- 9 Aralık 2009
- 17.197
- 54.881
- 1.123
- Konu Sahibi pembepepe08
-
Bilmiyorum başka bir üye yazdı onu ben soru sordum sadece.Nerde yapıyorlar ki yer olarak ?
Herkesin tercihi başka, dediğiniz gibi bir başka tanıdığım da ağaç dikti yeri vardı. O da sabır istiyor hemen diktiğiniz sene verim alamıyorsunuz ama hesaplamalara göre 5 sene sonra çok güzel kâr edecek. O dediğim avukat arkadaşlar çiftlik kurdu başında da bakıcıları var ve zor olanı yapıyorlar besi hayvancılığı. Demek ki kârdalar ki devam ettiriyorlar. Dediğiniz gibi bence de zor, yem fiyatları almış başını gitmiş. Tarımda da öyle yok gübresiydi yok ilacıydı yok sulamasıydı... O da ayrı dert ama kazanan kazanıyor. Ben şuan sermayesiz halimle risk alıp kredi ile fidan dikmeyi düşünüyorum. Uygun yer bakıyorum. Avukatım ama ya ek iş olarak ya da tamamen sektör değiştirerek üretici olmak istiyorum. Çünkü konu sahibinin de değindiği gibi iş az hatta yok ama giderler sabit bir şekilde devam ediyor. Bir tıkanıklık içindeyiz.Ben koyunlarla, kuzularla büyüdüm. Yazları özellikle. Bilirim biraz. Göründüğü gibi değildir. Işten anlayan biri de lazım yoksa her şeyi için özel adam tutman lazım kırpmak için bile. Kışları daha da zordur. Kayıplar da ne yazık ki çok olur. Ikiz de çok doğar ama yine de 100 köyünüm var 5 ay sonra 100 de kuzum olur demek de olmaz. Hayvancılık| zor iş bence tarım yapmayı tercih ederim ben olsam mesela.
Tabii ki olabilir olmaz demedim. 100 kuzusu var demek ki. Mesela ağaç dikecek olsam da kar için ceviz ağacı düşünürdüm ben. Tabii bölgede önemli ben genel olarak dedim.Herkesin tercihi başka, dediğiniz gibi bir başka tanıdığım da ağaç dikti yeri vardı. O da sabır istiyor hemen diktiğiniz sene verim alamıyorsunuz ama hesaplamalara göre 5 sene sonra çok güzel kâr edecek. O dediğim avukat arkadaşlar çiftlik kurdu başında da bakıcıları var ve zor olanı yapıyorlar besi hayvancılığı. Demek ki kârdalar ki devam ettiriyorlar. Dediğiniz gibi bence de zor, yem fiyatları almış başını gitmiş. Tarımda da öyle yok gübresiydi yok ilacıydı yok sulamasıydı... O da ayrı dert ama kazanan kazanıyor. Ben şuan sermayesiz halimle risk alıp kredi ile fidan dikmeyi düşünüyorum. Uygun yer bakıyorum. Avukatım ama ya ek iş olarak ya da tamamen sektör değiştirerek üretici olmak istiyorum. Çünkü konu sahibinin de değindiği gibi iş az hatta yok ama giderler sabit bir şekilde devam ediyor. Bir tıkanıklık içindeyiz.
Evet niyetimde ceviz/badem karışık bir bahçe var. Eşimi ikna edemedim, annemin yeri var buraya girişelim dedim de şimdilik tapusu bizde olmayan bir yere yatırım yapmam fikrinde. Ben de gidip anneme burayı benim üzerime ver diyemiyorum konu kitleniyor. Annem istediğini dik kullan diyor e bu iyi niyetin üstüne olmaz tapuyu isterim demek çok gaddarca geliyor...Tabii ki olabilir olmaz demedim. 100 kuzusu var demek ki. Mesela ağaç dikecek olsam da kar için ceviz ağacı düşünürdüm ben. Tabii bölgede önemli ben genel olarak dedim.
