- 1 Ocak 2017
- 1.918
- 3.262
- 133
- Konu Sahibi pembepepe08
-
Herkese iyi akşamlar ,
Öncelikle amacım gerçekten siyaset yapmak değil o yüzden cevaplarınız bu yönde olursa sevinirim.
Arkadaşlar pandemi döneminde restoran ve eğlence sektörü sahipleri var mı aranızda ve var ise şuan geçinebiliyor musunuz ? Benim nişanlım bu sektör üzerine çalışıyor.Zaten uzun zamandır yaşadığı maddi sıkıntılar vardı birde üzerine pandemi eklenince bin beter oldu.Banka kredisi çıkmıyor kendisine şu anda.Kira yardımı yapacaklar diye sevindik verdikleri yardım o kadar komik bir rakam ki ne diyeceğimizi şaşırdık.3-4 tane iş yeri var en düşük kirası 15 bin ve yardım olarak 750 Tl veriyorlar yani gülsem mi ağlasam mı bilemedim.Kimseyi aşağılamak amacımda değilim ama herkesin kirası 3-4 bin değil ki.Birde üzerine faturaları ekleyin ne demek istediğimi anlarsınız.Şuan durum içler acısı hergün yeni bir mücadele.
Benim sormak istediğim hizmet sektöründe iş sahibi olarak sizler ne yapıyorsunuz ? Bir çare bulabildiniz mi ? Ve düşünün ki nisan ayına kadar kapalı olursa işletmeler ne yapacağız ? Gelir hiçbirşeklde yok ama gider malum.O zamana kadar nasıl dayanacağız ? Özellikle bu sektörde olanlardan fikirlerini bekliyorum.
Sen sanırım market sütünü kullanmak istemiyorsun . Anladım şimdiOlur herhalde de mayalamasi biraz farkli olabilir kivami farkli biraz .
Ama ne fark eder neden sordun anlamadim.
Amac zaten market sutu olmadan yogurt yapmak daha faydali diye. (O da tartısilir tabi su ekleyen mi ararsin, sut tozu ekleyen mi) Marketten sutle yapmanin mantigi yok.
zaten laktozsuz sutu marketten almak zorundasin evde nasıl ureteyim laktozsuz sut
Hepsini bosver hesap yapsan. 1 kg süt 6 tl kaynayacak azalacak zaten dogalgaz gidecek hazir yogurt cok daha ucuza geliyor bu hesapla.
Ama dedgim gbi zaten bir mantigi yok ucuza gelseydi bile.
En azından cokluk olmaz diye düşündüm. Burda öyle mesela . Yaşlılar salona gitmeye korkuyorlar o yüzden kuaförler evlerine geliyor .Kendi evinden hizmet vermesiyle eve gitmesyle gidip dukkanda calismasinin ne farki var ki? Yani kuaforun dukkanini acmasiyla diger esnafin alakasi ne?
Kiz keci sutu kac para bilmiyon sen tabi burdaSen sanırım market sütünü kullanmak istemiyorsun . Anladım şimdi. Keci sütü nasıl peki ? Ondada mı çok laktoz var ?
Amacım para kazanmak değil başlığı okumadınız galiba insanların ne yaptığını merak ettiğim için yazdım.Bunu anlasaydınız zaten bu cevapları yazmazdınız.Siyasetten gümlemek istemiyorum.
çok dokundurmadan yazayım:
Devletimiz sosyal devlet değil.
yine de sosyal devlet olsaydı, yardım sıralamasında siz ne hayal ederdiniz?
Şu zaman para kazanma değil, günü geçirme zamanı.
çünkü dünya yerinden oynadı.
insanlar can savası verirken daha fazlası için sızlanmak bana boş geliyor, size gelmeyebilir.
öte yandan 3-4 tane 15bin kirası olan iş yerine sahip kimse 1 yılda batmaz.
2 yılda da batmaz.
En fazla kazanmaz.
Baktı masraf çok, 2 ye indirir
Eğlence sektörü dediği yerin eğlence mekanı yada cafe olduğunu varsayalım.
eğer franchise yerler ve bunu ciddiye alan bir ismin yerleri degilse,
calısanların bir çoğu resmî çalışan değildir.
yani resmiyette
‘ama 2 şubeye düşünce insanlar işsiz kalacak’
dediğiniz kısmı onlar çoktan geçmiştir, mekanlar prestij için açık tutuluyordur.
+ nişanlı kişisi maddi olarak dara düştüm hayatım, napalım dememiştir. Konu sahibi finans uzmanıysa belki demiştir, ama değil gibi.
tavsiyeleri iletecekse yazayım;
varsa nakdi, riski bölüp döviz al alacak.
İş yeri sahipleri ile kira bedellerini yarıya indirme konusunda görüşme yapacak.
