- 7 Haziran 2017
- 2.920
- 3.296
- 133
- Konu Sahibi baklavacheesecake
-
Ailem var. Erkek arkadaşım var. Hepsine karşı kendimi çok ezik hissediyorum. Erkek arkadaşımın zaten hayatında çok bir yerim yok o ayrı. Sınıfta sevilen biriyim ama bilmiyorum kendimi çok önemsiz hissediyorumSizin öncelikleriniz arasında kimler var mesela?
Ayrıca o dışarıdan gördüğünüz ilişkilerin iç yüzünü de bilemezsiniz. Böyle sitem edip yalnızım diyen insanların başkalarını eleştirmeleri hiç samimi gelmiyor bana.
Ya tabi mesela atlamıyorum milletin sohbetine. Kendimi asla övmüyorum. Bu sabah sözlü final vardı mesela benim sıram geçtiğinde herkes alkışladı. O an aha dedim artık değerli oldum bende hala iş varmış.Öncelikle fedakar çilekeş insan olup ama yine de eleştirel yaklaşma modundan çıkmalısınız.
Siz kendinize değer vermezseniz kimse vermez. Arada bir emek olmayan ilişkilerin hiçbiri de fedakarlık kaldırmaz.
Göze girme çabanız insanları itiyor olabilir.
Beklentili olmak insanı üzer ama kriter sahibi olmak iyidir.
Ayrıca o dışarıdan gördüğünüz ilişkilerin iç yüzünü de bilemezsiniz. Böyle sitem edip yalnızım diyen insanların başkalarını eleştirmeleri hiç samimi gelmiyor bana.
Çok çabalıyorum göze girmek için. Aşırının da aşırısı fedakarım. Resmen kendimi unuttum. Beklentilerimi bile sıfıra düşürdüm artık. Buna rağmen hiç değerim yok kimsenin hayatında.
Şu an muhtemelen yaşımızdan ötürü maalesef renkli göz, boyalı saç gibi şeylerin daha önemli olduğunu gördüm çevremde. Biraz da kiloluyum boyum 1.68 kilom 67. Belki de bu yüzden değer göremiyorumdur.+1
Fiziksel görüntü konusunu neden kattınız onu pek anlamadım zaten.Değer görmek için fiziksel görüntümüze dikkat etmeliyiz gibi bir anlam çıkmış,alakası yok bana kalırsa.Belki siz bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz hayatınızda,belki aşırı yapmacık duruyor bu tavrınız.Yerinizde olsam kimse için fedakarlık yapmamaya başlardım.
Şu an muhtemelen yaşımızdan ötürü maalesef renkli göz, boyalı saç gibi şeylerin daha önemli olduğunu gördüm çevremde. Biraz da kiloluyum boyum 1.68 kilom 67. Belki de bu yüzden değer göremiyorumdur.
Yalnız biz birlikte yaşıyoruzKimse ay bu da ne iyi kız/oğlan her dediğimi yapıyor her derdime koşuyor diyip aşık olmuyor bence karşısındakine. Hepimiz bir insanı en çok yanımızda değilken özlüyoruz, düşünüyoruz. Ne bileyim mesela en basit örnek sevgilim her dakika benimle zaman geçirmeye hazırsa o buluşmak istedi diye başka bir programımı ekip ona öncelik vermem ben. Çünkü yarın da orada olacak öbür gün de.
Bir süre öyle her dakika müsait olma. Haftada 2den fazla buluşma sevgilinle. Telefon konuşmalarını önce sen sonlandır. Bunları yaparken de tripli yapma gayet doğal neşeli bir şekilde yap. Göreceksin daha çok üstüne düşmeye başlayacak o da.
“Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür… Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür… Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür… Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür… Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerlerinize dönüşür… Değerlerinize dikkat edin; karakterinize dönüşür… Karakterinize dikkat edin; kaderinize dönüşür.” GandhiAilem var. Erkek arkadaşım var. Hepsine karşı kendimi çok ezik hissediyorum. Erkek arkadaşımın zaten hayatında çok bir yerim yok o ayrı. Sınıfta sevilen biriyim ama bilmiyorum kendimi çok önemsiz hissediyorum
Konudan bağımsız olarak nickiniz aklıma hep Reynmen’i getiriyor“Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür… Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür… Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür… Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür… Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerlerinize dönüşür… Değerlerinize dikkat edin; karakterinize dönüşür… Karakterinize dikkat edin; kaderinize dönüşür.” Gandhi
tatlım ne olmak istiyorsan onu düşün. Ezik olmak istiyorsan öyle düşün, değerli ve öncelikli olmak istiyorsan öyle düşün.
Demek istediğim tam da bu. Lisede matematik öğretmenim demişti " sen kendine değer vermezsen kimse sana değer vermez." O zaman anlamamıştım ama şimdi ne kadar haklı olduğunu öğrendim. Sevgilinin önceliği sen değilsin çünkü özür diliyorum sen elinin altındasın. Biraz ulaşılamaz ol. Bu aile ilişkilerinde de böyle. Fedakar olan çocuk hiç yerine konur ama bir gelip bir giden hiç fedakarlık yapmayan el üstünde tutulur.Konudan bağımsız olarak nickiniz aklıma hep Reynmen’i getiriyor
Erkek arkadaşıma da çok kızgınım biriyle dertleşmeye çok ihtiyacım var... Onun önceliği olamadığımı fark edince kendimi hiçbir şey gibi hissediyorum.
Evet başlıktan da anlayabileceğiniz üzere durum bu.
Kimsenin öncelikleri arasında değilim gibi. Bakın “önce” olmak istemiyorum “öncelikler arasında” olmak istiyorum sadece.
Kimsenin hayatında bir yerim yok gibi. Allah göstermesin yarın sabah ölsem koca adada kimse cenazeme gelmez gibi hissediyorum. Şimdi diyebilirsiniz ki “yani sen kendini bir şey mi sanıyorsun da insanların hayatında öncelikler arasında olmak istiyorsun? Ne vasfın var da bunu istiyorsun?” Haklısınız ama sanki bu istediğim şey bana bir ihtiyaçmış gibi doğal geliyor.
Çok çabalıyorum göze girmek için. Aşırının da aşırısı fedakarım. Resmen kendimi unuttum. Beklentilerimi bile sıfıra düşürdüm artık. Buna rağmen hiç değerim yok kimsenin hayatında. Mesela çevreme bakıyorum, fiziksel görüntüsü için fazla bir çaba sarf etmeyen, sevgilisinden yapabileceğinin çok üstünde şeyler bekleyen insanlar sevgililerinin her şeyi olmuş durumda ve her dedikleri oluyor.
Arkadaşlar yazın Türkiye’ye gittiğimde yardım alacağım ama son bir ayımı nasıl daha rahat geçirebilirim çünkü bu konu kafamı çok kurcalıyorağzımda yara bile çıktı stresten
Öyle de ben de kendimi sevecek bir neden bulamıyorum sanki. Aynaya bakıyorum çok güzel değilim. Öyle çok bir yeteneğim yok. Bilemiyorum.Canım zaten insanlara aşırı fedakar olur kendinden önceye başkasını koyarsan hiç bir değerin olmaz ki. Herkes seni cepte görür önemsemez. O kadar fedakar bir insanı kimse istemiyor maalesef .
Yani aslında sen o kadar vericisin ki zaten kimse seni elinde tutmak adına bir şeyler vermesi yapması gerektiğini düşünmüyor. Sen biraz kendini önemsediğinde çevrende de önemseneceksindir eminim.
Unutma ki sen kendini sevmezsen başkası nasıl sevsin ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?