onlarda anne değilmi?

Yaaa evet birde düğün yapmak iyilik oldu bugünlerde vereliniortak

arkadaşım tam benim düşüncelerimi yazmışsın ya.
aynen bizim gelin olarak hiç bişeye hakkımız yokmuş gibi davranıyor kayınvalidem 3 geliniz ben sonuncuyum 2 si kötü hadi bendemi kötüyüm. çok şey var anlatacak çok zor...kendi kızıda evli onu el üstünde tutuyor göz bebeği gibi bizde anakuzusu değilmiyiz bende annemin göz bebeğiyimsenağlama

balımnur

söylediklerine sonuna kadar katılıyorum

asilcariye

nikahımızıda eşimle yaptık evimizde kira kendimiz ödüyoruz
beyaz eşyalarımızıda kendimiz aldık
hatta eşimle görüşmeye başlayalı 1 ay olmuştu
kayınvalidem gelin beyaz eşya bakalım dedi beğendi hepsini
sonra eşimin üzerine senet yaptı ödersiniz ikiniz dedi:)
yani daha görüşmeye başlayalı 1ay olmuştu biz eşimle maaşlarımızı birleştirip beyaz eşyalarımızı ödemeye başladık?????
gelinliğimide, nişan kıyafetlerimide (hani sözde nişanda erkek tarafının aldığı takım elbise) alyanlarımızıda, kuaför parasınıda, mobilyalarımızıda eşimle ikimiz ödedik
kayınpeder mobilyacı yatak odasını parayla satın aldı annem:)

yani cancazım:) keşke o kadar kolay olsa büyütüyo olsakta bu kadar kafaya takmayıp
huzurlu olabilsek

Benım esımın annesı de, kızının soyledıklerının ıftıra oldugunu soyledıgımde ,
'ne var yanı sana o... mu demıs?' dıyerek kucumsedı.
Yanı demek kı namusuma ıftıra atarsa sesımı cıkarmalıyım.
Onun dısındakı ıftıralara sesımı cıkarmamalı, dızımı kırıp oturmalıyım.
'aman canım namusuma mı laf geldı kı bu kadar dert edıyorum!' demelıyım.

arkadaşlar yine herkes konuyu ben onu çektim bunu çektime getirmiş,ama ben bunları yazarken bir tarafın ezilmişliğini değil yapılan bazı gereğinden fazla tepkileri belirtmek istemiştim.herkesten önce ben kendim bile kendi ailem dahil kimsenin hayatıma burnunu sokmasına izin vermem,vermedimde. kayınvalidemlede evliliğim ilk yıllarında bunun mücadelesini de verdim.ama hiçbir zamanda burda açılan konular gibi kayınvalideme ondan nefret ediyorum,hayatımızdan çıkmalarını istiyorum demedim.bunada hakkım olduğunu düşünmüyorum.nasılki eşim bana böyle birşey söylese kıyametleri koparırım,eşimin de böyle birşeye izin vermeyecek hakka sahip olduğunu düşünüyorum.şimdi gelinim ama bir erkek evlat sahibi olarakda bir gün kayınvalide olacağım eğer ben gelinime her türlü sevgiyi saygıyı gösteripte bunun karşılığını alamassamda asla sineye çekip oğlumun mutluluğu için susuyum bari demem.evlendiler diye oğlumun hayatından tamamen çıkıp gideceğim değil.eğer gelin olarak bazı kadınlar böyle düşünüyorsa buna dağdan gelip bağdakini kovmak denmezmi.biliyorum bazılarınıza söylediklerim ters gelecektir ama biz kendi ailemizden böyle gördük belkide sizler kadar çağdaş düşünemiyorum.dün bir arkadaşım yazmıştı yurt dışında kayınvalide gelini arar oda canı isterse kabul eder istemezse şu gün şu saatte gel der diye. sizce bu nekadar doğru bir davranış yada biz gelinler olarak eşimizin ailesine böylesine keskin duvarlar örmeye hakkımız varmı.

