• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onemsenmemek:((

Üf buradaki gelinler ne çok takıyo kaynını kayınbabasını görümcesini kaynanasını eltizini dıdısının dıdısını. Bi salın şunları ya önemseseler neee önemsemeseler ne. Size nasıl davranılıyorsa öyle davranın olsun bitsin küsen de gider otağını ötede kurar herkes mutluu mesut yaşar gider

Üf buradaki gelinler ne çok takıyo kaynını kayınbabasını görümcesini kaynanasını eltizini dıdısının dıdısını. Bi salın şunları ya önemseseler neee önemsemeseler ne. Size nasıl davranılıyorsa öyle davranın olsun bitsin küsen de gider otağını ötede kurar herkes mutluu mesut yaşar gider
Rahatsiz oluyorsaniz yazmassiniz olur biter mumkunse,siz o sebeple sanirim evlenniyorsunuz bak simdi size hak verdim hani su kasli avukat meselesi,tatlim bence sen boyle takilmaya devam et zira evlilik tam da bizim yasadigimiz gibi bir sey ve sen de Turkiyede yasiyorsun.

Rahatsiz oluyorsaniz yazmassiniz olur biter mumkunse,siz o sebeple sanirim evlenniyorsunuz bak simdi size hak verdim hani su kasli avukat meselesi,tatlim bence sen boyle takilmaya devam et zira evlilik tam da bizim yasadigimiz gibi bir sey ve sen de Turkiyede yasiyorsun.
Ben sizin kötülüğünüz için bir şey demedim siz elalemi takıp hayatı kendinize zindan ediyorsunuz zaten istediğim gibi de takılırım sizi ilgilendirmez bu. İyilikten maraz doğarmış bu da anlaşılmış oldu hepsi müstehak size :)

Ben sizin kötülüğünüz için bir şey demedim siz elalemi takıp hayatı kendinize zindan ediyorsunuz zaten istediğim gibi de takılırım sizi ilgilendirmez bu. İyilikten maraz doğarmış bu da anlaşılmış oldu hepsi müstehak size :)
Si istediginiz gibi takilin beni ilgilendirmez benim skintimda sizi ilgilendirmez,Turk kadinlari soyle boyle diye kucumseyerek mi yardimci oluyorsunuz?

Si istediginiz gibi takilin beni ilgilendirmez benim skintimda sizi ilgilendirmez,Turk kadinlari soyle boyle diye kucumseyerek mi yardimci oluyorsunuz?
Türk kadınları demedim buradaki kadınların çoğu eşlerinin ailelerini fazlasıyla takıp kendilerini helak ediyorlar ben de bunu yapmamaları gerektiğini en son sadece kendilerinin üzüldüklerini düşünüyorum. Zira sizin konunuz da öyle kayınvalideniz önemsemiyor diye üzülüyorsunuz ama sadece kendinizi üzüyorsunuz hiçbir şey düzelmiyor yani

Türk kadınları demedim buradaki kadınların çoğu eşlerinin ailelerini fazlasıyla takıp kendilerini helak ediyorlar ben de bunu yapmamaları gerektiğini en son sadece kendilerinin üzüldüklerini düşünüyorum. Zira sizin konunuz da öyle kayınvalideniz önemsemiyor diye üzülüyorsunuz ama sadece kendinizi üzüyorsunuz hiçbir şey düzelmiyor yani
Pardon o zaman Turk kadinlari anlamisim ben ama buradaki cogu kadin demeniz bile hos degil zira bunlar hayatin gercekleri,bana gore de belki siizn actiginiz problemler basit gelebilir insan takma demekle olmuyor misal daha az once kahvaltida kp simdiden anlasalim ilerde siz de kalacam yaslaninca (esimle bir tek anlasabiliyor)gelde sinir olma.

Ha sunu da duzelteyim sinir olmakla takmak ayni sey degil,takinca uzun sure kafanda kurup kurup uzulursun ama sinirlenmek cogu zaman anlik ve en gec bir kac gune gecen bir sey,evet takmiyorum ama sinirleniyorum,burdan evime giidnce emin olun umursayacakta degilm ama burdayken sinir olup yaziyorsam sadece dertlesmek icin eger gercekten hayatimi etkileyecek kadar uzuluyor olsaydim buraya konu acacagima psikiyatriye giderdim sukur gayet mutluyum yani rahat olun.

