onlarda anne değilmi?

canım iyi hoşta bence çok fedakar olma sana tavsiyem hayata insan birkez geliyor sen nekadar mutlu oluyorsun hep insanları mutlu etmeye çalışırken bunu bir düşün derim

çalışan bir bayansın zaten bu güne kadar bir düşün kendin için ne yaptın hayallerinin nekadarını gerçekleştirebildin yada hayallerin olduğunu hatırlıyormusun insanlara yetmeye çalışıyım derken kendimizi unutuyoruz birazda bencil olmalıyız bence

canim aslinda bencil biriyimdir,birazda fenayimdir.onlara hic bunu yansitmiyorum.cok iyi insanlar.onlarla da hersey cok guzel.sevdiklerini biliyorum tek sorun memnuniyetsiz olmalari.ogullarina karsi da oyleler.biraz dert topigi yaptim kusura bakmayin:)
demek istedigim annelik guduleri agir basiyor ne kadar iyi dusunceli olsalarda bi sekilde hayatimiza giriyorlar.herkes birbirini oldugu gibi kabul etse sorun kalmaz diye dusunuyorum..

ben nişanlandıktan sonra anladım ki sen ne kadar iyi de olsan ne kadar hoşgörülü de davransan yaranamazsın.. karşındakinin adında bi kere hayır yok adı kaynana:)
1 sene boyunca saf salak annecim babacım ablacım peşlerinde gezdiğim insanların yüzüme gülüp
arkamdan çok sevdikleri biricik oğullarına hakkımda iftiralar atmalarına şahit olduktan sonra
kötü gelin oldum o gün bugündür öyle rahat öyle mutluyum ki kocacımla..
kimse kimseyi sevmek zorunda değil, saymak zorunda da değil,
saygı hakedilen bişey saygı duymayacağım
kişiyle görüşmemeyi tercih ederim bu da kendime olan saygımdandır
vaziyeti idare etmek için sahte sohbetler bana göre değil.
değil eşimin ailesi feriştahı gelse budur.
eşinin hatrı eşinin ailesi diyecek olanlara da cevabım şu
hatır gönül gelinlerin tekelinde değil
madem öyle yaşca büyük görmüş geçirmiş aile
büyükleri biricik oğullarının hatrı için
idare ediversin gelinleri
benim nikah cüzdanımda nikahım eşimle
ailesiyle değil.. beni ailesi alakadar etmez.
bi yara kangeren olduysa kesip atarsın kurtulursun
en temizi budur bunu bilir bunu söylerim..

Konu sahibi arkadasim haklisin.
Gercekten esinin ailesi tarafindan eziyet edilen kadinlari tenzih ediyorum, onlar davalarinda hakli olabilirler. Bu bolumde ben de oyle seyler okuyorum ki, eften puften sebeplerle esinin ailesine cephe alanlar, kavgali olanlar,torununu/yegenini esinin ailesine gostermemeler... veya yok kayni kocasinin arabasini odunc istemis de nasil istermis de!... aman neler neler var, okuyunca sinirleniyorum. Altinda bir suru kadin da pohpohluyor yazani. Hayir yani, karsi birsey de yazamiyorsun, cunku bu sefer de butun kadinlar ustune cullaniyor

Her neyse, benim icin akilli uslu kadin/gelin, oyle sacma salak bahanelerle sozum ona kendini ezdirmemek icin esinin ailesine cephe alan degil, esinin ailesinin gonlunu calabilen, sorun oldugunda idare edebilendir. ben bunu bilir bunu soylerim, isteyen de ustune alinsin yani. Ha, gercek anlamda esinin ailesi tarafindan zulm gorenleri kastetmiyorum tekrar belirteyim.

