Onun evden gitmeye niyeti yok ki!😢

Kesinlikle haklısınız bu konuda,eşiniz bir kenara hadi o el oğlu,insan ailesinden de bu dönemde merhamet bekler, ilgi bekler hiç bişey beklemezse anlayış bekler, ayrılmak niyetine evini terk Edip babasına sığınan çaresiz yavrusunu,damadiyla bir olup kızını yaralarsa bir baba,şu durumda ne kadar kirilsaniz haklisiniz,ben bile icerledim ailenizin şu tavrına
Zaten hiçbir zaman arkamda olmadı ki. Belki biraz olsun ailem arkamda olsa bugün bunlar olmayacaktı. Belki eşim yaptıklarını yine yapacaktı ama ben yaptıklarımı yapmayacaktım.

Çünkü hiçbir zaman bıraktığını bıraktığın gibi bulamazsın. Çocuğuna az ötede otur dense bile rahatsız olur. Bu sadece aile değil ki. Bakın mesela kimse boşanmak için evleniyor değil mi? Herkes ömür boyu beraber olmak için evleniyor normal şartlarda. Ama şartlar değişiyor. Bir şeylere güvenip is yapılmamalı bence.bu es için de öyle aile için de öyle. Ailesi zaten ilk bosan demiş.sonra ne zaman gideceksin demiş.e bu kız şimdi bunlara güvenip boşansa dogru bir şey ki yapmış olur?
Evet haklısınız tabi bekarken o evde yaşadığı zamanla boşanıp dönüp o evde yaşamak bir olmaz, ama aile bu yani ne bilsin böyle döneceklerini,damatlariyla bir olacaklarini kızlarını bı nevi yereceklerini, yaptıkları zaten çok vicdansizca ailesinin kesinlikle katılıyorum,ama bir kadın ailesine güvenmez de kime güvenir bosanirken hele cocukluysa? Zaten dediğim gibi maddi olarak bı planı illaki olmalı kadınların boşanmayı dusunuyorsa ama manevi beklenti içinde de olmasın mı? Çok çok üzüldüm okuyunca içim bı tuhaf oldu

Zaten hiçbir zaman arkamda olmadı ki. Belki biraz olsun ailem arkamda olsa bugün bunlar olmayacaktı. Belki eşim yaptıklarını yine yapacaktı ama ben yaptıklarımı yapmayacaktım.
Yani şuan tek derdiniz 3 aylık minicik bebeginizi doyurmak,bakmak, büyütmek olması gerekirken,ayrılık gibi bir kararı verip babaniza annenize siginmissiniz,bu zaten büyük,agir bir yük olmuşken size,bide ailenizin şu tavırlarına şu sahip cikmayişlarina ne denir bilemedim,rabbim yavrularınizin yüzü suyu hürmetine bı çıkış yolu göstersin size yardım etsin inşallah 🙏

Evet haklısınız tabi bekarken o evde yaşadığı zamanla boşanıp dönüp o evde yaşamak bir olmaz, ama aile bu yani ne bilsin böyle döneceklerini,damatlariyla bir olacaklarini kızlarını bı nevi yereceklerini, yaptıkları zaten çok vicdansizca ailesinin kesinlikle katılıyorum,ama bir kadın ailesine güvenmez de kime güvenir bosanirken hele cocukluysa? Zaten dediğim gibi maddi olarak bı planı illaki olmalı kadınların boşanmayı dusunuyorsa ama manevi beklenti içinde de olmasın mı? Çok çok üzüldüm okuyunca içim bı tuhaf oldu
Evet ben kesinlikle ailesinin yaptığını doğru bulmuyorum. Arkasında durmalari lazımdı. Zaten ailenin tavrindan dolayi guvenmemesi bir ise girip birikim yapmasını tavsiye ettim.

Anneniz belki sizin geri donme ihtimalinizin oldugunu sezdi ve kari koca arasina girmek istemedi o sorumlulugu almak istemedi yani. Net bi sekilde bosanmak istediginizi ve siz destek vermeyecekseniz bi sekilde kendime yol cizecegim diye soykeyerek anlatin.

Yani şuan tek derdiniz 3 aylık minicik bebeginizi doyurmak,bakmak, büyütmek olması gerekirken,ayrılık gibi bir kararı verip babaniza annenize siginmissiniz,bu zaten büyük,agir bir yük olmuşken size,bide ailenizin şu tavırlarına şu sahip cikmayişlarina ne denir bilemedim,rabbim yavrularınizin yüzü suyu hürmetine bı çıkış yolu göstersin size yardım etsin inşallah 🙏
Amin inşallah canım... sırf onlar için güçlü durmaya çalışıyorum diye bu olaylara maruz kalıyorum. Aglak aglak dolassam biliyorum bunları yapamazlar. Ama çocuklarımın kendini acindiran anneye değil güçlü duran anneye ihtiyaçları var suan. Isteyen istedigini söylesin. Umrumda değil artık. Bende 3 maymunu oynar otururum ne yapayim

Anneniz belki sizin geri donme ihtimalinizin oldugunu sezdi ve kari koca arasina girmek istemedi o sorumlulugu almak istemedi yani. Net bi sekilde bosanmak istediginizi ve siz destek vermeyecekseniz bi sekilde kendime yol cizecegim diye soykeyerek anlatin.
Anlattım anlatmaz olurmuyum.
Hatta ise ehliyet almakla baslayayim dedim sen çocuğa bak. Dur biraz daha acele etme seneye alırsın dedi.