Pardon o zaman Turk kadinlari anlamisim ben ama buradaki cogu kadin demeniz bile hos degil zira bunlar hayatin gercekleri,bana gore de belki siizn actiginiz problemler basit gelebilir insan takma demekle olmuyor misal daha az once kahvaltida kp simdiden anlasalim ilerde siz de kalacam yaslaninca (esimle bir tek anlasabiliyor)gelde sinir olma.

Ha sunu da duzelteyim sinir olmakla takmak ayni sey degil,takinca uzun sure kafanda kurup kurup uzulursun ama sinirlenmek cogu zaman anlik ve en gec bir kac gune gecen bir sey,evet takmiyorum ama sinirleniyorum,burdan evime giidnce emin olun umursayacakta degilm ama burdayken sinir olup yaziyorsam sadece dertlesmek icin eger gercekten hayatimi etkileyecek kadar uzuluyor olsaydim buraya konu acacagima psikiyatriye giderdim sukur gayet mutluyum yani rahat olun.
Bu tarz şeylerle ilgili çok konu açmışsınız ondan takıyosunuz diye düşündüm e siz bilirsiniz o zaman

Kayniniza borc vermeyin bence. Geri odedi mi odemedi mi mevzusu olmasin. Odeyene kadar siniriniz bozulur...
Kucuk kayninizada yok mok gecistirseydiniz bence tavrinizi koyun hem esinize hem kv nize hem kayinlariniza. Sessiz kalinca kabullendi oluyor

Ben sukur uzaga gidiyorum ayda yilda bir gelirim,evimizde esimle cok mutluyuz Allaha binlerce kez sukur,onun adina da uzuluyorum o da defalarca bazi seyleri soyluyor anlamiyorlar ben deyince mi anlayacaklar,islerine geldikleri gibi her konuda davraniyorlar ve cogu seyi anlamamazliga vurarak isin icinden cikiyorlar daha ne diyeyim.

Sizin adiniza da cok uzuldum rabbim yardimciniz olsun,insallah esinizle mutlusunuzdur o cok daha onemli gercekten.

Biz aynı sitede oturuyoruz,eşimle iyiyiz hamdolsun ama ister istemez yakın olunca sorunlar evimize sıçrıyor,nasıl sıçramasın geçimimiz işimiz ortak..yediğimiz içtiğimiz bile yeri geldi laf oldu..laf anlatamıyoruz anlamıyor kayınvalide en son bayramda gördüm mesela gitmiyorum,gelmiyorum ama hala çenesi kapanmıyor.yani susmakda konuşmakda cahil insana fayda etmiyor,gerçekden Allah iyi insanlarla eş etsin bekarlarımızı çok zor çok..atsan atılmıyor..derlerya "ölüsü olan birgün,delisi olan hergün ağlar " diye gerçekten de öyle,hadi ben çoğu şeyi görmezden geliyorum ama eşim napsın çok arada kalıyor bana hissettirmeden..

Evlimisiniz ?
Evliyseniz ve bu sorunları yaşamıyorsanız çok şanslısınız maşAllah.
Ama evli değilseniz, bekara koca boşamak kolay dır derler o hesap sizinki de,hiç öyle ahkamlar kesmeyin zira yaşarken anlarsınız ( benim gibi )

Gercekten esimi enayi gibi gorduklerine az once yine sahit oldum yeni bir bdv konusu gibi hatta.

