- Konu Sahibi 1melekannesiyim
Şikayet edilse bile birşey çıkacağını sanmıyorum. Aileler onayladık diyecek , konu sahibi zaten bebekte var istedim evlendim diyecek.yani alan memnun satan memnun hesabı devlet ne der bilmem
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Gerçekten çalışıyormu acaba. Kocam bütün gün çalışıyor bende evini temizlemişim çok mu diyor. Demekki çalışmıyor. Zaten bırda kimin profiline baksam hep lisans mezunu maşaallah çok kültürlü bir klübüz.Bu arada temizlik vb. Kadın görevi ise ve erkek temizlik yapınca karı gibi oluyorsa, sen neden çalışıyorsun? Bu durumda dışarda çalışmak da erkeğin işi olmuyor mu?
Canim doktorun ihbar etme gibi bi yükümlülüğü yok. Dogum hastane kosullarinda gerceklesirse dogumhane ekibi polisi yada jandarma bölgesine dahilse jandarmayi arayip bilgi veriyor gecenin köründe dahi olsa polsi jandarma vs gelip inceliyor aileler sorguya çekiliyor... sonucu söyleyeyim daha bi vahim alan razi veren razi muhabbeti oluyor belki esi bi iki gun nezarette kalıyor o kadar karsilikli anlasilip 17 yasi beklenip nikah kıyılıyor. Ben dogumhanede çalışırken izlediğimiz yol buydu.
Onaltı yaşını doldurmuş anne babanın imzasıyla evlenebiliyor...bunlar olduysa sorun yok da doktorada bağlı en son hastaneye gittiğimde Onaltı yaşında hamile bi kızın kanaması vardı kv ve gorumceyle gelmişti dok kıza bakmadi adli vaka deyip polis çağırdı
Ben doktorlarin sorumlulugu var doye biliyorum , haber vermeleri gerekiyor boyle bir durumda , mantiken de dogru olan o , belki kizi kacirdilar tecavuz ettiler kiz korkudan soyleyemiyor , herseyi dusunmek lazim
15yasinda hamile kalmissin bu durumda. anlamadigim konu su?Kızlar 16 yaşındayım evliyim ve 7 aylik hamileyim sizce yaşımdan dolayı doğumda bir sıkıntı olurmu? Cevap verirseniz sevinirim
sen de cocuk istismarini normallestirenlerdensin. yazik. COCUK diye ikilemek istiyorum.16 yasında evlilik neden olmasın ki ya benm bi yakınlarım var mubarek kimse demez 16 yasında 3 çocuk annesi gibi tipleri . kimisi boy 174-5 iri yarı etlibutlu heybetli kızlar evlenince yasa degil tipe bakmıslar belki bu uyede öyledir.doguma gelince gnellikle bünye zayıfsa sıkıntı oluyor ama zaten doktorunuz riskli bir sürec olacaksa onu size belirtiyor buraya sormana gerek yok ki :) eğer konu gerçekse allah yar ve yardımcın olsun:)
Ne yapiliyor saniyorsunuz? Kiz sığınma evine esi yillarca hapse filan mi ? Öyle olmuyor iste kız sikayetci degilse aileler raziysa devletinde yapacagi bisey kalmiyor. Devlet bisey yapmayinca doktor ne yapabilir ki? Ustelik dogum oldugu an polise bildirim yapildigi halde hangi doktora ceza verilecek ? Yani bu isler sandiginiz gibi olmuyor 10 yillik saglik calisaniyim 5 yil dogumhanede calistim 15 yasinda dogum yapani da gördüm 13 yasindaki kizin 50 yaşında adamla evlendirildigini de... sikayet ediliyor siz poliklinige gider gitmez şikayetçi olunsun istiyorsunuz ama bu durumda doktorun ve ordaki sağlık calisaninin dusecegi durum yada hasta yakinlarinin uygulayacagi siddeti bilmiyorsunuz yada tahmin edemiyorsunuz poliklinige gelen hastayi ne diye sikayet edecek dogu da 150 tane hasta geliyor hangisine sikayet formu dolduracak yada? Bu yuzden dogum olduktan sonra prosedür geregi sikayetci olunur yani hasta basvuru yapar yapmaz bizler polisi arayip durumu bildiriyorduk polis gelip inceleme yapip gidiyordu eşi hapse giden olsaydi emin olun bu ulkede cocuk gelin diye bi kavram olmazdi... caydırıcı hic bir uygulama yok bunu anlatmaya çalıştım birebir yaşadığım tecrubelere ve ettigim şikayetlere dayanarak.Umarım vardır ve umarım haber vermeyen doktor cezalandırılıyordur diyorum tekrardan.
Dediğiniz gibi, kız sesini çıkaramıyorsa?
Ben işimi yaptım diyip sıyrılmak olmaz.
