önce nikah sonra düğün?

Bence şimdi nikah yapmayın ama sonra düğün de yapmayın :)
Yazın sadece nikah yaparsınız bir de aile içinde yemek falan ne gerek var onca masrafa madem çok para harcamak istemiyorsunuz.

siz iyimsiniz? sırf masraf için nikah yapılmak isteniyor diye bir durum yok.. nedenleri sıraladım ben bir önceki sayfalarda zahemt edip bakarsan sevinirim... böyle pinti poziyonuna düşürmemiş olursunuz bizi ha canım
 


Kızmayın yahu latife ettim sadece :) hani ev olayı falan varya ondan dedim kim ister ki çok para harcamayı evlenirken
 
Kızmayın yahu latife ettim sadece :) hani ev olayı falan varya ondan dedim kim ister ki çok para harcamayı evlenirken
ha iyi latifeyse iyi. yok düğün masrafı değil ki şimdi gelcek ya buraya ev tutcak eşya alcam bi kaç ay için ne gerek var diyor işte.
 
ha iyi latifeyse iyi. yok düğün masrafı değil ki şimdi gelcek ya buraya ev tutcak eşya alcam bi kaç ay için ne gerek var diyor işte.


Aslında mantıklı onun söyledikleri ama ben de olsam kabul etmem böyle bir şeyi.
Düğünün, o ilk gecenin bir önemi kalmaz ki şimdi birlikte yaşamaya başlarsanız.
Başka bir çözüm bulmak lazım ama ne?
 

walla ikimizde keçi gibi inadız ben olmaz diye tutturdum o böyle olcak emrediyorum sana, kafamı bozma benim diyor:)))
 

HİİÇÇÇ ALAKASIII YOK, neymiş efendim aynı sevgiyi duyarmış. tabi tabiiiii deseydiniz, o aynı sevgiyi duydu diyelim sen aynı heyecanı bir daha nerde ve nasıl yaşayacaksın? bence diğer türlüsü çok saçma olacak düşündüm de,evde normal yaşa sonra giy gelinliği eve gel. ben şimdi de gelinliğimi giyiyorum arada aynı heyecan hiç olmuyor valla.
 

ya bencede bencede hele benim heyecanım felan gider ya hatta üşenirim düğün yapmaya bile belki.. walla çok çıkmaz bir durum bu illa olmasını istiyor.. ben hayatta ollmaz demekteyim... zırt pırtta bu şekilde evlenen arkdaşlarını örnek gösterince daha da bir sinir oluyorum zaten... onlar bu kadar değer vermiyorlarsa düğüne heyecana felan banane ben onlarla bir değilim ki. tamam herşey dört dörtlük olmuş olsa bile.. arada büyük duygu farklılıkları olur bence ya. ben zannetmiyorum nikahtan sonra evlenenlerin çok heyecanlı olduklarını.. tamam heyecanlıydık diyen arkadaşlar var ama diğer türlü heyecan nasıl olurdu acaba bunu bilmeden evlenmiş oldular. dediğiniz gibi arada gelinlik giyip çıkartcam. zaten önemli olan oyun dur halaydır değil ki o anın heyecanını mutluluğunu o farklı duyguyu yaşamaktır...
 

Demek istediğimi çok iyi anlamışsın. sonuçta sennn BUNU BİR KEZ YAŞAYACAKSIN. bide düşünsene nikahı yaptınız eve gittiniz karı koca oldunuz, eeee? ama düğün sonrası öyle mi, tabi ki deeğil. O GÜN HERKES SANA BAKACAK, SEN EN GÜZEL GELİN OLACAKSIN. Sabah kalkıp bi daha gelinliğine bakacaksın biz evlendik diyeceksin. için içine sığmayacak. yoksa aç şimdi bi müzik bide gelinlk kirala oyna. ne anlamı var? HİİİÇÇÇ!!!
 
Ben de başlığı okuyunca başka bir şey sanmıştım aslında :)
Benim tüm öğretmen arkadaşlarım önce nikah sonra düğün yaptılar yapacaklar
Ama hiçbiri aynı şehirde yaşamıyor işte
Sizinki biraz tuhaf olmuş bu yüzden
Kendine bir ev arkadaşı veya hazır evi olan bir arkadaş bulamaz mı öğrenci evi tarzında
 

ya aslında bu durumla farkı yoktu bizimde bizde ayrı yerlerde olduğumuz için istememiştim ben, yoksa ona kalsa bu yaz evlencektik,ben olmaz dedim evleneceksek sonrada beraber yaşayalım olmaz öyle ayrı gayri iş dedim. ikimizde hem evli olup hemde ayrı yaşaycağımıza ki aynı mantığa çıkar hiç evlenmeyelim daha iyi dedim. ama evdeki hesap çarşıya uymadı. bu yaz gelcekti benim olduğum yere özel bir bankada çalıştığı için merkeze aldılar bunu işler karıştı böyle. ya hep ya hiç mantığını gütmekteyim bende ya olcaksa tam olsun yada hiç olmasın bişeyler eksik kalırsa olmaz ya... ama nasıl ikna edeceğim bu duruma bilemiyorum ben nasıl ısrarla olmasın diyorsam o da ısrarla böyle olsun diyor... işin içinden çıkamıyoruz ne yapacağız bilemedim.
 