Bence dikin. Sadece yatırım olarak düsünmeyin doğaya ağaçlar kazandırmak olarak düşünün. Annenizin sonunda bunlar benim diyeceğini hiç hiç sanmıyorum ama öyle olsa bile en azından doğa kazanır. Ki dediğim gibi hiç sanmam öyle şey olsun. Ağaç dikmek gibisi var mı ya:)Evet niyetimde ceviz/badem karışık bir bahçe var. Eşimi ikna edemedim, annemin yeri var buraya girişelim dedim de şimdilik tapusu bizde olmayan bir yere yatırım yapmam fikrinde. Ben de gidip anneme burayı benim üzerime ver diyemiyorum konu kitleniyor. Annem istediğini dik kullan diyor e bu iyi niyetin üstüne olmaz tapuyu isterim demek çok gaddarca geliyor...
Yaa kesinlikle, toprağa dokunmak ağaçlarla iç içe olmak gibisi var mı... Kimseye nasip olmazsa kurda kuşa nasip olur aynı fikirdeyiz <3Bence dikin. Sadece yatırım olarak düsünmeyin doğaya ağaçlar kazandırmak olarak düşünün. Annenizin sonunda bunlar benim diyeceğini hiç hiç sanmıyorum ama öyle olsa bile en azından doğa kazanır. Ki dediğim gibi hiç sanmam öyle şey olsun. Ağaç dikmek gibisi var mı ya:)
Ceviz ağacının büyüyüp ceviz vermesi yıllar alıyor diyorlarEvet niyetimde ceviz/badem karışık bir bahçe var. Eşimi ikna edemedim, annemin yeri var buraya girişelim dedim de şimdilik tapusu bizde olmayan bir yere yatırım yapmam fikrinde. Ben de gidip anneme burayı benim üzerime ver diyemiyorum konu kitleniyor. Annem istediğini dik kullan diyor e bu iyi niyetin üstüne olmaz tapuyu isterim demek çok gaddarca geliyor...
3-4 yaşlarında verim vermeye başlıyor ama tabii bunlar kâr edebileceğiniz şekilde değil, asıl 10 yaşından sonra kâr ediyorsunuz hatta 15-20 yaşındaki cevizlerin verimi maksimuma ulaşıyor.Ceviz ağacının büyüyüp ceviz vermesi yıllar alıyor diyorlar
Benim ailem çok sever ağaç dikmeyi. Kiraz, vişne, şeftali, kayısı, zerdali, elma ,armut, badem, incir, dut, ayva, hünnap, çam... Bu sene ahududu düşünüyor. Tabii o yerde oluyor ama bir kere ekince her sene meyve veriyormuş. Herkese de dağıtırlar. Özellikle visneleri parayla bile almak isteyen olur çok yakın olmayıp da bedava ver diyemeyenler. Çünkü vişne marketlerde bile zor bulunan bir şey. En azından ben görmüyorum. Niye öyle acaba. Aslında reçeli çok güzel olur. Çok uzattım konuyu da boldum kusura bakma koni sahibi.Yaa kesinlikle, toprağa dokunmak ağaçlarla iç içe olmak gibisi var mı... Kimseye nasip olmazsa kurda kuşa nasip olur aynı fikirdeyiz <3
Biz de düşünmüştük de işte o çift rakamları duyunca vazgeçtik3-4 yaşlarında verim vermeye başlıyor ama tabii bunlar kâr edebileceğiniz şekilde değil, asıl 10 yaşından sonra kâr ediyorsunuz hatta 15-20 yaşındaki cevizlerin verimi maksimuma ulaşıyor.