Devletin verdiği teşvikleri kullanacak.
yetmedi küçülecek.
reçetesi bu.
Binlerce iş yeri gibi yapacak başka bir şeyleri yok.
konuya neden ters düştüğüme gelince, konu sahibinin düşündüğünün aksine zengin düşmanı falan değilim.
Ama bu konuda da yazıldığı gibi, ev yoğurdu yaparken, kaymağını, lorunu vs düşünen insanlar varken, bir kaç mesaj önce pırlantasını anlatıp buraya gelip dert yanan birini görünce şaşkınlığıma verin :)
buraya yazdığı konudan ne beklediğini merak ettim, ne kinim, ne nefretim ne de başka kapıya diye kovulmadığım kaldı :)
Evet maalesef kredi notu kötüKredi niye çıkmıyor kredi borcu mu çok
Bence küçükmeli zira muhtemelen orantısız büyüme aşamasında salgın gelmiş
Bir iki ay idare etse de eski yoğunluk kolay kolay olmaz
Var aslında . Arada gidip çiftlikten alıyorum. Ama markettekinden daha pahalıKiz keci sutu kac para bilmiyon sen tabi burdalaktoz vardir onda da sanırım ama amac ucuza mal etmekse tek yon inek sutu.
Evet, yogurdun ev yogurdu yapılma amaci o oluyor yani market sutu olmayacak islem gormeyecek ki faydali gibi düşün.
Belki sizin orda yapilmiyordur bilmemen normal tabii
Burda eve çağırabilcek cok kisi yoktur zaten zam geldi pandemiden birde evlere gitseler yol parasyla daha pahali tutar. E dukkanini gene kapatamaz tabi elden cikmasin diyeEn azından cokluk olmaz diye düşündüm. Burda öyle mesela . Yaşlılar salona gitmeye korkuyorlar o yüzden kuaförler evlerine geliyor .
Tutturmak zor elin alisinca yapıyorsun da işte. Aman sistim geneVar aslında . Arada gidip çiftlikten alıyorum. Ama markettekinden daha pahalı. Evde yogurt yapma biraz zor geliyor. Zaten çok yoğurt yiyen biri değilim , çocuklarda süzme seviyor.
Evet biliyorum... üzülüyorum insanların yaşadıkları zorluklara ...Burda eve çağırabilcek cok kisi yoktur zaten zam geldi pandemiden birde evlere gitseler yol parasyla daha pahali tutar. E dukkanini gene kapatamaz tabi elden cikmasin diye
Cok zor yani canim.
Batti balik yan gider deyimi biliyosun degil mi? Bu ara sık sık dilimizde
Kardeş ortam çok gergin öyle üzülmüyorum filan deyince linç yiyorsunuz, zengin düşmanı gibi algılanıyorsunuz. Benim tanıdığım bir kaç örnek var sektör değiştiren. Düşünün iyi kazanan avukatlar birikmişleriyle hayvancılık sektörüne girdiler, başta ne alaka ya dedim avukatlık nerede hayvancılık nerede ? Dün konuştum 100 tane aldığı koyun bugün 200 olmuş keyfi de yerindeydi. Ne yapsın adliyeler kapanınca hayvancılığa vakit ayırırım demiş iyi ki de böyle yapmışım diyor. Düşünün ki bu işe Nisan-Mayıs ayı gibi giriştiler. Bazen ben de düşünüyorum, dün şakasına teşvik olması için sana da vereyim 10-15 koyun bir yerden başla dedi. Sermayem olsa bir dakika durmam bir yerden ya tarım ya hayvancılık sektörüne giriş yaparım. Konu sahibinin sermaye sıkıntısı yok anladığım kadarıyla bence ek iş/sektör araştırması daha makul. Asıl sıkıntı bugün sermayesi olmayanlarda. Sermayesi olan altına yatırdı dövize yatırdı paradan para kazandı veya yeni kazançlı bir sektöre yatırım yaptı. Parası(birikim veya sermaye anlamında ) olmayan günü zor geçiriyor. Büyük dağın başı dumanlı olur demişler aylık 60 bin gider öyle her benim diyenin kaldırabileceği bir yük değildir zaten. Hâl böyle iken bizim gibi küçük tepeciklerin büyük dağlara üzülmesini beklemek biraz tuhaf :)Siyasetten gümlemek istemiyorum.
çok dokundurmadan yazayım:
Devletimiz sosyal devlet değil.
yine de sosyal devlet olsaydı, yardım sıralamasında siz ne hayal ederdiniz?
Şu zaman para kazanma değil, günü geçirme zamanı.
çünkü dünya yerinden oynadı.
insanlar can savası verirken daha fazlası için sızlanmak bana boş geliyor, size gelmeyebilir.
