Onsuz mu dışarı çıksak?

Birine boşanıp boşanma deme hakkını kimseye vermiyorum, bir başkası için de kendimde bu hakkı bulmuyorum. sorum da boşanayım mı değil zaten! Evlilik sorunları çözebilme sanatıdır ben burda yol aramaya geldim, akıl akıldan üstündür, tavsiye arıyorum bunu nasıl çözerim diye. boşanacak olsam adliyeye giderim. Gerçekten ne değişik insanlarsınız, agresifim mutluyum oldu mu?
İnsanlar konu açmaya korkuyor sizin gibi saldırgan boşanma meraklıları yüzünden, ben iyi niyetli yorumları dikkate alıyorum, diğerlerine de geldikleri gibi karşılık veriyorum. Pamuk şeker olamayacağım.

Bu da boşan terörü 🥴

Birine boşanıp boşanma deme hakkını kimseye vermiyorum, bir başkası için de kendimde bu hakkı bulmuyorum. sorum da boşanayım mı değil zaten! Evlilik sorunları çözebilme sanatıdır ben burda yol aramaya geldim, akıl akıldan üstündür, tavsiye arıyorum bunu nasıl çözerim diye. boşanacak olsam adliyeye giderim. Gerçekten ne değişik insanlarsınız, agresifim mutluyum oldu mu?
İnsanlar konu açmaya korkuyor sizin gibi saldırgan boşanma meraklıları yüzünden, ben iyi niyetli yorumları dikkate alıyorum, diğerlerine de geldikleri gibi karşılık veriyorum. Pamuk şeker olamayacağım.
Stresinizin acısını buradaki insanlardan değil direkt muhattabından çıkartın hanımefendi. Hem böylece eşinizde birazcık kaybetme korkusu oluşur da kendine çeki düzen verir belki.
Burada hiçbir kadın çok muazzam (!) yuvanızı yıkmaya çalışmıyor. Kimsenin eline bu şekilde bir şey geçmez keza. Sadece kendini seven, değer veren, eşini sevdiği gibi ondan da sevgi ve değer gören, emeklerinin karşılığını alan, güçlü, mutlu ettiği kadar mutlu da edilen kadınlar görmek istiyoruz. Kendi adımıza değil, sizin adınıza, mutlu çocuklar yetişebilmesi adına...
Bizim evlilik tanımımız sizinki gibi sadece zorluklara tek taraflı göğüs germek, sineye çekmek, sorunları tek başına çözmeye çalışmak sanatı değil, birlikte mutlu, huzurlu olabilme alanı çünkü.

Aynen yaanii ne meraklılar yuva yıktırmaya ://

Kimse kötü niyetle yuvanız yıkılsın diye yazmıyor tabii. Herkesin farklı fikirleri farklı bir tarzı var.

Ama ben de dayak, şiddet olmadığı sürece boşan demem kimseye sorduğu soru boşanayım mı? değilse. Ki niye sorsun insan bunu da hiç bilemiyorum.

Evlilik tuhaf birşey, bazen asla çekmem dediğin şeyleri kaldırabiliyorsun, bazen bir sınır var orayı geçiyor küçücük bir noktayla yıkıp geçebiliyorsun.

Stresinizin acısını buradaki insanlardan değil direkt muhattabından çıkartın hanımefendi. Hem böylece eşinizde birazcık kaybetme korkusu oluşur da kendine çeki düzen verir belki.
Burada hiçbir kadın çok muazzam (!) yuvanızı yıkmaya çalışmıyor. Kimsenin eline bu şekilde bir şey geçmez keza. Sadece kendini seven, değer veren, eşini sevdiği gibi ondan da sevgi ve değer gören, emeklerinin karşılığını alan, güçlü, mutlu ettiği kadar mutlu da edilen kadınlar görmek istiyoruz. Kendi adımıza değil, sizin adınıza, mutlu çocuklar yetişebilmesi adına...
Bizim evlilik tanımımız sizinki gibi sadece zorluklara tek taraflı göğüs germek, sineye çekmek, sorunları tek başına çözmeye çalışmak sanatı değil, birlikte mutlu, huzurlu olabilme alanı çünkü.
Vaktiyle bir fili karanlık odaya koymuşlar. Herkes filin bir tarafından tutmuş. Sormuşlar bu nedir diye, herkes eliyle dokunabildiği kadarını anlatmış..
Ben bir olay anlattım ama siz neler neler çıkarttınız.. off ya da neyse...

