onlarda anne değilmi?

evet onlarda anne ama el kızı öyle anlamıyo işte hep kendi anası babası iyi kocasının ki kötü
önce kendine bak senin annen baban dört dörtlükmü...

hee bazı erkek annelerinde var oğullarını başka bi kadından kıskanıyolar ama ben gelinlerin kaynanaya okadar tavır yapmasına karşıyım

benim kaynanam kötüde olabilir beni çekemiyoda olabilir çekerim kapımı muhatap olmam konuşmam hiçbi söylediğini takmam kocam gider annesidir ..

ama kayananaya beddua etmek niye ?

dünde kız arkadaşım aramış kayananamı elimden gelse balkondan atıcam diyo kaydirigubbakcemile3
ya ne yaptıki bukadın okadar boğazladımı gırtlakladımı..laf söylemiş olabilir kendi annen hiçmi söylemiyo??

ben anlayamıyorum bu gelinlerin kaynana düşmanlığını bakalım benim nasıl bi kaynanam olucak kaydirigubbakcemile3

kayınvalide gelinine anne gibi davranıyorsa, kendi evlatlarından ayırmıyorsa, güler yüzlü davranıp kıskançlık yapmıyorsa geliniyle müthüş geçinir bence. gelinde kayınvalidesi ona kızı gibi davrandığında oda annesi yerine koyarsa güler yüzlü olursa ne güzel olur.
benim kayınvalidem eşimi dışladı damadının ayağına terlik verirken eşime vermedi. bayramda 2 parça baklavayı tek tabağa koyup 2 çatalıda eşimin önüne koydu. daha neler neler var gelde bu kaynanayı sev. yok artık işte bunlar bence anne değil. 3 evladından birisine zulm edip diğerlerine ağzını açmıyorsa bir problem var demektir. tabi diğer evlatları çirkef hemen bağırıyor diye onalra bişey demez eşim sakindir ona lafları sıralar. gerçi artık eşimde cevabını veriyor. bıktı napsın

arkadaşlar aranızda bazıları varki benim söylediğimden sadece, yapılanlara sessiz kalalım onlar ne derse desin sineye çekip oturalım dediğimi zannetmiş ama daha dikkatli okusanız aslında bunu kastetmediğimi daha iyi anlarsınız.ben diyorumki bazen biz gelinler olaya o kadar önyargılı bakiyoruzki eşimizin ailesinden kim ne dese hemen kötüye yorup aman bana bunu nasıl derler bunu nsıl yaparlar gibi büyük tepkiler veriyoruz.ben bile zaman zaman bunları yapmışımdır.evet yine tekrar ediyorumki onlarda anneler onlarda evlatları için canlarını verecek kadar çok severler.buna bile tahammül edemeyen birbirlerine çok düşkünler diye yakınan kadınlar bile olmadı aramızda.bizler gelin olarak bazen tek taraflı düşünüyor olabiliriz ama unutmamamız gereken birşey varki bizlerde gün gelecek birer kayınvalide olacağız.ister damat sahibi olalım ister gelin sahibi onlardan da aynı tepkileri aldığımızda hiçmi üzülmeyeceğiz.aman boşver varsın beni evinden kovsunmu diyeceğiz.kızım yada oğlum mutlu olsunda ben onları uzaktan seyretsemde olurmu diyeceğiz. bunu yapan damatta olsa acı verici gelinde yapsa acı verici .şimdi daha çok genciz yolun çok başındayız herşey bu taraftan bakınca çok basit gelebiliyor.ama yaş ilerleyipte yalnızlaşmaya başlayınca eminim böyle olmayacak şimdi pervasızca söylediğimiz onlar bana bunu yaparsa pişman olurlar sözü dönüp bizide bulabilir birgün.

Gelinler de kayınvalideleri ve görümcelerinin arkasından dedikodu yapmıyor mu demişsinizde,
durup dururken dedikodu yapıp, sıkıntı çıkarmak başka,
bir de yapılanları konuşmak başka birşey.
Onlar dedikodu yapmasa, zaten yaptıkları da konuşulmayacak, gelinde benim için bunu bunu diyorlarmış diyor diye mevzuda yapmayacak.
Ondan sonra da biz seni kızımız gibi görüyoruz derler.
Eğer gerekiyorsa, bizim hayatımızı mahvediyorsa, evet kayınvalidemide hayatımdan çıkarırım,
eşim gider görüşür, onun annesidir, ona karışmam.
Yeri geldiğinde kendi annemin karşısında da dururum.
Zaten bayanlar genelde yuvalarına karıştırmıyorlar.
Genelde erkek ailesi kendinde hak buluyor karışmaya.
Ben de bunu anlamıyorum işte.
Erkek evladı sahibi olunca ne oluyor.

