Önlem alabilen var mı ?

Herkesin tercihi başka, dediğiniz gibi bir başka tanıdığım da ağaç dikti yeri vardı. O da sabır istiyor hemen diktiğiniz sene verim alamıyorsunuz ama hesaplamalara göre 5 sene sonra çok güzel kâr edecek. O dediğim avukat arkadaşlar çiftlik kurdu başında da bakıcıları var ve zor olanı yapıyorlar besi hayvancılığı. Demek ki kârdalar ki devam ettiriyorlar. Dediğiniz gibi bence de zor, yem fiyatları almış başını gitmiş. Tarımda da öyle yok gübresiydi yok ilacıydı yok sulamasıydı... O da ayrı dert ama kazanan kazanıyor. Ben şuan sermayesiz halimle risk alıp kredi ile fidan dikmeyi düşünüyorum. Uygun yer bakıyorum. Avukatım ama ya ek iş olarak ya da tamamen sektör değiştirerek üretici olmak istiyorum. Çünkü konu sahibinin de değindiği gibi iş az hatta yok ama giderler sabit bir şekilde devam ediyor. Bir tıkanıklık içindeyiz.

Tabii ki olabilir olmaz demedim. 100 kuzusu var demek ki. Mesela ağaç dikecek olsam da kar için ceviz ağacı düşünürdüm ben. Tabii bölgede önemli ben genel olarak dedim.

Tabii ki olabilir olmaz demedim. 100 kuzusu var demek ki. Mesela ağaç dikecek olsam da kar için ceviz ağacı düşünürdüm ben. Tabii bölgede önemli ben genel olarak dedim.
Evet niyetimde ceviz/badem karışık bir bahçe var. Eşimi ikna edemedim, annemin yeri var buraya girişelim dedim de şimdilik tapusu bizde olmayan bir yere yatırım yapmam fikrinde. Ben de gidip anneme burayı benim üzerime ver diyemiyorum konu kitleniyor. Annem istediğini dik kullan diyor e bu iyi niyetin üstüne olmaz tapuyu isterim demek çok gaddarca geliyor...

Bence dikin. Sadece yatırım olarak düsünmeyin doğaya ağaçlar kazandırmak olarak düşünün. Annenizin sonunda bunlar benim diyeceğini hiç hiç sanmıyorum ama öyle olsa bile en azından doğa kazanır. Ki dediğim gibi hiç sanmam öyle şey olsun. Ağaç dikmek gibisi var mı ya:)

Yaa kesinlikle, toprağa dokunmak ağaçlarla iç içe olmak gibisi var mı... Kimseye nasip olmazsa kurda kuşa nasip olur aynı fikirdeyiz <3

Ceviz ağacının büyüyüp ceviz vermesi yıllar alıyor diyorlar

Benim eşim kamuda , Allah özel sektörlerin yardımcısı olsun ne deyim aldıgı maaş şimdilik idare ediyoruz tabi kendimize bişey alamıyoruz kışlık ayakkabi bile 3 takside bölüp alıyorz ihtiyackarı geçim o kadar zorlaştıki

Ceviz ağacının büyüyüp ceviz vermesi yıllar alıyor diyorlar
3-4 yaşlarında verim vermeye başlıyor ama tabii bunlar kâr edebileceğiniz şekilde değil, asıl 10 yaşından sonra kâr ediyorsunuz hatta 15-20 yaşındaki cevizlerin verimi maksimuma ulaşıyor.

Yaa kesinlikle, toprağa dokunmak ağaçlarla iç içe olmak gibisi var mı... Kimseye nasip olmazsa kurda kuşa nasip olur aynı fikirdeyiz <3
Benim ailem çok sever ağaç dikmeyi. Kiraz, vişne, şeftali, kayısı, zerdali, elma ,armut, badem, incir, dut, ayva, hünnap, çam... Bu sene ahududu düşünüyor. Tabii o yerde oluyor ama bir kere ekince her sene meyve veriyormuş. Herkese de dağıtırlar. Özellikle visneleri parayla bile almak isteyen olur çok yakın olmayıp da bedava ver diyemeyenler. Çünkü vişne marketlerde bile zor bulunan bir şey. En azından ben görmüyorum. Niye öyle acaba. Aslında reçeli çok güzel olur. Çok uzattım konuyu da boldum kusura bakma koni sahibi.

3-4 yaşlarında verim vermeye başlıyor ama tabii bunlar kâr edebileceğiniz şekilde değil, asıl 10 yaşından sonra kâr ediyorsunuz hatta 15-20 yaşındaki cevizlerin verimi maksimuma ulaşıyor.
Biz de düşünmüştük de işte o çift rakamları duyunca vazgeçtik

5-10 ay sonra belki pandemiden kurtuluruz ama maddi olarak ülkenin toparlanması imkansız bir hal almaya başladı. Bunun dışında zaten hepimizin psikolojisi bile alt üst oldu. Diğer arkadaşlarında dediği gibi aslında dükkanları tamamen kapatması daha mantıklı, kapatmaktan kastım şuanki kapalı olması değil tamamen kapatmaktan bahsediyorum. Müşterilerini kaybeder diyorsunuz ama bence hiç birşey eskisi gibi olamayacak çok uzun bir süre. Var olan daimi müşterilerde illaki azalacaktır. Böyle daha beter zarar etmektense daha mantıklı

Sorun sadece pandemi değil ki pandemi olmasa da zamlardq cok fark olcagini düşünmüyorum. Ocaktan itibaren baaladi cunku bu zam furyasi önceki yillari baz almıyorum bile. Arka arkaya gelen otv,kdv zammi ya da gumruk vergileri, teknolojiye gelen agir vergileri

Yanlis anlamayin da siz neden telasa dustunuz ben anlayamadim.Aylik ortalama 50 k kira odeyebilen kisi zaten ticari zekasi gelismis biridir..Nisanlinizin b plani vardir diye düşünüyorum..Uzmeyin kendinizi bence..

İnsanlar zor durumda hanımefendi
Peki siz bu mesajı hangi kafa ile yazdınız.
Gereksiz yere eleştirmek yerine
Biraz halden anlamaya çalışın
Konu sahibinin nişanlısıni bilmem ama kredi çekip esnaflık yapan biz
Bitmiş haldeyiz çok paranız varsa bizim için toplayabilirsinz..
Anlamıyorum ya gerçekten bu nasıl bir zihniyet
Böyle birşeyi bile eleştirmek pes

Eğer kardeşiniz varsa eşiniz haklı maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…