Öpüşme içerikli çizgi film

Dudakların birbirine değmesi neden bu kadar özel bir şey oluyor ki? Siz bu eylemin anne baba arasında normal olduğunu, bir yabancının öpmesinin normal olmadığını öğretebilirseniz sorun kalmaz zaten. "Arkanızı dönün" deyince sanki yapılan şey ayıp, gizlenmesi gereken bir şeymiş gibi oluyor.
 
 
Trt cocuk disinda hic bir kanali izelttirmiyorum.cunku digerlerinde sacma sapan cizgi filmler var.amac biseyler ogretmekten ziyade ilginc ve bos seylerle cocuklarin aklini bulandirmak.trt cocukta bi kac cizgi film var kizim onlari duzenli izliyor.gerek konusmasina gerek hareketlerine cok yansiyor.ordakiler genelde guzel yonleri analtiyorlar ve kibar konusuklari icin kizim 2 yasinda olmasina ragmen kendi yasitlarinin soyleyemeyecegi kibarca cumleler kuruyor.sizde o tarz seyleri izlettirmemeye calisin
 
Yabancılar da çok yaygın. Ben de bebeğimi öpüyorum. Ve normal geliyor. Dudağını sakınmak daha da saçma sanki. Ama büyüdükçe fikrim ne olur onu bilemiyorum tabi.
Kresteki ya da oyun grubundaki arkadaşlarını dudaktan opmek isteyebilir, ya da sevdiği kisilere sevgisini bu şekilde belirtmek isteyebilir.Merak ettim uzman goruslerini okudum dudaktan opusmenin çocuk için uygun olmadığını yazmışlar.Tabi ki bebeğinizi yetiştirmek size özel bir durum güzelliklere büyüsün inşallah tüm cocuklar
 
Evet herkesi öyle öpmeye başlarsa sorun olur gerçekten. Ama napiyim öperken mıncira mincira öpüyorum doyamıyorum.
 
Evet herkesi öyle öpmeye başlarsa sorun olur gerçekten. Ama napiyim öperken mıncira mincira öpüyorum doyamıyorum.
benim cocugum olsa bende çok severdim heralde, öperdim koklardım.Dedigim gibi tüm güzelliklerle büyüsün çocuklar Allah tum kotuluklerden korusun
 
Ben yeğenlerim küçükken o ve benzeri tüm kanalları silmiştim uydudan. Baya ağlayıp küsmüşlerdi bana. Sadece trt çocuğu bırakmıştım. Şimdi kızıma da sadece onu izletiyorum. Onda da rahatsız olduğum bazı şeyler var ama kızımı farklı bir bakış açısı ile yetiştirdiğim için şimdilik göz ardı ediyorum. Bizim de pek tv alışkanlığımız olmadığı için kızım da izlemeyi pek sevmiyor açıkçası.

Asıl meseleye gelecek olursak ne yazık ki çocuklarımız pornografi ve şiddet tehdidi altındalar. Rtük kendisine buyrulan konularda oldukça hassasken geleceğimizi temsil eden evlatlarımız söz konusu olduğunda kılını kıpırdatmıyor. Bireysel dikkatlerimizle yetiştirmek zorundayız çocuklarımızı.
 
O değil de masallar ah masallar. Çocuklarıma ilk masal kitabı alacaktım heyecanlıyım. Hiç düşûnmeden hansel grateli aldım. Masal ya hani çocuklar için. Okumaya başladım. Üvey annenin çocukları istemediği kısıma gelince bi duraksayıp sansürledim orayı. Kötü duygu vermiim dedim. Öyle sansürleye sansürleye okudum. En son fırına gelince kalakaldım. Yanan fırına atıyo ya diye hayret ettim. Çocukluğumde belki 20 defa okumuşumdur. Ama ne kadar normal geliyodu. Şimdi masal kitabı almıyorum çocuklara. Neden masallardaki kötü karakterler hep kadın ve prenseslerin hepsi pasif, yardıma muhtaç ve güzel? Erkekler neden kendini bir prensese beğendirmek için birilerini alt etmek zorunda? En önemlisi neden tüm kızların hayatlarındaki en büyük amaç bir prensle evlenmek sanki sonsuza dek mutlu olcakmış gibi?
 
Bebek tanimadigi birseyi nasil algiliyor merak ettim? Cocuklar bizim gibi düsünmüyor. Cinselligin ne oldugunu bile bilmiyorlar. Beyin bilmedigi seyi nasil algilasin? Bu konu bundan dolayi bile cok abartili geliyor bana.

Bebek hiç bir şeyi bilip tanımıyor , göre göre, öğreniyor.
 