Sizin sıkıntı olarak görmediğiniz , kendi verdiğiniz örneklerden yola çıkarsak,
bir erkeğin ailesi neden kendinde anahtar olsun ister de, kız ailesi istemez.
Böyle bir hakkı var mı?
Neden bir erkek sadece annesinin keyfi için kendi eşinden vazgeçer,
neden annesinin dediğini emir telakki eder, kendi aklı yok mu?
Evlenen iki insan kendi ailesiyle ilgili kararlar veremez mi?
Bir kız annesini sevmiyor mu, kendi kurduğu yuvaya karıştırmıyorda,
erkek ailesi neden herşeye karışıyor, hak buluyor kendinde ve erkek te buna izin veriyor,
hatta yeri geliyor eşine şiddet uyguluyor, boşanabiliyor.
Bütün bunlar erkek ailesine ve sadece erkeğe hak mı?
Kız çocukları köle mi?
Sizin o ufacık sorunlar dediğiniz şeyler bana göre büyük sorun.
Ben ilerde bir kayınvalide olarak gerekli saygıyı ve sevgiyi gösterdikten sonra,
gelinim bana tam tersi davranırsa diyorsunuzda,
zaten sıkıntı burada erkek ailesinin gereken anlayışı ve saygıyı oğlunun yuvasına gösterememesi.
Gösterse sıkıntı yok.
Kimse kimsenin ailesini yok sayamaz.
Erkek ailesine anahtar verilme hakkı görülürken, kız ailesine anahtar verilmeme hakkı görülürken,
asıl kız ailesi yok sayılmıyor mu?
Dediğiniz gibi kız çocukları da ağaç kavuğundan çıkmadı.
Herkesin ailesi var, herkes sınırını bilsin, ne güzel olur.
Kimse erkek evladım var diye, ekstra bir saygı beklemesin,
çünkü erkek evladı sahibi olmak bir marifet ve üstünlük değil.
Herkes ve herkesin ailesi aynı saygıyı hakediyor.

Son düzenleme:

evet birde kendi kızlarına herşeyi layık görürler hadi sadece oğlu olanları geçtim ama kızı olanlar geline gelince hiç birşeyi layık görme kızında herşeye layık oldu bizde ana kuzusu bizde bir anneni biricik kızıyız valla annelerse anne gibi olacaklar gelinlerin anneleri ne kadar fedakarsa kayınvalidelerde okadar fedakar olacak kendi kızlarına ne kadar fedakarlarsa bizede o kadar fedakar olacaklar yok öyle gelin üzülsün amanda benim kızım mutlu olsun en güzeli etme üveye özünde bulursun etme geline kızında bulursun demek onlara bana ettikleri kızlarında çıksın ki çıkıyorda

valla kayınvalidelerde anneyse anne gibi olacaklar bizede o kadar :umursamaz:

evet bir anne baba için şandır oğluna düğün yapmak ama artık bir lütüf olarak görüyorlar düğünü yapmayı da:umursamaz:

yahu bende çalışıyorum eşyamın yarısını kendim aldım takılarımın çoğunu kendi sülalem taktı oldu birde düğünüde ben yapayım hatta istemeye bile artık kızlar gitsin erkek anaları nazlansınsempatiksalakcinni tövbe yarabbimmmmakannehir

bir .......kesiliyor diye sünnet dügünü yapip göbek atan millet biz degilmiyiz!
neymis erkek adam oluyormus bak sen...
peki bir kiz regl oldugunda (e oda genc kizliga ilk adim atiyor) hangi ana bana veya toplum dügün dernek kurup göbek atiyor?
biz o .......... ye böyle itibar gösterirsek daha burda cooooook okuruz gelin kaynana catismalarini...

Son düzenleyen: Moderatör:

:lepi::lepi::lepi::lepi::lepi:

Son düzenleyen: Moderatör:
yersiz önyargılara Ben de karşıyımdır her zaman.. Ben önem veririm "aile" kavramına.. isterim ki eşimin ailesi Benim 2. ailem olsun.. kusurlarımı gençliğime toyluğuma vereBilsinler.. yanlışımı yüzüme vurmak yerine zamanla düzelir alişir diyeBilsinler.. Büyüklük göstereBilip Beni olduğum giBi kaBulleneBilsinler.. öyle olurlarsa can kurBan.. taBiki o da Bir anne, evladı için dünyaları yıkar, o halde evladının eşim diye getirdiği kızı Baş üstünde tutmasını, değer vermesini, kucak açmasını Beklerim Ben Bir "anne"den.. öyle olursa can kurBan.. Ben hiç aman o Bi kaynana öcü o öcü demedim.. aman mesafe koyayım ilerde yuvamı huzurumu Bozar demedim.. hep iyi niyetle yaklaştım.. hep sevmek istedim.. hatalarım olmuştur mutlaka, Belki hayallerindeki gelin değilim ama oğlu Beni seviyor, Ben de oğlunu seviyorum o yüzden Beklentilerini Biraz ertelemesi zamanla Bazı şeyleri nasıl olsa öğrenir demesi gerekir.. evet huzurumu Bozmak için kötü niyetle Bir eylemde Bulunmadıkları sürece o insanlar Benim 2. ailem olacak. o kadına da o adama da sevgi Besleyeceğim.. yanlarında olacağım.. çünkü onlar Bana gerçekten kucak açtılar.. hiç ağriyip incinmedim.. içim öylesine rahat ki çünkü Ben de hiç oyun oynamadım.. hep içimden geldiği giBi davrandım.. hiç Bi zaman sevdiğim adamın hatrına yapmadım Bişeyleri, içimden yüreğimden gelerek yaptım.. hele Bir BaBası var ki, canım Benim o adam.. ömrüm yettiğince onun yanında olmak istiyorum.. aBlası zaten Benim en Büyük sırdaşım.. ilerde Bilerek isteyerek canımı acıtırlarsa da canları sağ olsun, Benim içim çok rahat olacak, çünkü Ben hep ailem olarak gördüm diyecem..