oh ne güzel yazmışsın ağzına sağlık ben de kaynana ile mesafe bıraktım ona ayağımla tekme attıktan sonra yani artık düşün ben bu noktaya getiren kendise kızıma beni kötülüyormuş eşimede yapıyordu eşim geç olsada fark etti

kizlar is kocada bitiyor evet dogru ama annesi oglumm x soyle yapsa,boyle yapsa daha iyi olmaz mi diyo.atiyorum mesela benden yemek tarifleri alsin,fikir fikir olsun,anne duasi alin,birlikte biseyler yapalim bayan bayana diyoo vs..onlarda soyle dusunuyor kadin kotu bisey istemiyor kii.olmasi gerekeni soyluyor diyor..oyle ama mesela ben oyle biri degilsem zorla mi?onlarin yaninda resmi durunca o da suc oluyor.(ki ayip geliyor ikimize de.)hani mutlu degilmisiniz gibilerinden.biz cok eglenirizz birliktee aslinda..tek sorun reklam yapamamamm herhaldeeesempatiksalakcinni
yabanci gelinlerimize bakiyorum onlara bakis acilari o kadar farkli ki..kiz gulumsuyor kiz ayy cok guleryuzlu,mutfaga giriyor yardim etmek icin bunlar ne kadar iyi,yardimsever kizlar oluyor.bizden hep beklenti var..aslinda beklentilerini dusup tutsalar mutluluk kapida amaa:))

eşinin ailesiyle ilgili konu açan biri olduğum için direk üstüme alındım bu yazıyı
"eşime ailenle görüşmeyeceksin, onlar kim oluyor" diyecek biri olsaydım
zaten buraya konu açma gereği duymazdım zaten dert olmazdı onlar benim için
ama ben kimseyi üzmeden kırmadan nasıl yaşananları unutup mutlu olabilirim diye yardım istemek için açtım konumu

düğün için gerekli herşeyi eşimle ödedik
1-1,5sene boyunca anne baba anane ve 2 kardeşin yaşadığı eşimin ailesinin mutfak alışverişini gördük neden?
kredi kartımızdan birini verdik 300tl lik alışveriş yaptılarsa 100tl miz var dediler her ay bu şekilde kartlarını ödedik neden?
kardeşinin okul formasını aldım çantasını aldım defterlerini aldım neden?
annesinin her ay kontörünü aldım neden?
eşimin kardeşi
sınava girdi şehir dışında
eğitimine gittik
törenine gittik
görmeye gittik
eğitim bitti almaya gititk
kız istemeye gittik 1500km yol
nişana gittik
düğüne gittik
düğünde çok komik bi para verip bize düğünü siz yapacaksınız dediler yaptık
benzin parasının lafını bile yapmadılar düğünde ne kadar harcadınız diye nezaketen bile sormadılar
gittiğimiz yerlerde yedik içtik kimse elini cebine atmadı
en az 2 ayda bi borç istediler (geri ödenmeyen şeye nasıl borç denirse)
her pazar pazara arabayla biz götürdük
eşim işten izin alıp günlere taşıdı onları
aklınıza gelip gelmeyecek her yere biz arabayla götürdük
arabamızın ve evimizin anahtarları var onlarda
evin önünden kaç kere habersiz arabayı alıp gittiklerini hatırlamak bile istemiyorum
biz işteyken yada şehirdışındayken evimize girip çamaşırlarımızı mı yıkamadıkları kaldı
ben seni değil oğlumu arıyorum dedi bana
ne pazar sabahı 8de aramaktan utandı ne gece 12de
onlarda uyuduğum gün sayısı kendi evimde uyuduğum gün sayısının 15katıdır
evde yemek yediğim ise sayılı
kayınpederin evde yemek yaparken aygazı kapatıp tutup kolumdan götürdüğünü bile bilirim
evlendiğimizde takıları direk aldılar 8-9ay sonra içlerinden eksile eksile araba alıcaz diye geri alabildik
kadın benim adet tarihlerimi takip ediyo neymiş oğluyla yatacakmış ki evde kaç kişiler hepsi yatmak istiyorlar
şimdiye kadar eşim bana hep ailemin durumu yok yardım edelim dedi hep benden evimizden kıstı onlara hiç ne param yok dedi ne yorgunum dedi ne zamanım yok dedi
şimdi kayınvalide geçmiş karşıma 15Milyarım var kenarda diyo
ev hanımı biriktirmiş nasıl peki?
benim kenarda 5kuruşum yok

