birde şu var.taraflar çoğu zaman daha birbirini tanımadan çok önyargılı davranıyor.özellikle de kadının annesi eğer kaynanasından çektiyse sürekli o dolduruşla yetişip bilinçaltında kendi kaynanasıyla da aynı problemi yaşayacağı korkusuyla çok mesafeli ve önyargılı davranıp yaptığı herşeyin altından kötü bir anlam çıkarmaya çalışıyor.
bende burda okuduğum her 10 kaynanayı şikayet hikayesinde en azından 4 ünü haksız ve abartı buluyorum.gereksiz düşmanlıklara tanık oluyorum.
benim kaynanam yeni evlendiğimde evime gelip çeyizimi yerleştirmiş çekmecelerime kadar yardım etmişti.hatta biraz içerlemiştim içimden ama kendi kardeşlerini de ben yokken(daha düğünü yapmamıştık ev dizilmişti ama boştu) eve getirip çekmecelere kadar göstermişti.komşuları demişki ne iyi gelinin var seni evine soktu eşyalarına baktırdı bizim gelinimiz hiç yanaştırmadı bile demişler.daha baştan tavır almanın anlamı yok.belkide sırf cahilliğinden sırf bilmemezlikten görgüsüzlükten vs.yapıyodur.belkide direkt gelinine düşmanlık olsun diye yapmıyodur belkide iyi biridir.gelinlerinde genç olarak daha alttan alan daha olgun ve anlayışlı tavır takınmaları gerek bence
Sizin sıkıntı olarak görmediğiniz , kendi verdiğiniz örneklerden yola çıkarsak,
bir erkeğin ailesi neden kendinde anahtar olsun ister de, kız ailesi istemez.
Böyle bir hakkı var mı?
Neden bir erkek sadece annesinin keyfi için kendi eşinden vazgeçer,
neden annesinin dediğini emir telakki eder, kendi aklı yok mu?
Evlenen iki insan kendi ailesiyle ilgili kararlar veremez mi?
Bir kız annesini sevmiyor mu, kendi kurduğu yuvaya karıştırmıyorda,
erkek ailesi neden herşeye karışıyor, hak buluyor kendinde ve erkek te buna izin veriyor,
hatta yeri geliyor eşine şiddet uyguluyor, boşanabiliyor.
Bütün bunlar erkek ailesine ve sadece erkeğe hak mı?
Kız çocukları köle mi?
Sizin o ufacık sorunlar dediğiniz şeyler bana göre büyük sorun.
Ben ilerde bir kayınvalide olarak gerekli saygıyı ve sevgiyi gösterdikten sonra,
gelinim bana tam tersi davranırsa diyorsunuzda,
zaten sıkıntı burada erkek ailesinin gereken anlayışı ve saygıyı oğlunun yuvasına gösterememesi.
Gösterse sıkıntı yok.
Kimse kimsenin ailesini yok sayamaz.
Erkek ailesine anahtar verilme hakkı görülürken, kız ailesine anahtar verilmeme hakkı görülürken,
asıl kız ailesi yok sayılmıyor mu?
Dediğiniz gibi kız çocukları da ağaç kavuğundan çıkmadı.
Herkesin ailesi var, herkes sınırını bilsin, ne güzel olur.
Kimse erkek evladım var diye, ekstra bir saygı beklemesin,
çünkü erkek evladı sahibi olmak bir marifet ve üstünlük değil.
Herkes ve herkesin ailesi aynı saygıyı hakediyor.
benim kayınvalidem bide aniden parlar kıpkırmızı olur söyler söyler.ben içimden amaaan yaşlı kadın yılların çekmişliği var der susarım.kendimi öyle ezilmiş falanda hissetmiyorum.tam tersi ben cevap vermediğim için o eziliyor.ve evime gelmesinler demedim en başından beri.evliliğimize hiçbir maddi katkıları olmadığı halde lafını hiç etmedim.nişanlılığımda beni çok ihmal ettiler amaaan dedim nişanlımla anlaşıyımda gerisi umrumda değil.yoksa edertsiz sorunsuz evlilik yokki
ben kendim verdim tatile giderken kaynanama evimin anahtarını.ne var bunda.kendimi teslim alınmış ailem hiçe sayılmış ağaç kovuğundan çıkmış hissetmedim.bir anahtar vermekle bukadar sonuç çıkarmak kendinizi yıpratır bayanlar.
december daha buraya uğramamış
tüm bunların sebebi hastalıklı ana-oğul ilişkisi, uzun psikolojik çözümlemelere gerek yok, herkes biliyo bu hastalıklı ana-oğul ilişkisi ne demek, eeee bizim toplumda da oldukça yaygın, işin enteresanı, kaynandan çeken gelinlerde oğullarıyla hastalıklı bi ilişki yaşadıklarından çarklar hep döner döner döner...
olan zavallı kızlarımızın genç kızlık hayallerine olur, doğru ya, onlar kimin umrunda...
