arkadaşlar aranızda bazıları varki benim söylediğimden sadece, yapılanlara sessiz kalalım onlar ne derse desin sineye çekip oturalım dediğimi zannetmiş ama daha dikkatli okusanız aslında bunu kastetmediğimi daha iyi anlarsınız.ben diyorumki bazen biz gelinler olaya o kadar önyargılı bakiyoruzki eşimizin ailesinden kim ne dese hemen kötüye yorup aman bana bunu nasıl derler bunu nsıl yaparlar gibi büyük tepkiler veriyoruz.ben bile zaman zaman bunları yapmışımdır.evet yine tekrar ediyorumki onlarda anneler onlarda evlatları için canlarını verecek kadar çok severler.buna bile tahammül edemeyen birbirlerine çok düşkünler diye yakınan kadınlar bile olmadı aramızda.bizler gelin olarak bazen tek taraflı düşünüyor olabiliriz ama unutmamamız gereken birşey varki bizlerde gün gelecek birer kayınvalide olacağız.ister damat sahibi olalım ister gelin sahibi onlardan da aynı tepkileri aldığımızda hiçmi üzülmeyeceğiz.aman boşver varsın beni evinden kovsunmu diyeceğiz.kızım yada oğlum mutlu olsunda ben onları uzaktan seyretsemde olurmu diyeceğiz. bunu yapan damatta olsa acı verici gelinde yapsa acı verici .şimdi daha çok genciz yolun çok başındayız herşey bu taraftan bakınca çok basit gelebiliyor.ama yaş ilerleyipte yalnızlaşmaya başlayınca eminim böyle olmayacak şimdi pervasızca söylediğimiz onlar bana bunu yaparsa pişman olurlar sözü dönüp bizide bulabilir birgün.
evet kız aileleri pek karışmıyor çünkü bu ailelerde aslında aynı erkek aileleri gibi düşünüyorlarda ondan yani artık kızım evlendi bizden çıktı sorumluluk artık erkek tarafının diye düşünüyorlar çoğu eşlerimizin aileside aynı şeyi yapmıyormu diyorsunuz ya kızlarına karışmıyorlar oğullarına karışıyorlar diye belki birçoğumuzun varsa gelinleride aynı şeyi söylüyordur.kızlarına iyiler biz kötüyüz diye.bu bakış açısıyla alakalı belki aramızda öylelerimiz vardırki kendi ailesini yere göğe sırdırmazlar ama belkide kendi gelinleri aynı şikayetlerde bulunuyordur.
aranızdan bazıları bana hak verdi bazılarıysa tam tersi olduğunu gelinlerin ezildiğini söyledi.evet gelinlerinde çok ezileni her türlü kötülüğe maruz kalanları çoktur.ama kayınvalideniz sizin hoşlanmayacağınız birşey söylediğinde yada yaptığında hemen pat diye cevebını veriyorsanız,o kim oluyorda bana karışıyor diyorsanız,işime gelmezse hayatımızdan siler atarım diyebiliyorsanız siz ezilmiş değilsinizdir.bu kısasa kısastan başka birşey değildir.sonra çıkıpta orda burda ben eziliyorum kayınvalidem bana bunları yaptı demeninde bi manası yok.evet haklısınız bazı kayınvalideler gelinlerinin dedikodusunu yaparlar ama buna karşılık gelinleride onlarınkini yapmazmı görümcem şöyle dedi kaynanam şunu yaptı demezmi. ne yani sadece onlar yapıyorda biz gelinler sessizmi kalıyoruz.
Katılıyorum söylediklerinize..
Benim eşim de ailesine çok düşkün şapır şupur öperler birbirlerini,ama ben kıskanmam
Tam tersi o kadar hoşuma gider ki bu durum...
Kayınvalidem beni el üstünde tutar(allahıma şükür)
Tabi bazen şakaya vurup iğnelemeleri olmuyor değil...
Ama herşey karşılıklıdır...
Kayınvalidem bu kadar iyi niyetli olmasaydı,belki bende şikayet edebilirdim..
Çünkü düşünsenize bakıp,besleyip büyüttükleri oğullarını resmen kendimize çekiyoruz..
Ve paylaşıyoruz kim kıskanmaz ki...
O kadar da olsun diyorum ben her zaman..
evet tam benim kayınvalidemi anlatmışsın benim kayınvalidemde iki oğlu var onları bebek gibi sever.öper okşar.onlarda aynı şekilde ona davranırlar el üstünde tutarlar hele küçük kaynım okadar düşkündürki anne babasına anlatamam.ben de önceleri çok sinir olurdum böyle şapur şupur olmalarına.ama şimdi hoşuma bile gidiyor.daha iyi anlıyorumki anne baba kıymeti bilmeyen erkek karısının kıymetini hiç bilmiyor.
Arkadaşım ben anneysem evet eğer oğlum veya kızım mutlu olsun da bne onları uzaktan izlerim demem gerekir...
gerçekten anneysem huzursuzluk veriyorsam gelin benim tavırlarımdan rahatsızsa mecburum buna..
yada ayıracağım oğlumu kızımı eşinden.. ee bunu yapsınlar o zaman..
sizdaha önceki mesajlarınızda sinelim daha alttan alalım onlar anne vs demiştiniz. sizin düşünceleriniz size sanıyorum kayınvalideniz tapıyordur bu halinizden dolayı..
hiç sorun yaşamamışsınızdır harika öyleyse..
ama ben sizin halinizi sigara içenlerin sende iç ne olacak ki demesine benzetiyorum.siz sindiniz kendinizce saygılı davrandınız alttan aldınız diye herkes de öyle yapacak diye birşey yok ki..?