Bu alan razı veren razı muhabbeti için bir alt sınır Yok mu?
15 yaşında aile razı, kız razı ise evlenebilirler mi yani?
Pardon saldirmak derken?bunu yorumlari okudumda sen yapiosun biz degil.evet halada soyluyorum sahte bir hesap konu sahibi 15 yasinda hamile kalicak ve boyle bi plartformda bu soruyu sorucak sonra basina gelecekleri dusunmuycek dimi ? Sordugu sorunun cevabini annesinden ondan bndn herkesten ogrenebilirdi gele gele sana mi sorucaktiKnuda sahte diyorsunuz sahteyse oyleyse yorum yapmanin ve tanimadiginuz insanlara saldirmanun anlami ne?
Sağlık çalışanının nasıl zor durumda kalabileceğini biliyorum, sadece işleyişte bir sıkıntı var bana sorarsanız. Gelen 100 hastadan hepsi mi 18 yaş altı gebe? Haftada kaç tane rastlanılan durum bu? resmiyette evli olup olmadığı bilinir zaten diye düşünüyorum hasta kayıt sırasında.Ne yapiliyor saniyorsunuz? Kiz sığınma evine esi yillarca hapse filan mi ? Öyle olmuyor iste kız sikayetci degilse aileler raziysa devletinde yapacagi bisey kalmiyor. Devlet bisey yapmayinca doktor ne yapabilir ki? Ustelik dogum oldugu an polise bildirim yapildigi halde hangi doktora ceza verilecek ? Yani bu isler sandiginiz gibi olmuyor 10 yillik saglik calisaniyim 5 yil dogumhanede calistim 15 yasinda dogum yapani da gördüm 13 yasindaki kizin 50 yaşında adamla evlendirildigini de... sikayet ediliyor siz poliklinige gider gitmez şikayetçi olunsun istiyorsunuz ama bu durumda doktorun ve ordaki sağlık calisaninin dusecegi durum yada hasta yakinlarinin uygulayacagi siddeti bilmiyorsunuz yada tahmin edemiyorsunuz poliklinige gelen hastayi ne diye sikayet edecek dogu da 150 tane hasta geliyor hangisine sikayet formu dolduracak yada? Bu yuzden dogum olduktan sonra prosedür geregi sikayetci olunur yani hasta basvuru yapar yapmaz bizler polisi arayip durumu bildiriyorduk polis gelip inceleme yapip gidiyordu eşi hapse giden olsaydi emin olun bu ulkede cocuk gelin diye bi kavram olmazdi... caydırıcı hic bir uygulama yok bunu anlatmaya çalıştım birebir yaşadığım tecrubelere ve ettigim şikayetlere dayanarak.
Dogumhanede günlük en az 2 sikayet bildirimi yapiyorduk tum karakol ve jandarma amirleriyle tanisiyorduk bu yuzden. Poliklinige degilde kadin dogum acile yada dogumhaneye basvurunca sikayet ediliyor. 13 yasinda ki kizin yuzundeki ifade zaten ortada yani kendi rızası olabilir mi 50 yaşındaki adamla evlendirilmeye yok tabi ki de. Yani yazarken bile üzülüyorum ama caydırıcı hic birsey yok yasalar tecavüzcüsüyle evlendiriyor daha ne diyebilirim ki söz bitiyor kelimeler kifayetsiz kalıyor ama elden de bişey gelmiyor. Dogan cocugu devlet alip buyutmuyor yada kadini siginma evine goturmuyor yapilan uygulama aynen aktariyorum adlivaka kaydi açılır iki tarafta dinlenir es nezarete alınır kızın ifadesi alinir 1 hafta sonra toplu bi sekilde iki aile kizla birlikte giderler iki tarafta sikayetci degiliz der adam serbesr kalir kiz kocasinin evine gonderilir. Ha bu demek degil ki sikayet etmememeliyiz bizler yinede 18 yas alti her vakayi bildiriyorduk daha sonra bizlere yazi tebliğ edildi 16 yas altını bildireceksiniz diye... durum ne yazik ki böyle.Sağlık çalışanının nasıl zor durumda kalabileceğini biliyorum, sadece işleyişte bir sıkıntı var bana sorarsanız. Gelen 100 hastadan hepsi mi 18 yaş altı gebe? Haftada kaç tane rastlanılan durum bu? resmiyette evli olup olmadığı bilinir zaten diye düşünüyorum hasta kayıt sırasında.
15 yaşında hamile kız geldiğinde doktor/hemşire/ebe/hasta kayıt normal prosedürü yerine getirip umursamıyorsa bana göre suça ortaklıktan başka bir şey degil.
O çocuğun ne şartlarda hamile kaldığını bilmiyoruz.