Katılıyorum söylediklerinize..
Benim eşim de ailesine çok düşkün şapır şupur öperler birbirlerini,ama ben kıskanmam
Tam tersi o kadar hoşuma gider ki bu durum...
Kayınvalidem beni el üstünde tutar(allahıma şükür)
Tabi bazen şakaya vurup iğnelemeleri olmuyor değil...
Ama herşey karşılıklıdır...
Kayınvalidem bu kadar iyi niyetli olmasaydı,belki bende şikayet edebilirdim..
Çünkü düşünsenize bakıp,besleyip büyüttükleri oğullarını resmen kendimize çekiyoruz..
Ve paylaşıyoruz kim kıskanmaz ki...
O kadar da olsun diyorum ben her zaman..

evet kız aileleri pek karışmıyor çünkü bu ailelerde aslında aynı erkek aileleri gibi düşünüyorlarda ondan yani artık kızım evlendi bizden çıktı sorumluluk artık erkek tarafının diye düşünüyorlar çoğu eşlerimizin aileside aynı şeyi yapmıyormu diyorsunuz ya kızlarına karışmıyorlar oğullarına karışıyorlar diye belki birçoğumuzun varsa gelinleride aynı şeyi söylüyordur.kızlarına iyiler biz kötüyüz diye.bu bakış açısıyla alakalı belki aramızda öylelerimiz vardırki kendi ailesini yere göğe sırdırmazlar ama belkide kendi gelinleri aynı şikayetlerde bulunuyordur.

Arkadaşım ben anneysem evet eğer oğlum veya kızım mutlu olsun da bne onları uzaktan izlerim demem gerekir...

gerçekten anneysem huzursuzluk veriyorsam gelin benim tavırlarımdan rahatsızsa mecburum buna..
yada ayıracağım oğlumu kızımı eşinden.. ee bunu yapsınlar o zaman..

sizdaha önceki mesajlarınızda sinelim daha alttan alalım onlar anne vs demiştiniz. sizin düşünceleriniz size sanıyorum kayınvalideniz tapıyordur bu halinizden dolayı..
hiç sorun yaşamamışsınızdır harika öyleyse..

ama ben sizin halinizi sigara içenlerin sende iç ne olacak ki demesine benzetiyorum.siz sindiniz kendinizce saygılı davrandınız alttan aldınız diye herkes de öyle yapacak diye birşey yok ki..?

üstelik bir mesajınızda yine eşimi seviyorum sırf o yüzden kayınvalidemi çekerim türünde birşey yazmışsınzı ki bu durumda kayınvalide ile çatışanlar eşini sevmiyor galiba..?
peki gelinin beynini yiyen her şey burnunu sokan çat kapı evine gelen anahtarı isteyen temizliğe bebek bakımına mutfak dolabına yedikleri peyire karışan kayınvalide de oğlunu sevmiyor mu..???

lütfen... siz bu dünyaya gönderilmiş bu melek olabilirisiniz ama geriye kalan herkes insan .ve insanları sabrı duyguları özel anları aşkları ne bileyim hassasiyetleri var.
herkesten sizin kadar muhteşem olmalarını
beklemeyin..

Bu nasıl bir mantıktır?
Evlenince kendi ailemizden çıkıp da erkeğin ailesinin boyundurluğu altına mı giriyoruz?
Birey olarak kendi sorumluluklarımıza sahip çıkamayacak kadar aciz miyiz biz kadın milleti olarak?
Bence mantık bu olduğu sürece kadının eşi de eş ailesi de kadını ezmeye devam eder.. Ne de olsa sahiplerimiz onlar,ne derlerse he demek durumundayız di mi?
Evlendim,boşandım..Hiç bir zaman hiç kimsenin sorumluluğuna girmedim.. Hiç bir yere girip çıkmadım da..
Aynı Laleyim ben!
Şükürler olsun beni böyle yetiştiren aileme..

Tamam da başlatan kim..?
Ben hiçbir gelinin kayınvalidesine gidip de "ayy şu yemeği nedne böyle yapıyorsun ,bu yemek şöyle yapılır"dediğini duymadım.
kayınvalide anahatarını bize var arada gidip buzdolabında ne var karıştırırı dediğini duymadım.
çat kapı hiçbir gelinin kayınvalidesinin evine gittiğini rahatsız ettiğini duymadım..
saldırının geldiği yeir suçlamıyoruz da saldıraya cevap vereni niye suçluyoruz ki..?
hiç olmasın saldırı.. yaşlı insan saygısıyla sevgisiyle efendice otursun.. ne olur ki öyle olsa..?