üstelik bir mesajınızda yine eşimi seviyorum sırf o yüzden kayınvalidemi çekerim türünde birşey yazmışsınzı ki bu durumda kayınvalide ile çatışanlar eşini sevmiyor galiba..?
peki gelinin beynini yiyen her şey burnunu sokan çat kapı evine gelen anahtarı isteyen temizliğe bebek bakımına mutfak dolabına yedikleri peyire karışan kayınvalide de oğlunu sevmiyor mu..???
lütfen... siz bu dünyaya gönderilmiş bu melek olabilirisiniz ama geriye kalan herkes insan .ve insanları sabrı duyguları özel anları aşkları ne bileyim hassasiyetleri var.
herkesten sizin kadar muhteşem olmalarını beklemeyin..
bak bu da bende yok.. anasını aramaz yalvarırım ara diye..
annecim diyemez annecim de bitanem de diye yalvarırım yine..?
gönlünü okşa mutlu et derim hep ben ararım sonra eşime veririm teli..
git annenin kucağına başını koy özlemiştir aylardır derim..
hiiiiç kıskanmam asla ..eşim annesine çekingendir birazcık yaklaştıysa sayemde .. hoşuma gidiyor benim de..kıyaslama bile yapamam adam benim kocam diğeri de anası..
herkes senin yaptığını yapmıyorki burda hiçmi okumadın eşi kayınvalidesine çok düşkün diye şikayet edeni yada sürekli telefonda görüşüyorlar bıktım artık diyeni her insan bir değil tamam gerçekten kötü kayınvalidelerde var ama bunun tam tersi gelinlerde var bunu neden inkar ediyorsunuz.hiçmi görmediniz yada duymadınız gelini tarafından istenmeyip yaşlı halleriyle sokağa bırakılanları.görmediyseniz birgün yaşlılar evini ziyaret edin bakalım kaç hayat göreceksiniz orda benim söylediğim tarzda
ben hiç bir zaman muhteşemim yada bana yapılan herşeyi sineye çektim demedim benimde kayınvalidemle sorunlarım olmuştur,halada bazen olmuyor değil ama ben hiçbir zaman demedimki kayınvalideme sen cadısın çirkefin tekisin yada senden nefret ediyorum bir daha evime adımını atamazsın diye bunlarıda söyleyemem arkadaşım benim herşeyden önce aldığım aile terbiyesi buna müsade etmez ben muhteşem değilim ama görüyorumki sen karşındaki sana ne söylese beş fazlasını sayan hemen parlayıp karşı taaruza geçen birisin.kayınvalidende senin gibi birisiyse demekki tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş.
herkes senin yaptığını yapmıyorki burda hiçmi okumadın eşi kayınvalidesine çok düşkün diye şikayet edeni yada sürekli telefonda görüşüyorlar bıktım artık diyeni her insan bir değil tamam gerçekten kötü kayınvalidelerde var ama bunun tam tersi gelinlerde var bunu neden inkar ediyorsunuz.hiçmi görmediniz yada duymadınız gelini tarafından istenmeyip yaşlı halleriyle sokağa bırakılanları.görmediyseniz birgün yaşlılar evini ziyaret edin bakalım kaç hayat göreceksiniz orda benim söylediğim tarzda
İnsana çok dokunan bir durum aile konusu.Tespitlerinizde haklısınız da fakat bazen öyle durumlar oluyor ki karşı tarafta ''gelinimizde bir anne baba kuzusu,onun aileside bizim evladımıza verdiğimiz emeği vermiş,kendi evladımızdan ayırmayalım,en azından öyle gibi görünelim'diye düşünmüyor.İstisnalar vardır muhakkak ama empatiyse yapmaya çalıştığımız buda tek taraflı olmuyor,Kimseyi korumak yada var olan sorunları körüklemek değil amacım ama eminimki o sorunları yaşayıp burda dile getiren arkadaşlarımızda sizin düşüncelerinize sahip olmuşlardır çoğu zaman.Yapılabilecek ne varsa yapmaya çalışıp çözüme ulaşamayınca burda paylaşıp fikir almak istemişlerdir.Bende size bir tespitimi söyleyim.Bu tip şartlanılmış ilişkilerde ''gelin_kaynana''ilişkisi gibi,hangi taraf sessiz ve mütevazi bir duruş sergiliyorsa inanın o taraf üzülüyor.İstisnalar hariç tabi.Bence bu tip ilişkilerden yara alanlar araya biraz mesafe koymalı görüşmeler ne kadar az olursa inanın saygı ve tutumlarda o kadar ince oluyor.
Bu nasıl bir mantıktır?
Evlenince kendi ailemizden çıkıp da erkeğin ailesinin boyundurluğu altına mı giriyoruz?
Birey olarak kendi sorumluluklarımıza sahip çıkamayacak kadar aciz miyiz biz kadın milleti olarak?
Bence mantık bu olduğu sürece kadının eşi de eş ailesi de kadını ezmeye devam eder.. Ne de olsa sahiplerimiz onlar,ne derlerse he demek durumundayız di mi?
Evlendim,boşandım..Hiç bir zaman hiç kimsenin sorumluluğuna girmedim.. Hiç bir yere girip çıkmadım da..
Aynı Laleyim ben!
Şükürler olsun beni böyle yetiştiren aileme..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?