onun icin cok erken

heceyarisi

I wanna feel your love until end of time...
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2014
582
204
73
Kizlar 5yasinda bir erkek kardesim var. Dun yanima geldi ve penisi büyüktü bana hasta miyim diye sordu. Bende hayir her sey yolunda dedim. Bugun beni arayip gururla bütün gün boyunca büyük olduğunu soyledi. Daha 5yasinda cinsellikle alakali bir hormon olamaz degil mi bu? Gercekten anlayamiyorum. Daha cok ama cok erken. Lutfen yardimci olabilcek biri varsa paylassin benimle. Fikirlerinize ihtiyacim var

Hicbir fikrim yok. Nerden ogrendi ne yapti. Ilk basta hastamiyim diye sordu bana. Yani anlayamıyorum

3 yaşından itibaren olması normalde bunla gurur duymasını bilemedim. Illaki etraftan olumlu bir şey duydu cocuk

Bu yaslarda cocuklar muhtemelen surekli elliyordur yani kasten olan bisey degil bu benim yegenimde o yaslardayken surekli ellerdi biz yapma bak mikrop kaparsin dedik hep uyarirdik erlleme diye bi doktora danisin iciniz rahatlasin

Hayir oynamasi falan normal olabilir ama bununla ovunmesi çok çok ilginc, bunu nerden ogrenmis ya? 5 yaşında. Ayy aklıma yeğenim geldi ve çok özledim o da 5 yaşında ve hic anlamaz öyle büyümüş kuculmus falan.
Ayrica 5 yasindaki cocuk sizi nasil aramis olabilir ki?

Canım sen de merak etme her şey yolunda :) 5 yaşındaki bir çocuk cinsiyet gelişimini tamamlamak üzeredir ve şu an yapılması gereken mahremiyet duygusunun verilmesi. Gerçi bunun bebeklikten itibaren verilmesi gerekiyor da neyse. Kesinlikle çocuğu kısıtlamayın, bunun sadece kendisini ilgilendiren bir mesele olduğunu bilmesi ve sadece ama sadece annesiyle paylaşmalı başka hiç kimseyle değil.
Cinsel kimliğini bulma yolunda güzel bir adım atmış bıcırık :)
Doktora gidin diyenler olmuş yok daha neler :)))

Ayrıca bununla övünmesi de yine cinsel kimliği ile alakalı ve yine çok normal. Vücudunu tanıyor ve muhtemelen büyük olan şeyler onda güzellik algısı oluşturuyor, bu da o yaşına gelene kadar aile içi övgülerle alakalı.
Genel olarak hiçbir problem yok canım. 1-2 seneye bunu kimseyle paylaşmamayı öğrenecek ve cinsel kimliğini kazanmış bir çocuk olarak hayatına devam edecek :) Övünmesi de gayet normal yani

Benim oğlumda 3 yaşında bigün mutfağa geldi anne bak pipim büyümüş dedi. Ben ne diyeceğimi bilemedim. Sonra olur öyle oğlum hadi git oyuncaklarınla oyna dedim. Zaman kazanmak için tabi ne yapmak gerek diye düşünüyorum. Aradan zaman geçti yine geldi anne bak yine büyüdü diye. Bende oğlum öyle gösterilmez ayıp. Sakın bidaha yapma dedim. Anlattım vs vs Sonra bidaha geldi kaybollll gir içeri görmiycem bidaha öyle bir hareket dedim.

3 . Geleneksel anne taktiği işe yaradı yani .

Belki de kızarak yanlış yaptım ama görmezlikten geldim olmadı. Anlattım olmadı . Fırça işe yaradı.
5 yaşındaysa artık pipisni kontrol edebileceğinin farkına varmış olabilir. Direkt buna cinsellik diyemeyiz ama eğer bundan keyif alabileceğini anlarsa ozaman biraz çabuk ilerliyor diye biliyorum.

Kardeşinizin ses tonunu yanlış anladınız bence. Mesela benim kide sanki bir halt yemiş gibi gururla söyledi. Ama ilginç birşey yapabildiği için gurur duyuyordu. Cinsrllikle ilgili gurur duysa bunu size söyleyemez demekki henüz öyle bir dürtüsü yok.

Şöyle düşün. Serçe parmağını isteyerek 2 katı uzatabiliyorsun. Herkese gururla gösterirsin dimi. Bu çocuğun gururla söyleme nedeni de bu bence. En azından benim bacaksızın öyleydi

oğlum da 4-5 yaş arası anne pipim büyük oldu diyordu
normal bence hormonlarla alakalı
mesala şimdi 6 yaşında olmuyor öyle

Bence normal , bu yaslarda ellemeleri felan..

Ama normal olmayan gururla buyuk diye evde dolasmasi ..

Alıntıdır.

5-7 yaş çocuklarının Cinsel Gelişim Özellikleri

• Bu yaş grubundaki çocuklar, aile dışı sosyal ilişkilerini güçlendirmeye başlar.
  • Sosyal çevresinden cinsellik ile ilgili fikirler edinmeye başlayabilir.
  • Mahremiyet duyguları artar (banyo yaparken, giyinirken vb.).
  • 5-7 yaş çocukları genellikle cinsellik ile ilgili sözcükler, küfürler kullanmaya başlayabilir.
  • Kadın/erkek farkına ilgileri artar.
  • Bu yaşta kız çocukları baba ile olan aşırı yakınlığından uzaklaşır ve anne ile daha yakın bir ilişki kurar. Aynı düzen erkek çocuğunda baba ile yakınlaşması ile geçerlidir.
  • Bu yaş grubundaki çocuklar daha sık soru sorar.
  • Mastürbasyon bu dönemde de devam eder. Çocuğunuza bunun normal olduğunu, ancak kendine özel zamanlarda, odasında yapmasının doğru olacağını onu cezalandırmadan ve yargılamadan ona iletin.
4-5 yaş çocuğu bebeğin annenin karnındaki özel yerde, rahimde büyüdüğünü anlayabilir. Bebeğin oluşması içinde erkekten bir tohum (sperm) ve kadında olan çok küçük yumurtanın birleşmesi sonucu oluşabileceğini anlatabilirsiniz.

4-5 yaş çocukları birbirlerinin vücutlarını görmek incelemek için çok meraklıdırlar. Bu konuda onların yaşına uygun cinsel eğitim kitaplarındaki beden parçalarını gösteren resimlerden yararlanabilirsiniz.

4-5 yaş çocuğunuza kız ve erkek bedeninin birçok benzer yeri olmasına rağmen farklı yerleri olduğundan bahsedin.

Çocuğunuz ile cinsellik hakkında erken yaşlarda konuşmaya başlamanız, çocuğunuzun güvenilir bir kaynaktan cinsellik hakkında bilgi edinmesine ve kendi öz-değeri ve öz güvenini destekleyecektir.

çoçuk dediğinin ne kadar övünülecek sıfatı var ki? büyük/küçük, uzun/kısa vs.
sektöründe öncü bir firmanın başına geçicem pipimle falan mı dedi de yaşından beklenmeyecek bir şey oldu?
erkeklerin kendi aralarındaki muhabbetlerine sıra gelene kadar sizin düşündüğünüz anlamda "gururlanacağını" hiç sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…