arkadaşlar, belki faydası olur diye yazmak istedim. benim cildim karma, çok aşırı sivilce sorunum olmadı hiç, küçük küçük çıkardı. sigara kullanmaya başlayınca

- bunun çok etkilediğine eminim- yanağımda sonrada boynuma doğru bende hiç çıkmadığı kadar sivilce çıktı..
neutrogena yüz temizleyicisi hep kullanırıdm, ona devam ettim dermatoloğa gittim, bi soyucu krem verdi, ama bende maalesef aşırı derecede soyma yaptı yüzüm cayır cayır yanıyodu soğuk su şişesi koyup geziyodum yanaklarıma
sonra kendi kendim aktara gitmiştim bir gün, günlük ağacı sabunu aldım, kullanmaya başladım sabah akşam. ardından gülsuyuyla sildim, ceradoln isimli bi nemlendiricim var, onu kullandım. vee yüzümü hep maden suyuyla yıkadım, yıkadıktan sonra kurulamadan öyle kendi haline bıraktım
günlük ağacı sabunu 2-3 kullanımdan sonra sivilcelerimi kuruttu, ki başa çıkamıyordum, biri geçiyor derken başka bi yerde kocaman çıkıyordu.
bahsettiğim nemlendirici de, asla yağ olmayan, yağlı his olmadan aynı zamanda bakım da yapan, dermataoloğumun tavsiye ettiği dermo-kozmetik bir ürün, fiyatı da uygun 20 tl civarı. ve dr um, piyasada pahalı satılan çok kozmetik nemlendiriciden iyi, uzun vadeli kullnaımda cildi yaşlanmaya karşı da korur diyerek önermişti. onu artık hiç değiştirmem.
gülsuyunu da, aktardan, saf damıtılmış olanlardan almıştım. maden suyu da özellikle gece yatmadan yıkadığım için sabah uyandığımda apaydınlık oluyor cildim.
artık yüzüme başka hiçbişey sürmeden (sadece haftada 1 yatmadan önce ıslak pamuğa çilek yağı döküp siliyorum, bu da gözeneklerimi ciddi anlamda küçülttü, birde akşam eve gelince sabunumla yıkadıktan sonra, makyajımı acı badem sütüyle temzlerim) bu rutine devam ediyorum. yüzüme bunlardan başka hiçbişey kullanmıycam
şimdi geçiremeyeceğim diye düşündüğüm sivilcelerim hiç kalmadı, onlar varken dayanamayıp oynadığım için, bildiğiniz yara olmuştu yüzüm

bunların hepsi geçti, hiç iz falan da kalmadı-ki yazın güneş de gördüğünden kahverengi olmuştu artık.
biraz uzun oldu ama, kendimce bana iyi geldiğini düşündüğüm için, zararı da olmayacak doğal şeyler bunlar, paylaşmak istedim
sevgiler...