Önlem alabilen var mı ?

Siz ne bekliyorsunuz gerçekten anlamış değilim.Ben burda durum özeti yapıyorum ve diğer insanlardan fikir almak derdim.
Nasıl kafanız var anlamış değilim.Sırf onlara sahip diye bizim derdimiz dert olmuyor mu ? Saçma sapan yorum yapmayın benim konuma.Gidin hıncınızı başka insanlardan çıkarın.O kadar kin dolusunuz ki nerden kimden hıncımı alsam diye başınız döner olmuş.Hadi başka kapıya

Gerçekten hayatımda hiç bu kadar parayı düşündüğüm bir dönem olmamıştı.Gerçek anlamda korkuyorum ve yönümü bulamıyorum.
Kesinlikle bende öyle girerdim cat cat alırdım alacagmi. Alkolumu sigarami da alırdım hatta. Artik birini alsana bir tanesi kaliyor. Kafeler mafeler bitti zaten bi turk kahve 15 tl iken.

Az ya da çok, pandemi maalesef her kesimi etkiledi fakat kimilerini teğet geçti, kimi o kadar şanslı değildi. Kurallara uymayanlar bunun vebalini nasıl alıyor hiç bilmiyorum. Kimse başını yastığa rahat koyamıyor ancak bu da geçecek inşallah.

Yogurt evde yapabilseniz hem daha faydali hem de ucuza gelir lor yapabilirsiniz kaymagini kahvaltida yiyebilirsiniz
Ben resmen ilmek ilmek hesap yapiyorum ve yoruldum cok hemde

Yogurt evde yapabilseniz hem daha faydali hem de ucuza gelir lor yapabilirsiniz kaymagini kahvaltida yiyebilirsiniz
Ben resmen ilmek ilmek hesap yapiyorum ve yoruldum cok hemde
Yogurt evde yapabiliyorum ama hamileyim laktoz intoleransim olustu. Laktozlu sut urunleri tuketemiyorm. Laktozsuz sut ürününü evde uretemem.
Zaten daha ucuza gelmiyor ya kg 5 lira sutun bence fifty fifty dogalgazla. Bebek icin evde yapacagim tabi tekrar faydali diye.

Aaa olur mu gezenlerin hic de vicdan yapacak bir seyleri yokmus hatta insanlar kendilerini fanusa kapatmasinmis gezsinmis buna ayak uydurmaliymisiz amaaaaa gun gectikce ölenler hasta olanlar evini isini kaybedenler ne olacak... gezme otur evinde ki bir an once bitsin diyorsun sen suclu oluyorsun!! Butun sektorler zor durumda allah sonumuzu hayir etsin!!

Cok gecmis olsun o zaman haklisiniz Allah yardimciniz olsun

Neden böyle diyorsunuz tabii ki dünyada üzülecek bin tane insan var. O zaman asgari ücret alana üzülmeyeyim çünkü bir ekmeği bulamayan işsizler var, Afrika’da ölenler var. Burada kimin acısı büyük oynamıyoruz. Yazık günah işi büyük olanın zararı da büyük olur. Dünyada kimsenin beklemediği bir olay oldu ve neredeyse bir sene olacak. Her sektör zorlanıyor. İşçileri varsa işçisine maaşını ödeyemedi belki? AVM’de kiralar dururken, sokaktaki kafelerin her biri tıkır tıkır kirasını istedi. O insanlar lüks evde oturuyorsa ona göre kira veriyor, ona göre aidat veriyor. Ben şuan millete verdiğim borçlarla geçiniyorum mesela. Hazırımı yesem dağ dayanmaz. Arabasını satsa ne zamana kadar yiyecek, yatırım çünkü araba. Üzülme sırası “Bugün kiramı nasıl ödeyeceğim, bunu alırsam ne kadarım kalır” vs. hesapları yapan herkeste benim için.

3-4 tane işyeri nasıl oluyor anlamadım. Ya 3tur ya 4. Şu an hizmet sektöründeki herkesin nişanlıniz ile aynı durumda olduğunu düşünüyorum. Pandemi bir an önce bitmezse de yapılacak bir şey olduğunu sanmıyorum. Keşke olsa...Herkes zor durumda. Pandemi bitse de bu fiyatlarla bu zamlarla nasıl geçinir insanlar ya da nasıl toparlar. Toparlarsa ne kadar sürer tahmin edemiyorum. Zor gerçekten. Allah düze çıkarsın demekten başka bir şey gelmiyor elimden

türkiyede take away sistemi yok mu? restorana girmek yasak ama müsteri önden siparisi veriyor kapidan aliyor yada restoran yemegi kapiya getiriyor?

