a tabi ne diyosun.karismak ne kelime ne karismasi oda ne onlari icin.
izinsiz müsadesiz evlerine bile gidemezler gelinlerin ogullarinin evine.
acar tel gelinine sorar gelebilirmiyiz müsaitmisiniz oda hayir yorgunum der zamanim yok der.yada yarin misal,saat 5 gibi evdeyim gelebilirsin ama 6 dan sonra isim var der. o bir saatlik icin gider ve saatinde de cikar.gercektende böyle inanin buna..
kayinvelide icin,gelininin bu sekilde cevap vermesi asla sorun icermez.ne küsmesi ne kiskanmasi ne karismasi aa öyle bir kültürleride yok zaten kaynana gelin iliskisi vs...
bizim türk kaynanalarida böyle olsun demiyorum tabi ama hic degilse karismasinlar o burunlarini sokmasinlar gelinlerinin hicbirseyine yeter..
bu hemen her ailede var. benim kayıvalidemde ister herşeyden haberi olsun, oğluda mutlaka anlatır zaten onun sormasına gerek bile kalmadan çünkü öyle alışmış. bundan sonrada değişmez, zaten benim bunu değiştirmek gibi bir çabamda yok böyle konularla ne kendi kafamı yorup üzülüyorum nede kocamın başının etini yiyip huzurumuzu bozuyorum.gerçi kayınvalidemin hakkını yemiyim oda hep bizim mutlu olmamızı ister eşim beni gezdirdiği zaman sevinir.hep böyle birbirinize iyi davranın der allah razı olsun.hiç bir insan sadece iyi yada sadece kötü olmuyor.karşımızdakileri iyi yada kötü halleriyle kabul etmemiz gerekebiliyor.hele bu evlilik konusunda olunca daha önemli oluyor.
evet canımdüşüncelerine katılıyorum seni diğer yazılarındanda tanıyorum zaten her zaman insan güleryüzlü olamayabiliyor yada her zaman müsait olamayabilir günümüzde hayatı yaşamak daha zor insanların sırtında daha çok yük var insanların isteklerine cevap veremediğin zaman adın kötü gelin oluyor
gelinlerden beklentilerde çok fazla kız evlenirken bunlardan haberi yok rüya gibi evlilik yaşıycak sanarken rüya kabus olabiliyor
ha birde şunu söylemeden geçmeyim bütün bu gelin kaynana çatışmalarında eşlerinde büyük bir payı var.kime nasıl davranması gerektiğini bilemiyorlar.iki arada köprü olmayı beceremiyorlar.her iki tarafada nerede durması gerektiğini bence ilk önce eşler göstermeli.belki onlar olaylara tarafsız bakıp ona göre müdahale edebilseler olaylar bu kadar büyümeyecek.hem kimse kimseyede düşman olmaz sonuçta birinin oğlu diğerinin karısı haksızmıyım sizce.
ha birde şunu söylemeden geçmeyim bütün bu gelin kaynana çatışmalarında eşlerinde büyük bir payı var.kime nasıl davranması gerektiğini bilemiyorlar.iki arada köprü olmayı beceremiyorlar.her iki tarafada nerede durması gerektiğini bence ilk önce eşler göstermeli.belki onlar olaylara tarafsız bakıp ona göre müdahale edebilseler olaylar bu kadar büyümeyecek.hem kimse kimseyede düşman olmaz sonuçta birinin oğlu diğerinin karısı haksızmıyım sizce.
niye kavga olsun ki niye catissinlar kaynana olcak kendinde hak görmese herseye burnunu sokmaya.
kocanin, alt gecit,,üst gecit,, yada köprü olmasina ne gerek var.koca olcak kisiye niye bu yük verilsin niye arada kalsin..
rabbim hepimizin evinden huzur mutluluğu eksik etmesin. kiminle olursa olsun ister eş ister ailesi huzursuzluk,geçimsizlik çok zor birşey.keşke herkes birbirine saygısını sevgisini esirgemeden gösterebilsede hayatlarını birbirlerine zehir etmese.