evet tam benim kayınvalidemi anlatmışsın benim kayınvalidemde iki oğlu var onları bebek gibi sever.öper okşar.onlarda aynı şekilde ona davranırlar el üstünde tutarlar hele küçük kaynım okadar düşkündürki anne babasına anlatamam.ben de önceleri çok sinir olurdum böyle şapur şupur olmalarına.ama şimdi hoşuma bile gidiyor.daha iyi anlıyorumki anne baba kıymeti bilmeyen erkek karısının kıymetini hiç bilmiyor.onlara baktıkça bazen imreniyorum bile ve her zaman dua ediyorum rabbim benim evledımda böyle hayırlı olsun diye.ve şuna da çok inanmışımdır anne baba duası almayan evlat bu dünyada hiç bir zaman huzur mutluluğu bulamaz.iki tarafın aileleri içinde geçerlidir bu.kız da olsa erkekte olsa her evlat anne babasının hayır duasını almalı.

Kız aileleri aman huzurları bizim yüzümüzden bozulmasın diye rahatsız etmez.
Babaannem kafayı takmıştı babama sen kızın ailesinin oğlu oldun artık diyip diyip yerdi babamı..
Annem 1 ay benimle ben küçükken babaanneme gider ama anneanneler de sadece 2 gün kalırdık.
laf olmasın diye anneannem boşver yeter ki eşine huzurun olsun derdi..
şimdi eşim bana böyle birşey söyleyecek uvvvvv..!!!
babam bile geçen gün diyor ki bir bayram bize bir bayram kayınvalidenlere gidersin ikimizde ihmal etmezsin..
dedim ki sen öyle mi yapıyordun bana anneme böyle adaletl mi davranıyordun..?
hayır dedi annemin dolduruşuna gelip sizi oraya mahkum ediyordum..
ama şimdi baba oldum kızım gelin oldu ve anladım ki insan kızını görmek istiyor..??

işte fark bu..!! annenin dolduruşuna gelen zavallı adamlar.. ve annem gibi anneini görmeden yaşayan kadınlar..
daha nesini savunuyorsunuz be anlamıyorum yemin ederim..

bak bu da bende yok.. anasını aramaz yalvarırım ara diye..
annecim diyemez annecim de bitanem de diye yalvarırım yine..?
gönlünü okşa mutlu et derim hep ben ararım sonra eşime veririm teli..
git annenin kucağına başını koy özlemiştir aylardır derim..
hiiiiç kıskanmam asla ..eşim annesine çekingendir birazcık yaklaştıysa sayemde .. hoşuma gidiyor benim de..kıyaslama bile yapamam adam benim kocam diğeri de anası..

ben hiç bir zaman muhteşemim yada bana yapılan herşeyi sineye çektim demedim benimde kayınvalidemle sorunlarım olmuştur,halada bazen olmuyor değil ama ben hiçbir zaman demedimki kayınvalideme sen cadısın çirkefin tekisin yada senden nefret ediyorum bir daha evime adımını atamazsın diye bunlarıda söyleyemem arkadaşım benim herşeyden önce aldığım aile terbiyesi buna müsade etmez ben muhteşem değilim ama görüyorumki sen karşındaki sana ne söylese beş fazlasını sayan hemen parlayıp karşı taaruza geçen birisin.kayınvalidende senin gibi birisiyse demekki tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş.

herkes senin yaptığını yapmıyorki burda hiçmi okumadın eşi kayınvalidesine çok düşkün diye şikayet edeni yada sürekli telefonda görüşüyorlar bıktım artık diyeni her insan bir değil tamam gerçekten kötü kayınvalidelerde var ama bunun tam tersi gelinlerde var bunu neden inkar ediyorsunuz.hiçmi görmediniz yada duymadınız gelini tarafından istenmeyip yaşlı halleriyle sokağa bırakılanları.görmediyseniz birgün yaşlılar evini ziyaret edin bakalım kaç hayat göreceksiniz orda benim söylediğim tarzda

