Onu unutamıyorum

Bunların hepsinin farkındayım,mantığım da düşüncelerimle aynı yönde,ayrıca söylediklerinize katılıyorum. Ama insan aşık olunca genelde yüreğinin götürdüğü yere git misali hareket ediyor. Bende değişmek istiyorum gerçekten çabalıyorum.
Sizi kırmak için demiyorum lütfen yanlış anlamayın ama ben açıkçası sizin aşık olduğunuzu düşünüyorum. Birkaç kere de yazdım zaten siz aşık değil,saplantısınız. Eğer burdan bakarsanız gerçekleri daha rahat kavrar ve önünüze bakarsınız.

Sizi kırmak için demiyorum lütfen yanlış anlamayın ama ben açıkçası sizin aşık olduğunuzu düşünüyorum. Birkaç kere de yazdım zaten siz aşık değil,saplantısınız. Eğer burdan bakarsanız gerçekleri daha rahat kavrar ve önünüze bakarsınız.

Yok kırılmadım.Bende saplantılı aşk olduğunu düşünüyorum.Düşünce şeklimizle kendimizi kandırmak gerekiyor bazı durumları atlatabilmek için...Çok yakın bir arkadaşıma bugün onu gördüğümdeki merhametimi anlattım.İşte biraz kilo almış,saçları da dökülmüş ama hala çok yakışıklı diye söyledim.Arkadaşım da bana o hayatını o kadar hızlı yaşıyor ki içki içmekten kendini elletmekten saçları dökülmüştür dedi.Silkindim resmen...demek ki insanın kendine bunları hatırlatması gerekiyormuş.

Yok kırılmadım.Bende saplantılı aşk olduğunu düşünüyorum.Düşünce şeklimizle kendimizi kandırmak gerekiyor bazı durumları atlatabilmek için...Çok yakın bir arkadaşıma bugün onu gördüğümdeki merhametimi anlattım.İşte biraz kilo almış,saçları da dökülmüş ama hala çok yakışıklı diye söyledim.Arkadaşım da bana o hayatını o kadar hızlı yaşıyor ki içki içmekten kendini elletmekten saçları dökülmüştür dedi.Silkindim resmen...demek ki insanın kendine bunları hatırlatması gerekiyormuş.
Kesinlikle adam kendine değer vermiyor sizin kadar eğer onun içinde de biraz sevgi olsa size gelirdi zaten bakın o hayatını yaşıyor siz hala onu düşünüyorsunuz belki onun aklına bile gelmiyorsunuz. Bence artık onun hakkında düşünseniz bile sizi sevmediğini ve istemediğini hatırlatın kendinize ve böylece soğumaya çalışın eminim ki başarılı olucaksınız.

Beş yıl boyunca onun da sizi sevdiğini fakat açılamadığını nasıl düşündünüz yahu? sürekli sevgilileri olmuş hiç boş kalmamış diyorsunuz. Peki o sevgilileriyle otururken siz de arkadaş ayağına onunla takılmışsınız ben bu tarz insanları hiç anlamıyorum galiba biriyle ciddi bir yola girersem hiç yakın kız arkadaşı olmamasına dikkat edeceğim. Bir de biyolojik açıdan bir aşkın 5 yıl sürmesi imkansız maximum 3 yıldır ki o da dediğim gibi en fazla. Hayatınıza biri girmemiş sosyal hayatınız nasıl bilmiyorum ama sizinle ilgilenecek sizin de az çok beğendiğiniz başka biri olsaydı böyle olmazdı. Platonik aşk gerçekten ömür törpüsü bir durum en son lisede yaşadım büyük konuşmak gibi olmasın ama şu yaşımda biraz garip geliyor yani eski sevgiliyi unutamamak falan olabilir ama hiç sevgili olmadığım bana özel bir şeyler yapmamış seni seviyorum dememiş insana karşı ne kadar derin bir şeyler hissedebilirim bilmiyorum. Başkalarının hayatında yancı olmayın kendi hayatınızda başrol olun kendinize ait bir hikayeniz olsun. o gözünüzde büyüttüğünüz adamı eski sevgililerinden dinleyin bakalım gerçekte nasıl bir adammış? Arkadaşlığı belki çok iyidir zamanında yakın bir arkadaşımla sevgili olmuştuk arkadaşken çok iyi anlaşırdık herkes bizi yakıştırırdı çok eğlenirdik ama sevgili olduktan sonra resmen birbirimizden sıkıldık keşke arkadaş kalsaydık dedik. Hayalperest bir yapınız var biraz daha gerçekçi düşüncelere sahip olmayı denerseniz zamanla takıntınızdan kurtulursunuz. Bir de lütfen sevgilisi olan beylere karşı bir şey hissediyorsanız arkadaşlığınızı devam ettirmeyin o kızlara da ayıp oluyor çünkü kendimden biliyorum.