sineye çekmeyip ne yaparsın kavgamı çıkarırsın

kızkardeşiminde kayınpederi telefon etmeden geliyormuş ziyarete birgün birlikte olurlarken sürekli basıyormuş kapının ziline elinide çekmiyormuş aşkseven sende öyle yapmak istiyosun galiba

Ne yani annesi babası oğlunu ne zorluklarla yetiştirmiş diye, evlendiği kadını bir böcek gibi ezecekkötükedihüso kadınceğizde diyecekki... "ayyy ne olcak yahu hergün görüşeyim kaynanacığımla. Anamdan emdiğim sütü burnumdan getirsin, nede olsa kocacığımın anasıdır. mustahakdır bana. Oda bir anne yazık vah vah tüh tühmü diyecek gelin hanım ". Yok yahu evlendirmeyin çocuklarınızı hatta çocuklukdan başlayın evlenmiyceksin diye..
Ben eşimin ailesiyle körüşmüyorum ve keyfimde yerinde, eşim istediğini yapabilir ister görüşür ister görüşmez isterse ailesinin yanına sonsuza dek gidebilir. ben el kızıyım ne işim var yahusempatiksalakcinni ağrısız başım kaygısız aşım huzurdur evliliği ilelebet kılan, benim yuvamı oğlunun mutluluğunu kendi çıkarları için bozmak isteyenlerle hiç işim olmaz...:1closedeyes:

Bu göreceli bir kavram bence..

Kimisi kayınvalidesini taç eder başına ,kimisi paspas eder altına.

Kimin ne yaşadığını bilemem.Burdaki sorun konularından okuduğum kadarıyla yorum yaparım genelde.

Kayınvalide var anne gibi anneden öte anneden ziyade,ama kayınvalide var kaynana gibi elinde sopası dilinde sözü...

Burda kaç kere okudum gelinini kızıyla bir olup döven ,kötü söz sarfeden kayınvalideler.

Peki karşılarındaki de insan evladı değil mi ? Bu derece üstüne gidiliyor.

Bu tip durumlarda (kaynana dayağı,kaynana hakareti,kaynanasının yatak odasına ansızın girip napıyorsunuz hadi içeri demesi vs vs ) tabiki gelin kaynanasına sırtını dönecektir.

Ve eşiyle de bu durumu paylaşacaktır.Eşi vicdanlı biri ise çeker annesini konuşur,hatasının farkında olmasını sağlar,yada o da annesi ile bir olur gelinin burnundan getirir.

O yüzden diyorum ki herkes insan evladı.Bizim annelerimiz bizi kaynana yada görümce şiddeti ,hakareti ,bilmem nesi için vermedi karşı tarafa.

Bizim de canımız can,taşıdığımız can.

Eş annesi kaynana değil de kayınvalide olursa sorun olmaz.Gelin de annesinden ayrı gayrı tutmaz.Ama kaynanalık taslarsa tabi o zaman muhtemel sorunlar çıkar.Ve bazı durumlarda eş bir seçim yapmak zorunda kalır.