zaten eşimin üzerinde muhakkak hakkı vardır diye eşime sevgimden ağzımı açmadım hiç
sustum ağladım ne yaptımsa kendime yaptım
şimdi ne biliyomusun?
evet onlara saygısızlık yapmadım hiç cevap vermedim
ama geceleri rüyalarımda hep korkuyorum hep onları görüyorum
uyanmak istemiyorum sabahları
mutlu değilim çünkü
içime ata ata saygısızlık yapmayayım sorun çıkmasın diye
kendimi kaybettim
umarım anlatabilmişimdir birazda olsa

bende konu sabihi arkadaşa katılmak cok isterdim onlar anne diye ama anne hak edilene denir cocğunu evlendirip gelini evine üvey evlat almış gibi davranan oğlunu gelininden kıskanan ve her türlü fenalığı yapan insana denmez ben 5 senelik evliyim eşimin ailesine tek bir saygısızlığımız olmamıştır olmazda ama onlarn bana yaptıklarını buraya yazsam sayfalar almaz eğer sen hasta olduğunda gelinin senin başında duruyor elinden geleni yapıyorsa sen gelinin hasta olduğunda ateşi cıktığında neresinde ateşi var diyip oğluna bunu söylebilecek insansan ben içimde annelik sıfatı yoktur sadece ağzımdadır eğer gelinin ameliyat olacak ise onun şehırdışında kardeşine gideceğin haftaya denk geldiyse şimdi olma ben gidince olursan diyorsa sadece kardeşine gezmek için gidiyorsa bu yazdıklarım en basitleri yazamadıklarım anlatamadıklarım
eşimin hatrına susuyorum çünkü eşim her zaman yanımda

ben cok isterdim ki öyle yaparak başladım evliliğime yasadıklarımdan sonra olmadı malesef kendi annem babam gibi olsunlar içimde hiç bir ayrım olmadan bir elma gibi dursunlar ama malesef elmanın yarısını kendileri çürüttüler ve attılar sağlık olsun

Son düzenleme:
sıradan sebeplerle şikayet edenleri bende anlamıyorum. herşeyleri dört dörtlük yapılanlar bile şikayetçi. ben böyle kardeşlerimi kendi hayatımdan örnek vererek durumundan şikayetçi olmaması için öğütlemeye çalşırım hep. gelin çirkefse kaynana bal şeker oluyor, gelin sessiz sakinse kaynana çirkef kavgacı oluyor maalesef. birde şuna çok inanıyorum annenin yazgısı kızınada yazılıyormuş. annemin çektiklerini bende çektim. neler geçti ama yinede gidiyorum kaynanama şimdi bana iyi davranıyor bende ona iyiyim. ama arada laf sokuyorlar tabi bende aynı ama kötü davranamıyor.
ben aslında kaynanamdan neden nefret ediyorum biliyor musunuz? eşimi çok üzdüğü ağlattığı için. siğer evlatlarını kollayıp eşimi ezmeye çalıştığı için.

sevgili arkadaşım;
ben de sana kesinlikle katılıyorum...
evet ben de yanlışlıkla bi forumda görüş bildirdim(düşün yani olumsuz bişey bile söylemedim sadce mesle gelin yada görümce olmak değil insan olmak dedim)
aa o da ne herkes birden üztüme atladı resmen..
yani artık bu olayı o kadar abartıyolar ki düşünün ya burada yaş itibari ile hep gelinler olduğu için bütün kaynanalar görümceler kötü diye bakıyolar yani işte bu kadar cahillik olur..
evet bence olaya böyle basmakalıpla bakmak cahilliktir..
ben de böle insanlara sinri oluyorum işte..
kaydirigubbakcemile5sana da sonuna kadar katılıyorum

sizi çok takdir ettim ama keşke eşinizlede tartışmasaydınız geçmişe baktığımda eşimle birbirimizi başkaları yüzünden çok kırmışız
evet malesef nazımız onlara geçiyor diye başkaları yüzünden kırıyoruz onları da ..aslında yalnış tabi ama işte insanın doğasında var bu ,başkasından çıkaramadığın hıncını,kocandan çıkarıyosun.