acikcasi biz etrafimizdaki restoranlara destek olmak icin haftada bir kez siparis veriyoruz

Riski azaltması lazım.
4 işyeri 15 binden 60 bin eder ayda kira.
Misal 1 veya 2 işyeri kalacak diğerlerini kapatacak. Ayrıca taşınmaz var ise yatırımlık satıp finanse de edebilir. Kirasini oradan oder.
Ticaret bu. Risk alırsın daha fazla kazanırsın. Bazen de kazanamazsın. Zararı büyüyorsa ya para bulacak ya da bir işyeri kalıp diğerleri kapanacak.
Aylik 15 bin kira ile 60 bin kira arasında fark vardır.
Siz avukattınız çok dert etmeyin. Gene geçinirsiniz. Nişanlınızın geliri aylik 100 bin olmaz 20 bin olur. Allah sağlık versin. Ticarette risk hep vardır. Zararı kısması lazım yoksa tüm işyerleri batar.

Laktozsuz sütle yoğurt olmuyor mu ?

Katılıyorum.Kuaförler çalışıyor şuanda mesela
Zaten her gün saç kestiren biri olarak en önemli ihtiyaclarımızdan biride saç kesimi ve makyaj .... kuaförler kapansın demiyorum ama diğer esnafların yanında ikinci planda kalır. Sonuçta evlere gidipte aynı işi yapabilir kuaförler yada kendi evinden hizmet verebilir .

Siyasetten gümlemek istemiyorum.
çok dokundurmadan yazayım:
Devletimiz sosyal devlet değil.
yine de sosyal devlet olsaydı, yardım sıralamasında siz ne hayal ederdiniz?

Şu zaman para kazanma değil, günü geçirme zamanı.
çünkü dünya yerinden oynadı.
insanlar can savası verirken daha fazlası için sızlanmak bana boş geliyor, size gelmeyebilir.

öte yandan 3-4 tane 15bin kirası olan iş yerine sahip kimse 1 yılda batmaz.
2 yılda da batmaz.
En fazla kazanmaz.

Baktı masraf çok, 2 ye indirir
Eğlence sektörü dediği yerin eğlence mekanı yada cafe olduğunu varsayalım.
eğer franchise yerler ve bunu ciddiye alan bir ismin yerleri degilse,
calısanların bir çoğu resmî çalışan değildir.
yani resmiyette
‘ama 2 şubeye düşünce insanlar işsiz kalacak’
dediğiniz kısmı onlar çoktan geçmiştir, mekanlar prestij için açık tutuluyordur.

+ nişanlı kişisi maddi olarak dara düştüm hayatım, napalım dememiştir. Konu sahibi finans uzmanıysa belki demiştir, ama değil gibi.

tavsiyeleri iletecekse yazayım;
varsa nakdi, riski bölüp döviz al alacak.
İş yeri sahipleri ile kira bedellerini yarıya indirme konusunda görüşme yapacak.
Devletin verdiği teşvikleri kullanacak.
yetmedi küçülecek.
reçetesi bu.
Binlerce iş yeri gibi yapacak başka bir şeyleri yok.

konuya neden ters düştüğüme gelince, konu sahibinin düşündüğünün aksine zengin düşmanı falan değilim.

Ama bu konuda da yazıldığı gibi, ev yoğurdu yaparken, kaymağını, lorunu vs düşünen insanlar varken, bir kaç mesaj önce pırlantasını anlatıp buraya gelip dert yanan birini görünce şaşkınlığıma verin :)

buraya yazdığı konudan ne beklediğini merak ettim, ne kinim, ne nefretim ne de başka kapıya diye kovulmadığım kaldı :)

Laktozsuz sütle yoğurt olmuyor mu ?
Olur herhalde de mayalamasi biraz farkli olabilir kivami farkli biraz .
Ama ne fark eder neden sordun anlamadim.
Amac zaten market sutu olmadan yogurt yapmak daha faydali diye. (O da tartısilir tabi su ekleyen mi ararsin, sut tozu ekleyen mi) Marketten sutle yapmanin mantigi yok.
zaten laktozsuz sutu marketten almak zorundasin evde nasıl ureteyim laktozsuz sut
Hepsini bosver hesap yapsan. 1 kg süt 6 tl kaynayacak azalacak zaten dogalgaz gidecek hazir yogurt cok daha ucuza geliyor bu hesapla.
Ama dedgim gbi zaten bir mantigi yok ucuza gelseydi bile.

Kendi evinden hizmet vermesiyle eve gitmesyle gidip dukkanda calismasinin ne farki var ki? Yani kuaforun dukkanini acmasiyla diger esnafin alakasi ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…