Amin inşallah canım... sırf onlar için güçlü durmaya çalışıyorum diye bu olaylara maruz kalıyorum. Aglak aglak dolassam biliyorum bunları yapamazlar. Ama çocuklarımın kendini acindiran anneye değil güçlü duran anneye ihtiyaçları var suan. Isteyen istedigini söylesin. Umrumda değil artık. Bende 3 maymunu oynar otururum ne yapayim
En güzelini yaparsınız, o adama geri dönerseniz tekrar baba evine dönmek istediğinizde o kapı size simdiki gibi yine açık olur mu onu düşünüp öyle karar verin lütfen,şimdi de ailenizin çok destek olduğu söylenemez ama sonuçta şuan onların yanındasiniz ve bir adım atmissiniz elbet gerisi gelir biraz sabrederseniz inşallah 🙏

En güzelini yaparsınız, o adama geri dönerseniz tekrar baba evine dönmek istediğinizde o kapı size simdiki gibi yine açık olur mu onu düşünüp öyle karar verin lütfen,şimdi de ailenizin çok destek olduğu söylenemez ama sonuçta şuan onların yanındasiniz ve bir adım atmissiniz elbet gerisi gelir biraz sabrederseniz inşallah 🙏
Onlar gitme dediği halde b3n gitsem evet açık olmazdı ama ben bu evlilik olmaz dedikçe onlar gonderirse o kapı bana daha kolay açılacak.

Eşimle olan bir takım problemlerden ötürü baba evine geldim. Eski konularimdan bilen arkadaşlar vardır. Geleli 1.5 Ay oluyor. Bu sürede 2 kere eşim whatsaptan yazıp inadından vazgeç dedi. Aramaya bile gerek duymadı herhalde ki sadce yazdı. Bende hayır dedim. Ilk geldiğimde babam senin arkandayız deyip o esnada eşim arayinca telefonumu açıp eşimle bir olup beni ezmişti ve bu konuşmaya annem tepki vermişti. telefon acikken bir arbede yasanmisti evde. Ve bütün bunlara eşim de telefonda şahit olmuştu. Velhasıl kelam babam sözünde durmayıp bizi ezip geçmişti. Neyse o günden beri cocuklarla ilgililer. Bana da birşey demiyorlar. Ama bazı konuşmalar geçiyor evde. Mesela domates alalım salça yapalım delikadirde giderken götürsün evine. Işte şundan o da götürür fazla alalım gibi.
Annemle arasıra dertlesiriz ben kesinlikle dönmek istemedigimi söyledikce boşanma davasını sen açma diyor. O açsın diyor. Iyi de adam benden boşanmak istemiyor ki diyorum. Olsun o açsın diyor. Herşey boşanmak değil bizimle kal bakalım biraz diyor. Ki ilk geldiğim zaman babam destek olmayınca bırakıp gidelim ne halleri varsa görsünler madem damadindan vazgeçemiyor o zamn karisindan kizindan vazgececek deyip gece saat 12 de esya toplamaya baslamisti. Bende cebimizde 5 kuruş para yok iki küçük çocukla gece yarısı nereye gideceğiz deyip sabah karar verelim demiştim. Bu arada oğlum 2 aylıkti o zaman. Neyse sabah sakin kafayla düşününce kalalim evde dedik.
Yine bu sabah babamla ikisi mutfakta konuşuyor ben bebekle ilgileniyorum benim duymadigimi sanıyorlar. Yine kışlık hazırlığı ile ilgili babam birşey söyledi şundan yap giderken delikadirde götürsün dedi annem de dedi ki iyi de onun hiç evden gitmek gibi bir niyeti yok ki. Bunu söylerken ki ses tonu yani gitmemi istiyor da ben gitmiyorum gibi. Bu arada 2 katlı bir evde oturuyorlar ve annem 2. Kat 1 sene içinde boşalacak sen orayı tut cocuklarla orda kalirsin dedi. Evde catistigimiz konular oluyor acaba bu yüzden mi öyle yapıyor anlamadım. Ben düzeni temizliği titizliği severim. Kendisi bu konularda çok rahat. Galiba ben söyleyince kızıyor bana. Örneğin mutfak dolapları çok yaglanmis silelim diyorum iyi sil diyor ben siliyorum. Sonra aksama biber kizartalim diyor vende daha dolaplari yeni sildim kızartma yapınca çok kirleniyor diyorum. Sen dolap sildiin diye biz kizartma yemeyecekmiyiz diyor.
Konuştuğumuzda o adamla ömür geçmez dünyada ilk boşanan kişi sen misin diyor. Ama eve dönmemi ister gibi de bir hali var.
Suan bebek çok küçük çalışma imkanım yok ve herhangi bir birikimimde yok ayrı eve çıkmak için. Ne yapacağımı sastim kaldim.
Soz de ben çalışacaktim o çocuklara bakacakti.
Dertlesmek istedim çünkü artık konuşacak kimse kalmadı.
Biraz dişimi sıkar evi ayırmalarını beklerdim
Bir yandan çalışmak için iş arardım
Ayrıca annen bile olsa evine karışman abes titizliği anneni bunaltıyor olabilir