tabiki çok ,bende buna kızıyorum ,dedim ya anahtar verdim evime girdi ,yok çamaşırımı yıkamış ,onanne benim çamaşırımdan filan diyen tipler var ,tamam insan rahatsız olur ,başkasının evine girip rahatça dolaşmasından ,çamaşırını ellemesinden ama gelip buraya böyle konu açarsan şimşekleri üzerine çekersin tabi ,sonra kötü gelin imajı çizersin ,halbuki hiçbir suçun yoktur ..

benim kayınvalidem ileri geri konuşur,insan içinde saçma sapan şeyler söyler bazen benim için ama ben sadece gülerim ,çünkü çevrem bilir benim nasıl biri olduğumu ,

geçenlerde bir düğün için çok şık bir elbise aldım ,kayınvalidemde bendeydi ,giydim gösterdim bak anne elbisem nasıl dedim ,''aaaaa sakın bunu bizim düğünlerde giyme ayıplarlar dedi ,neden dedim ,olmaz dedi hiç yakışmış mı şu haline bi bak aklinialirimsmilededi '',halbuki elbisenin açık ,abes ,dekolte hiçbir yanı yok ,o sadece onun istediği onun beğendiği tarz giyinmemi ister ,daha çok kocakarı gibi diyelim kaydirigubbakcemile3o sebeple beğenmedi ,ben ne dedim ,tamam sizin düğünlerde giymem o zaman ,arkadaşımın düğünü için aldım zaten dedim ..eşim geldi akşam oooo hatun süper olmuşsun dedi :))yani ne eşimle ne annesiyle kötü olmak isteyeceğim en son şeydir hayatta..

Bazı gelınlerde var,
ınceden ınceye sokulan laflara susar hep.
aman kotu olmayalım dıye susar, saf oldugundan degıl.
Etrafta kayınvalıdesınden 'annem' dıye bahseder,
bazen fotograflarına bakar kayınvalıdesının, ıcı cız eder,
'ozlemısım annemı' der, kayınvalıdesını arar, 'anne senı cok ozledım' der.
Gunler boyle akıp gıderken, gorumcelerden bırının haksızlıklarına maruz kalır.
Gorumce dovmeye kalkar, ıftıra atar, hakaret eder.
Gelın yıne kalkıp, esının annesıne gıder,
olanları kendı agzından duysun ıster.
ama gıttıgınde ne yuzune bakarlar, ne de hosgeldın derler.
Bırakın bunu, evden kovarlar, kufur ederler, dovmeseler de el kaldırırlar.
Cunku kızlarına ınanmıslardır.
Boyle olunca gelının acıklama yapmasına fırsat dahı vermezler.
Sımdı gelın bu kayınvalıdeyı gormek ıstemıyor,
gorumcelerı ıse kesınlıkle gormek ıstemıyor.
Kayınvalıdeyı belkı affeder, nede olsa esının annesı.
Ama dıgerlerını asla affetmeyı dusunmuyor!
Bu gelın abartıyor mu?
Kotu mu yapıyor esının annesını gormek ıstememekle?

Bazı gelinler vardır ki, ortada hiçbir neden yokken, (etrafın dolduruşuyla yada kendi fikri bilemiyorum) sırf şımarıklıktan, kendini bi halt zannetmekten eşinin ailesine cephe alır, gitmez gelmez, görüşmek istemez. Onların varlığından rahatsız olur. Aman benden uzak Allaha yakın olsunlar. Bana dokunmasınlar diye düşünür. Ve bazı erkeklerde eşlerinin bu düşüncesine karşı gelmez. tamam karıcım, olur karıcım deyip hatta o da keser görüşmeyi anne ve babayla.

İşte böyle zihniyetteki insanlara yazıklar olsun.

Şimdi her konu kendi içerinde değerlendirilmeli...
Eleferanın açısından bakılınca sonuna kadar haklı diyecek söz tabiki de yok..
Ne denilebilirki sen elinden geleni sonuna kadar yapınca..karşındaki insanın Allah korkusu yoksa ne söylenebilir..
Yine olaya kuzumm açısından bakınca evet o da çok öyle insanlar da ne yazıkki var
Ben bekarım ama öyel düğünlere şahit oldum ki yahu gelin gelinlikle oturuyo ona kaynana şunu yap görümcene şunu yap diyen iğrenç insanlar da var...
Sözün özü Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın..
Kendini bilmeyenlere de Rabbim vicdan merhamet versin...