Saglik lisesi mezunu ve benden 50 lirayi alan kucuk kaynim(18 yasinda) icin kayinpeder esime diyorki ( ben yanlarinda degilim ama duyuyorum) bizim bu yil tayinimiz bursa merkeze cikti sukur yaninizda goturun is imkani cokmus burda bas edemiyormus al sana bir konu daha gece gece yine uyku haram:KK43:

sakın öyle bir şey yapmayın
bence siz tepkiyi zamanında veremiyorsunuz
bu da içinize dert oluyor ve birikiyor
şimdiden eşinize istemediğinizi belirtmelisiniz

Evlimisiniz ?
Evliyseniz ve bu sorunları yaşamıyorsanız çok şanslısınız maşAllah.
Ama evli değilseniz, bekara koca boşamak kolay dır derler o hesap sizinki de,hiç öyle ahkamlar kesmeyin zira yaşarken anlarsınız ( benim gibi )
Evli değilim ama yaptığım da ahkam kesmek değil. İnsanlar kocalarının ailelerine cevap versinler altta asla kalmasınlar kırsınlar geçsinler vs. Demiyorum ben zaten. Ama burada okuduğum konular kadarıyla söyleyebilirim ki çok kafaya takılıyor bunlar. Yani normal bi insan bi şey dediğinde he he diyip geçilebiliyor ama bunu eşin ailesinden biri yapınca buradan gördüğüm kadarıyla eşler o kadar üzülüyor ve kafaya takıyor ki kendi kendilerini sıkıntıya sokuyorlar. Benim temennim bu tarz söylemlere hiiç kafanın takılmaması hiç bu tür şeylerin kendine dert edilmemesi

Biz aynı sitede oturuyoruz,eşimle iyiyiz hamdolsun ama ister istemez yakın olunca sorunlar evimize sıçrıyor,nasıl sıçramasın geçimimiz işimiz ortak..yediğimiz içtiğimiz bile yeri geldi laf oldu..laf anlatamıyoruz anlamıyor kayınvalide en son bayramda gördüm mesela gitmiyorum,gelmiyorum ama hala çenesi kapanmıyor.yani susmakda konuşmakda cahil insana fayda etmiyor,gerçekden Allah iyi insanlarla eş etsin bekarlarımızı çok zor çok..atsan atılmıyor..derlerya "ölüsü olan birgün,delisi olan hergün ağlar " diye gerçekten de öyle,hadi ben çoğu şeyi görmezden geliyorum ama eşim napsın çok arada kalıyor bana hissettirmeden..
Allah yardimciniz olsun,keske yakin olmayi kabul etmeseydiniz,biz yilda bir kac defa geliyoruz zehir oluyor kimbilir siz neler yasiyorsunuz Allah yardimciniz olsun,baska yere gitmeyi dusunmuyor musunuz?memursaniz tayin falan isteyebilirsiniz.

Allah mutlulugunuzuda bozmasin esle iyi olmak cok daha onemli,inan ben de en cok esime uzuluyorum zor durumda kaliyor zaten polis meslegi zor ayda yilda bir geliyor ona da zehir oluyor.

Ovmek dediniz ya evet burda birbirimizi tanimadigimiz, gormedigimiz icin sorun olacagini dusunmuyorum yoksa verilen sadakalar soylenmez,biz esimle paramizin her ay sadakasini da veriyoruz ben kendi yakinima burs veriyorum esim kendi yakinina,paramiz sadece birikmis 16 bin olmasina evimiz olmamasina ragmen zekatimizida Allaha bin sukur verdik,esim annesinin telefonunun faturasini da oder,kardesini gecen sene dershaneye de gonderdik,geldigimizde de elimiz sukur cebimizdedir.

Ben sizin gibi hayatimda kardesim dahi olsa bencil insan istemiyorum,cikarci sadece kendi menfaatini dusunen insanlari da istemiyorum akraba oldugu icin sabrediyorum sadece.
Neyse ben daha fazla yazmayacagim sinirlarimi asip beni alintilayan arkadasa ornekler bile verdim. Hayata bakis acilarimiz farkli deger yargilarimiz farkli haliyle gunlerce siz beni alintalayip yazin ben sizi yine de olmayacak..ben yinde de derimki uzulmemeye calisin..siz dogu da terorun icin de gorev yapmisiniz sizi anlamak icin orada yasamak gerkmiyor bende almanyada calistim bende simdi zorluklarini yazip siz orada yasayin da gorun demem bence matiksiz olur. Zaten ben neden yazdiysam bir grup insan dertlesiyorsunuz..mutluluklar...

sakın öyle bir şey yapmayın
bence siz tepkiyi zamanında veremiyorsunuz
bu da içinize dert oluyor ve birikiyor
şimdiden eşinize istemediğinizi belirtmelisiniz
Soyledim esim kabul etmem onunla bas edemem diyor ama adamda istek bitmiyor ki sayfalarca yazsam bitmez,sabah kahvaltida da ben yaslaninca sen bakacaksin(esime diyor) digerleriyle yapamiyorum,bende "benim ailem de var tum cocuklariniza giderseniz bana da gelin tabiki sorun olmaz ama sadece biz de kalmaniz uygun olmayabilir benim annem babama da bakmam lazim dedim,simdiden yerini yapiyorsun diyor bana.

