün de şimdi yapılmıyor sorusu geldi? illa ki yaz mı beklenmeli, ev alınıp eşya dizildikten sonra. ben şimdi alıp 2-3 ay kullanıp sonra düğün yapsam 2. el eşya gibi hissederim.
erkek arkdaşımla bu yaz evlenmeyi planlıyorduk. erkek arkadaşım yaşadığım şehrin ilçesinde çalışıyordu şimdi şehirde çalışacak. dolayısıyla ev tutması eşya alması felan gerek. bana teklifi ise nikah yapalım ev alacaktı zaten evimizi alalım dayayıp döşeyelim yaza da düğünü yaparız diyor. (ben de kirada oturuyorum bu arada). yani nikahımızı şimdi yapalım beraber yaşayalım yazında düğünümüzü yapalım demekte. bende şiddetle karşı çıkmaktayım. sizce mantıklı mı bu?
şimdi düğün yapmama nedeni benden kaynaklanıyor. tutturdum yaz mevsiminde düğün istiyorum diye halada öyle istiyorum bu birinci neden. diğer nedenlerde şimdi yaparsam ablam yurt dışında gelmesi çok zor olur ki onu yanımda görmek isterim. bir çok yakınlarım şehir dışında veya yurt dışında yazın hepsi burda olcak o yüzden daha çok kişi katılmış olcak. birde ben kır düğünü istiyorum ilk baharda yağmur yapıyor malum. birde maddi ve manevi olarak hazır değiliz henüz yaza planladık diye herşeyi ona göre yaptık. kendimi yaza planladım şimdi hiç bir hazırlığım yok gayet rahttım. bu sebeplerden dolayı
Eger sen yalniz yasiyorsan, nikahtan sonra senin evde yasayin. Dügünden sonra da yepyeni evinize gecersiniz.
2 ay idare edersiniz bi sekilde.
Benim aklima gelen bu tabi sen daha iyi bilirsin.
yanlız yaşıyorum 1+1 ev zaten ama ben olmaz ya beraber yaşayamam şu durumda. hem aileler buna karşı çıkacak zaten
Bunlar aklıma gelmişti neyse. açıkçası ben pek sıcak bakmadım aynı evde yaşama olayına. huyunu suyunu öğren sonra gelinliğinle gel yine aynı evde aynı düzenle yaşa. yeni evli kavramı olmaz o zaman sizde. otel filan idare etisn erkek arkadaşın, öğrenci evi, pansiyon filan ama senden önce sizin evde yaşamasın.
Nikahi kiydiktan sonra demek istedim pardon
Bunlar aklıma gelmişti neyse. açıkçası ben pek sıcak bakmadım aynı evde yaşama olayına. huyunu suyunu öğren sonra gelinliğinle gel yine aynı evde aynı düzenle yaşa. yeni evli kavramı olmaz o zaman sizde. otel filan idare etisn erkek arkadaşın, öğrenci evi, pansiyon filan ama senden önce sizin evde yaşamasın.
ya kirasını bile öderim o derece istemiyrum yani. o olaya hem birazcık maddi açıdan hemde yeter artık evlenelim açısında hemde biraz kıskançlığından istiyor. birde çevresinde çok var böyle nikah yapıp sonra evlenen o yüzden çok normal ve mantıklı karşılıyor... mantıklı olabilir lakin bana göre mantıklı değil şahsi düşüncem tabi.. anam babam düğün isiyorum ben o kadar modernliğe gelemem olacaksa hepsi bir arada güzelce olmalı ama anlatamıyorum bir türlü sen beni istemiyorsun galiba dedi çıktı... yaza kadar ben bekleyamiyorum sen nasıl beklemek istiyorsun hiç mi sevmiyorsun beni diye trip attı ayrıca kendi başına yaşamasına nasıl müsade edebiliyor muşum. hem de aynı şehirde iken..
:))) allah iyiliğini versin. ... zaten beni ürküten düğün öncesi beraberlik...
İyi valla zora gelince sen beni isteiyorsun, o zaman ben yerinde olsam sende beni sevmiyorsun derim. sebebini de açıklayayım; ben de senin gibidüğün öncesi birlikte yaşamaya pek sıcak bakmıyorum ki, bir erkek karısını gelinlik içinde görmek istemez mi ben beni böyle görmeni istiyorum diye tuttururum. beklesin 2 -3 aydan bişey olmaz. geç olsun güç olmasın.
Gercekden şaşırdım bazı yorumları okuduğumda.
Her neyse, bence düğünden önce, birlikde yaşamaya başlarsan, düğünü şimdiden unut,
nikahi erteleye bilirsiniz. Düğün nezaman olacaksa, ozaman nikahınızı ona göre tekrar ayarlarsınız.
masallah, massah, ne kadar hızlı moderinleşiyormuşuz..
E canım madem bukadsr olumsuz bakıyorsun duruma, ozaman başka alternatifin yok. Ayrı yaşayıp idare edeceksiniz. Bütün gün (işten sonra) beraber olursunuz, bi yatmaya 'kendi evine' evine gider. Bu da bi fikir..
biz resmi islemler icin nikahi önceden yaptik, sonra bu duruma güvenerek ailesi basta olmak üzere kendileri öyyyyyyyyyyyyyle bir saldilar ki, ne dügünüm dügüne benzedi, yapmasam daha iyiydi dügün yaptim demezdim... takidan tut ki, gelinlige kadar her sey rezildi. hele o akrabalarinin bakislari yok mu, sanki töbe töbe, batakliktan cikariyolar... simdiki aklim olsa kesinlikle yapmazdim
Nikahdan sonra birlikde yaşamaktan sonra düğün yapmak modernleşmiş, yani sizin anladığınız gibi nikah kiymak moderinleşmiş değil! Bunu zaten yapıyoruz.Nikah kıymakla modernleşmenin ne alakası var?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?