Belki kaçırıldı,belki tecavuz, belki aile zoru ile evlilik. Üstünü örtmeye degil çocuğu korumaya yönelik olmalı sistem.
Bu tabiki şahsi kanaatim, Benim dememle olacak iş degil.
İşin içinde olan biri olarak gayet güzel açıklamışsınız, teşekkür ederim.Dogumhanede günlük en az 2 sikayet bildirimi yapiyorduk tum karakol ve jandarma amirleriyle tanisiyorduk bu yuzden. Poliklinige degilde kadin dogum acile yada dogumhaneye basvurunca sikayet ediliyor. 13 yasinda ki kizin yuzundeki ifade zaten ortada yani kendi rızası olabilir mi 50 yaşındaki adamla evlendirilmeye yok tabi ki de. Yani yazarken bile üzülüyorum ama caydırıcı hic birsey yok yasalar tecavüzcüsüyle evlendiriyor daha ne diyebilirim ki söz bitiyor kelimeler kifayetsiz kalıyor ama elden de bişey gelmiyor. Dogan cocugu devlet alip buyutmuyor yada kadini siginma evine goturmuyor yapilan uygulama aynen aktariyorum adlivaka kaydi açılır iki tarafta dinlenir es nezarete alınır kızın ifadesi alinir 1 hafta sonra toplu bi sekilde iki aile kizla birlikte giderler iki tarafta sikayetci degiliz der adam serbesr kalir kiz kocasinin evine gonderilir. Ha bu demek degil ki sikayet etmememeliyiz bizler yinede 18 yas alti her vakayi bildiriyorduk daha sonra bizlere yazi tebliğ edildi 16 yas altını bildireceksiniz diye... durum ne yazik ki böyle.
Rica ederim keske durum böyle olmasaydi... poliklinte 150 tane hasta basvurusu oluyor ve gözden kaçıyor çünkü kimlik degil barkodla iceri giriliyor ve tipi de 13 yada 15 gostermiyorsa kimse fark etmiyor gekiyor muaye olup gidiyor.poliklikte sikayet edildigi zaman hasta yakinlarinin cephe alacagi muhattaplari direk belli oluyor ve kin güdmeye basliyorlar. Ama acile basvurunca oyle olmuyor yaşı kac senelik evli oldugu ayrintili bi anamnez alininca anlaşıliyor ve ekip olarak cagirdigimiz icin muhattap alinacak kisi olmuyor bu yuzden aileler bize cephe almadan prosedür geregi diyip isin içinden çıkıyorduk. Bi de 10 haftanin altı gebeliklerde devlet hastanelerinde kurtaj kesinlikle yasak yani neresinden tutsaniz elinizde kaliyor konuİşin içinde olan biri olarak gayet güzel açıklamışsınız, teşekkür ederim.
Poliklinikte şikayet olması gerektiğini düşünme sebebim belki de kızın rızası yoksa kız bebeği de istemiyordur ve vakti varken gebelik sonlandırılması şansı elinden alınmaması.
Doğum olduktan sonra zaten çevresindekiler be yapacaksın çocukla ortada mı kalacaksın diye yiyip bitirir.
Her neyse dediğiniz gibi, düzgün işleyen bir sistem Yok ne yazık ki, insan istiyorki bir şeylerden çekinsinler ama sonu gelmiyor.
Şaka de lütfenKızlar 16 yaşındayım evliyim ve 7 aylik hamileyim sizce yaşımdan dolayı doğumda bir sıkıntı olurmu? Cevap verirseniz sevinirim
Hayir 16 yas alti kesinlikle yasak , 16 yasinda evlilige de mucbir sebepler olmasi halinda hakim karar veriyorUmarım vardır ve umarım haber vermeyen doktor cezalandırılıyordur diyorum tekrardan.
Dediğiniz gibi, kız sesini çıkaramıyorsa?
Ben işimi yaptım diyip sıyrılmak olmaz.
Bu alan razı veren razı muhabbeti için bir alt sınır Yok mu?
15 yaşında aile razı, kız razı ise evlenebilirler mi yani?
16 yasında evlilik neden olmasın ki ya benm bi yakınlarım var mubarek kimse demez 16 yasında 3 çocuk annesi gibi tipleri . kimisi boy 174-5 iri yarı etlibutlu heybetli kızlar evlenince yasa degil tipe bakmıslar belki bu uyede öyledir.doguma gelince gnellikle bünye zayıfsa sıkıntı oluyor ama zaten doktorunuz riskli bir sürec olacaksa onu size belirtiyor buraya sormana gerek yok ki :) eğer konu gerçekse allah yar ve yardımcın olsun:)
Teşekkür ederim. Eger erkek kendide 18 yaşdan küçükse?
Yani varsayalim ikiside 16... kim kimi istismar etmiş oluyor bu durumda?