Yani cevap veriyorum inanin pasif durmuyorum ama patlamaya hazir bomba gibi ne diyecegi belli olmayan bir kp var ugrasmak cidden zor ve anlamayan insanlara laf anlatmak her seyden daha zor.

Evli değilim ama yaptığım da ahkam kesmek değil. İnsanlar kocalarının ailelerine cevap versinler altta asla kalmasınlar kırsınlar geçsinler vs. Demiyorum ben zaten. Ama burada okuduğum konular kadarıyla söyleyebilirim ki çok kafaya takılıyor bunlar. Yani normal bi insan bi şey dediğinde he he diyip geçilebiliyor ama bunu eşin ailesinden biri yapınca buradan gördüğüm kadarıyla eşler o kadar üzülüyor ve kafaya takıyor ki kendi kendilerini sıkıntıya sokuyorlar. Benim temennim bu tarz söylemlere hiiç kafanın takılmaması hiç bu tür şeylerin kendine dert edilmemesi
Biz kafaya takmiyoruzki anlik sinirleniyoruz yoksa gayette mutluyuz yani,ustelik benim esimin ailesi degil benim ailem ayni seyi yapsa kardesim ayni seyi yapsa ona da tepkim ayni olur ve direk yuzune soylerim ama bunlarin yuzune her sey soylenmedigi icin burda konu acip rahatliyoruz.

Zamaninda uni okuyan erkek kardesime orda burda geziyor diye para vermemisligim var,ben skintilar icinde yasayayim sana mi verecm dedim yuzune, eeee esimin kardesine de eyvallahim olmaz yani ben ailem ve esimin ailesi diye ayirmiyorum.

Neyse ben daha fazla yazmayacagim sinirlarimi asip beni alintilayan arkadasa ornekler bile verdim. Hayata bakis acilarimiz farkli deger yargilarimiz farkli haliyle gunlerce siz beni alintalayip yazin ben sizi yine de olmayacak..ben yinde de derimki uzulmemeye calisin..siz dogu da terorun icin de gorev yapmisiniz sizi anlamak icin orada yasamak gerkmiyor bende almanyada calistim bende simdi zorluklarini yazip siz orada yasayin da gorun demem bence matiksiz olur. Zaten ben neden yazdiysam bir grup insan dertlesiyorsunuz..mutluluklar...
Evet bakis acilarimiz cok farkli,mutlaka sizin de gurbetci olarak yasadiginiz bir cok skinti vardir beni anlamanizi da beklemiyorum ve emin olun ben mutlu,pozitif bir kadinim esimin hatrina da bazi seylere katlanirim siz hic dert etmeyin.

Tekrar soyluyorum konu takip iptali yapin.

Evet bakis acilarimiz cok farkli,mutlaka sizin de gurbetci olarak yasadiginiz bir cok skinti vardir beni anlamanizi da beklemiyorum ve emin olun ben mutlu,pozitif bir kadinim esimin hatrina da bazi seylere katlanirim siz hic dert etmeyin.

Tekrar soyluyorum konu takip iptali yapin.
Hanimefendi ne munasebet siz neden esinizin hatirina yapacakmisinizki yokkk gercekten cok farkliyiz tmmm yahu bn binara katsiyim esimin hatorina bircok seye katlanan kadinlara

Anlamiyorum ya bazi insanlar neden kv kp gorumce konularindan bu kadar rahatsizlar,herkes anlayisli ailelere gelin gitmiyor.

Bir de sanki bu konulari acanlarin tek derdi kp kv bir problem yasiyoruz yaziyoruz yoksa hayatimiz bu eksende donmuyor.

Back
X