Ama o çift basamaklı sayıları da devireceğiz bir gün.Biz de düşünmüştük de işte o çift rakamları duyunca vazgeçtik
SinirdenNiye şiştin ayol
Öyle deme valla çok üzülüyorum. Bakma burda kafa dagitmak icin hoş beş yaptığıma ...Sinirdenbende uzaktan bakip uzulseydim ama kqder işte
Sorun sadece pandemi değil ki pandemi olmasa da zamlardq cok fark olcagini düşünmüyorum. Ocaktan itibaren baaladi cunku bu zam furyasi önceki yillari baz almıyorum bile. Arka arkaya gelen otv,kdv zammi ya da gumruk vergileri, teknolojiye gelen agir vergileri5-10 ay sonra belki pandemiden kurtuluruz ama maddi olarak ülkenin toparlanması imkansız bir hal almaya başladı. Bunun dışında zaten hepimizin psikolojisi bile alt üst oldu. Diğer arkadaşlarında dediği gibi aslında dükkanları tamamen kapatması daha mantıklı, kapatmaktan kastım şuanki kapalı olması değil tamamen kapatmaktan bahsediyorum. Müşterilerini kaybeder diyorsunuz ama bence hiç birşey eskisi gibi olamayacak çok uzun bir süre. Var olan daimi müşterilerde illaki azalacaktır. Böyle daha beter zarar etmektense daha mantıklı
Hepimiz yapıyoruz hos bes. Insanogluyuz yanda aglayip beride guleriz yaradilisimiz bu sekilde. Ölümü bile hep unuturuz yoksa nasil yasariz ki.Öyle deme valla çok üzülüyorum. Bakma burda kafa dagitmak icin hoş beş yaptığıma ...
Yanlis anlamayin da siz neden telasa dustunuz ben anlayamadim.Aylik ortalama 50 k kira odeyebilen kisi zaten ticari zekasi gelismis biridir..Nisanlinizin b plani vardir diye düşünüyorum..Uzmeyin kendinizi bence..Herkese iyi akşamlar ,
Öncelikle amacım gerçekten siyaset yapmak değil o yüzden cevaplarınız bu yönde olursa sevinirim.
Arkadaşlar pandemi döneminde restoran ve eğlence sektörü sahipleri var mı aranızda ve var ise şuan geçinebiliyor musunuz ? Benim nişanlım bu sektör üzerine çalışıyor.Zaten uzun zamandır yaşadığı maddi sıkıntılar vardı birde üzerine pandemi eklenince bin beter oldu.Banka kredisi çıkmıyor kendisine şu anda.Kira yardımı yapacaklar diye sevindik verdikleri yardım o kadar komik bir rakam ki ne diyeceğimizi şaşırdık.3-4 tane iş yeri var en düşük kirası 15 bin ve yardım olarak 750 Tl veriyorlar yani gülsem mi ağlasam mı bilemedim.Kimseyi aşağılamak amacımda değilim ama herkesin kirası 3-4 bin değil ki.Birde üzerine faturaları ekleyin ne demek istediğimi anlarsınız.Şuan durum içler acısı hergün yeni bir mücadele.
Benim sormak istediğim hizmet sektöründe iş sahibi olarak sizler ne yapıyorsunuz ? Bir çare bulabildiniz mi ? Ve düşünün ki nisan ayına kadar kapalı olursa işletmeler ne yapacağız ? Gelir hiçbirşeklde yok ama gider malum.O zamana kadar nasıl dayanacağız ? Özellikle bu sektörde olanlardan fikirlerini bekliyorum.
İnsanlar zor durumda hanımefendiEn düşük kirası 15 bin olan, 3-4 iş yeri sahibi olan nişanlınıza üzülüp aramızda para mı toplayalım istiyorsunuz?
merak etmeyin, eğer nişanlınız beyefendi, akıllıca büyüttüyse işlerini 1 sene ile yıkılmaz.
herkes zor zamandan geçiyor, insanlar ucu ucuna geçinirken, kısa çalışma ödeneği vs maaşları daha da düştü ve buna karşılık her şeyin fiyatı arttı.
nişanlınız arabasını satsa eminim 4 iş yerinin 6 aylık kirasından fazla ediyordur :)
Bugünün üzülecekler kotasında size sıra gelmesi pek mümkün değil.
Ama tabi yine de gönül isterdi ki, dünyayı yerinden oynatan pandemi olmasın, sizin de nişanlınız zor durumda kalmasın
Eğer kardeşiniz varsa eşiniz haklı maalesef.Evet niyetimde ceviz/badem karışık bir bahçe var. Eşimi ikna edemedim, annemin yeri var buraya girişelim dedim de şimdilik tapusu bizde olmayan bir yere yatırım yapmam fikrinde. Ben de gidip anneme burayı benim üzerime ver diyemiyorum konu kitleniyor. Annem istediğini dik kullan diyor e bu iyi niyetin üstüne olmaz tapuyu isterim demek çok gaddarca geliyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?