Kuzucum öyle gelinler ki içlerinde ben de varım.. Bana yakın Allaha uzak diyenlerdenim bilirsin..
Ben ve ben gibi önyargılı gelinler (ayy 50 bin defa gelin dedim,gelin mi olacam ne?kaydirigubbakcemile3) geçmişteki acı tecrübeleri yüzünden bu şekilde davranıyorlar..Ağzı yananın yoğurdu görmek dahi istememesi gibi bişiy..
Bilmiyorum şu an evlensem dünyanın en iyi kayınvalidesi gelse,her yaptığından artniyet ararım.. O kadar huzurumu kaçırdılar ki düşündükçe nefretim dinmiyor..
Tamam muhteşem bir gelin değildim ama bana ve aileme yapılan hareketlerin bir tanesini bile haketmedik..:çok üzgünüm:
Şu an aldığım nefese bakıyorum bir de o günlerime..
Şükürler olsun Yarabbim..
Diğer arkadaşlar da ya kendi ya da yakınlarının tecrübelerinden dolayı bu şekilde düşünüyorlar.

Herkes sınırlarını bildiği sürece sıkıntı yok.
Türkiye gerçekleri var malesef bunlarda göz ardı edilemez.
Anneler özellikle erkek evlatlarını çok kıymetli görüyorlar
ve hayatlarında söz hakkı olduklarını yaşatıyorlar sağolsun.
Ama kız evladında böyle bir psikolji olmuyor malesef.
Erkek evladına yüklenen sorumluluk çok fazla.
Evlendikten sonra da ailenin yüklediği sorumluluklar bitmiyor.
Evlendikten sonra bile sözünden çıkmasın , kendi istekleri olsun istiyorlar.
Halbuki oğulları artık bir yuva sahibi, kendi fikirlerini uygulayabilecekleri bir yuva sahibi.
Kimse evlendi diye ailesini silmeyecek tabi ki, ben de silmem, kimsenin keyfi için.
Bahsedilen şekilde kötü gelinler yok mudur vardır elbet.
Ama bu sorunlarının genelinin erkek evladına yüklenen misyondan ve aşırı değerden olduğunu düşünüyorum.
Halbuki evlat evlattır.

lalecim bilirim sen kayınvalidelerden nefret edersin, ondan almıyom zati seni oğluma:hulya:

benim dediğim farklı bişe. daha kaynanayı tanımadan, (kaynanaya adı nasıl olsa) dediğim bu tepkileri veren insanlara lafım.Kaynanaya insan olarak değilde öcü gözüyle bakanlara.

Kaynanalarında kabahatlisi, kadir kıymet bilmezi, uyuzu, art niyetlisi yok mu, elbetteki var, onlarıda Allaha havale etmek lazım. yada hakkını savunacaksın, ezdirmeyeceksin kendini.

Yapmayın gözünüzü seveyim..
Eşimin annesi tüm fedakarlıklarla oğlunu büyüttü diye neden evimin anahtarını vereyim,neden onun misafirlerini ağırlamak zorunda kalayım?
Bende bir adet anne ve bir adet babaya sahibim çok şükür onlar da beni kolaylıkla bugünlere getirmediler,o zaman bir anahtar da onlara vermek şart de mi?
Artık haftasonu,gece,tatil vs. gelen giden ohhh ne güzel. Burada bir ev varmış
bir yuva varmış kimin umrunda ki? Artık kocemle havlet de olamayacağımız için kardeş kardeş yaşarız büyükler de git gel yapmaktan yorulmasın hep beraber yaşayalım..
Cennet analarımızın altında mı üstünde mi ben bilmem..
Herkes haddini ve yerini bilecek..
Kendi evladın da olsa onun da ayrı bir dünyası olduğunu kabul edecekler..
Anlamıyorum anlamıycem de nedir bu oğlumun evi sevdası!!!
Bitmedi gitmedi!!!!
Oğlunun evi yaa,ben de hizmetçisi!
Tövbe Yarabbim!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…