Platonik asik olmussunuz. Bu ergen kizlarin bts murat boz aski gibi bisey. Artik ergenlikten ciktiniz reel hayata donun. Karsiniza biri ciksa da aklinizda biri varken gormezsiniz. Oncelikle onun geecek bi karsiligi olmadigini fark edin. Onunla ilgili hayal kurmayi birakin mesela.

"Neden o bunu yaptı ? Kendime defalarca sordum,cevap alamadım." demişsiniz ya, sizi sevmemiş işte, cevap bu. Arkadaş olarak sevmiş, sizinle zaman geçirmeyi sevmiş, size değer vermiş ama sizi bir sevgiliyi sever gibi sevmemiş. Biz seviyoruz diye sevdiğimiz de bizi o şekilde sevmek zorunda değil ki. Çocuğa bir sitem halindesiniz ama ne suçu var aslında, bir düşünün... Kalkıp yanınıza gelmesi sizi incitmeden, net bir şekilde, yolunuza devam etmenizi ifade etmek içinmiş. Yapabileceğiniz ve yapmanız gereken tek şey de bu zaten. Kendi kendinize başaramıyorsanız, destek alın ama içinizde büyütmeye devam etmeyin bu duyguyu, sağlıklı bir durum değil çünkü.

Beş yıl boyunca onun da sizi sevdiğini fakat açılamadığını nasıl düşündünüz yahu? sürekli sevgilileri olmuş hiç boş kalmamış diyorsunuz. Peki o sevgilileriyle otururken siz de arkadaş ayağına onunla takılmışsınız ben bu tarz insanları hiç anlamıyorum galiba biriyle ciddi bir yola girersem hiç yakın kız arkadaşı olmamasına dikkat edeceğim. Bir de biyolojik açıdan bir aşkın 5 yıl sürmesi imkansız maximum 3 yıldır ki o da dediğim gibi en fazla. Hayatınıza biri girmemiş sosyal hayatınız nasıl bilmiyorum ama sizinle ilgilenecek sizin de az çok beğendiğiniz başka biri olsaydı böyle olmazdı. Platonik aşk gerçekten ömür törpüsü bir durum en son lisede yaşadım büyük konuşmak gibi olmasın ama şu yaşımda biraz garip geliyor yani eski sevgiliyi unutamamak falan olabilir ama hiç sevgili olmadığım bana özel bir şeyler yapmamış seni seviyorum dememiş insana karşı ne kadar derin bir şeyler hissedebilirim bilmiyorum. Başkalarının hayatında yancı olmayın kendi hayatınızda başrol olun kendinize ait bir hikayeniz olsun. o gözünüzde büyüttüğünüz adamı eski sevgililerinden dinleyin bakalım gerçekte nasıl bir adammış? Arkadaşlığı belki çok iyidir zamanında yakın bir arkadaşımla sevgili olmuştuk arkadaşken çok iyi anlaşırdık herkes bizi yakıştırırdı çok eğlenirdik ama sevgili olduktan sonra resmen birbirimizden sıkıldık keşke arkadaş kalsaydık dedik. Hayalperest bir yapınız var biraz daha gerçekçi düşüncelere sahip olmayı denerseniz zamanla takıntınızdan kurtulursunuz. Bir de lütfen sevgilisi olan beylere karşı bir şey hissediyorsanız arkadaşlığınızı devam ettirmeyin o kızlara da ayıp oluyor çünkü kendimden biliyorum.

"Neden o bunu yaptı ? Kendime defalarca sordum,cevap alamadım." demişsiniz ya, sizi sevmemiş işte, cevap bu. Arkadaş olarak sevmiş, sizinle zaman geçirmeyi sevmiş, size değer vermiş ama sizi bir sevgiliyi sever gibi sevmemiş. Biz seviyoruz diye sevdiğimiz de bizi o şekilde sevmek zorunda değil ki. Çocuğa bir sitem halindesiniz ama ne suçu var aslında, bir düşünün... Kalkıp yanınıza gelmesi sizi incitmeden, net bir şekilde, yolunuza devam etmenizi ifade etmek içinmiş. Yapabileceğiniz ve yapmanız gereken tek şey de bu zaten. Kendi kendinize başaramıyorsanız, destek alın ama içinizde büyütmeye devam etmeyin bu duyguyu, sağlıklı bir durum değil çünkü.