Yaa yeri değil belki ama bazen görüyorum bdvde, kadın kaynanasından dert yanmış yanmış, kocasıyla ilgili hiçbir şey anlatmamış ama, altına da yazmış bir arkadaş "boşanmayı düşünmez misin?"

Sanki bir ürün pazarlanıyor 🥴

Kimse kötü niyetle yuvanız yıkılsın diye yazmıyor tabii. Herkesin farklı fikirleri farklı bir tarzı var.

Ama ben de dayak, şiddet olmadığı sürece boşan demem kimseye sorduğu soru boşanayım mı? değilse. Ki niye sorsun insan bunu da hiç bilemiyorum.

Evlilik tuhaf birşey, bazen asla çekmem dediğin şeyleri kaldırabiliyorsun, bazen bir sınır var orayı geçiyor küçücük bir noktayla yıkıp geçebiliyorsun.
Burda bazı üyelerin iyi niyetine inanmıyorum malesef ama önemli mi değil çünkü hiç birini tanımıyorum :)
Pedagog bile bu konuyu bu kadar ciddiye almamıştı, ayrı ayrı plan yapın siz de diyip geçti, ama bunlar evliliğimin berbat Olduğuna inandırmadan vazgeçmeyecekler.
Ben da mükemmel demiyorum ama herkes kadar geçinip gidiyoruz işte.. burda konuya tavsiyen varsa yaz yoksa okuma bile geç gitsin. Her başlığa nefret kusmak nedir, ben bu kafaları anlamıyorum bana uzak..

Yaa yeri değil belki ama bazen görüyorum bdvde, kadın kaynanasından dert yanmış yanmış, kocasıyla ilgili hiçbir şey anlatmamış ama, altına da yazmış bir arkadaş "boşanmayı düşünmez misin?"

Sanki bir ürün pazarlanıyor 🥴
Hahahaha.. ne yaşıyorlar acaba??

Ne yaşadığımızı ve hangi kafada olduğumuzu detaylı anlatmama rağmen anlayamadınız, daha doğrusu anlamak istemiyorsunuz çünkü eğer anladığınızı kabul ederseniz kendinizi kandırmaya devam edemeyeceksiniz. Açıkçası benim umrumda bile değil boşanıp boşanmamanız. Ben sadece kendi fikrimi söyledim.
Burada konu kaynana değil eş kişisinin bizzat kendisi olduğu için, adamın mutlu aile olmaya zerre gönlü olmadığı için, siz de kendi ağzınızla iyi değiliz de geçinip gidiyoruz dediğiniz için söyledim.
Çünkü bir kere geldiğim dünyada sırf bi kere evlenmişim diye mutlu olmadığım birşeyi sürdürmem. Sevmek, ilgilenmek , değer görmek, emek vermek, iletişim kurmak, birlikte eğlenebilmek, çocukta dahil tüm sorumlulukları birlikte sırtlanmak gibi kavramlar var hayatta. Sevgisizce, adaletsizce yüklendiginiz yükler beni değil sizi kambur eder.
Burada maval okuyabilirsiniz ama gün sonunda herkes kendi iç muhasebesini yapar. Ben o an geldiğinde kendine saygısını, sevgisini, özgüvenini yitirmemiş bir kadın olarak kendimle hep gurur duyuyorum, her kadın da duyabilsin istiyorum. Ama bunlar beni insan yerine koymadığı için benimle konuşmayan, ben konuştuğumda dalga geçen, sırf konusabilmek agzindan iki kelime laf alabilmek için sacma sapan hallere dustuğüm adamla aynı evde yaşama savasi verirken pek mümkün değil ne yazık ki. (Bunlar benim değil sizin isyanlarınız.)
Ne diyeyim binbir emekle gözünüzün içine bakarak büyüten anne babanız gördüğünde üzülmeyeceği durumdaysanız bişey diyemem. Benim genelde kıstasım bu oluyor çünkü... Ama sizin anlattiginiz evlilikte ben yaşasam ana babamın içi parcalanirdi. Ve dunyada hicbir erkek bana ve aileme bunu yaşatamaz.

Beni annecim dünyanın derdini tek başıma yukleneyim diye, eş yuzume bile bakmasın ama ben iki dakikalik muhabbet edebilmek için karşisinda şaklabanlık yapayım diye, o da kalkıp beni kücümsesin diye doğurmadı. Ben adamın alnını karışlarım da siz mutluymuşsunuz madem.. Size daha da mutlu olmanızı temenni ediyorum ben de. Zaten siz alışmışsınız horlanmaya, ben sadece yavruya üzülürüm yazık...

Son düzenleme:
Back
X