Evet herkesi öyle öpmeye başlarsa sorun olur gerçekten. Ama napiyim öperken mıncira mincira öpüyorum doyamıyorum.

Yani biz kolunu bacağını öpüyoruz diye gidip kimsenin kolunu bacağını öpmüyolar ama öpülmez falan diye dikkati oraya da çekmemek lazım sanırım. Bende uçuk vardı aman dudağım dudağına yanlışlıkla da olsa değmesin diye çok çabalamışım heralde ki ,normalde hiç yapmamalarına rağmen o dönem beni dudaktan öpmek için baya zorladılar. Uçuk geçince sakınmadım kendimi şimdi unuttular.
 

Bu konuda ben de katı değilim ama dikkat ederim.

Anne babacilik oynayan çocuk sayısını kucumsememek lazım. :)

Herseyden korumak mümkün değil. Bu yüzden çok katı yaklasmiyorum. Bende görmese herhangi bir yerde, yolda , fotoğrafta görebiliyor çocuklar.
Ama yinede dikkat etmeye çalışıyorum.
 


+10000000

Bende yigenim 4-5 yaslarindayken kirmizi baslikli kizi ona okuyordum ve bende aynen senin gibi olmustum, sanirim bende birazini sansürlemistim. Ki bende kücükken cok seviyordum o hikayeleri.

Grimm kardeslerin asil hikayeleri cok daha korkuncmus. Cok sonradan masala dönüstürülmüs. Artik bilmiyorum, ilerde kizima bu hikayeleri okusam mi?

Ne kadar isriktrarli olurum bilmiyorum ama mesela ayni sekilde kizima ilerde Barbie almak istemiyorum. Gercekten yasasa, kilo azinligindan dolayi vücüdünü tasiyamayack bir bebekten bahs ediyoruz. Kizima erken yastan asiri zayif ve kokus olmasinin güzellik standardin oldugunu ögretmek istemiyorum.
 
Ben hiç denk gelmedim öylr bir sahneye
 

Bence okumayın.Hansel ile Gretel bende büyük bir etki yaratmıştı,çok korkutucu gelmişti.Kuzenimin ilk anlattığı anı hala hatırlarım mesela.Benzer hikayeler,filmler vs görünce irkilirim.
Her şey çok pembe olmamalı bana göre de ama küçücük çocuklara ağır kötülük içeren şeyler de okunmamalı.
 


Kesinlikle alırsanız da barbie yi bi amaç için kullansın diye duymuştum bi uzmandan. Mesela barbienin bi problemi olsun onu çozsün diyodu. Sadece saçını tarayıp kıyafetlerini değiştirmesin diyodu. Aklımda kalmış. Hani çocuk bu. Kıyamayıp alırsınız illa ki. Çok isterse ben de kıyamazdım heralde.
 
Bebek hiç bir şeyi bilip tanımıyor , göre göre, öğreniyor.

Iste onu diyorum, neyi ögreniyor? Cinselligimi? Hayatinda hic penis görmemis cocuk, filmde arka planda ona güya benzeyen birseyi gördügünde, oglanlarin cinsel bölgesinimi ögrenmis oluyor?

Biraz söyle birsey, diyelim ki afrikada hic tanimadiginiz bir meyve var, adi blabla olsun. Simdi bu blabla'yi film arka planinda görüyorsun. Simdi sen o meyvayimi istersin? Tabiki hayir, meyve oldugunu bile bilmiyorsun! Insanin algisi, subconscious dedikleri sey cok güclüdur tamam ama sadece tanidigi seyler ile güclüdür anlatabildimmi?

Dedim ya, keske ayni anne baba cok bariz olan cinsiyetcilik icin bu kadar hasas olsa.
 
Son düzenleme:

Aaa bak buda ilginc bir bakis acisi. Aklimin bir kösesinde tutarim. Simdiden bile lego'yu seviyor kizim. Umarim ilerdede bu devam eder..
 

Evet ya, iki kaybolmus cocuk ölüm ile göz gözeye ve bu 5 yasindaki cocuklara anlatiliyor. Banada simdi korkunc geliyor. Halbuki cocukkkene tek düsündügüm "keske gercekten sekerden yapilmis ev olsa. Anneye sormaya gerek yok, evin bir parcasini öylecene yiyebilirsin"di
 
Bu şirketlerin gerçek sahipleri bu 13 ailedir. Söylediğim yazarların çoğu şuan kullandığımız internet sisteminde bulunmaz. Deepweb de bulunur. Tartışmamız tabiki gereksiz. Dediğim gibi keşke yazmasaydım dediğim bir konu oldu
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…