öte yandan 3-4 tane 15bin kirası olan iş yerine sahip kimse 1 yılda batmaz.
2 yılda da batmaz.
En fazla kazanmaz.
Baktı masraf çok, 2 ye indirir
Eğlence sektörü dediği yerin eğlence mekanı yada cafe olduğunu varsayalım.
eğer franchise yerler ve bunu ciddiye alan bir ismin yerleri degilse,
calısanların bir çoğu resmî çalışan değildir.
yani resmiyette
‘ama 2 şubeye düşünce insanlar işsiz kalacak’
dediğiniz kısmı onlar çoktan geçmiştir, mekanlar prestij için açık tutuluyordur.
+ nişanlı kişisi maddi olarak dara düştüm hayatım, napalım dememiştir. Konu sahibi finans uzmanıysa belki demiştir, ama değil gibi.
tavsiyeleri iletecekse yazayım;
varsa nakdi, riski bölüp döviz al alacak.
İş yeri sahipleri ile kira bedellerini yarıya indirme konusunda görüşme yapacak.
Devletin verdiği teşvikleri kullanacak.
yetmedi küçülecek.
reçetesi bu.
Binlerce iş yeri gibi yapacak başka bir şeyleri yok.
konuya neden ters düştüğüme gelince, konu sahibinin düşündüğünün aksine zengin düşmanı falan değilim.
Ama bu konuda da yazıldığı gibi, ev yoğurdu yaparken, kaymağını, lorunu vs düşünen insanlar varken, bir kaç mesaj önce pırlantasını anlatıp buraya gelip dert yanan birini görünce şaşkınlığıma verin :)
buraya yazdığı konudan ne beklediğini merak ettim, ne kinim, ne nefretim ne de başka kapıya diye kovulmadığım kaldı :)
Niye şiştin ayolTutturmak zor elin alisinca yapıyorsun da işte. Aman sistim gene
Ne kadar zamanda 100 koyun 200 olmuş?Kardeş ortam çok gergin öyle üzülmüyorum filan deyince linç yiyorsunuz, zengin düşmanı gibi algılanıyorsunuz. Benim tanıdığım bir kaç örnek var sektör değiştiren. Düşünün iyi kazanan avukatlar birikmişleriyle hayvancılık sektörüne girdiler, başta ne alaka ya dedim avukatlık nerede hayvancılık nerede ? Dün konuştum 100 tane aldığı koyun bugün 200 olmuş keyfi de yerindeydi. Ne yapsın adliyeler kapanınca hayvancılığa vakit ayırırım demiş iyi ki de böyle yapmışım diyor. Düşünün ki bu işe Nisan-Mayıs ayı gibi giriştiler. Bazen ben de düşünüyorum, dün şakasına teşvik olması için sana da vereyim 10-15 koyun bir yerden başla dedi. Sermayem olsa bir dakika durmam bir yerden ya tarım ya hayvancılık sektörüne giriş yaparım. Konu sahibinin sermaye sıkıntısı yok anladığım kadarıyla bence ek iş/sektör araştırması daha makul. Asıl sıkıntı bugün sermayesi olmayanlarda. Sermayesi olan altına yatırdı dövize yatırdı paradan para kazandı veya yeni kazançlı bir sektöre yatırım yaptı. Parası(birikim veya sermaye anlamında ) olmayan günü zor geçiriyor. Büyük dağın dumanı büyük olur demişler aylık 60 bin gider öyle her benim diyenin kaldırabileceği bir yük değildir zaten. Hâl böyle iken bizim gibi küçük tepeciklerin büyük dağlara üzülmesini beklemek biraz tuhaf :)
Yaklaşık bir senede. Detayını sormadım hepsi doğurmuş mudur yoksa bazısını kâra geçip yeniden mi satın almışlardır bilemem. Pandemi başlangıcında girdiler bu sektöre bunu biliyorum sadece.Ne kadar zamanda 100 koyun 200 olmuş?
Nerde yapıyorlar ki yer olarak ?Ne kadar zamanda 100 koyun 200 olmuş?
Ben koyunlarla, kuzularla büyüdüm. Yazları özellikle. Bilirim biraz. Göründüğü gibi değildir. Işten anlayan biri de lazım yoksa her şeyi için özel adam tutman lazım kırpmak için bile. Kışları daha da zordur. Kayıplar da ne yazık ki çok olur. Ikiz de çok doğar ama yine de 100 köyünüm var 5 ay sonra 100 de kuzum olur demek de olmaz. Hayvancılık| zor iş bence tarım yapmayı tercih ederim ben olsam mesela.Yaklaşık bir senede. Detayını sormadım hepsi doğurmuş mudur yoksa bazısını kâra geçip yeniden mi satın almışlardır bilemem. Pandemi başlangıcında girdiler bu sektöre bunu biliyorum sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?