- 13 Ekim 2018
- 3.615
- 4.664
- 83
- Konu Sahibi pembepepe08
-
Gerçekten düşünmekten yaşlandım artık.Eşim ticaret yapıyor, ne mal satabiliyor ne de sattıklarının parasını alabiliyor , herkes bitik durumda
Kapatsin tüm dükkanları.durdugu yerde masraf sonuçtaHerkese iyi akşamlar ,
Öncelikle amacım gerçekten siyaset yapmak değil o yüzden cevaplarınız bu yönde olursa sevinirim.
Arkadaşlar pandemi döneminde restoran ve eğlence sektörü sahipleri var mı aranızda ve var ise şuan geçinebiliyor musunuz ? Benim nişanlım bu sektör üzerine çalışıyor.Zaten uzun zamandır yaşadığı maddi sıkıntılar vardı birde üzerine pandemi eklenince bin beter oldu.Banka kredisi çıkmıyor kendisine şu anda.Kira yardımı yapacaklar diye sevindik verdikleri yardım o kadar komik bir rakam ki ne diyeceğimizi şaşırdık.3-4 tane iş yeri var en düşük kirası 15 bin ve yardım olarak 750 Tl veriyorlar yani gülsem mi ağlasam mı bilemedim.Kimseyi aşağılamak amacımda değilim ama herkesin kirası 3-4 bin değil ki.Birde üzerine faturaları ekleyin ne demek istediğimi anlarsınız.Şuan durum içler acısı hergün yeni bir mücadele.
Benim sormak istediğim hizmet sektöründe iş sahibi olarak sizler ne yapıyorsunuz ? Bir çare bulabildiniz mi ? Ve düşünün ki nisan ayına kadar kapalı olursa işletmeler ne yapacağız ? Gelir hiçbirşeklde yok ama gider malum.O zamana kadar nasıl dayanacağız ? Özellikle bu sektörde olanlardan fikirlerini bekliyorum.
Dükkan kapalı zaten ama kiralar işliyor ve elektirk faturası vs gelmeye devam ediyor.Kapatsin tüm dükkanları.durdugu yerde masraf sonuçta
Ama kurulu duzenini komple birakamaz ki yasaklar bitince yer bulmak zorunda kalir hatta olan musterisini kaybeder.Kapatsin tüm dükkanları.durdugu yerde masraf sonuçta
Öyle birşey mümkün değil zaten daha beter oluruzAma kurulu duzenini komple birakamaz ki yasaklar bitince yer bulmak zorunda kalir hatta olan musterisini kaybeder.
Tircilik yapsa daha çok kazanır bu saatten sonraAma kurulu duzenini komple birakamaz ki yasaklar bitince yer bulmak zorunda kalir hatta olan musterisini kaybeder.
Canim oyle pat diye sektor degistiremezsin. Misal tirci ehliyeti var mi bakalim? Almaya kalksa alamaz suan pandemi yüzünden ehliyeti kurslari da durdu. Imkansiz yani.Tircilik yapsa daha çok kazanır bu saatten sonra
Şuan düşününce hayattan bezdirdun beni .bı sade kahve icicem gel sendeCanim oyle pat diye sektor degistiremezsin. Misal tirci ehliyeti var mi bakalim? Almaya kalksa alamaz suan pandemi yüzünden ehliyeti kurslari da durdu. Imkansiz yani.
Ornek verdiğini biliyorum ama su durumda kolunu kipirdatsan zarardasin. Bir sey yapilmaz
10tllik aldigim doydugum cigkofte simdi tadimlik tatlarida guzel degil sanki kısıtilar bir seylerden.Hizmet sektorunde degilim maddi anlamda ayaktayim ama eskisi gibi hic degilim
Yinede cig kofte bile alsam farkli yer seciyorumki bir faydam olsun
Allah yardimciniz olsun demek istedim
Benim aldığım sosiste 27 den 34 e çıkmış tuhaf10tllik aldigim doydugum cigkofte simdi tadimlik tatlarida guzel degil sanki kısıtilar bir seylerden.
Dün a101den ekmek aldim tambugday alirdim zaten ekmek minicik dedim yanlis aldim sanırım bugun bir baktim uzerinde gr ayni ekmekler minicik olmus. 3 gun icinde ekmekler degisti.
Birde yoğurda zam gelmis 1 tl.
Ben biraz bezginim bu ara kahve yaparken nasil gecincez diye dusunuyorken buluyorum kendimi. Cok teşekkür ederim icmis kadar oldumŞuan düşününce hayattan bezdirdun beni .bı sade kahve icicem gel sende
Evet asiri bir zam gelmesi soz konusu ki daha 1 ocaga gelmedik birde o zaman gelecek zamlar. 1 tl ye cikolata kalmamis dogru durust. Mehmet efendi kahvesi migros ta 7.5 tl olmus bazi yerlerde 6.45-7arasi değişiyor. Kahve ya bir paket kahve. Kesin her yerde 7.5 olur yakindaBenim aldığım sosiste 27 den 34 e çıkmış tuhaf
Gerçekten hayatımda hiç bu kadar parayı düşündüğüm bir dönem olmamıştı.Gerçek anlamda korkuyorum ve yönümü bulamıyorum.Evet asiri bir zam gelmesi soz konusu ki daha 1 ocaga gelmedik birde o zaman gelecek zamlar. 1 tl ye cikolata kalmamis dogru durust. Mehmet efendi kahvesi migros ta 7.5 tl olmus bazi yerlerde 6.45-7arasi değişiyor. Kahve ya bir paket kahve. Kesin her yerde 7.5 olur yakinda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?