- 13 Ekim 2018
- 3.615
- 4.664
- 83
- Konu Sahibi pembepepe08
-
Siz ne bekliyorsunuz gerçekten anlamış değilim.Ben burda durum özeti yapıyorum ve diğer insanlardan fikir almak derdim.En düşük kirası 15 bin olan, 3-4 iş yeri sahibi olan nişanlınıza üzülüp aramızda para mı toplayalım istiyorsunuz?
merak etmeyin, eğer nişanlınız beyefendi, akıllıca büyüttüyse işlerini 1 sene ile yıkılmaz.
herkes zor zamandan geçiyor, insanlar ucu ucuna geçinirken, kısa çalışma ödeneği vs maaşları daha da düştü ve buna karşılık her şeyin fiyatı arttı.
nişanlınız arabasını satsa eminim 4 iş yerinin 6 aylık kirasından fazla ediyordur :)
Bugünün üzülecekler kotasında size sıra gelmesi pek mümkün değil.
Ama tabi yine de gönül isterdi ki, dünyayı yerinden oynatan pandemi olmasın, sizin de nişanlınız zor durumda kalmasın
Kesinlikle bende öyle girerdim cat cat alırdım alacagmi. Alkolumu sigarami da alırdım hatta. Artik birini alsana bir tanesi kaliyor. Kafeler mafeler bitti zaten bi turk kahve 15 tl iken.Gerçekten hayatımda hiç bu kadar parayı düşündüğüm bir dönem olmamıştı.Gerçek anlamda korkuyorum ve yönümü bulamıyorum.
10tllik aldigim doydugum cigkofte simdi tadimlik tatlarida guzel degil sanki kısıtilar bir seylerden.
Dün a101den ekmek aldim tambugday alirdim zaten ekmek minicik dedim yanlis aldim sanırım bugun bir baktim uzerinde gr ayni ekmekler minicik olmus. 3 gun icinde ekmekler degisti.
Birde yoğurda zam gelmis 1 tl.
Yogurt evde yapabiliyorum ama hamileyim laktoz intoleransim olustu. Laktozlu sut urunleri tuketemiyorm. Laktozsuz sut ürününü evde uretemem.Yogurt evde yapabilseniz hem daha faydali hem de ucuza gelir lor yapabilirsiniz kaymagini kahvaltida yiyebilirsiniz
Ben resmen ilmek ilmek hesap yapiyorum ve yoruldum cok hemde
Aaa olur mu gezenlerin hic de vicdan yapacak bir seyleri yokmus hatta insanlar kendilerini fanusa kapatmasinmis gezsinmis buna ayak uydurmaliymisiz amaaaaa gun gectikce ölenler hasta olanlar evini isini kaybedenler ne olacak... gezme otur evinde ki bir an once bitsin diyorsun sen suclu oluyorsun!! Butun sektorler zor durumda allah sonumuzu hayir etsin!!Az ya da çok, pandemi maalesef her kesimi etkiledi fakat kimilerini teğet geçti, kimi o kadar şanslı değildi. Kurallara uymayanlar bunun vebalini nasıl alıyor hiç bilmiyorum. Kimse başını yastığa rahat koyamıyor ancak bu da geçecek inşallah.
Yogurt evde yapabiliyorum ama hamileyim laktoz intoleransim olustu. Laktozlu sut urunleri tuketemiyorm. Laktozsuz sut ürününü evde uretemem.
Zaten daha ucuza gelmiyor ya kg 5 lira sutun bence fifty fifty dogalgazla. Bebek icin evde yapacagim tabi tekrar faydali diye.
Neden böyle diyorsunuz tabii ki dünyada üzülecek bin tane insan var. O zaman asgari ücret alana üzülmeyeyim çünkü bir ekmeği bulamayan işsizler var, Afrika’da ölenler var. Burada kimin acısı büyük oynamıyoruz. Yazık günah işi büyük olanın zararı da büyük olur. Dünyada kimsenin beklemediği bir olay oldu ve neredeyse bir sene olacak. Her sektör zorlanıyor. İşçileri varsa işçisine maaşını ödeyemedi belki? AVM’de kiralar dururken, sokaktaki kafelerin her biri tıkır tıkır kirasını istedi. O insanlar lüks evde oturuyorsa ona göre kira veriyor, ona göre aidat veriyor. Ben şuan millete verdiğim borçlarla geçiniyorum mesela. Hazırımı yesem dağ dayanmaz. Arabasını satsa ne zamana kadar yiyecek, yatırım çünkü araba. Üzülme sırası “Bugün kiramı nasıl ödeyeceğim, bunu alırsam ne kadarım kalır” vs. hesapları yapan herkeste benim için.En düşük kirası 15 bin olan, 3-4 iş yeri sahibi olan nişanlınıza üzülüp aramızda para mı toplayalım istiyorsunuz?
merak etmeyin, eğer nişanlınız beyefendi, akıllıca büyüttüyse işlerini 1 sene ile yıkılmaz.
herkes zor zamandan geçiyor, insanlar ucu ucuna geçinirken, kısa çalışma ödeneği vs maaşları daha da düştü ve buna karşılık her şeyin fiyatı arttı.
nişanlınız arabasını satsa eminim 4 iş yerinin 6 aylık kirasından fazla ediyordur :)
Bugünün üzülecekler kotasında size sıra gelmesi pek mümkün değil.