Aynen.
Bunlar ufak sorunlar mı?
O zaman herkes evlenirken bir anahtar da ailesine yaptırsın.
Böyle bir kural nerede var.
Nedense bu kurallar bir tek erkek ailesi için geçerli.
Kız evladını sokakta buldukları için.
Kız evladı büyürken hiç emek verilmiyor, o yüzden onlar anahtar filan haketmiyor.
Erkek annesi olunca başka birşey tabi.
Yine diyorum ki,bu sıkınrıların hepsi erkek evladına yüklenen misyondan ve aşırı değerden kaynaklanıyor. Erkek olunca ne oluyorsa.
Sizin sıkıntı olarak görmediğiniz , kendi verdiğiniz örneklerden yola çıkarsak,
bir erkeğin ailesi neden kendinde anahtar olsun ister de, kız ailesi istemez.
Böyle bir hakkı var mı?
Neden bir erkek sadece annesinin keyfi için kendi eşinden vazgeçer,
neden annesinin dediğini emir telakki eder, kendi aklı yok mu?
Evlenen iki insan kendi ailesiyle ilgili kararlar veremez mi?
Bir kız annesini sevmiyor mu, kendi kurduğu yuvaya karıştırmıyorda,
erkek ailesi neden herşeye karışıyor, hak buluyor kendinde ve erkek te buna izin veriyor,
hatta yeri geliyor eşine şiddet uyguluyor, boşanabiliyor.
Bütün bunlar erkek ailesine ve sadece erkeğe hak mı?
Kız çocukları köle mi?
Sizin o ufacık sorunlar dediğiniz şeyler bana göre büyük sorun.
Ben ilerde bir kayınvalide olarak gerekli saygıyı ve sevgiyi gösterdikten sonra,
gelinim bana tam tersi davranırsa diyorsunuzda,
zaten sıkıntı burada erkek ailesinin gereken anlayışı ve saygıyı oğlunun yuvasına gösterememesi.
Gösterse sıkıntı yok.
Kimse kimsenin ailesini yok sayamaz.
Erkek ailesine anahtar verilme hakkı görülürken, kız ailesine anahtar verilmeme hakkı görülürken,
asıl kız ailesi yok sayılmıyor mu?
Dediğiniz gibi kız çocukları da ağaç kavuğundan çıkmadı.
Herkesin ailesi var, herkes sınırını bilsin, ne güzel olur.
Kimse erkek evladım var diye, ekstra bir saygı beklemesin,
çünkü erkek evladı sahibi olmak bir marifet ve üstünlük değil.
Herkes ve herkesin ailesi aynı saygıyı hakediyor.
Bence konu "onlarda bir annenin evladı değil mi" diye değiştirlmeli..
Öyle bir ifadeki sanırsın zul gören gelinler değil de kayınvalidelermiş gibi..
Hemen hemen her gelin kayınvalidesi ne kadar muhteşem olursa olsun mutlaka en azından psikolojik olarak tepki görmüştür.
Forumda bile daha gencecik görümceler gelinden dert yanarken "gelin karşımızda tir tir titremeli bize cevap veriyor utanmadan "diyebiliyor.
Kimseyi ezmem,kendimi de kimseye ezdirmem.Laf eden laf bulur.. Herkes edebiyle sakin sessiz oturacak konuştuğunda da saygıyla konuşacak.. Aksi takdirde canlar sıkılır..
Bence konu "onlarda bir annenin evladı değil mi" diye değiştirlmeli..
Öyle bir ifadeki sanırsın zul gören gelinler değil de kayınvalidelermiş gibi..
Hemen hemen her gelin kayınvalidesi ne kadar muhteşem olursa olsun mutlaka en azından psikolojik olarak tepki görmüştür.
Forumda bile daha gencecik görümceler gelinden dert yanarken "gelin karşımızda tir tir titremeli bize cevap veriyor utanmadan "diyebiliyor.
Kimseyi ezmem,kendimi de kimseye ezdirmem.Laf eden laf bulur.. Herkes edebiyle sakin sessiz oturacak konuştuğunda da saygıyla konuşacak.. Aksi takdirde canlar sıkılır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?