- 23 Aralık 2018
- 4.833
- 12.043
- 138
- Konu Sahibi Summer-girl
-
Sevgili gibi değil de arkadaş gibi yazışırdım ben. Birbirimizi tanımaya devam ederdim. Sonbaharda görüşünce de bakardım duruma. Yani önümüzdeki 4 ayda bu pandemi şartlarında yeni biriyle fiziken aynı ortamda tanışmak hayal gibi. Uzak mesafe işi de insanına ve ilişkiye göre değişiyor. Ben 3 senesini uzak mesafe geçirdim ki önce ülkeler sonra kıtalar değişti aramızda. Ama kimi ilişkilerde de bu denklem tutmaz. Bence kaybedeceğiniz bir şey yok bu muhabbette.
Goruntulu konusmaktan hoslanmiyorum.
İlk tanıştığımızda bu uzaklık yoktu, sonra oldu ya. Eski videolara bakıyorum, her akşam sahilde gezicez, evimiz şöyle olcak, hayatımız böyle olcak diye atıp tutmuşuz, hiçbir şey de öyle olmamış.
bu oldukça realist bir bakış açısı aslında, kendini kandırmayan,aklı başında birisin canım summer.
hayatta yaşadıkların, gördüklerin, seni garantici ve realist yapmış. altı boş çıkacak herhangi bir iş ve ilişkiye girişmek istemiyorsun,bu çok mantıklı ve sağlıklı bir tutum aslında.
ancak işte bazı şeyler 2X2=4 olmuyor hayatta. bazen akışa uyum sağlamak ,anı yaşamak ve ilerisi için endişelenip durmamak gerekiyor. :)
eğer sonbaharda olacaksa ilk görüşmeniz,bence de biraz mantıksız. sonuçta ergen değilsin,ne istediğini biliyorsun,işi gücü,sorumlulukları olan bir kadınsın,sosyal medyadan aylarca chatleşmek isteyecek birisi değilsin,seni az buçuk tanıyorum artık :)
eğer daha erkene çekebilme şansınız varsa bu görüşmeyi, kesinlikle çekin.
farklı şehirlerde olma konusu ise,iş sektörleriniz aynı veya benzer anladığım kadarıyla,eğer ilişkinizde ciddi adım atmak isterseniz (yani illa evlilik değil,evet birbirimizi seviyoruz galiba, sevgili olabiliriz vb) şehir değiştirmeye çalışırsınız.
pandemide şehirler arası seyahat biraz sıkıntılı,evet istediğiniz zaman görüşemezsiniz doğru,bu da flört dönemini sıkar,soğutur, o iş olacaksa da olmayabilir.
o yüzden sana tavsiyem,eğer gerçekten bu adamdan elektirk aldıysan,hoşlandıysan, evet ya tanıyabilirim bence diyorsan,bir süre devam et, en yakın zamanda ilk görüşmenizi gerçekleştirin (yüz yüze), sonrasında ise oluşan izlenim ve duygularına göre karar vermeni tavsiye ederim.
her zaman mutlu olmanı isterim,gerçekten can-ı gönülden istiyorum bunu
Görüntülü görüşme yapmış olmanız lazım illa ki.
Pandemi zamanı zaten aynı şehirde bile görüşememe durumunu normal karşılarım ama eğer hep uzaktan devam edecekse ben olsam zaman kaybetmezdim. Bu kişiyle sevgili gibi değil normal yazışmak lazım. Hatta bu dönemde size daha yakın mesafede olanlara da şans verebilir, başkalarıyla da tanışmalar başlatabilirsiniz. Hiç acımayın yani dünyaya bir kez geliyoruz. Her fırsatı değerlendirebilirsiniz.
Bence flört olarak değil arkadaş olarak düşün. Madem ortak noktalarınız varmış kaybetme riskinin olmadığı, hayat boyu bir köşede tutup, iletişim kurabileceğin birini kazanmışsın gibi davran. Üzerindeki baskı da kalkar.
Yüz yüze görüşünce elektrik alırsan kaymaklı kadayıf olur.
Yüzyüze görüşmeden çok kaptırma kendini.
Ama çok düşünüp yıpratma da ilişkiyi.
Güzel uyum sağlamış gibisiniz. Bulmuşken kaybetme bunu
Farkli ülke zor ama farklı sehir artik pek de problem degil. Gelinir gidilir.
Sohbet etmek size iyi geliyorsa kestirip atmayın, arkadaş gözüyle bakın, tanımaya çalışın, bunda ne var ki?
Hiç kimse hayatımıza sebepsiz yere girmez, belki güzel bir dostluk olarak kalacak ilişkiniz, belki de güzel bir ilişkiye evrilecek, hiç bilemeyiz, sadece hayal kırıklığına uğramak istemiyorsanız fazla hayal kurmayın, anlam yüklemeyin.