Ama tabi yine de gönül isterdi ki, dünyayı yerinden oynatan pandemi olmasın, sizin de nişanlınız zor durumda kalmasın
Hepimizin inşallah sagolunCok gecmis olsun o zaman haklisiniz Allah yardimciniz olsun
Katılıyorum.Kuaförler çalışıyor şuanda meselaHer taraf kapatılsın diyenler bide olaya bu pencereden baksınlar !!!
Riski azaltması lazım.Herkese iyi akşamlar ,
Öncelikle amacım gerçekten siyaset yapmak değil o yüzden cevaplarınız bu yönde olursa sevinirim.
Arkadaşlar pandemi döneminde restoran ve eğlence sektörü sahipleri var mı aranızda ve var ise şuan geçinebiliyor musunuz ? Benim nişanlım bu sektör üzerine çalışıyor.Zaten uzun zamandır yaşadığı maddi sıkıntılar vardı birde üzerine pandemi eklenince bin beter oldu.Banka kredisi çıkmıyor kendisine şu anda.Kira yardımı yapacaklar diye sevindik verdikleri yardım o kadar komik bir rakam ki ne diyeceğimizi şaşırdık.3-4 tane iş yeri var en düşük kirası 15 bin ve yardım olarak 750 Tl veriyorlar yani gülsem mi ağlasam mı bilemedim.Kimseyi aşağılamak amacımda değilim ama herkesin kirası 3-4 bin değil ki.Birde üzerine faturaları ekleyin ne demek istediğimi anlarsınız.Şuan durum içler acısı hergün yeni bir mücadele.
Benim sormak istediğim hizmet sektöründe iş sahibi olarak sizler ne yapıyorsunuz ? Bir çare bulabildiniz mi ? Ve düşünün ki nisan ayına kadar kapalı olursa işletmeler ne yapacağız ? Gelir hiçbirşeklde yok ama gider malum.O zamana kadar nasıl dayanacağız ? Özellikle bu sektörde olanlardan fikirlerini bekliyorum.
Laktozsuz sütle yoğurt olmuyor mu ?Yogurt evde yapabiliyorum ama hamileyim laktoz intoleransim olustu. Laktozlu sut urunleri tuketemiyorm. Laktozsuz sut ürününü evde uretemem.
Zaten daha ucuza gelmiyor ya kg 5 lira sutun bence fifty fifty dogalgazla. Bebek icin evde yapacagim tabi tekrar faydali diye.
Zaten her gün saç kestiren biri olarak en önemli ihtiyaclarımızdan biride saç kesimi ve makyaj .... kuaförler kapansın demiyorum ama diğer esnafların yanında ikinci planda kalır. Sonuçta evlere gidipte aynı işi yapabilir kuaförler yada kendi evinden hizmet verebilir .Katılıyorum.Kuaförler çalışıyor şuanda mesela
Neden böyle diyorsunuz tabii ki dünyada üzülecek bin tane insan var. O zaman asgari ücret alana üzülmeyeyim çünkü bir ekmeği bulamayan işsizler var, Afrika’da ölenler var. Burada kimin acısı büyük oynamıyoruz. Yazık günah işi büyük olanın zararı da büyük olur. Dünyada kimsenin beklemediği bir olay oldu ve neredeyse bir sene olacak. Her sektör zorlanıyor. İşçileri varsa işçisine maaşını ödeyemedi belki? AVM’de kiralar dururken, sokaktaki kafelerin her biri tıkır tıkır kirasını istedi. O insanlar lüks evde oturuyorsa ona göre kira veriyor, ona göre aidat veriyor. Ben şuan millete verdiğim borçlarla geçiniyorum mesela. Hazırımı yesem dağ dayanmaz. Arabasını satsa ne zamana kadar yiyecek, yatırım çünkü araba. Üzülme sırası “Bugün kiramı nasıl ödeyeceğim, bunu alırsam ne kadarım kalır” vs. hesapları yapan herkeste benim için.
Olur herhalde de mayalamasi biraz farkli olabilir kivami farkli biraz .Laktozsuz sütle yoğurt olmuyor mu ?
Kendi evinden hizmet vermesiyle eve gitmesyle gidip dukkanda calismasinin ne farki var ki? Yani kuaforun dukkanini acmasiyla diger esnafin alakasi ne?Zaten her gün saç kestiren biri olarak en önemli ihtiyaclarımızdan biride saç kesimi ve makyaj .... kuaförler kapansın demiyorum ama diğer esnafların yanında ikinci planda kalır. Sonuçta evlere gidipte aynı işi yapabilir kuaförler yada kendi evinden hizmet verebilir .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?