Öyle uçlara çekiyorsunuz ki konuyu.
Kimin gönlü razı olur eşimin annesini kapıya koyacağım.
En başta herşey büyütülüyor diye başladı konu, şimdi kapıya atmaya geldi.
Buna kimse hak vermez.
Kimse de kayınvalidesi haksızdı, iyi yapmış koymuş kapıya demez.
Yalnız sizin dert olarak görmediğiniz, mesela anahtar verme meselesi bile,
bir yuva üstünde baskıdır, bunu da ne bayanın ne de erkeğin ailesinin yapmasına hakkı yok.
Herkes kız tarafı nasıl kabulleniyorsa, kızının bir yuvası olduğunu, müdahele edemeyeceğini, erkek aileside kabul etmeli. Yoksa evlendirmemeli.
Sizin dediğiniz gibide, kimse kızını kocasına emanet etmiyor,
her aile evladının sonuna kadar arkasında.
Anahtar istememesi, kızını attığı anlamına gelmiyor.
Sadece sınırını bildiği anlamına geliyor.
Herkes sınırını bilsin.
Herşeye müdahele etmesin.
Ayrıca onlar da anne değil mi, evet onlarda anne,
ama kimse kusura bakmasın benim bir annem var.
Ne ben onların kızı gibi olabiliri, ne de o benim annem gibi olur.
Bu yüzden ben gelin olarak nasıl saygıda kusur etmiyorsam,
o da bana gereken saygıyı gösterecek.
Kızı birşey yaptığında çok kolay affedebilirken, lafını bile etmezken,
ben gelin olarak birşey yaptığımda dedikodumu yapmayacak o zaman.
Demek ki ne ben kızıyım, ne de o benim annem.
Sadece eşimin ailesi ve büyükler, bu yüzden saygıyı hakediyorlar.
Onun dışında kimse köle olmak zorunda değil.

Kayınvalideme nasıl geldi ki konu..?
Onu ağzınıza bile almanızı men ediyorum..!!!
Kayınvalideme laf edecek insan tanımıyorum kimsiniz ki yorum yapıyorsunuz..?
Haddiniz bilin. iki gündür okuyorum konunuzdan hibçirşey anlamıyorum..
herkesi eleştirdiğinize göre gelinliklerini siz muhteşemsiniz..

ayrıca kimin ne olduğunu siz diyen hitap eden birine sen diye hitap edenden belli..

askvesen cim ben artık bu konuyla ilgili son defa yazıyorum ve yazmayı bırakıyorum.çok üstüne gelinmiş seninde.olay nefrete ve kine dönünce ne söylesek nafile.bizi gizli kaynana sananlar bile çıkabilir o derece olmuş durum yani.

ben kıskanç kaynana sendromu kadar kaynana kötüdür mantığıyla yetişen kadınlar sendromu da olduğuna inananlardanım.

eminimki evliliğin daha başında hatta nişanlılıkta oğlumu elimden alacak paranoyasına kapılan kaynanaların sayısı kadarda kaynanam bana karışacak herşeyime müdahale edecek oğluna beni kötüleyecek paranoyası taşıyan gelinler var.

öyle bir paranoyaki bu mesela (mesela diyorum sadece) kaynanasına torununu göstermemekle ceza vermeye çalışan gelinler bile var.(kendi çocuğunu silah olarak kulanan ve çektiklerinin karşılığı olarak karşı tarafa acı vermekten başka amacı olmayan bir davranış bu).idam mahkumuna bile son dileği sorulur.torununu göstermemek kadar ağır bir cezaya çarptırılan kaynananın oğluyla ne işi olurki ozaman insanın.erkeği o kadın yetiştirdi unutmayın.ve kaynana bu kadar berbat biriyse ben eşini de düşünemiyorum o gelinin.

son olarak şunu diyorum.kaynana olsun gelin olsun:allah insanın karşısına kötü niyetli, önyargılı , astığım astık , hadi bakalım kimkimi alt ederse mantığı taşımayan, hayata biraz daha ılımlı ve olumlu bakan(ölümlü dünya üç günlük ya hiçbirşeye değmez ne nefrete ne küslüğe) insanlar çıkarsın

amin...

Ayy hiç güleceğim yoktu..
Konuyu nereye getirdiniz..?
Konumuz kayınvalideleri kapıya koyan huzurevlerine terkeden gelinler mi..?
O zaman afedersiniz ben yanlış konuya yorum yapmışım..
Konumuz çat kapı gelen,anahtarı isteyen,eleştiride sınır tanımayan kayınvalidelere dayanamayan gelinlerdi.. ne ara huzur evi moduna geldik..
nefret de etse iğrense de kayınvalideyi kapıya atacak gelin %5 tir en fazla.. o da çürük elma çiğ süt emmişiz o da insafsızlık imansızlık artık.

Tespitin çok güzel ve yerinde sana katılıyorum arkadaşım.

bu mantık benim savunduğum bir mantık değil ama bu bir türkiye gerçeği hala anadoluda aileler kızlarına demiyorlarmı bu evden gelinlikle çıktın kefenle döneceksin diye,yada birçok annede hala yokmu kızım boşanırsa neolur hali adı dulaçıkar diyen. her kadın sizin kadar şanslı olamıyor malesef .bugün bile bir çok yörede yokmudur kızımız evlendi bizden çıktı artık onun hiçbirşeyine karışmak bize düşmez diyen ama kendi gelinlerine canlarının istediğini yepebileceğine inanan aileler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…