Biraz dişimi sıkar evi ayırmalarını beklerdim
Bir yandan çalışmak için iş arardım
Ayrıca annen bile olsa evine karışman abes titizliği anneni bunaltıyor olabilir
Vallahi abes değil. Şimdi anlatmaya kalksam gerçekten çok kötü şeyler var. Hiç o konulara girmeyelim. Kim olsa müdahale eder yani.

Don evine bebeğin büyüsün ayakların yere daha sağlam bassin,ise gir para biriktir kimseye söz hakkı vermeden cocuklsrinla hayat kur. Şimdi herkes söz sahibi olacak ordada huzurun kalmayacak. Mantıklı olan şu an evine donmen.
Ben öyle düşünmüyorum kocasına döndüğü gibi kocası daha da arsızlaşmış olacak
Ayrıca yana döne tövbe eden dön diyen bir adam yok
Her durumda kadın bu aşamayı geçmek zorunda kalacak kocasının küfrünü hakaretini duymaktansa anne babasının mızmızlanması daha yeğdir

Şimdi geri dönse bile adam konu sahibinin yeni bir hayat kurması için güçlenmesine izin vermeyecektir

8 yaşındaki okula başlar ama diğeri pek bir minikmiş
İnşallah çalışmaya başlayabilirsiniz
Biraz para biriktirip ayrı eve çıkmaya bakın kapı ayrıldı mı huzurun olur hiç deüilse
Önceki mesajlarda da yazdım burası köy iş yok merkezde iş bulsam ulaşım sıkıntısı var. Ama bir yolunu bulacağım. En kötü ihtimal bebek büyüyen e kadar eşşek gibi ders çalışıp kpss ye hazırlanirim ama öyle ama böyle bir yolunu bulmam lazim

uzuntunuzu huzursuzlugunuzu anliyorum ama, o adama donmektense oturun kıslık yaparken bile sizi dusunen anne babanizla kalin.
kiymet bilmeyen adama katlanacaginiza, anne babaniza katlanin.
Ben de öyle düşünüyorum
Şu an çok zor katlanması ama ileride mükafatını alır
Ayrıca konu sahibi çalışsa bile adamın konu sahibinin parasına güvenip kumar oynamayacağı ne malum
Bu defa evden tümden elini çeker her şeyi konu sahibine yıkar
Adına borç getirip kadını hacizlik bile edebilir

Ben de öyle düşünüyorum
Şu an çok zor katlanması ama ileride mükafatını alır
Ayrıca konu sahibi çalışsa bile adamın konu sahibinin parasına güvenip kumar oynamayacağı ne malum
Bu defa evden tümden elini çeker her şeyi konu sahibine yıkar
Adına borç getirip kadını hacizlik bile edebilir
aynen oyle. insallah bizim gorduklerimizi gorur de ona gore karar alir.

Önceki mesajlarda da yazdım burası köy iş yok merkezde iş bulsam ulaşım sıkıntısı var. Ama bir yolunu bulacağım. En kötü ihtimal bebek büyüyen e kadar eşşek gibi ders çalışıp kpss ye hazırlanirim ama öyle ama böyle bir yolunu bulmam lazim
Hamileliğinin son dönemlerinde eşinin "tekrar " iddia illetine tutulduğunu farkettigin ve bunu o anki hayal kirikligin , caresizliginle bizimle paylaştığın günden beri aklımdasın kuzu. Dilerim cocuklarinla beraber güzel bir geleceğin olur.Dilerim en kısa zamanda refaha çıkarsın 🙏

Hamileliğinin son dönemlerinde eşinin "tekrar " iddia illetine tutulduğunu farkettigin ve bunu o anki hayal kirikligin , caresizliginle bizimle paylaştığın günden beri aklımdasın kuzu. Dilerim cocuklarinla beraber güzel bir geleceğin olur.Dilerim en kısa zamanda refaha çıkarsın 🙏
😢😢😢
Teşekkür ederim iyiki varsınız...

Back
X