Simdi tamam, öyle insanlar var. Annemde hoslanmaz mesela
ama siz su an birisini tanimaya calisiyorsunuz ve aranizda mesafe var. Tek yol görüntülü konusmak gibi.
Bir deneseniz? Aklinizda o kadar soru isareti varken, neyden cekiniyorsunuz?
Adı görüntülü konuşma olmasın
Zoom açın senin işin varken
Yani sen yemem yaparken bir yandan da sohbet edin ya da benzer bir el oyalayan iş
Telefonu alıp yüzüne tutup görüntülü konuşma fikri bir garip geliyor olabilir hele de tanımadığın birisi ile
Hem göz göze hem uzak garip duygular
Ama zoom açıp olağan yaşarken sohbet her iki taraf için de hem hoş olur hem de gerçekçi olur
Kapı da çalsın evden birileri de seslensin sanaldan gerçeğe evrilsin yavaşça hayat
Mesela film izleyin biriniz açsın ekran paylaşsın bir yandan da o film hakkında konuşun bunu zorlama şeklinde değil de ne yapıyorsun deyince x filmi izleyeceğim birlikte izleyelim mi diye başlatıp spontane ilerlemek mesela güzel olur
O zaman görüntülü görüşme diye kasılmazsınız da
Her şey gönlünüzce olsun
Yakın.mesafe ilişkileriniz de bitmiş. Ne sürdürülebilir ne biter belli değil ki hayatta. Bu kadar düşünmek yerine bence yaşayın. Hayırlısı olsun.Bu aralar biri ile gorusuyorum. Bir proje icin epey uzak bir ulkede su an ve sonbaharda donus yapacak. Donus yapacagi ve yasayacagi sehir de benimkinden farkli.
Profesyonel bir platformda tanistik. Bir vesile ile bana yazdi ve yazismaya basladik. Sosyal platformlarda eklestik. Ortak noktalarimiz ciktikca daha da siklastirdi yazmayi ve dondugunde muhakkak benimle gorusmek istedigini soyluyor her firsatta.
Bu adam ilgimi cekiyor ama gormedigim biriyle yazisiyor olmak hosuma gitmiyor. Kimdir, nedir, bunlari yazisarak anlamak cok zor. Aylarca yazis, sonra da gorustugunde elektrik alma, kalsin mi bana hayal kirikliginin alasi.
Su siralar konusmaya da basladik. Tirmalayan bir sey olmadi hic ama rahat degilim nedense. Olumsuz bir seyler hissediyor olma durumum falan yok hic ama bu tip gorusme sekli riskli ve cocuksu geliyor bana. Kesmiyor da.
Gormedigim biriyle ilk defa yazisiyorum. Ilk oldugu icin yadirgiyor olabilirim ve anin tadini cikarmak ile yasayabilecegim en kotu senaryo olan hayal kirikligini deneyimleme ihtimali arasinda yuvarlanip duruyor olmak yoruyor beni.
Gorusmuyor surdurdum ve korktugum senaryonun aksi oldu diyelim. Bu sefer de yasadigimiz sehirlerin farkli olmasi bir sorun olarak devreye girebilecek. Uzak mesafe iliskisi yasamadim hic ve boyle bir iliskinin surdurulebilir olup olmadigini cok kestiremiyorum.
Onumu goremiyorum ve zihnim de bulanik. Acele mi ediyorum? Zamana mi birakmaliyim?
Durumumla ilgili deneyim ve dusuncelerinizi paylasabilir misiniz?
Ben de hoşlanmiyorum ama esimle twitterdan tanistik.
Goruntulu 1 2 kere de olsa konusmustuk yüzyüze görüsmeden önce.
Fotografla sesini duymakla olmaz o is. Konusurken hali tavri, mimigi jesti önemlidir ya benim icin.
Yakın.mesafe ilişkileriniz de bitmiş. Ne sürdürülebilir ne biter belli değil ki hayatta. Bu kadar düşünmek yerine bence yaşayın. Hayırlısı olsun.
Görüşmende bir sakınca yok bence. Şimdiden çok ilerisini düşünme. Önce bir buluşun, yüz yüze gelin. Ona göre geleceğinize karar verirsiniz.
Zaten evlere tıkıldık, insan gördüğümüz yok. Konuşun, yazışın... Hayatınızda bir değişiklik olur işte. Anı yaşamak en güzeli:)
Aynen işle ilgili.Uzaklik neden var şuan? Genelde işle ilgili ayri sehirlerde yaşayan ciftler duydum hep. Bu da bir tercih tabi.
size inanamıyorum.Hayir, goruntulu gorusme yapmadik. Hem bundan hoslanmiyorum hem de bunun hic konusu gecmedi.
Ama o kadar yogun iletisim halindeyken baskalarina sans vermek biraz haksizlik olmaz mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?