Canım, herkez masraf ediyor! Herkez ilk bir kac ayında boş boşuna iki ev kirası ödüyor. Benim abimde aynen bu sorunu yaşadi! Ayrıca şuan sen kiradasin ya, senin kiranı herzaman nişanlımı ödedi? Yada kendisidemi şuan yanliz yaşıyor?

Bu arada evi tutup, kendisinin önceden oturmasına izin vermiyorsun ya? Cok hata yapıyorsun. Evi iyice kurulu şekildede yaşamasına gerek yok, koltuklarınızı pakketden çıkartmaz, diyer bir cok eşyanızda.
benim eşimde bir ay kadar yanliz yaşadı. Hititaci olan bir iki bardak, tabak ve yatak.
evi kirletir demişsiniz sanırım ama o ev, onunda evi, sen şimdiden olmayan evde, adamı rahat yada evinde hisetirmiyorsun.
zaten sen aynı evde olsanda, o yine pisletecek erkeklerin cogu pasakli:) etrafında dört dolandırıyorlar:)
 
yazı beklemeyin ozaman nikahla düğünü aynı anda yapabilme imkanınız yok mu?
 

evinizi yine döşeyin.Eşyalarınızı yine alın.
2 ay fazla kira ödememek için düğün heyecanı ve ailelere yapılıcak açıklamaya değmez bana kalırsa.
 
ben olsam asla kabul etmezdım. bıkere artık heyecanız kalmayacak. düğün yapmak için yapcaksınız yanı. hiçbir şey o ozenı vermeyecek size.
kabul etmeyın erkeklerı bu rahata alıştırmamak lazım
 
Kuzenim ve eşi tayin durumundan dolayı önce nikah yapmışlardı.
Gelinimizin tayini düğünden 3 ay önce çıkıp sürpriz olunca aynı evde yaşadılar 3 ay.
Hiçte heyecanda azalma yoktu.İkiside çok hevesliydiler düğünde çocuk gibi
 
Son düzenleme:

eğer gerçekten güveniyorsan ailende birşey demiyorsa sorun olmaz bence. . . Ama ben napardım sorarsan kabul etmezdim... O tutsun evi felan dayasın döşesn yine eşyalarını alsın hatta o evde de otursun:) yazada düğün olunca ben gidiyim
 
canım benimde eşimle nikahım 1,5 ay önce yapıp aynı evde kaldık.hatta ben o evde eşimden 3 ay önce kalmaya başladım eşim sonradan geldi. düğünümüzüde yaptık paşalar gibi gelinde olduk damadda . hiçde heyecan kaybolmadı.bence boşa masraf ne farkedecekki önceden nikahlanmak. sonuçta yine düğün zamanı gelip ilk kez giyeceğin gelinliği giyioyrsun ve aynı heyecanla. bence maddi durumlarınızı düşünün.
 
güvenmiyormusunuzki siz bu kişiye? ben olsam kabul ederdim. düğün yapılır nede olsa nikah olduktan sonra düğünsüzde birliktekalınabilir, yaşanabilir. yada ev tutulur eşyalar alınır o tek başına kalır sonra siz taşınırsınız.
 

yok canım ben kendim ödedim kiramı hiç bir zaman ona ödettirmedim zaten bizim önce nikah yapma nedenimizde çok fazla maddi durum yok. maddi durumda bahanesi biraz sadece aynı şehre gelmişken erkek arkadşım beklemeye gerek yok diyor o yüzden nikah yapmak istiyor sorun bu. yok o şakaydı evi kirletmesi felan değilde ben biraz olaya duygusal bakıyorum galiba. yani neden ilk beraber girmeyelim evimize diyorum o yüzden onun kalmasına da müsade etmiyorum.
 

yok canım asla güven meselesi değil problem tabi ki güveniyorum ki zateb güvendiğim için evlenmeyi düşünüyorum. ben düğün olmadan aynı evde kalmak istemiyorum ya. heyecanı gider olayın diye düşünüyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…