Evet biraz hayalperest ve çocuksu bir yapım var.Fakat ben onunla tanıştığımda sevgilisi yoktu.Sevgilisi olan birini bende sevmeyi istemedim,inanın kendime hiç yakıştırdığım bir şey değildir.Aslında ilk sevgilisiyle gördüğüm an direk kafamda bitirdim ama sonra ondan ayrılınca tekrar içimde bir umut oldu.Şunu da belirteyim ben onu o kadar seviyordum ki mutluluğuna ve ilişkisine zarar verecek hiçbir davranışta bulunmadım.Hayatıma birinin girmemesi de açıkçası onun yüzünden diyebilirim çünkü hep bana yaklaşmaya çalışan erkeklerin önünü laflarıyla,bakışlarıyla kesti.Üniversite ortamı olduğu için haliyle kalabalık bir gruptuk ve başkaları tarafından da aramızdaki elektrik anlaşılıyordu.Şöyle bir durum da var biz zaten sevgili olarak anlaşamazdık.Ben onun ilişkilerine asla zarar vermedim,her zaman haddimi ve mesafemi bildim.Şimdi burada kimse kimsenin karakterini bilmediği için daha acımasız yorumlar yapabiliyor.

Bence sizin söylediğiniz şeyden çocuk sizin üniversite başlarında ona karşı bir şey hissettiğinizi ve sonra geçtiğini anlamış, öyle anlamış gibi yapmış ya da. Böyle şeyler olabiliyor, siz 5 sene açılmayınca ve sonra açılınca ihtimal verememiş de olabilir bir an. Benim başımdan şöyle bir şey geçmişti. Üniversitede çok yakın bir dostum -liseden, ki liseyi yatılı okuduğumuz için birlikte büyüdük diyebilirim- “Ben sana açıldım ama sen duymazdan geldin.” demişti, ben de anlamamıştım. Meğer çocuk bana aylar önce açılmış, ben seni severim, gibi bir şey demiş bir yerde; ben de canım ya ben de seni çok seviyorum deyip geçmişim. Yanlış anlamayın, anlasaydı karşılık verirdi demiyorum. Aksine o kadar ihtimali yokmuş ki geçmiş gitmiş bir şeye yormuş. Ya da yine ihtimal hiç olmadığı için sizi rencide etmemek adına kendince öyle davranmış. Bilemiyorum. Ama her koşulda olacak iş değil.

Zaten bir insanın 5 sene boyunca birinin kendisinden hoşlandığını anlamamak mümkün değil. Bence hoşuna gitmiş ilginiz, onu sürdürmek isterken gerçekten arkadaş olmuşsunuz. Belki arkadaşlık boyunca da yine sizin ona ilgi göstermeniz hoşuna gitmiştir. Ben size değer vermediğini düşünmüyorum, ama arkadaşça vermiştir, o kadar.

Karışık bir karakter demişsiniz, değil. Öncelikle şunu görmelisiniz, bir insanın karakterini bize sözleri değil davranışları gösterir. Yani diyorsunuz ya işte aslında sessizliği seven biri ama oralarda takılıyor. Oralarda takılıyor mu, bitti. Adamın hayatı bu. Biz kadınlar sözlere gereğinden fazla değer veriyoruz.

Ayrıca, biz diyeceğim, yine kendimden bildiğim için, birine kendimizi adamayı hayatımızı onun etrafında kurmayı biraz marifet sanıyoruz. Ne büyük aşk, ne büyük tutku, falan. Aşk acı çektiren bir şey olmak zorunda değil. Elbette bunu hayat öğretiyor. Yakın zamanda, hiç birlikte olma ihtimalimiz olmayan birine aşık oldum, çok zor oldu ama yürüdüm gittim. İhtimal yoktu çünkü, güzelim vakitlerimi heba etmemeliyim, bunu hak etmiyorum dedim. Kilit nokta burada, kendini daha çok sevmekte.

Bence yara bandı aramayın, kendinize odaklanın. Duygularınıza odaklanın. Bunla ilgili kitaplar okuyun gerekirse. Neden o insanı sevdiniz, eksik hangi yanınızı kapattı, bu size ne hissettirdi, aşk filtresinden çıkıp baktığınızda bu insan nasıl biri, bunları düşünün. Kendinizde eksik gördüğünüz yanlarla uğraşın. Mesela kendinize değer vermediğinizi söylemişsiniz sanırım, yanlış anlamadıysam, kendinize değer vermeye başlayın. Bunun için neler yapabilirsiniz, nasıl biri olsanız kendinizi daha çok seversiniz, neden bu halinizi sevmiyorsunuz, bunlara odaklanın.

Çok uzattım kusura bakmayın, ama sizi anlıyorum ve yazmak istedim. Çözüm dışarıda, yeni birinde değil kendinizde. O insana aşık olmanız bile, onla değil sizle ilgili. O bir figüran sadece.

Kendinize dönün. Buradan çıkmanın yolu bu.

Back
X