niye kavga olsun ki niye catissinlar kaynana olcak kendinde hak görmese herseye burnunu sokmaya.
kocanin, alt gecit,,üst gecit,, yada köprü olmasina ne gerek var.koca olcak kisiye niye bu yük verilsin niye arada kalsin..
canım bence saygı ve sevgi derken gelinleri kastettin ama bence kayıvalideler ön yargılıysa eğer saygıda sevgide para etmez helede kendi seçmediği bir gelini aldıysa daha zor gelinin işi
rabbim hepimizin evinden huzur mutluluğu eksik etmesin. kiminle olursa olsun ister eş ister ailesi huzursuzluk,geçimsizlik çok zor birşey.keşke herkes birbirine saygısını sevgisini esirgemeden gösterebilsede hayatlarını birbirlerine zehir etmese.
size şöyle bir anımı anlatıym bizim rahmetli kayınvalide ile kayınpeder sağ ozaman yeni evliyiz eşimle eşim 48 yaşında bu arada ben rachid taha hayranıyım türkiyeye çeşmeye gelicek konsere eşim gideriz dedi ve gittik kayınvaldeyle kayınpederede teyzem öldü onun cenazesine gidiyoruz demiştik çünki gerçeyi söylesek eşimle kavga ederlerdi
iste hep erkek tarafina böyle yalanlar söylenmek zorunda kaliniyor.annen duysa mutlu olur ne güzel mutlular keyifli yasiyorlar diye.kaynana ne yapar hir gür cikartir kiskanclik yapar vs..
neyse ben kacar iyi geceler herkese...
hic düsündünüz neden hep gelinler kocasinin ailesiyle problem yasiyorda damat olacak neden karisinin ailesiyle problem yasamiyor.
cünki kiz anneleri ve aile fertleri hic sekilde damadin hayatina burunlarini sokmuyor aman kizimiza iyi baksin mutlu etsin yeter deniliyor.
ayni sekilde koca olacak adamin ailside ayni sekilde davransa hersey güllük gülistanlik olur inan bana.
ama yoooooooooooo olur öyle sey illa o burunlar sokulacak.
tabi istisnalar vardir sorun yasayan.ama cok az kesinlikle..
siz hic gördünüz mü evli bir kizi olan bir annenin, kizinin evine gidip orayi burayi karistirip aa bunu yenimi aldiniz aaa niye aldiniz alma tutumlu ol damat ne savruksun dedigini duydunuzmu
yada bir kiz annesinin damadina laf soktugunu
sonra kizin abilerinin kiskanclik yapip damada laf soktugunu
yada kiz annesinin kizini damadina karsi doldurdugunu
yada kizini doldurup yuvasini yikmaya calistigini hic duydunuzmu.
dahada ekliyeyim hic hic duyudnuzmu kizin annesi damadindan evinin anahtarini istedigini vermedigindede laf soktugunu..
sizhic duydunuzmu kiz babasinin, damadini kiskandigini
söylesin biri bana varsada herhalde türlerinin son örnekleridir.
evet dogru dediniz kocalar agac kovugundan cikmadi ama bizde cikmadik!!!!!!
alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis kelimesi kelimesine katiliyorum..dusunuyorumda benim annem yada babam esimin giydiklerine veya nasil bir baba olduguna karissa,sunu yapma bunu yapma dese,otorite benim deyip duzen kurmaya calissa esim onlarla omur boyu munasebeti keser..onu bunu bilmem arkadas kiz anneleri hep agirbasli ooluyor bu yuzdende dmatlarla cok sorun ckmiyor istisnalar var tabii..ama kayinvalideler gelineri meta gibi goruyorlar..evet onlar agac kovugndan cikmadi;ar ama bizlerde cikmadik..elinizi vicadninza koyun erkekler bizim kadar alttan alirmiydi hic kayinvalidelerini..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?