kızkardeşiminde kayınpederi telefon etmeden geliyormuş ziyarete birgün birlikte olurlarken sürekli basıyormuş kapının ziline elinide çekmiyormuş aşkseven sende öyle yapmak istiyosun galiba
böyle bir kanıya nerden vardın anlamadım arkadaşım, neden kardeşinin kayınpederi gibi yapıyımki .hem anlamıyorum yani bütün erkek aileleri böylemi sizce ya ben hiç karşılaşmıyorum yada bütün kötüler gelip sizleri buluyor.ne benim eşimin ailesinde var böyle bir şey ne de kendi ailemde şahit oldum.ayrıca şimdiki nesil yani bizler zannetmiyorumki söylenen her hakarete yapılan her kötü davranışa sessiz kalıp hiç tepki vermesin.ben konunun en başındada yazdım dikkatli okusaydın anlardın.eşinin ailesi tarafından gerçekten ezilen, hakarete, şiddete maruz kalanların dışındaki insanları kastediyorum dedim. ama öyle kendinizi şartlamışsınızki hemen karşı taarruza geçiyorsunuz. eminim kayınvalidelerimizde biraz netten anlasaydı burası gelininden şikayet eden kayınvalidelerle dolup taşardı.hem sadece burda dertlerini paylaşan arkadaşlarla niye sınırlıyorsunuz olayı hiçmi çevrenizde yok böyle gelinler.ben konuyu açarken,aman iyi olmak için herşeyi sineye çekin yapılan her hakarete sessiz kalın demedim.tabiki kendinizi hiçkimseye ezdirmeyeceksiniz.

birde şu var.taraflar çoğu zaman daha birbirini tanımadan çok önyargılı davranıyor.özellikle de kadının annesi eğer kaynanasından çektiyse sürekli o dolduruşla yetişip bilinçaltında kendi kaynanasıyla da aynı problemi yaşayacağı korkusuyla çok mesafeli ve önyargılı davranıp yaptığı herşeyin altından kötü bir anlam çıkarmaya çalışıyor.
bende burda okuduğum her 10 kaynanayı şikayet hikayesinde en azından 4 ünü haksız ve abartı buluyorum.gereksiz düşmanlıklara tanık oluyorum.

benim kaynanam yeni evlendiğimde evime gelip çeyizimi yerleştirmiş çekmecelerime kadar yardım etmişti.hatta biraz içerlemiştim içimden ama kendi kardeşlerini de ben yokken(daha düğünü yapmamıştık ev dizilmişti ama boştu) eve getirip çekmecelere kadar göstermişti.komşuları demişki ne iyi gelinin var seni evine soktu eşyalarına baktırdı bizim gelinimiz hiç yanaştırmadı bile demişler.daha baştan tavır almanın anlamı yok.belkide sırf cahilliğinden sırf bilmemezlikten görgüsüzlükten vs.yapıyodur.belkide direkt gelinine düşmanlık olsun diye yapmıyodur belkide iyi biridir.gelinlerinde genç olarak daha alttan alan daha olgun ve anlayışlı tavır takınmaları gerek bence

Hanımlar,
konu sahibinin topiği açmaktaki amacı ne sizi suçlamak,nede eşlerinizin ailelerini tümden haklı görmek.
Konuyu topik sahibini hesaba çekercesine yorumlamak yerine içeriği tekrar okuyup konu dışına çıkmadan,konuyu farklılaştırmadan yorum yapmanız yerinde olacaktır.

Tartışmaya dönüşen her yorum uyarı alacaktır,bilginize...

bakın size bir örnek veriyim geçen sene dayımın oğlunu görücü usulü bir kızla nişanladık.kız daha nişanda safını belli etti ,bizlerden hiçkimseye yanaşmadı.biz daha alışamadı olur dedik,kız oğlanla her buluşmasında birşeyler çıkarmaya başladı.önce damadın işine yakın biryerde oturacaklardı sonra tutturdu ben annemin semtinden ev tutacam.gündüz annem gelir evimi temizler yemeğimi yapar dedi.sonra başladı annenler sıksık bize gelmesin ben öyle zırt pırt gelinmesinden hoşlanmam demeye.dayımın kızı yani görümce zaten hiç adam yerine bile konmadı.kayınvalide ilk heves gelinini aradı kızım nasılsın diye soğuk bir konuşmanın ardından hemen nişanlı aranıp bir daha annene söyle beni rahatsız etmesin dedi.dayımlara gelir bir bardak çayını bile kendi almazdı yengem çalıştığı için dayımın geline hizmet ettiği bile olurdu.bütün bunlara rağmen dayımlar oğlumuz istiyorsa yinede alırız dedi ama oğlan artık tamamen bıktığı için en sonunda dayanamayıp ayrıldı.peki kız başta bu huylarını göstermeseydide evlenselerdi nolurdu sizce herkes için cehennem azabı gibi olurdu herhelde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…